ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΛ.Α.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Για το μόνο πράγμα που μετανιώνω στη ζωή είναι που δεν είμαι κάποιος άλλος : ( Γούντυ Άλλεν )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΕΛ.Α.Σ.  ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


















Την 08-10-2015 το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής Τιμητικού Διπλώματος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη,  σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.Το Τιμητικό Δίπλωμα απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Καραΐτσης, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ευάγγελος Βόγλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Μπέλλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πέτρος Μοσκοφίδης καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Δωρεάν φροντιστήρια για άπορους μαθητές για 5η συνεχομένη χρονιά


















Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλο το νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, τον Σύλλογο Φροντιστών Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις θέσεις φοίτησης, ανακοινώνουν ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2015-2016.Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και  δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
2.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3.φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2015 , E1 και Ε9 2015.
4.φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
5.φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας (αν υπάρχει).
6.Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
7.φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (αν υπάρχει).
8.Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από  7/10 έως και 16/10 κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 13.00 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας: Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι), Ηγουμενίτσα .
Τηλέφωνο επικοινωνίας  2665029071  κα  Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) .Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003.
Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων με Οργανισμούς Λιμένων




















Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους Δημάρχους των Δήμων, στους οποίους δραστηριοποιούνται Οργανισμοί Λιμένων, να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση. Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η συζήτηση που θα εστιάζει στα κύρια προβλήματα που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Λιμένων. Οι προτάσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας επικεντρώνονται στη δημιουργία  ενός ενιαίου μετώπου των Δήμων,  με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος των χερσαίων ζωνών, που δεν χρησιμοποιούνται για την εύρυθμη λειτουργεία των λιμένων, με την παραχώρησή τους στους Δήμους, την αλλαγή της σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών Λιμένων με την συμμετοχή και των Δήμων,  καθώς και με τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικών τελών προς τους Δήμους.Η συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς πρώτα να έχουν διευθετηθεί τα παραπάνω ζητήματα, εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών για τη λειτουργία των λιμένων και την τύχη των χερσαίων ζωνών.Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα προκειμένου τα λιμάνια να συνδεθούν επιτέλους με τους Δήμους με στόχο την από κοινού ανάπτυξη και την απόδοση στην τοπική κοινωνία των ανταποδοτικών πλεονεκτημάτων τους.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους Σύριους πρόσφυγες 



















Η μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα όλων μας, αποτελεί τρανή απόδειξη, της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε όλους όσους προσέφεραν, μικρούς και μεγάλους, από το υστέρημά τους για να ενισχύσουμε τους Σύριους πρόσφυγες.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πετυχημένη διοργάνωση τους:  το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας,τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας,τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τους ΕΣΤΙΑζωντες, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Ηγουμενίτσας, τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, το ΚΔΑΠ Αρίων, το ΚΔΑΠ Δίαυλος, το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το εργαστήρι», τον Σύλλογο Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας, τις Μανούλες Ηγουμενίτσας, τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσπρωτίας, το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος». Ευχαριστούμε επίσης την ορχήστρα «Ο Ζορό και η παρέα του» για τις όμορφες μελωδίες τους. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, αποδεικνύει περίτρανα την αλληλεγγύη όλων μας στο προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας από τη Συρία. Θέλω εκ βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω όλους, μικρούς και μεγάλους για την ανιδιοτελή προσφορά σας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.» 
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Συλλήψεις δύο ατόμων στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις 


















Συνελήφθησαν, την 07-10-2015) το πρωί, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Ιωαννίνων, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
•Σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονoς ημεδαπός, διότι σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για άμεση συνέργεια σε κλοπή.
•Σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για φοροδιαφυγή.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στην Άρτα, μετά από καθημερινούς συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους























Συνελήφθησαν, την 07-10-2015 το μεσημέρι στην Άρτα και στους Κωστακιούς Άρτας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 44 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη την 07-10-2015 το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στάβλου ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη, βάρους (31,28) γραμμαρίων και δύο δενδρύλλια κάνναβης, ξεριζωμένα, ύψους (1,94) και (1,95) μέτρων.Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (0,88) γραμμαρίων ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους ενός γραμμαρίου.Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,78) γραμμαρίων.Την προανάκριση για τις ανωτέρω περιπτώσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΕΛ.Α.Σ : Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Σεπτέμβριο 2015 στην Ήπειρο 

















 
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα.Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 15 και το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 6  το 2014)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το    2014)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 17 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
 3 νεκροί (έναντι 6  το 2014)
  σοβαρά τραυματίες (έναντι 5 το 2014)
 3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 6 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•οδήγηση σε κατάσταση μέθης
•έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
•λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
•καιρικές συνθήκες – ολισθηρότητα οδοστρώματος
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.233) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Βεβαιώθηκαν :
  648    για υπερβολική ταχύτητα.
  33    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
  30    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  93    για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
• 131    για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  24    για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    4     για παραβίαση προτεραιότητας.
  35     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  34     για αντικανονικό προσπέρασμα.
  25     για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (116) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (126) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο έργο σύνδεσης ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με Εγνατία Οδό (13η επ.οδός Ιωαννίνων)













 



Το νέο οδικό άξονα, της 13ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων  ο οποίος ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα,  επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Πρόκειται για οδικό άξονα ο οποίος εξυπηρετεί τρεις στόχους:  Τη βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων, τη σύνδεση του Βόρειου Τμήματος του Νομού Ιωαννίνων με την Εγνατία Οδού με την παράλληλη αποσυμφόρηση της πόλης των Ιωαννίνων και την ευκολότερη πρόσβαση της Βιομηχανικής Περιοχής με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το έργο - μήκους 15,2 χιλιομέτρων-  είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2011,  με προϋπολογισμό 11.939.966 ευρώ. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε και τα εξής:"Γίνεται τεράστια προσπάθεια για να τελειώσει το έργο, το οποίο βοηθά και την περιοχή των Γραμμενοχωρίων και τη σύνδεση της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με το λιμάνι Ηγουμενίτσας. Παράλληλα έχει γίνει και η σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία Οδό. Μελλοντικά πρέπει  το τμήμα  του  δρόμου από το Λύγγο μέχρι και τον κόμβο της Εγνατίας, που είχε  κατασκευαστεί τη διετία 1999-2000,  να βελτιωθεί  ώστε να έχει σύγχρονες προδιαγραφές". Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους μελετητές, τους επιβλέποντες και τον  ανάδοχο του έργου, επισημαίνοντας ότι δεν διέκοψε καθόλου τις εργασίες, ακόμη και στο διάστημα  Μαρτίου- Ιουλίου, που είχαν σταματήσει οι πληρωμές λογαριασμών από το Δημόσιο.
Περιφερειάρχης: Πρώτη η Ήπειρος σε απορροφήσεις του ΕΣΠΑ
Με την ευκαιρία, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στην θετική πορεία που διαγράφεται για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: "Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν θα υπάρξει παράταση. Εμείς, ως Περιφέρεια Ηπείρου έχουμε περίπου 293 εκ. ευρώ πρόγραμμα,  έχουν γίνει  συμβάσεις για περίπου 340 εκ. και μέχρι στιγμής έχουμε απορροφήσεις περίπου 312 εκ. ευρώ, δηλαδή  ποσοστό άνω του 100%. Είναι προς το συμφέρον μας  να φτάσουν όλα τα έργα στο τέλος, ώστε να μην έχουμε μεταφερόμενα έργα. Κάποια που έχουν μπει μετά,  ξέρουμε από την αρχή ότι θα είναι έργα γέφυρες στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ ήδη - επειδή ήμασταν έτοιμοι- δημοπρατούμε  από το πρόγραμμα 2014-2020 έργα κατ'  εξαίρεση από όλη την Ελλάδα.  Θεωρώ ότι το πρόγραμμα της Ηπείρου, είναι πρώτο,  πολύ μπροστά από όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και των Περιφερειών και των Τομεακών, κι αυτό οφείλεται στη δουλειά όλων που έγινε από τη Διαχειριστική Αρχή,  από τους επιβλέποντες και από τους φορείς της Ηπείρου. Επειδή αυτές τις ημέρες έγινε λόγος για τα άλλα δύο που ήταν μπροστά από μας (Στερεάς Ελλάδος και Νοτίου Αιγαίου),  αυτά ήταν στο "Στόχου 1", δηλαδή εμπροσθοβαρή και θα έπρεπε ήδη να είχαν κλείσει. Από όλα τα προγράμματα  του  "Στόχου 2" είμαστε μακράν μπροστά και στις απορροφήσεις, στο δε διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος έχουμε κάνει περί τα 14 εκ. πληρωμές". 
Για τη Διαχείριση των Στερεών Αστικών Απορριμμάτων
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συναντήσεις που είχε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της Διαχείρισης των Στερεών Αστικών Αποβλήτων, ο Περιφερειάρχης, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Έχουμε ενημερώσει την   αρμόδια κοινοτική επίτροπο για το πρόβλημα που υπάρχει με το διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.  Υπάρχουν και στην κυβέρνηση υπουργοί, που έχουν καταλάβει ότι αν δεν  γίνουν με ΣΔΙΤ αυτά τα έργα δεν θα γίνουν ποτέ. Είμαστε ίσως  η μοναδική Περιφέρεια που έχει ακολουθήσει την οδηγία του 2008 και το νόμο του 2012 και έχει τελειώσει από τον Απρίλιο ότι   χρειαζόταν να  ετοιμάσει, να δημοπρατήσει, να κάνει τα πάντα.    Αυτά που πρότεινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι μετά τον Ιούλιο. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε όλες τις προδιαγραφές. Νομίζω θα επικρατήσει η λογική και το συμφέρον της πατρίδος, της Ηπείρου και γενικά της Ευρώπης".

Προσφορά γάλακτος και βρεφικών ειδών διατροφής από τη Nestle

















Στη διάθεση 400 κιβωτίων με γάλα και βρεφικά είδη διατροφής προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε η εταιρεία Nestle. Τα κιβώτια παραδόθηκαν σήμερα στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τις επόμενες ημέρες θα διατεθούν σε Μητροπόλεις, Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Κοινωνικά Παντοπωλεία της περιοχής.Σε δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, σημείωσε: "Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως βλέπετε, δουλεύει αδιαλείπτως. Δεν επεμβαίνουμε μόνο σε εορταστικές περιόδους. Γιατί οι ανάγκες είναι καθημερινές. Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία για την σημερινή προσφορά της. Τα προϊόντα με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας θα διανεμηθούν εκεί που πρέπει, θα πιάσουν τόπο εκεί που έχουμε αυξημένες ανάγκες. Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αδιαλείπτως προσφέρουν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είτε υπηρεσίες είτε αγαθά".

Δημοπρατούνται έργα βιολογικών καθαρισμών στο παράλιο μέτωπο του Αμβρακικού

















Στη δημοπράτηση δυο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 11.630.000 ευρώ που αφορούν την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου. Τα ανωτέρω έργα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,είναι τα πρώτα της κατηγορίας που δημοπρατούνται από το νέο ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα, δείγμα της έγκαιρης και άρτιας προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.Στόχος των δύο έργων, καθώς και των άλλων που είναι ενταγμένα στις ίδιες πράξεις και τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθούν, είναι η ολοκλήρωση των δικτύων συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων των εξυπηρετούμενων οικισμών, να προστατευθεί το περιβάλλον και ειδικότερα το παράλιο μέτωπο του Αμβρακικού.Η δημοπράτηση των δύο έργων έγινε σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Οικονομίας που ακολούθησαν παρέμβασης του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη. Βάσει αυτών, στο διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής εργοληπτικών επιχειρήσεων με πτυχίο που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό του κάθε δημοπρατούμενου έργου και όχι επί του συνόλου της πράξης. Τα έργα, των οποίων τη δημοπράτηση ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή είναι:
α) Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Αγίας Παρασκευής) πρώην Δήμου Αράχθου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ.
β) Συλλογή και μεταφορά λυμάτων Οικισμών (Ανέζας- Καλογερικού- Ψαθοτοπίου) πρώην Δήμου Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων, προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ.
Δημοπρατήσεις έργων για αποκαταστάσεις ζημιών
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση νέων έργων που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου και συγκεκριμένα για:
Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ, προϋπολογισμού  30.000 ευρώ
Τεχνικά έργα κατασκευής βραχοπαγίδων με φράκτες ανάσχεσης βροχοπτώσεων ανάντη πρανούς του τμήματος Πάργα-Ανθούσα της 5ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται καθώς ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος).  
Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. (Π.Ε. Πρέβεζας) Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ.
«Συντήρηση – επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. 
Ακόμη, αποφασίστηκε η δημοπράτηση του έργου "Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα "Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου"", με προϋπολογισμό 59.980 ευρώ.
Ανάδοχοι για οδικά και αντιπλημμυρικά έργα
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:
Α΄ Οδικά
«Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος:  R.V.R.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.
«Αποκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Ριζό της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 43.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Μυριούνης.
«Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο», προϋπολογισμού  80.000 ευρώ.  Aνάδοχος: Πανηπειρωτική ΑΤΕ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού και διευθέτηση ποταμού Ζουρίκας"   προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημ. Τσομπίκος.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρεβενήτι – Φλαμπουράρι – Ελατοχώρι" προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Μιλτ. Κουμπής και ΣΙΑ
«Αποκατάσταση εισόδου Πυρσόγιαννης, επαρχιακής οδού Πυρσόγιαννης και Βούρμπιανης», προϋπολογισμού  60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σπ. Βλάχας
«Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Ανατολική – Κατομίστα», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης και Αλεξ. Γέροντας Ο.Ε.
"Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Όρια νομού - Δαφνωτή - Σκούπα - Ροδαυγή», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημ. Φούκας.
«Τοποθέτηση στηθαίων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 67.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ ΑΦΟΙ ΧΡΟΝΗ ΑΤΕ.
"Συντηρήσεις – τεχνικά έργα στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημ. Μπενετάτος.
  Αποκατάσταση ζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο.19 Πρέβεζας, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Χαρίκλεια Τριβλή.
Β΄ Αντιπλημμυρικά
«Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην Π.Ε. Άρτας", προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεωρ. Μπαζούκης
«Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα)», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Συντήρηση αρδευτικού – αποστραγγιστικού αύλακα στην περιοχή «Ψαθιές» οικισμού Ρόκκα Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 7.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Μπαζούκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: