ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Hμερίδα του Ο.Λ.ΗΓ. με θέμα: «Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας



Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντζο, είναι οι εχθροί της αλήθειας : ( Μιγκέλ Θερβάντες )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Hμερίδα του Ο.Λ.ΗΓ. με θέμα: «Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας



















Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας παρέστη σήμερα 19/06/2015 στην ενημερωτική εκδήλωση  που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας σχετικά με την ημερίδα με θέμα:
«Εξαγωγική δραστηριότητα μέσω του Λιμένος Ηγουμενίτσας
 - Τοπική Παραγωγή
- Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών την επόμενη δεκαετία».
Ο κ. Γιόγιακας στον χαιρετισμό που απηύθυνε εξήρε την προσπάθεια των υδατοκαλλιεργητών καθώς κατά τη διάρκεια των ετών που δραστηριοποιούνται στο νομό Θεσπρωτίας ανέπτυξαν ιδιαίτερες δυνατότητες βοηθώντας στην ώθηση της τοπικής οικονομίας.Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, οι Υδατοκαλλιέργειες είναι ο σημαντικότερος  τομέας απασχόλησης στον νομό Θεσπρωτίας καθώς απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της σύνδεσής του με την Εγνατία οδό, δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στην τοπική οικονομία.Όπως σημείωσε ο ίδιος, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η Εγνατία οδός βοηθούν ιδιαίτερα ώστε τα εμπορεύματα να φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια και χωρίς χρονικές καθυστερήσεις.Δήλωσε επίσης, τη χαρά και την ικανοποίησή του για την προσπάθεια ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για τους δυνατούς τρόπους βελτίωσης της ενσωμάτωσης των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες που διασχίζουν το Ιόνιο και την Αδριατική θάλασσα.Τόνισε δε, ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη συνέχεια της προσπάθειας για περεταίρω ανάπτυξη του Τομέα της Υδατοκαλλιέργειας ενός από τους κύριους εξαγωγικούς τομείς της χώρας.
Ηγουμενίτσα 19/06/2015

Σύσκεψη για τη χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό
















Την υπόσχεση να επισκεφθεί την Ήπειρο τον προσεχή Οκτώβριο έδωσε η Αν. Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και στον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη για την Τουριστική Ανάπτυξη κ. Στράτο Ιωάννου, στη  σύσκεψη  που έγινε στην Αθήνα με τους Περιφερειάρχες της χώρας με αντικείμενο τη χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό.Ο Περιφερειάρχης   και ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συζήτησης,      αναφέρθηκαν στη σημαντική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τομέα του τουρισμού, έχοντας βασικούς στόχους την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διασύνδεση του θερινού με τον ορεινό τουρισμό και της στήριξης- προώθηση; των τοπικών προϊόντων, κάνοντας ειδική αναφορά στο καινοτόμο έργο «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»,  Η Αν. Υπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία Υπουργείου- Περιφέρειας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για τις στοχεύσεις και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου. 
ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το έργο "Εθνική Στρατηγική για το Τουρισμό" που παρουσίασε η Αν. Υπουργός στους Περιφερειάρχες αποτελείται από δύο άξονες: Το "Πενταετές Σχέδιο Δράσης" και το "Ελλάδα - Εικόνα και Ταυτότητα".
Κεντρικοί Στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής είναι:
•Επιμήκυνση Τουριστικής Περιόδου και μείωση της εποχικότητας
•Αναβάθμιση ποιότητας των Τουριστικών Προϊόντων και Υπηρεσιών
•Αύξηση εσόδων ανά επισκέπτη / αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών (και  επέκταση του μέσου χρόνου παραμονής τους)
•Βελτίωση Υποδομών συνδεόμενων με τον τουρισμό πχ αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, κτλ
•Αναβάθμιση διοικητικής οργάνωσης, παρακολούθηση της Τουριστικής πολιτικής κ.λπ.
•Στοχευμένη και ανταγωνιστική ανάπτυξη των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
•Προβολή του Ελληνικού Τουρισμού και των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
•Στήριξη της Επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων
Επίσης συζητήθηκαν και οι τρόποι ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (Πολιτιστικός - Θρησκευτικός, Ιατρικός - Ιαματικός, Υπαίθρου -  Γαστρονομία, Συνεδριακός, Ναυτικός - Κρουαζιέρες / Yachting, City break, Αθλητικός - προπονητικός Τουρισμός και Luxury).
ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ
Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ τονίστηκε η ανάγκη στόχευσης σε πέντε προτεραιότητες: την Αναβάθμιση και υψηλή ποιότητα, τις Υποδομές, Υπηρεσίες και Προϊόντα, την Τουριστική Εκπαίδευση, τις Συντονισμένες δράσεις προώθησης τουριστικού προϊόντος και την Ανάπτυξη Ειδικών Μορφών Τουρισμού.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων αγορών, τονίστηκε η ανάγκη μίας κοινής προσπάθειας για το άνοιγμα σε νέες αγορές με στόχευση στις Αραβικές χώρες, την Τουρκία, την Κίνα και Κορέα, τη Βραζιλία καθώς και την ενδυνάμωση των αγορών της Αμερικής και της Ρωσίας.Η Υπουργός ενημέρωσε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μία περιοδεία στις περιφέρειες της χώρας προκειμένου να καταγραφούν οι προτάσεις για τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής, τον σχεδιασμό του νέο ΕΣΠΑ, οι ανάγκες και τα προβλήματα της κάθε περιοχής. Στόχος είναι μέχρι το Νοέμβριο να έχει καταρτιστεί το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό.Στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους Περιφερειάρχες επίσης υπήρξε ενημέρωση για την καμπάνια που τιτλοφορείται «welcome 2015» και αφορά σημεία υποδοχής τουριστών (αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.), για τις δυνατότητες προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από τη βιομηχανία του κινηματογράφου αλλά και για την προβολή σειράς ντοκιμαντέρ και επεισοδίων προώθησης της χώρας μας σε νέες αγορές όπως η Ρωσία, οι Αραβικές χώρες, η Κίνα, η Κορέα κ.α.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS












 

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στη Σαγιάδα Φιλιατών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1.Την 18-06-2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονoς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2.Την 18-06-2015 το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, την 18-06-2015 αργά το απόγευμα στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.Ειδικότερα, στην κατοχή του 42χρονου και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•έξι (6)  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (5) έως (30) εκατοστών,  τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του
•μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (1,1) γραμμαρίων
•δύο (2) ναρκωτικά χάπια.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για κλοπή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου για κλοπή στη Μαζαρακιά
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού την 18-06-2015, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης κατά το τελευταίο έτος, αφαίρεσε από καφενείο και πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, χρηματικό ποσό.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.Α.Σ
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (22-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
•Τρίτη (23-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
•Τετάρτη (24-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00   ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
•Πέμπτη (25-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
•Παρασκευή (26-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
•Σάββατο (27-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού για κλοπή
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.Συγκεκριμένα, την 18-06-2015 το μεσημέρι, στο 26ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε  έλεγχος σε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, όπου βρέθηκαν δύο tablet, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός διακινητής στην Πρέβεζα
Μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του έναν ομοεθνή του λαθρομετανάστη 
Συνελήφθη την 19-06-2015 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Πρέβεζα, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν,κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.Ειδικότερα, η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά  κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.








                                          
                                          



Δεν υπάρχουν σχόλια: