ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Θεατρική Παράσταση του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας : « Γκρο Πλαν »



Ελευθερία δεν η δύναμη να κάνουμε ό,τι μας αρέσει, αλλά το δικαίωμα να κάνουμε αυτό που πρέπει : ( Λόρδος Άκτον )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η Θεατρική Παράσταση του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας με τίτλο «Γκρο Πλαν», Τετάρτη 5/8 στην Παραμυθιά & Παρασκευή 7/8 στους Φιλιάτες






















Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές,  σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση, που ανεβάζει το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης, Θεάτρου και Κινηματογράφου  με τίτλο «Γκρο Πλαν», 
•την Τετάρτη 5/8 και ώρα 21:00 στην Παραμυθιά, στο θέατρο «Καρκαμίσι» και
•την Παρασκευή 7/8 και ώρα 21:00 στους Φιλιάτες, στο Πνευματικό Κέντρο.
Πρόκειται για 7 δεκάλεπτα μονόπρακτα που δείχνουν το αδιέξοδο, την αποξένωση και τη σήψη της κοινωνίας, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Άνθρωποι με μοναξιά, σχέσεις διαλυμένες, άγχος κλπ προβάλλονται πότε με κωμικό τρόπο και πότε με δραματικό τρόπο.
-  Καλλιτεχνική επιμέλεια - σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος
-  Σκηνικά/ Κοστούμια : Θεατρική ομάδα Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας
-  Φωτισμός : Σιώζης Σπύρος
-  Μουσική Επιμέλεια : Αλαμάνη Μαριλένα
- Παίζουν οι Σπουδαστές : Αλαμάνη Μαριλένα,Δημάκας Γιάννης,Καραπάνου Ναταλία,Κάτσιος Γιώργος,Κολιούσης Γιώργος,Κόλλια Νάντια,Λένη Στέλλα,Λουκάς Γιώργος,Ρεντζεπέρη Άννα,Τούση Φωτεινή.Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση Συνελήφθη την 02-08-2015 το απόγευμα στη Λούτσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 21χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατελήφθη ο 21χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί στερεοφωνικό συγκρότημα και να παίζει μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την 02-08-2015 το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε συνθετική κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους -12,2- γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο νεαροί ημεδαποί για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα
Συνελήφθησαν, την 02-08-2015 το μεσημέρι στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο 20χρονοι ημεδαποί Ρομά, για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα.Ειδικότερα, την 02-08-2015 το μεσημέρι στην παραλία Κυανή Ακτή Πρέβεζας, οι δύο δράστες,  αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, ένα τσαντάκι που περιείχε  χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, την 02.08.2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός στην Πρέβεζα, ο οποίος μετέφερε με  μοτοσικλέτα  έναν ομοεθνή του λαθρομετανάστη 
Συνελήφθη,την 03-08-2015 το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν,  κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.Ειδικότερα, η σύλληψη του 34χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 35χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά  κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής απόρων
















Μέχρι τις 26 Αυγούστου 2015 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους.Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, και για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μία Κοινωνική Σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα.Για τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων που αποτελούνται από το σύνολο των Δήμων, Μητροπόλεων και Φορέων Ιδιωτικού Δικαίου που παρέχουν κοινωνική φροντίδα και συμμετέχουν στις Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Στις δράσεις του εν λόγω Προγράμματος, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περιλαμβάνονται:
 1)  Παροχή υλικής βοήθειας
•Τρόφιμα (περιλαμβανομένων την διανομή φρέσκων τροφίμων, έτοιμων γευμάτων και βρεφικών τροφών)
•Παιδικά-Σχολικά Είδη –Είδη καθαρισμού –προσωπικής υγιεινής & ρουχισμός
2). Συνοδευτικές Δράσεις
•Αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή εκτάκτων αναγκών (π.χ. συμβουλές για οικογενειακή και οικονομική διαχείριση ,ισορροπημένη  διατροφή ,κοινωνική ένταξη παιδιών κ.λ.π).
•Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης των μελών οικογένειας (παιδιών και γονέων ) συμπληρωματικών προς εκείνες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δίκτυο Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας , υπηρεσίες πρόσβασης σε συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λ.π.)
Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:
Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
•είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS), μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης htps://www.idika.org.gr/teba
 είτε μέσω των Εταίρων των  Κοινωνικών  Συμπράξεων.
•Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.
•Σε ότι αφορά στην αίτηση που θα συμπληρώσουν οι ωφελούμενοι θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή). Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Α.Φ.Μ, Α.Μ.Κ.Α., Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014), Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ,κωδικό T.A.X.I.S.
•ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1.Ενήλικα φυσικά πρόσωπα(άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2.Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3.Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:
−είναι ανήλικα ή
−είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
−είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:
−τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων
−αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων
γ. Οι ανιόντες
δ.Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.
4.Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
5.Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
6.Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.
Εξαιρέσεις
α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.
γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.
δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.
Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):
•3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
•4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
•Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
•Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας
•Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους  − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.
•Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:
α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης
β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιο-γραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.
Περιουσιακά κριτήρια:
α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αε-ροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη ανα-ψυχής , άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.
Έτος Αναφοράς των κριτηρίων επιλογής: Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014).

Συστράτευση Περιφέρειας, Δήμου Ιωαννιτών, Αστυν. Διεύθυνσης Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση της  ρύπανσης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους








Την κοινή τους βούληση να αντιμετωπισθεί η αφισορρύπανση και γενικά η ρύπανση στην πόλη των Ιωαννίνων, εξέφρασαν σήμερα Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Ιωαννιτών και Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, του Αστυν. Διευθυντή Πέτρου Μοσκοφίδη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δημ. Σιώλου και του  Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κων. Μπαμπασίκα.Επίσης από τον Περιφερειάρχη ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε να μειωθεί η ρύπανση με απορρίμματα του οδικού δικτύου από διερχόμενους οδηγούς.
Μετά τη σύσκεψη έγιναν δηλώσεις από το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.
Ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας:
"Δεν μπορεί η πόλη να ρυπαίνεται με αφίσες ή γκράφιτι κακής ποιότητας, με τη λογική της διακίνησης ιδεών ή προαγωγής του πολιτισμού. Γιατί αυτοί είναι οι δύο τομείς με τους οποίους διαφημίζονται κάποιες απόψεις. Όταν προσπαθείς να επιβάλλεις βίαια την άποψή σου πάνω στου άλλου, είναι φασισμός. Είναι ενέργειες που είμαι σίγουρος ότι γίνονται από μια μικρή μειοψηφία πολιτών. Δεν μπορεί όμως αυτή η μειοψηφία να επιβάλλει την άποψή της στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα από παράπονα πολιτών για αφισορύπανση, για φθορά σε ξένη περιουσία, σε κατοικίες με γκράφιτι. Ένα άλλο ζήτημα είναι η συμπεριφορά των επαγγελματιών σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πραγματικά έχουμε τραγικές εικόνες με τεράστιες σακούλες απορριμμάτων να σέρνονται πάνω στα πεζοδρόμια, να σκίζονται να τρέχουν υγρά και στη συνέχεια να αφήνονται ανοιχτές δίπλα στους κάδους. Αυτή είναι μια τριτοκοσμική αντίληψη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να την αφήνουμε να λειτουργεί. Τι μας έχει απομείνει σε μια περίοδο κρίσης; Η δυνατότητα να προσφέρουμε στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Δεν είμαστε κατά της διακίνησης ιδεών και του πολιτισμού. Συμφωνήσαμε με τον Περιφερειάρχη και με την Αστυνομική Διεύθυνση σε μια σειρά ενεργειών. Έχουμε βάλει σαν πρώτο στόχο την κλιμάκωση της πληροφόρησης. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα συνεχίσουμε την  ενημέρωση, αλλά από εκεί και πέρα - δεν φοβάμαι να πω ότι- θα λειτουργήσουμε και κατασταλτικά. Η κυρίαρχη αντίληψή μας δεν είναι η καταστολή αλλά η πρόληψη. Επειδή έρχεται Δεκαπενταύγουστος και είναι ανάγκη της κοινωνίας όλες αυτές οι εκδηλώσεις, παρότι διαφημίζονται παραβατικά, συμφωνήσαμε να  δείξουμε ανοχή. Θα είμαστε όμως συνέχεια έξω στους δρόμους, και αυτό αφορά και τα τραπεζοκαθίσματα, και θα παρατείνουμε την λογική της ενημέρωσης. Μόλις ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου θα είμαστε πιο αυστηροί".
Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης:
 "Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν να γράφει και να ρυπαίνει δημόσια και ιδιωτικά κτήρια. Θα είμαστε αυστηρά απέναντι σε όποιον κάνει αυτή την πράξη. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι προβολής και διαφήμισης των ιδεών. Άμεσα πρέπει να τελειώνει και η ανακύκλωση και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από εκεί θα δοθεί κατεύθυνση και στα οικιακά υλικά, που ο όγκος τους ούτως ή άλλως είναι μικρότερος".
Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε φαινόμενα ρύπανσης της λίμνης:
"Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επεμβήκαμε από κοινού με το Δήμο και καθαρίσαμε τη Λίμνη. Φέτος έχει σημειωθεί μια μεγάλη αλλαγή. Μπήκε το Νησί στο αποχετευτικό δίκτυο και για αυτό δεν έχουμε πολύ άσχημες καταστάσεις στη λίμνη, όπως τις βιώναμε τα τελευταία χρόνια αυτό το διάστημα. Όμως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται από κάποιους που διαθέτουν ακόμη εσωτερικές δεξαμενές να ρίχνουν λύματα στη λίμνη. Θα υπάρξει εντατικός έλεγχος και όποιος συλληφθεί να έχει έστω και μηχάνημα σε δεξαμενή, το πρόστιμο θα είναι  αυστηρό. Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να καθαρίσουμε τη λίμνη και να βλέπουμε ανθρώπους να μην σέβονται τη δουλειά όλων των άλλων".

Η Περιφέρεια Ηπείρου εμμένει στον ΠεΣΔΑ για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων














«Στην Ήπειρο, Περιφέρεια και Δήμοι, εμμένουνε στον Περιφερειακό σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Οι πόροι από το πρόγραμμα 2014-2020 αρκούν για να μπορέσουμε να λύσουμε το θέμα και να αποφύγουμε τα πρόστιμα».  Τα παραπάνω τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την απόφαση (26 Ιουνίου 2015) του τότε Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη να θέσει στο αρχείο τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για  την Αναθεώρηση του ΠεΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων) και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις του Αν. Υπουργού Ι. Τσιρώνη, ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου.Ο Περιφερειάρχης, πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του την Πέμπτη οι Περιφερειάρχες της χώρας, επισημαίνοντας τόσο τη χαμηλή τιμή που έχει επιτευχθεί από το διαγωνισμό (41 ευρώ τον τόνο),  όσο και την κάλυψη των προδιαγραφών, ως προς την ανακύκλωση, που έχουν τεθεί από το νέο Σχέδιο που προωθεί το Υπουργείο.  «Είμαστε- πρόσθεσε- σε μια εποχή που δεν μπορεί κανείς με ιδεοληψίες να κρίνει γεγονότα. Τα έργα ΣΔΙΤ  για τα απορρίμματα έχουν συνυπολογιστεί βάσει των οικονομικών που διατίθενται από το νέο ΕΣΠΑ και δεν μπορεί αυτό να  ανατραπεί.  Διαφορετικά κανείς δεν θα πετύχει τους επιθυμητούς στόχους ανακύκλωσης στην Ελλάδα το 2020.  Άλλωστε η Περιφέρεια Ηπείρου έχει  συμβάλλει πιλοτικά στην προμήθεια με  απορριμματοφόρα και κάδους ανακύκλωσης στο Δήμο Ιωαννιτών. Μέσω αυτών σήμερα η ανακύκλωση έφτασε το 10%. Φανταστείτε τι αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται για να αγγίξουμε τους στόχους του 60-65% διαλογής στην πηγή».

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Να ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για το ΕΣΠΑ



















Συγκεκριμένες προτάσεις για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και στην προώθηση των διαδικασιών για το νέο 2014-2020, κατέθεσαν οι Περιφερειάρχες στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στην Αθήνα με τον Υπουργό  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και στελέχη του Υπουργείου, όπως δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη συνάντηση, η άμεση ζημιά που θα προκύψει για το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι τέλους του χρόνου, αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα, ξεπερνά τα 9,5 δις ευρώ, τα οποία θα πρέπει στη συνέχεια να καλυφθούν από εθνικούς πόρους, που σήμερα δεν υπάρχουν.   «Η ζημιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πολλά από τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν μπορούν να μεταφερθούν στο επόμενο, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες κατηγορίες», τόνισε ο Περιφερειάρχης για να προσθέσει, ότι εκ μέρους των Περιφερειαρχών ζητήθηκε όπως η Ελληνική Κυβέρνηση να μην αποδεχθεί την πρόταση της Ε.Ε. για χρηματοδότηση με κοινοτικούς πόρους του 100% των έργων- που στην πράξη σημαίνει και «κούρεμα» των προγραμματισμένων έργων- αλλά να ισχύσει η προηγούμενη αναλογία 85% (κοινοτική συμμετοχή)-15% (εθνική συμμετοχή). Εκείνο όμως που πρέπει απαραίτητα να επιδιωχθεί είναι να ζητηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση παράταση ενός χρόνου για το ΕΣΠΑ 2007-2013,  λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα. «Είναι το πρώτο που πρέπει να περιλαμβάνει η νέα συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός στις 18 Αυγούστου. Αίτημά μας είναι να συναντηθούμε με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο για το ζήτημα της παράτασης.  Γιατί διαφορετικά,  θα γλυτώσουμε από τη Σκύλα, αλλά θα πέσουμε στη Χάρυβδη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. «Ο Υπουργός –  ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του- έδειξε να συμμερίζεται τη δική μας άποψη. Ίσως γιατί ήταν και πιο ρεαλιστική, από όσα του είχαν μεταφέρει. Δηλώσαμε αλληλέγγυοι να συζητήσουμε με εργολάβους για να μην διακοπούν τα έργα. Μάλιστα μας ειπώθηκε πως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα διατεθούν κάποια ποσά, περίπου 700 κ. ευρώ, για έργα του ΕΣΠΑ. Ήδη 1 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές από κατατεθειμένους λογαριασμούς. Ακόμη μας ενημέρωσαν πως αυτές τις ημέρες θα δώσουν περίπου 11 εκ. ευρώ έναντι εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Ε-65.  Αυτή τη στιγμή απέναντι στους αναδόχους των έργων, δεν είναι σωστό το κράτος, αλλά και οι φορείς που έμμεσα εξαρτώνται από αυτό, όπως οι Περιφέρειες που διαχειριζόμαστε το ΕΣΠΑ. Έχοντας στο μυαλό ότι τον Οκτώβριο θα εισρεύσουν κάποια χρήματα και πιθανόν μέχρι τέλους του έτους να υπάρχουν και άλλα, το μήνυμα που θέλω να στείλω προς τους εργολάβους, είναι πως όποιος σταματήσει τα έργα, πιστεύω ότι δεν θα έχει τύχη στη συνέχεια». 
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στις νέες καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν από την προκήρυξη εκλογών:
«Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο, τότε είπαμε να μην ξεκινήσουμε καμία προσπάθεια. Γιατί το ελληνικό κράτος, όταν διενεργεί εκλογές, δυστυχώς πέφτει σε νιρβάνα. Είναι εθνική ανάγκη να συνεργαστούμε και να βγάλουμε την πατρίδα από τα δύσκολα. Αν συνεργαστούμε, μπορεί να πετύχουμε. Αν ο καθένας τραβήξει το δρόμο του, να είναι σίγουροι ότι θα αποτύχουμε όλοι». Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε και αφορά την καθημερινή λειτουργία των Περιφερειών, ήταν η εκταμίευση χρημάτων για πληρωμές:   «Ζητήσαμε από τον Υπουργό- είπε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης-  να βρεθεί τρόπος να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών, τουλάχιστον στους λογαριασμούς που υπάρχουν αποθέματα για να διοχετεύονται χρήματα στην αγορά, καθώς το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε καθημερινά ζητήματα, όπως π.χ. η προμήθεια καυσίμων κίνησης μηχανημάτων».Τέλος, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, θα έχει συνάντηση μαζί του, στον οποίο θα καταθέσει αναλυτικά στοιχεία για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου



















Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-07-2015 συνεδριάσεως.
1.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Περιφέρειας Ηπείρου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πεζοδρομίων» προϋπολογισμού  € 959.511,72 με ΦΠΑ.
2.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης θεάτρου Δωδώνης», προϋπολογισμού € 120.000,00 με Φ.Π.Α.
3.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σαρζανέτ στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. 22 Άγναντα (από διασταύρωση Σγάρας) και στην Ε.Ο. 21 Άγναντα - Καταρράκτης (κόμβος Αγνάντων)», προϋπολογισμού € 48.000,00 με Φ.Π.Α.
4.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-06-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας εντός της Τ.Κ. Παραποτάμου», προϋπολογισμού  € 50.000,00 με ΦΠΑ.
5.         Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ερεισμάτων εθνικού οδικού δικτύου Ιωαννίνων – Άρτας & Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού  € 5.000,00 με ΦΠΑ, του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014ΕΠ53000007.

6.         Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εγνατίας Οδού προς Γραμμενοχώρια», αναδόχου εταιρείας «Δημοσθένης Βήχας & Σια Ο.Ε.», μέχρι την 09-10-2015.
7.         Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», αναδόχου Γεωργίου Τάση, μέχρι την 27-11-2015.
8.         Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Φανερωμένης της 2ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Συγκλητική Σιώζου Ε.Δ.Ε., μέχρι την 04-11-2015.
9.         Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 30-11-2015.
10.       Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη Χ.Θ. 32+500 (Κατασκευή σαρζανέτ)», αναδόχου Γεωργίου Σδράλαγκα, μέχρι την 18-12-2015.
11.       Έγκριση ΣΤ’ τροποποίησης της κατανομής πίστωσης για την Ανακαίνιση και συντήρηση Β’ Διοικητηρίου και λοιπών κτιρίων Περιφέρειας Ηπείρου, σε βάρος των πιστώσεων του έργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με Κ.Α. 2006ΕΠ03000006.
12.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρεβενήτι – Φλαμπουράρι – Ελατοχώρι (αντιστηρίξεις με συρματοκιβώτια κατάντη και ανάντη της επαρχιακής οδού)», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
13.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού και διευθέτηση ποταμού Ζουρίκας (κατασκευή συρματοκιβωτίων κατάντη και ανάντη)», προϋπολογισμού € 150.000,00 με Φ.Π.Α.
14.       Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κατασκευή των έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων: α) «Αποκατάσταση 25Α επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 24.600,00 € με τον Φ.Π.Α. β) «Αποκατάσταση γέφυρας στον δρόμο Ανήλιο προς Ανθοχώρι», προϋπολογισμού 24.477,00 € με τον Φ.Π.Α. γ) «Αποκατάσταση οδού προς Ανατολική», προϋπολογισμού 22.000,00 € με τον Φ.Π.Α. και δ) «Αποκατάσταση γέφυρας στο Φλαμπουράρι», προϋπολογισμού 15.000,00 € με τον Φ.Π.Α.
15.       Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
16.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη μισθοδοσία αποσπασμένου υπαλλήλου της Περιφέρειας Ηπείρου
17.       Έγκριση κατανομής πιστώσεων σε βάρος του γενικού κονδυλίου «Για εξόφληση οφειλών παλαιοτέρων ετών» του Προγράμματος έργων χρηματοδοτούμενων από έσοδα Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2015.
18.       Έγκριση της με αριθμ. 78322/4839/29-07-2015 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί «Αποκλεισμού προσφοράς συμμετέχοντος στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών Ανοικτού Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017».
19.       Έγκριση του Πρακτικού Νο2/24-07-2015 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού, για την ανάδειξη προμηθευτή λιπαντικών, για τις ανάγκες των αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2015 προϋπολογισμού € 67.650,00 με ΦΠΑ, και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
20.       Έγκριση του Πρακτικού 1/27-07-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την επιλογή συμβούλου τεχνικής υποστήριξης του έργου ARGES (pAssengeRs and loGistics information Exchange System), προϋπολογισμού € 36.000,00 με ΦΠΑ, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία» 2007-2013.
21.       Έγκριση του Πρακτικού Ι/24-07-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού € 165.000,00 με ΦΠΑ, για την «Προμήθεια και εγκατάσταση δικτύου σημείων ασύρματης πρόσβασης και συστήματος λήψης και επεξεργασίας δορυφορικών εικόνων και μετεωρολογικών δεδομένων για το έργο ‘pAssengeRs and loGistics information Exchange System’ με ακρωνύμιο ARGES”, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία» 2007-2013.
22.       Έγκριση του Πρακτικού 3/22-07-2015 (αξιολόγηση και βαθμολόγηση των τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων στις Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 72.218,84 με ΦΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER.
23.       Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης υπηρεσιών ενοικίασης mini bus με οδηγό για τη μεταφορά και ξενάγηση Ρώσων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο πλαίσιο του Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο από 25 έως 29/08/2015.
24.       Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση «Γιορτή Κρασιού Ζίτσας».
25.       Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με τον Χορευτικό Σύλλογο Μετσόβου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
26.       Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του 11ου Ετησίου Ανταμώματος Βλαχοχωριών Πίνδου και έγκριση των αντίστοιχων δαπανών.
27.       Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τίτλο «Ηπειρωτικές Όχθες 2015», και έγκριση των σχετικών δαπανών. (Τροποποίηση της αριθμ. 16/852/23-06-2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω αλλαγής ημερομηνιών πραγματοποίησης των εκδηλώσεων).
28.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
29.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 21-07-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση συρματοκιβωτίων Κομποτέικου ποταμού», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
30.       Έγκριση απευθείας ανάθεσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Σύνταξη γεωλογικής μελέτης διαμόρφωσης του πρανούς στη θέση «Κρυονέρι» της υπ’ αριθ. 18 επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού δαπάνης € 3.000,00 με ΦΠΑ.
31.       Έγκριση απευθείας ανάθεσης των εργασιών της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες υπαίθρου και γραφείου αποκατάστασης βλαβών της Γέφυρας Κοράκου επί του Αχελώου ποταμού στα σύνορα των Νομών Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού δαπάνης € 15.000,00 με ΦΠΑ.
32.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθεια πινακίδων κυκλοφορίας ΚΟΚ  και υλικών σήμανσης  για τις ανάγκες  του επαρχιακού οδικού δικτυού της Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού δαπάνης € 3.000,00 με ΦΠΑ.
33.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Άρτας - Γαβριάς», αναδόχου Θεοδώρου Αναστασόπουλου, μέχρι την 30-09-2015.
34.       Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας», αναδόχου εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ», μέχρι την 31-10-2015.
35.       Έγκριση παράτασης της από 24-10-2013 σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Άρτας και της εταιρείας «PlanTech Ε.Π.Ε.», αναδόχου του έργου " BioGAIA " μέχρι και τη λήξη του έργου, ήτοι 30-11-2015.
36.       Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας (με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής των πεσόντων Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου και συνδιοργάνωση με την Ένωση Συλλόγων & Αδερφοτήτων της Δ.Ε. Αθαμανίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της 7ης Αθαμάνιας Διαδρομής) και έγκριση των σχετικών δαπανών.
37.       Έγκριση διενέργειας διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του, καθώς και πραγματοποίηση δαπάνης, διάθεση πιστώσεων και δέσμευση πολυετούς υποχρέωσης, για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας, για τα σχολικά έτη 2015-2016 & 2016-2017 (από 01-12-2015 μέχρι 31-08-2017) με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης.
38.       Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
39.       Έγκριση διάθεσης συμπληρωματικής πίστωσης, για οδοιπορικά υπαλλήλων της Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, για τους μήνες Αύγουστο & Σεπτέμβριο 2015.
40.       Έγκριση τροποποίησης της μελέτης για την κατασκευή έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Φιλιατών», αναδόχου Κ/Ξ ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ - ΝΙΟΒΗ ΑΤΕ.
41.       Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2015, όπως διαμορφώθηκε μετά την 4η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015.
42.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου» Υποέργο: «Συντηρήσεις – τεχνικά έργα στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
43.       Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης του συνολικού χρόνου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριοθέτηση ρέματος στο Δήμο Πάργας», αναδόχων των συμπραττομένων γραφείων μελετών: Γεωργίου Μήτσιου του Αχιλλέα, Ιωάννη Γεωργίου του Γεωργίου, Βασιλείου Ντάλα του Χρήστου, μέχρι την 15-12-2015.
44.       Έγκριση πραγματοποίησης πολιτιστικής εκδήλωσης στην Π.Ε Πρέβεζας (Μουσική εκδήλωση στα πλαίσια της 29ης Πανελλήνιας Καλοκαιρινής Συνάντησης φίλων Vespa) και έγκριση των σχετικών δαπανών.
45.       Έγκριση μετάθεσης του χρόνου παράδοσης των υλικών της αρ. πρωτ. 62750/1693/10-6-2015 σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Πρέβεζας και της αναδόχου εταιρείας «NETBULL Υπηρεσίες Πληροφορικής Ε.Π.Ε.», για την προμήθεια τριών (3) εκτυπωτών πιστοποιημένων για τη λειτουργικότητα των εφαρμογών του Κεντρικού Συστήματος (on-line) του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τις ανάγκες της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πρέβεζας










Δεν υπάρχουν σχόλια: