ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ ΕΝΩΣΗ αγροτών ” γνωστοποιεί



Το τετυγμένον ουκ αν άτυκτον είη, μτφρ = αυτό που έγινε δεν ξεγίνεται : ( Φωκυλίδης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ ΕΝΩΣΗ αγροτών ” γνωστοποιεί 







 




Ο  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους  αγρότες  σύμφωνα  με  την ισχύουσα  νομοθεσία, ότι οι αγρότες οι οποίοι κάνουν χρήση  φυτοφαρμάκων, θα πρέπει  να  εκπαιδευτούν  και  στη  συνέχεια  να  πιστοποιηθούν  προκειμένου  να  έχουν  την  δυνατότητα  να  αγοράζουν  και  να  χρησιμοποιούν  φυτοφάρμακα.Σε  αντίθετη  περίπτωση  χωρίς  την  πιστοποίηση  δεν  θα  έχουν  την  δυνατότητα  να  αγοράζουν, διότι  θα  απαγορεύεται  στα  καταστήματα  πώλησης  φυτοφαρμάκων  να  πωλούν  σε  αγρότες  χωρίς  την  επίδειξη  του  πιστοποιητικού  αλλά  και  να  τα  χρησιμοποιούν. Γι’  αυτό  ο  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” σε συνεργασία με  τον  ΕΛΓΟ  ΔΗΜΗΤΡΑ, θα  πραγματοποιήσει  εκπαίδευση και πιστοποίηση των αγροτών χωρίς  καμία  επιβάρυνση  πέραν  του  απαραίτητου  παραβόλου  των  25 €  υπέρ  του  Δημοσίου.Οι  ενδιαφερόμενοι  για περισσότερες  πληροφορίες  αλλά  και  για  δηλώσεις  συμμετοχής, μπορούν  να  απευθύνονται  στο  τηλέφωνο   2651070961-4  ή κινητό 6977 223667 στον  υπεύθυνο  Γεωπόνο της  “ΕΝΩΣΗΣ  αγροτών” κ. Βασίλειο  Θεοδωράκη.

A. Ξανθός για φαρμακεία : Στόχος η ελεγχόμενη απελευθέρωση






















Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή το σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση για την απελευθέρωση των φαρμακείων,  δήλωσε στο MEGA, πως, «με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε με τους δανειστές είχαμε την υποχρέωση να εκδώσουμε μια υπουργική απόφαση η οποία να ρυθμίζει τις λεπτομέρειες που αφορούν την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων. Άρα το πλαίσιο ήταν δεδομένο».Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «και θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, αυτή η απελευθέρωση να είναι κατά κάποιο τρόπο ελεγχόμενη. Να μην είναι μια ανεξέλεγκτη άλωση της αγοράς φαρμάκου από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η αλλαγή που γίνεται είναι ότι πλέον άδεια ίδρυσης φαρμακείου μπορεί να πάρει και ένας μη φαρμακοποιός. Όμως με την προϋπόθεση ότι θα συσταθεί ΕΠΕ η οποία θα έχει κατ' ελάχιστο 20% ποσοστό συμμετοχής φαρμακοποιός», τόνισε.«Όσον αφορά τα σημερινά φαρμακεία δεν αλλάζει τίποτα, τα οποία παραμένουν με την όποια νομική μορφή έχουν. Δεν επίκειται κάποιο κύμα δημιουργίας νέων φαρμακείων διότι πολύ απλά παραμένουν τα πληθυσμιακά κριτήρια, δηλαδή ανά 1.000 κατοίκους μπορεί να ιδρυθεί ένα φαρμακείο. Ήδη η φαρμακευτική αγορά σε αυτό το επίπεδο είναι κορεσμένη στη χώρα μας», πρόσθεσε.Ο υπουργός επεσήμανε ότι το στοίχημα είναι να ομαλοποιήσουμε τις πληρωμές μέσα σε μια κανονικότητα στη ροή των ασφαλιστικών εισφορών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποκτήσει την ικανότητα ο ΕΟΠΥΥ να είναι πιο εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους παρόχους" και συνέχισε ότι "αυτό θα άρει το κλίμα ασφυξίας που έχουν σήμερα τα φαρμακεία".Σε ό,τι αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ο υπουργός ανέφερε ότι εκεί υπάρχουν ζητήματα δημόσιας υγείας καθώς "ένας μεγάλος όγκος μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι φάρμακα που απλώς δεν αποζημιώνονται και άρα πρέπει να διατίθενται από το φαρμακείο".Σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΦ θα ελεγχθεί εκ νέου η λίστα αυτή "ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα φάρμακα στα οποία πραγματικά χρειάζεται επίβλεψη επιστημονική θα πωλούνται στο φαρμακείο".

Πόσο αυξάνονται οι δόσεις για 268.000 οφειλέτες ταμείων...?

















Αλλάζουν όλες οι δόσεις για την πληρωμή χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Νοεμβρίου και τα νέα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν στο εξής 267.981 οφειλέτες που έχουν ρύθμιση είναι αυξημένα έως και 23,92%, επειδή από αυτόν τον μήνα ισχύει νέο επιτόκιο στο 5,05% αντί 3% που ήταν μέχρι και τη δόση του Οκτωβρίου.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από την αύξηση του επιτοκίου στο 5,05% δεν θα έχουν όσοι χρωστούν πολλά, αλλά αντίθετα όσοι έχουν ρυθμίσει οφειλές έως 5.000 ευρώ.Αν δεν έχουν πάρει απαλλαγή για να διατηρήσουν το μηδενικό επιτόκιο που προέβλεπε η αρχική τους ρύθμιση, οι μικροοοφειλέτες των 5.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν από εδώ και στο εξής όλες τις επόμενες δόσεις με τόκο 5,05% επί του αρχικού κεφαλαίου μέχρι την εξόφληση της οφειλής.Για παράδειγμα:
 1. Οφειλέτης των 5.000 ευρώ με ρύθμιση 100 δόσεων πλήρωνε μέχρι τον Οκτώβριο 50 ευρώ το μήνα, ενώ από τον Νοέμβριο θα πληρώνει 61,96 ευρώ επειδή η οφειλή «τοκίζεται» με 5,05%. Το ποσό της μηνιαίας δόσης δηλαδή αυξάνεται κατά 12 ευρώ ή κατά 23,92% σε σχέση με αυτό που πλήρωνε.
2. Οφειλέτης που ρύθμισε σε 100 δόσεις χρέος 8.021,75 ευρώ (4.970,15 ευρώ κεφάλαιο και 3.051,60 ευρώ προσαυξήσεις) πλήρωνε άτοκη δόση 80,22 ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ από την 1η Νοεμβρίου θα πληρώνει 92,69 ευρώ. Επιβαρύνεται δηλαδή κατά 12,47 ευρώ ή κατά 15,54% σε σχέση με αυτά που πλήρωνε.
3. Οφειλέτης που ρύθμισε σε 72 δόσεις χρέος 19.671 ευρώ είχε επιτόκιο 3% και μέχρι τον Οκτώβριο η δόση ερχόταν στα 273,21 ευρώ το μήνα. Από 1ης Νοεμβρίου τα ποσά αλλάζουν με το νέο επιτόκιο 5,05% και η δόση βγαίνει στα 291,82 ευρώ με αύξηση κατά 18,61 ευρώ ή κατά 6,81%.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μπορεί όσοι χρωστούν λίγα να έχουν μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, πλην όμως και όσοι χρωστούν πολλά δεν πάνε πίσω. Εδώ οι διαφορές φαίνονται στον τόκο που βαρύνει πλέον την οφειλή τους και όσο μεγαλύτερο είναι το χρέος τόσο αυξάνεται και το ποσό για τόκους.Για παράδειγμα:
1. Οφειλέτης που μπήκε στις 100 δόσεις με χρέος 228.460 ευρώ είχε τόκο ρύθμισης 30.144,27 ευρώ (με 3%) και πλήρωνε δόση 3.686,16 ευρώ το μήνα. Με το 5,05% ο τόκος της ρύθμισης που βαρύνει το σύνολο της οφειλής αυξάνεται στις 51.907,15 ευρώ και το ποσό της μηνιαίας δόσης πάει στις 3.920,17 ευρώ, αύξηση δηλαδή κατά 234 ευρώ το μήνα ή κατά 6,35% επιπλέον επιβάρυνση.
2. Οφειλέτης με αρχικό χρέος 28.698 ευρώ και ρύθμιση 100 δόσεων είχε τόκο 3.801,82 ευρώ, ενώ με την αύξηση του επιτοκίου από 3% σε 5,05% το ποσό για τόκους που βαρύνει την οφειλή αυξάνεται στις 6.571,43 ευρώ και η μηνιαία δόση από την 1η Νοεμβρίου αυξάνεται στα 369,92 ευρώ από 340,14 ευρώ που ήταν μέχρι τον Οκτώβριο.
Στη ρύθμιση των 100 δόσεων που παρακολουθεί το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) για λογαριασμό των Ταμείων παραμένουν 267.981 οφειλέτες, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, άρχισαν να ειδοποιούνται με email από το απόγευμα του Σαββάτου για τα νέα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν με τη δόση του Νοεμβρίου.

Δεμένα θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη τα πλοία


















Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο και μεθαύριο και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία που θα αρχίσει στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας και θα συνεχιστεί και την Τρίτη.Η Ομοσπονδία καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά όλη την ελληνική κοινωνία.Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας,η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», καταλήγει η ΠΝΟ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: