ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Eκπαιδευτική συνάντηση των Ορθοπεδικών της Βορειοδυτικής Ελλάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών



Η συνειδητή πίστη είναι ελευθερία.Η συναισθηματική πίστη είναι σκλαβιά. Η μηχανική πίστη είναι ανοησία : ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Eκπαιδευτική συνάντηση των Ορθοπεδικών της Βορειοδυτικής Ελλάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών
















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Πραγματοποιήθηκε χθες 17-06-2015, εκπαιδευτική συνάντηση των Ορθοπεδικών της Βορειοδυτικής Ελλάδας, στο Γενικό Νοσοκομείο, στα πλαίσια των ετήσιων εκπαιδευτικών μαθημάτων που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Βιολογικής μηχανικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του καθηγητή κ. Θεόδωρου Ξενάκη.Το θέμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η κλινική εξέταση και η παθολογία του ώμου, με ομιλητές τον κ. Δημήτριο Τσιαμπά, Επιμ. Α΄ Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου μας και τον κ. Ulf Moebius, Ορδοπεδικό Χειρουργό του Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.Την εκδήλωση παρακολούθησαν ιατροί και φυσιοθεραπευτές από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.To Νοσοκομείο μας θα συνεχίσει σε ανάλογες εκπαιδευτικές συναντήσεις – ημερίδες με ποικίλα θέματα υγείας. Η εκπαίδευση των στελεχών του Νοσοκομείου, αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση με γνώμονα την ωφέλεια των ασθενών .
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
































ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 21/6/2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ του Βουλευτή στο Νομό Θεσπρωτίας – Νέα Δημοκρατία κ. Βασίλη Γιόγιακα
Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Απώλεια εσόδων από τη συγχώνευση δημοσίων υπηρεσιών και τη διάλυση του ΣΔΟΕ   Ηγουμενίτσας.       






























Η συγχώνευση δημοσίων υπηρεσιών με αιτιολογικό την εξοικονόμηση πόρων και μεταξύ αυτών, η κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Ηγουμενίτσας, προκάλεσε μια σειρά από προβλήματα. Κυριότερο όλων των προβλημάτων, ήταν απώλεια σημαντικών εσόδων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις οικονομικές αντοχές της χώρας. Πρακτικά η κατάργηση της Υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ηγουμενίτσας, ήταν η αιτία να ατονήσουν οι προληπτικοί φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι καθώς αυτό ήταν το κύριο αντικείμενο των υπηρεσιών του.Αυτό έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς ούτε το Τελωνείο Ηγουμενίτσας διαθέτει το προσωπικό που είναι αναγκαίο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ελέγχων, ούτε η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Ηγουμενίτσας μπορεί να φέρει σε πέρας το σύνολο του έργου της. Αποτέλεσμα ήταν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που είναι η μία από τις δύο πύλες εξόδου προς την Ευρώπη να μη μπορεί να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της πρόληψης αφού η μεταφορά της υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ στα Ιωάννινα, σήμαινε και μεταφορά τεχνολογικού εξοπλισμού που δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται αποθηκευμένος στα υπόγεια της Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ. Ενδεικτικά να σημειωθεί - για να γίνει αντιληπτή η συμβολή του ΣΔΟΕ - ότι μέσω των  φορολογικών ελέγχων που έγιναν τα έτη 2010 – 2014,  βεβαιώθηκε το συνολικό ποσό των 9.141.447€ ενώ για το αντίστοιχο διάστημα κατά τη διάρκεια τελωνειακών ελέγχων βεβαιώθηκε το ποσό των 521.803€. Να τονιστεί επίσης ότι η Ηγουμενίτσα, εκτός από το εμπορικό λιμάνι με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τους περισσότερους μήνες, βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία απ’ όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα μας. Και αυτός προφανώς είναι ένας επιπλέον λόγος στήριξης ης υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Ηγουμενίτσας. Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-Υπάρχει σχέδιο για επανεξέταση και εκ νέου μελέτη των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τη  συγχώνευση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ σε πόλεις με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο όπως είναι η Ηγουμενίτσα;
-Είναι στις προθέσεις σας να φροντίσετε για τη λειτουργία της Υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ηγουμενίτσας;
-Τι θα πράξετε για την αξιοποίηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που μετά τις συγχωνεύσεις των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, βρίσκεται αποθηκευμένος στα υπόγεια του ΣΔΟΕ Ιωαννίνων;
Ο βουλευτής : Βασίλης Γιόγιακας
                 
Eτήσιο τσάι στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 17 Ιουνίου του 2015 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τσάι στο Περιφερειακό Τμήμα  Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση οργανώθηκε  στον κήπο του Τμήματος μας από τους  Εθελοντές Νοσηλευτικής και την Εκπαιδεύτρια  του Τμήματος. Διαμορφώνοντας κατάλληλα τον προαύλιο χώρο του Τμήματος καταφέραμε να υποδεχθούμε και να εξυπηρετήσουμε το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του, η συμμετοχή του οποίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι εθελοντές περιποιήθηκαν στους παρευρισκόμενους με Τσάι, ροφήματα και χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα που επιμελήθηκαν οι ίδιοι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες για την  θέρμη ανταπόκριση και την στήριξη στο μεγάλο έργο του Ερυθρού Σταυρού.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 










 

Κλοπή από δύο ημεδαπές (Roma) στα Ιωάννινα
Δύο (2) ημεδαπές (Roma) την 17-06-2015/10:40 στα Ιωάννινα, ηλικίας 35 και 23 ετών, με χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από 78χρονη ημεδαπή, (1) πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (440) €.  Δράστιδες, συνελήφθησαν.
Ληστεία στις Συκιές  Άρτας
Δυο (2) άγνωστοι δράστες την 17-06-2015/10:00 στις Συκιές  Άρτας, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 87χρονος ημεδαπός και με χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (150) €. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ. Ε. αυτ/το.
Ληστεία στη Χελώνα Άρτας
Στη Χελώνα Άρτας την 17-06-2015/11.00,34χρονος ημεδαπός ενεργώντας από κοινού με έτερο ημεδαπό συνεργό του, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, της απέσπασαν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε αυτ/το. Δράστης συνελήφθη εντός οικισμού (roma), την 16:45 ώρα της ιδίας. Κατασχέθηκε προαναφερόμενο όχημα.
Συνελήφθη 54χρονος στο Λούρος Πρέβεζας για αποφάσεις δικαστηρίου
Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στο Λούρο Πρέβεζας την 17-06-2015/07:32, γιατί σε βάρος του  εκκρεμούσαν, (2) αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών και (1) μηνός, για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία.
Εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο ληστείες που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά της Άρτας
Ως δράστης συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητείται 34χρονος συνεργός του.Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν την 17.06.2015 το πρωί, στα χωριά Συκιές και Χελώνα Άρτας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, την 17.06.2015 το μεσημέρι, στην Άρτα, ένας 36χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί  και αναζητείται.Αναλυτικότερα, την  το πρωί οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε σπίτι 87χρονου ημεδαπού στις Συκιές Άρτας και αφού εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού του, του απέσπασαν με τη χρήση βίας, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ. Ακολούθως, μετέβησαν στο χωριό Χελώνα Άρτας και αφού εισήλθαν σε σπίτι 85χρονης ημεδαπής, της απέσπασαν με τη χρήση βίας, το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Άρτα, κατηγορούμενος για  απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράνομη οπλοχρησία, αντίσταση και παραβάσεις περί ενδοοικογενειακής βίας
Συνελήφθη την 17-06-2015 το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράνομη οπλοχρησία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από σχετική καταγγελία για επεισόδιο  σε σπίτι στην πόλη της Άρτας, μετέβησαν στην ανωτέρω οικία, όπου κατά την είσοδό τους, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι από τον 30χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.Ακολούθως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον 30χρονο δράστη.Ο παθών αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.Ο δράστης διακομίσθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στην Άρτα για απάτη
Συνελήφθη, την 17-06-2015 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτη.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου αυτοκινήτου (όμοιας μάρκας και μοντέλου), για τις οποίες είχε δηλώσει παλαιότερα απώλεια, με σκοπό την μη καταβολή τελών κυκλοφορίας.To I.X.E. αυτοκίνητο και οι πινακίδες κατασχέθηκαν.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΦΠΟ : « Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΚΕΔΕ για τα αδέσποτα ζώα »
















Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΚΕΔΕ για τα αδέσποτα ζώα, συζήτησε ο Πρόεδρος, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την «Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».Συνάντηση με το Δ.Σ. της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας» είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με αντικείμενο τους τρόπους διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και την έκταση του ζητήματος σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στις κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους.Στη συζήτηση που διεξήχθη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αναστασία Μπομπολάκη τόνισε την ανυπαρξία έργου από πολλούς Δήμους και την αδιαφορία στις προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων  και τα προγράμματα περίθαλψης.Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από τις παριστάμενες μία αναλυτική καταγραφή με όλες τις παραμέτρους του ζητήματος αυτού, προκείμενου το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρουσία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις, σχετικά με τους τρόπους που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του θέματος.Παράλληλα, συζητήθηκε  και η από κοινού υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Καρλαύτης, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βασιλική Χρήστου και τα μέλη Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής : Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελίζα Τρύφωνος και Αλεξάνδρα Μαρτζούκου.       





                                          
                                          



Δεν υπάρχουν σχόλια: