ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 15η έτους 2015



Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις : ( Βολταίρος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση 15η  έτους 2015


















Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Οκτωβρίου  του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Αποδοχή επιχορηγήσεων - Έγκριση αναμόρφωσης  Τεχνικού προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015- Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι:  κ.κ. Μπέλλος Παύλος & Παππά Ουρανία.
2.Έγκριση δαπανών και έγκριση διάθεσης πίστωσης για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου  2015.- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος.
3.Διαγραφή  χρεώσεων από διπλοεγγραφή.- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία.
4.Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων  στρ. της Τοπικής  Κοινότητας   Ασπροκκλησίου για το έτος 2016.- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς.
5.Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης  11,50 στρ. στη θέση « Σκέφαρη»  της Τοπικής  Κοινότητας  Σμέρτου για το έτος 2016 ».- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς.
6.Εκμίσθωση καλλιεργήσιμης έκτασης  6,00 στρ. στη θέση « Οξυνίδα »  της Τοπικής  Κοινότητας Ραγίου   για το έτος 2016 ».- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς.
7.Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων  στρ. της Τοπικής  Κοινότητας Φοινικίου  για το έτος 2016 ».- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς.
8.Χορήγηση παραγωγικών αδειών λαϊκής αγοράς.- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς.
9.Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού  Πίνακα του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην τ.κ. Κάτω Ξεχώρου»- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος.
10.Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού  Πίνακα του έργου «Κατασκευή  γέφυρας  Αχλαδέα - Βρυσέλλα»- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος.
11.Παραίτηση από το δικαίωμα άσκησης ανακοπής και αίτηση αναστολής ή όποιου άλλου ένδικου μέσου κατά της διαταγής πληρωμής για την συμπληρωματική σύμβαση κατασκευής  του έργου «Υδροδότηση Κεστρίνης».- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων.
12.Έγκριση της μελέτης «Μελέτη ασφαλτόστρωσης δρόμου Κεφαλοχώρι – Κοσυβάτικα».- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος.
13.Έγκριση της μελέτης  «Τοπογραφική αποτύπωση αγροτικών δρόμων κάμπου   Αετού – Παλαιοκκλησίου».- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος.
14.Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της προβλεπόμενης από το  άρθρο 65 Ν 4257/2014 επιτροπής περί δημοτικών και κοινοτικών κοιμητηρίων Δήμου Φιλιατών.- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

Δήμος Ηγουμενίτσας : Μεταφορά της Διεύθυνσης Προνοίας    

















Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που στεγαζόταν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην οδό Αγ. Αποστόλων 43, στο Νέο Λιμάνι πλησίον του ΚΤΕΛ.Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:
•2665021003 Γραμματεία – Επιδόματα
•2665021004 Βιβλιάρια Ανασφάλιστων
•2665029071 Κοινωνικοί Λειτουργοί
•2665029070 Προϊστάμενος
•2665026886 Φαξ
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Περιφέρεια Ηπείρου : Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες



















Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο, σύμφωνα με το οποίο από τις επόμενες ώρες σήμερα Παρασκευή 16-10-2015 έως και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 17-10-2015, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές,  που θα συνοδεύονται από ανέμους εντάσεως 6 – 7 μποφόρ και πιθανόν χαλαζοπτώσεις τοπικά.Για το λόγο αυτό  οι Δήμοι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Νόαμ Τσόμσκι : Το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών : “Οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο.”


















Το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών. Στα νύχια της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα.Με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας και κομβικά σημεία τις αγκυλώσεις της στην Ευρώπη της κρίσης αλλά και στις ΗΠΑ, είχε μιλήσει ο Νόαμ Τσόμσκι σε ειδική εκδήλωση του Global Media Forum της DW στη Βόννη.
“Χάραξη πορείας προς ένα δίκαιο κόσμο-Ανανοηματοδοτώντας τη δημοκρατία”.
Αυτός ήταν ο τίτλος της πολυεπίπεδης διάλεξης του Αμερικανούς πολιτικού φιλοσόφου και ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι στο Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.Στη σκιά της ευρωκρίσης και των διαδηλώσεων στην Τουρκία αλλά και με φόντο την επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο, ο αμερικανός φιλόσοφος σχολίασε “όλα εκείνα τα θέματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά καταλήγουν τελικά να γίνονται ψιλά γράμματα”.Αποφεύγοντας τα κλισέ και τις ακαδημαϊκές μακρηγορίες, ο 85 ετών πλέον διανοητής ανέλυσε με ενάργεια πτυχές της κρίσης του κοινοβουλευτισμού, τις στρεβλώσεις της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και του ρόλου των ΜΜΕ. Δε δίστασε να μιλήσει με οξεία γλώσσα κατά της αμερικανικής “ρητορείας της τρομοκρατίας” που έχει γίνει το βασικότερο “εξαγώγιμο προϊόν” των ΗΠΑ από το 1945 και μετά, ασκώντας δριμεία κριτική στην εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και των προκατόχων του.Σημείο εκκίνησης ήταν η γηραιά ήπειρος, στο συγκείμενο της οικονομικής κρίσης. “Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το ζητούμενο είναι η εργασία. Για τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όμως, το διακύβευμα έγκειται στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα ελλείμματα διαμορφώνουν πλέον την πολιτική. Και ως προς αυτό η Ευρώπη βρίσκεται σε αλγεινότερη κατάσταση σε σχέση με τις ΗΠΑ”, είπε χαρακτηριστικά.Σύμφωνα με τον Τσόμσκι το κέντρο βάρος στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μετατοπιστεί ανεπιστρεπτί από την πολιτική στην οικονομία, η οποία αποτελεί το αδιαπραγμάτευτο πρόταγμα. Στις χώρες της κρίσης ήρθαν αίφνης στο προσκήνιο τα ασαφή όρια μεταξύ σύγχρονης αριστεράς και δεξιάς ως προς την κατάστρωση πολιτικών, ώστε οι βασικοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί να καθίστανται πλέον δυσδιάκριτοι. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό ανέφερε την Κύπρο και τις πρόσφατες περιπέτειές της.Η άρση των διαφορών και η σύγκλιση εν τέλει αριστεράς και δεξιάς έγκειται στο γεγονός ότι “οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύονται να ακολουθούν προγράμματα μακροοικονομικής φύσης, τα οποία θέτει η Κομισιόν”. Αυτό συνεπάγεται την επιλογή σκληρής λιτότητας και αύξησης των φόρων σε βάθος χρόνου, ανεξαρτήτως “πολιτικού χρώματος”.Ο Αμερικανός διανοητής εκτιμά πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι αποτυχημένοι και πως η αναγωγή τους στην αυθεντία διεθνών οργανισμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε αρνητικές επιπτώσεις. Κατά τον Τσόμσκι, “το θεωρητικό μοντέλο των λεγόμενων συστημικών κινδύνων, κατά το οποίο εάν αποτύχει μία οικονομική διαπραγμάτευση, το συνολικό σύστημα καταρρέει” είναι προβληματικό και δρα εις βάρος της παραγωγικής οικονομίας.
«Τρίτο κόσμο» θυμίζουν τα κοινοβούλια της Ευρώπης
Όλες αυτές οι μεταμορφώσεις στα σύγχρονα μοντέλα διακυβέρνησης έχουν βέβαια και ένα υψηλό τίμημα: “την σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας”. Η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων.“Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία” με συνέπεια να παρατηρείται μία συνεχής “παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών”.
Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης, παρατηρεί ο Τσόμσκι, “οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα” υπογραμμίζοντας ωστόσο σκωπτικά πως “η ίδια η Ευρώπη επέλεξε να γίνει έτσι. Δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει”.Ο Tσόμσκι αναφέρθηκε και σε πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal περί “εξαφάνισης της δημοκρατίας από την Ευρώπη”, σύμφωνα με το οποίο:
Γάλλοι, Ισπανοί, Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Πορτογάλοι, Έλληνες, Σλοβάκοι, Σλοβένοι και Κύπριοι έχουν, ο καθένας στο δικό του μέτρο, καταψηφίσει πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη βάση του οικονομικού μοντέλου της ευρωζώνης από τότε που ξέσπασε η κρίση. Εντούτοις οι οικονομικές πολιτικές έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τις διαδοχικές εναλλαγές στην εξουσία περισσότερων κομμάτων”.
 
ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS










 



Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στο Καλπάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την 15-10-2015 το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για διακίνηση ηρωίνης
Συνελήφθη, την 15.10.2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, την 15.10.2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, έναν φάκελο που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (10,4) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά.Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 21χρονων ημεδαπών Ρομά,  για κλοπή κατά συναυτουργία. Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου, που έγινε την 15-10-2015 το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, όπου αφαιρέθηκε μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα στο Καναλλάκι Πρέβεζας
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 39 ετών.Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, περίπτωση ζωοκλοπής που έγινε σε αγρόκτημα στο Καναλλάκι Πρέβεζας.Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ζωοκλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες ενεργώντας κατά το χρονικό διάστημα από 03-05-2015 έως 30-08-2015, αφαίρεσαν από αγρόκτημα στο Καναλλάκι, (66) οικόσιτα ζώα, διαφόρων ειδών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα (600) ευρώ περίπου. Οι δύο δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ μετά από έρευνες σε αγροκτήματα ιδιοκτησίας τους, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων ζώων, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Καταγραφή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων   



























Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους φορείς, τους συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, να συμπληρώσουν μια φόρμα με όλα τα στοιχεία τους και τις απαραίτητες πληροφορίες, για την καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία και την μελλοντική συνεργασία τους.Η ηλεκτρονική φόρμα είναι αναρτημένη στον παρακάτω σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/2nBdvOJtSw
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας




Δεν υπάρχουν σχόλια: