ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κ.Ε.Δ.Ε. : Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων



Τα πράγματα που αγαπάμε μας λένε ποιοι είμαστε : ( Θωμάς Ακινάτης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Κ.Ε.Δ.Ε. : Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων



















 
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, σύσκεψη για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί με τις χερσαίες ζώνες, την λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων ως κράτος εν κράτει, καθώς και για τις απαιτούμενες αλλαγές, προκειμένου τα λιμάνια να αναπτύσσονται και να λειτουργούν, λαμβάνοντας υπόψη και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, αλλά και την σύνδεση με την τοπική κοινωνία και οικονομία.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς Δημήτρης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλειος Πιστικίδης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Δημαρέλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων κα. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας έθεσε στους συμμετέχοντες τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις «ορφανές» ζώνες στον Δήμο Ηγουμενίτσας, και στα οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει λύση, στις μη θεσμοθετημένες σχέσεις του Δήμου με τον Ο.Λ.ΗΓ., καθώς και στην αποσπασματική αναπτυξιακή λογική που ακολουθείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής.Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία όλων να συντονίσουν από κοινού τις επόμενες ενέργειες και να λάβουν διάφορες πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των αιτημάτων. Για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό ορίστηκε η επιτροπή συντονισμού, στην οποία μετέχουν, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς Δημήτρης, και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά τη σύσκεψη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Έλαβα την πρωτοβουλία, να καλέσω τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων, προκειμένου να βρούμε κοινό τόπο και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο, διεκδικώντας την επίλυση θεμάτων που αφορούν τις χερσαίες ζώνες, την εκπροσώπηση των Δήμων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων, καθώς και την παροχή ανταποδοτικών. Στην πρώτη μας συνάντηση έγινε, μπορώ να πω, ένας δημιουργικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και τέθηκαν οι προβληματισμοί όλων μας για την παρούσα νοσηρή κατάσταση. Στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα τεθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση, προκειμένου στοχευμένα και συλλογικά να διεκδικήσουμε τα όσα ανήκουν στους Δημότες μας.»
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ- NEWS















Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ελεούσα
Συνελήφθη, την 31-10-2015 το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και αντίσταση.Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (50) μηνών και χρηματικής ποινής (8.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, απειλή και σωματική βλάβη.
Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στην Άρτα για κλοπή
Συνελήφθη, την 31-10-2015 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας 21χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, ο δράστης,  την 31-10-2015 το μεσημέρι, ενεργώντας από κοινού με 14χρονο ημεδαπό Ρομά συνεργό του,  εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο, σε σπίτι στην Άρτα και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και μία τηλεόραση.Από την έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ο 21χρονος  δράστης και συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ειδικοί Ποινικοί  Νόμοι
Την 31-10-2015 το βράδυ στο χώρο της εμποροπανήγυρης στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας,  κατελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά να διαθέτει προς πώληση χαλιά, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 36χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  στον Κακόλακκο Ιωαννίνων
Την 01-11-2015 καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Κακόλακκο Ιωαννίνων. Ειδικότερα,κατά το χρονικό διάστημα από 24-10-2015 έως 31-10-2015, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν  το Ιερό Ευαγγέλιο, μία ξύλινη εικόνα – ελαιογραφία και τρεις υφασμάτινες εικόνες ενώ διέρρηξαν το παγκάρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης  σε εξοχική κατοικία  στη Λυγιά Πρέβεζας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος υπήκοος Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στη Λυγιά Πρέβεζας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 18-01-2013 έως 11-02-2013, σε εξοχική κατοικία  στη Λυγιά Πρέβεζας, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.Σημειώνεται ότι ο 24χρονος δράστης είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων,  τρεις παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο διακινητής, που αναζητείται
Επίσης, συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, ως εμπλεκόμενος στη λαθρομεταφοράΣυνελήφθησαν, την 01-11-2015 νωρίς το πρωί στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις παράνομοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ..Ε αυτοκίνητο, διακινητής που αναζητείται.Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας,  ιδιοκτήτης του ΙΧΕ αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων μεταναστών.Αναλυτικότερα, την 01-11-2015 νωρίς το πρωί στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων (περιοχή Αμπελάκια), σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στα Καρδαμίτσια και διέφυγε πεζός μαζί με έναν από τους επιβάτες.Ακολούθως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία συνόδευε το ανήλικο παιδί της), ηλικίας 36, 41 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν.Στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθη επίσης ο 26χρονος Αλβανός ιδιοκτήτης του οχήματος, ως εμπλεκόμενος στην λαθρομεταφορά ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος του 36χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσαν  μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ κατείχε διαβατήριο που έφερε δεκαέξι (16) πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Από κοινού δράση των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για προϊόντα προστιθέμενης αξίας



















Με στόχο τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τοπικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν στην υλοποίηση δύο έργων σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Τη σχετική απόφαση για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τριών ανωτέρω φορέων, έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, στη σημερινή συνεδρίασή της. Αναλυτικά, πρόκειται για τις δράσεις:
«Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γιαούρτι κλπ.) με β-γλουκάνες ή σκόνη εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού ποσού 71.856,60 ευρώ
«Συλλογή, αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλουκάνες)»,συνολικού ποσού 69.519,60 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων θα μελετηθεί η προσθήκη β- γλουκανών ή ξηρής σκόνης εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών από βιοτεχνίες παραγωγής μανιταριών της Ηπείρου και των Γρεβενών σε low- fat γιαούρτια και τυριά και θα εκτιμηθεί η σωστή αναλογία με στόχο τη δημιουργία «Λειτουργικών τροφίμων» υψηλής διαιτητικής και διατροφικής αξίας.Ο σκοπός και τα οφέλη της προτεινόμενης μελέτης είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και επιστημονικής εμπειρίας σε ΜMΕ των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή νέων ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας καθώς και η αξιοποίηση γεωργικών παραπροϊόντων και αποβλήτων χαμηλού και αρνητικού κόστους ( όπως τα κοτσάνια από την παραγωγή μανιταριών για την απομόνωση των β- γλουκανών) για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη δράση, η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας με έντονο τοπικό ενδιαφέρον, καθώς αφορά την τοπική παραγωγή μανιταριών. «Με αντίστοιχες έρευνες και δράσεις συνδράμουμε στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των τοπικών προϊόντων και της τοπικής παραγωγής», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως θα καταβληθεί σημαντική προσπάθεια για την ένταξη των δράσεων στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης – Τομέας Αγροβιοδιατροφής»

Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για έργα συντήρησης – αποκατάστασης μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος


















Η Επιτροπή αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας, και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση των έργων:
«Συντήρηση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
«Επισκευή και συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζατών Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση στέγης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουλγαρελίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
«Συντήρηση των θωρακίων του τέμπλου του Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Χαλκιάδων Άρτας», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.
«Προμήθεια υλικών για τον Ιερό Ναό Αγ. Μαξίμου του Γραικού Άρτας», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ.
Επίσης, αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης (Υπουργείο Πολιτισμού – Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων – Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων) για το έργο «Συντήρηση- αποκατάσταση κωδωνοστασίων Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης και Αγίου Γεωργίου Νεγάδων», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, καθώς και για την υλοποίηση του έργου «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλακωτής», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Υπουργείο Πολιτισμού – Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων – Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Γηρομερίου Φιλιατών και Πάργας).

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας



















Σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου την περασμένη Παρασκευή, σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη «Μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος». Συμβαλλόμενοι φορείς είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, με προεκτιμώμενη αμοιβή 233.391,49 ευρώ. Στην τοποθέτησή της η κ. Καλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων: «Αντικείμενο της μελέτης αυτής (η οποία αφορά στο Μέτρο "WD05S340: Αποκατάσταση επικοινωνίας πηγών Σεντινίκου και Αμφιθέας με λίμνη Παμβώτιδα" του εγκεκριμένου Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ηπείρου) είναι να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, να υποδειχθούν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της υδραυλικής σύνδεσης και λειτουργίας των νερών που εισέρχονται στη λίμνη και να καταγραφούν και νέες δραστηριότητες ή χρήσεις που να είναι συμβατές με τη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους. Η Περιφερειακή Αρχή είναι αποφασισμένη και υλοποιεί για κάθε στοιχείο της γεωγραφικής ενότητας της Ηπείρου, που αποτελεί είτε φυσικό χάρισμα είτε πολιτιστικό χαρακτηριστικό της, ενέργειες ή έργα που αναδεικνύουν και αξιοποιούν τη φυσιογνωμία και τα γνωρίσματά τους, ώστε να προσφέρονται στην κοινωνία και στους πολίτες για κάθε χρήση που βελτιώνει την καθημερινότητα τους, προάγει την αναψυχή και την ψυχαγωγία, και εν γένει αξιοποιείται χωρίς ελαττώματα, με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο. Η αντιπολίτευση τήρησε και σε αυτή τη συνεδρίαση την παραδοσιακή της σχέση με τα λεκτικά πυροτεχνήματα βραχύβιας διάρκειας και τις χωρίς συγκρότηση και τεκμηρίωση άναρθρες κραυγές. Υπέρμαχοι του δόγματος θορυβώ άρα υπάρχω, προσπαθεί να ασχολείται με τα θέματα της Περιφέρειας κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αβάσιμο και αποσπασματικό. Αντιπαρερχόμεθα με συμπάθεια. Δηλώνουμε ότι όπως μέχρι σήμερα, και στο υπόλοιπο της θητείας μας και μελέτες θα εκπονούνται και έργα θα υλοποιούνται και επιχειρήσεις θα στηρίζονται και στους πολίτες θα συμπαριστάμεθα. Κρινόμεθα όλοι διαρκώς. Από τον πολίτη και την κοινωνία».

Άλλες αποφάσεις της Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

















Σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, η Περιφέρεια προχωρά σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την «Μελέτη αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά», με εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.3316/2005, προεκτιμώμενης αμοιβής 301.534,24 ευρώ.Μεταξύ άλλων, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση των έργων: «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Στεφάνης Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 26.000 ευρώ, και «Συντήρηση αυλείου χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 24.100 ευρώ. Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργα στο σύνολο της Ηπείρου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: