ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας



Πάρε την κατανόηση της Ανατολής και τη Γνώση της Δύσης και μετά… ψάξε : ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις












 


Συνελήφθη, την 28-08-2015 το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας  28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 28χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης  (6) μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δωρεάν είσοδος σήμερα,σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
















Σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου, με αφορμή την αυγουστιάτικη Πανσέληνο το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού αφήνει ελεύθερη την είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ έχει προγραμματιστεί και σειρά εκδηλώσεων. Τη συγκεκριμένη ημέρα, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Πάρε κόσμε φρέσκα... : " Εφαγαν " αυγά, Λαπαβίτσας -Τσανάκα...!
















Επεισόδιο σε συγκέντρωση της "Λαϊκής Ενότητας" στην Καβάλα.Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Καπνεργάτη, στο κέντρο της Καβάλας, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση της "Λαϊκής Ενότητας" με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Λαπαβίτσα.Την ώρα που ο Λαπαβίτσας και η Αλεξάνδρα Τσανάκα παραχωρούσαν συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, ένας νεαρός άνδρας -ο οποίος δήλωσε ότι δεν ψήφισε κανένα κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές- πέταξε 2 αυγά προς το μέρος τους, ενώ τους στόλισε με μερικά "γαλλικά" ( "είστε ξεφτίλες ", "κωλοτούμπες").Στο σημείο εκείνο, μπήκε σε ρόλο πυροσβέστη, ο επίσης τέως βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Ιωαννίδης, όπου κι έληξε το επεισόδιο, με τον νεαρό, πάντως, να συνεχίζει τα μπινελίκια και κατά την απομάκρυνση του.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράνομες οικοδομικές εργασίες

















Συνελήφθησαν, την 28-08-2015 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 41 και 43 ετών, για παράνομες οικοδομικές εργασίες.Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, κατελήφθη  ο 43χρονος, ως εργάτης, να προβαίνει σε παράνομες οικοδομικές εργασίες σε κατάστημα 41χρονου ημεδαπού, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις κλοπές που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας














 
Ταυτοποιήθηκε η κοινή δράση των δύο ημεδαπών δραστών, ηλικίας 29 και 20 ετών, που εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις που έγιναν τον προηγούμενο μήνα σε γραφεία και ιατρεία στην πόλη της Πρέβεζας.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων στην κατοχή κλεπταποδόχων σε περιοχή της Κέρκυρας.Μετά τη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης διδύμου ημεδαπών διαρρηκτών για κλοπές και διαρρήξεις σε γραφεία και ιατρεία στην πόλη της Πρέβεζας  (σχετικό το από 08-08-2015 Δελτίο Τύπου μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις (3) κλοπές, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η  εμπλοκή των δύο ημεδαπών δραστών, ηλικίας 29 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και στις ακόλουθες διαρρήξεις:
•Αρχές Ιουλίου 2015,  παραβίασαν την είσοδο παιδότοπου στο Βαθύ Πρέβεζας και αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή.
•Τον Ιούλιο 2015, παραβίασαν την είσοδο τεχνικού γραφείου στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσαν ένα  κινητό τηλέφωνο.
•Κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 30-07-2015,  αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Πρέβεζας, ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε ότι οι δύο δράστες πούλησαν κλοπιμαία,τα οποία απέστειλαν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών,σε δύο ημεδαπούς κλεπταποδόχους, ηλικίας 30 και 46 ετών, στην Κέρκυρα. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας στα σπίτια των κλεπταποδόχων, και αφού κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.Σε βάρος των κλεπταποδόχων σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

« Ψαλίδι » στις συντάξεις για άλλους τρεις μήνες


















«Ψαλίδι» στις συντάξεις για άλλους τρεις μήνες σε 2,5 εκατ. συνταξιούχουςΜέχρι τον Δεκέμβριο θα βλέπουν μειωμένες τις συντάξεις τους περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι λόγω της αυξημένης εισφοράς 6% υπερ ΕΟΠΥΥ.Ήδη πήραν την πρώτη κρυάδα χθες με την καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου και τα «χτυπήματα» θα συνεχιστούν για τους επόμενους τρεις μήνες καθώς θα πρέπει να εισπραχθούν αναδρομικά οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο.Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" η αναδρομική είσπραξη θα γίνει σε τρεις δόσεις τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η κράτηση της αυξημένης εισφοράς ισχύει από την 1η Ιουλίου ενώ εκτός από την αύξηση κατά 2% για τις κύριες συντάξεις, θα επιβληθεί ανάλογη εισφορά-μείωση 6% στις επικουρικές συντάξεις.Η εισφορά στην κύρια σύνταξη θα υπολογίζεται επί του αρχικού ποσού δηλαδή επί της σύνταξης που είχαν οι δικαιούχοι στις 31/12/2009, πριν επιβληθούν οι περικοπές του Μνημονίου. Στη συνέχεια το ποσό που θα προκύπτει θα αφαιρείται από τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα δηλαδή θα μπαίνει το 2% σε σύνταξη 2.000 ευρώ και τα 40 ευρώ της μείωσης που προκύπτει από την εισφορά αυτή, θα αφαιρούνται από τις καταβαλλόμενες συντάξεις.Στις επικουρικές η μείωση 6% επιβάλλεται στα καταβαλλόμενα ποσά δηλαδή στις συντάξεις που παίρνουν οι δικαιούχοι μετά από όλες τις περικοπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, για παράδειγμα, συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 1.000 ευρώ πλήρωνε μέχρι τον Αύγουστο εισφορά ασθενείας 4%, και έπαιρνε 960 ευρώ. Χθες που μπήκε η αύξηση της εισφοράς κατά 2% η σύνταξη μειώθηκε κατά 20 ευρώ και πήρε 940 ευρώ. Για τους επόμενους τρεις μήνες η σύνταξη θα μειώνεται κάθε φορά, καθώς θα κρατηθούν οι αναδρομικές χρεώσεις από την εισφορά ασθενείας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δηλαδή θα έχει επιπλέον κράτηση 40 ευρώ που θα μοιραστεί σε 3 δόσεις, δηλαδή κάθε μήνα η σύνταξη θα μειώνεται κατά 13,33 ευρώ. Ετσι στο τέλος Σεπτεμβρίου που θα πάρει τη σύνταξη Οκτωβρίου οι αποδοχές του θα μειωθούν στα 926 ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου η σύνταξη του Νοεμβρίου θα είναι ακόμη πιο κάτω στα 913 ευρώ και στη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα πάρει 900 ευρώ, οπότε θα έχει κλείσει και ο λογαριασμός των αναδρομικών μειώσεων. Στο τέλος Δεκεμβρίου που θα πάρει τη σύνταξη Ιανουαρίου, οι αποδοχές του δεν θα έχουν αναδρομικές μειώσεις παρά μόνο την κανονική εισφορά ασθενείας και το ποσό θα επανέλθει στα 940 ευρώ σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους.









Δεν υπάρχουν σχόλια: