ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κ.Π.Ε. Φιλιατών - Ημερίδα : « Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά »



Όταν πρόκειται για λεφτά, όλοι έχουν την ίδια θρησκεία :  ( Βολταίρος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

1. Κ.Π.Ε.  Φιλιατών -  Ημερίδα :  « Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά »
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών 46300  Δ.Δ. Βρυσέλλας, Φιλιάτες- Θεσπρωτία
Πραγματοποίηση Ημερίδας 20/05/2015 : «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»
























 
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου η ημερίδα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας, καθώς και το Δήμο Ηγουμενίτσας.Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά:
•Το Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας κ. Ηλία Μπούα .
•Τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας Chef για την άψογη και επαγγελματική συμμετοχή τους.
•Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγ/τσας για την αμέριστη συμπαράσταση.
•Tους εισηγητές της ημερίδας: κ. Πέτρο Ζουμπούλη-Διοικητικό Προϊστάμενο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, τον κ. Ιωάννη Σουπιό κλινικό Διατροφολόγο-Διαιτολόγο, τον κ. Στέφανο Καζιάνη Chef Patisserie, εκπαιδευτή ΙΕΚ Κέρκυρας, τον κ. Ηλία Δάλλα – Chef Μαγειρικής, εκπαιδευτή ΙΕΚ Κέρκυρας, τον κ. Θωμά Νικολάου Chef Μαγειρικής εκπαιδευτή Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας.
•Τη δ/νση του ξενοδοχείου Angelika Pallas για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων.
2. Κ.Π.Ε.  Φιλιατών : Πραγματοποίηση Ημερίδας 18/5: «Πρακτική μελισσοκομία»













 




Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου,  η ημερίδα με τίτλο «Πρακτική μελισσοκομία» η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών. Η ημερίδα, η οποία αποτελεί μέρος μιας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων και σχετικών δράσεων, διεξήχθη στους χώρους του ΚΠΕ Φιλιατών στη Βρυσέλλα και είχε ως στόχο την επιμόρφωση αρχαρίων στον τομέα της μελισσοκομίας.Το ΚΠΕ Φιλιατών ευχαριστεί τους εισηγητές: κ. Βασίλειο Παπασταύρου-πρόεδρο των μελισσοκόμων Φιλιατών, καθώς τον κ. Γρηγόρη Ζάρρο- εκπ/κό και μελισσοκόμο, για τη συμμετοχή τους.

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που  πλήττει τα ελαιόδενδρα
Προς: Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΘΕΜΑ:  «Προληπτική αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που  πλήττει τα ελαιόδενδρα»

























Ένα παθογόνο βακτήριο γνωστό με την ονομασία Xyllela fastidiosa, που εμφανίστηκε στη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην επαρχία της Απουλίας έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές μολύνοντας περισσότερα από 1.000.000 ελαιόδεντρα.Σύμφωνα με στοιχεία επιστημόνων ο μικροοργανισμός αυτός, έφτασε στην Ευρώπη μέσω φυτών που εισήχθησαν από τη Λατινική Αμερική. Η εμφάνισή του στην Ευρώπη και ειδικότερα στη νότια Ιταλία έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2013, όταν οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας ενημέρωσαν τον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό Οργανισμό Φυτοπροστασίας (EPPO) σχετικά με την παρουσία του βακτηρίου σε ελιές στην ευρύτερη περιοχή του Λέτσε. Τα ελαιόδεντρα παρουσίασαν διάσπαρτες ξηράνσεις στην κόμη τους που επεκτείνονταν και ξέραιναν τα δένδρα.Σε έκθεση του EPPO, στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι η περίπτωση της Ιταλίας ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένης εμφάνισης του βακτηρίου στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έλαβε μέτρα έκτακτης ανάγκης που περιλάμβαναν την κοπή των δένδρων που είχαν ήδη μολυνθεί. Παράλληλα τέθηκαν αυστηρές προϋποθέσεις σ’ ό,τι αφορά τη διακίνηση και την εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού και φυτών που είναι ξενίστες του Xyllela fastidiosa ενώ τα κράτη – μέλη υποχρεώθηκαν να πραγματοποιούν ελέγχους για την πιθανή ύπαρξη του επιβλαβούς οργανισμού με τη  υποχρέωση γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων στα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι το βακτήριο μπορεί να ευθύνεται και άλλα είδη όπως είναι τα αμπέλια.Στην Ελλάδα το Τμήμα Φυτοπαθολογίας Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο του παθογόνου βακτηρίου, πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ σύμφωνα με απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Φυτοϋγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα τέλη Απριλίου, ζητήθηκαν πιο αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της εισαγωγής και εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού στην Ευρώπη. Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός:
1.Πραγματοποιούνται και τι είδους έλεγχοι για την εμφάνιση του Xyllela fastidiosa, στην Ελλάδα και κυρίως στις περιοχές όπου υπάρχουν ελαιόδεντρα;
2.Γίνονται εισαγωγές φυτών στην Ελλάδα, από τη Λατινική Αμερική όπου θεωρήθηκε ως η περιοχή όπου πρωτοεμφανίστηκε το παθογόνο βακτήριο; 
3.Ποια είναι τα στοιχεία της έκθεσης του EPPO, σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα  κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως της Μεσογείου, που είναι πιθανόν να βρίσκονται στην ίδια θέση με την Ελλάδα και κινδυνεύουν από την εξάπλωση του επιβλαβούς οργανισμού;.
4.Έχει καταγραφεί έως τώρα κάποιο κρούσμα προσβολής ελαιόδεντρων στην Χώρα μας, και εάν ναι, σε ποιες περιοχές;
Οι ερωτώντες βουλευτές : Βασίλειος Γιόγιακας , Στέργιος Γιαννάκης , Στέφανος Γκίκας .
         
Δήμος Ηγουμενίτσας : Σχετικά με τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας


















Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Αντιπερειφερειάρχη Πρέβεζας περί προσπαθειών του για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα από την Ηγουμενίτσα που είναι σήμερα.Ευελπιστούμε ότι τα όσα ειπώθηκαν, στην έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος της Πρέβεζας, αποτελούν προϊόν ευφορίας της στιγμής και δεν αντικατοπτρίζουν την ενιαία πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για την ισόρροπη ανάπτυξη.Η έδρα της σχολής είναι στην Ηγουμενίτσας και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα.Σε αυτό ως Δημοτική Αρχή είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και δε θα ανεχθούμε από κανένα, να αποδημήσει καμία εκπαιδευτική μας βαθμίδα.Καλούμε δε, όλους τους Θεσπρωτούς να μην αφήσουν καμία παρόμοια προκλητική δήλωση αναπάντητη καθώς και τον φίλο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να ανακαλέσει.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Ερχονται μειώσεις στα πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας












 


Την τελική εισήγηση του προϊσταμένου του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροσαρμογής των προστίμων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Ο στόχος είναι διπλός: Να να υπάρξει μείωση σε υψηλά πρόστιμα και να γίνει προσαρμογή με βάση την οικονομική κρίση και να μπορεί να πληρώνει την κλήση ο πολίτης καθώς ένας σημαντικός αριθμός πολιτών λόγω έλλειψης χρημάτων αδυνατεί.Επιπλέον στο παρελθόν έχει γίνει συζήτηση για το κατα πόσο ένα μέρος των χρημάτων θα μπορούσε να δίνεται για τις ανάγκες της Τροχαίας.Κάτι τέτοιο δεν συζητείται σήμερα, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου.Το μεγαλύτερο μέρος των ποσών που δίνονται για τις κλήσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πηγαίνει στα ταμεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκείνοι στη συνέχεια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Δεν είναι σαν τα ανταποδοτικά τέλη που πηγαίνουν για την καθαριότητα» λένε χαρακτηριστικά στελέχη των δήμων.Επίσης σύμφωνα με νόμο του 2014 πέντε ευρώ από κάθε κλήση των 100 ευρώ για τροχαία παράβαση που πληρώνουν οι πολίτες πηγαίνουν στα επικουρικά ταμεία για τις συντάξεις των ένστολων.Ακόμη εάν η κλήση πληρώνεται στα υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων ένα ποσό της τάξης των 3,5 ευρώ ανά εισπραχθήσα κλήση το κρατούν τα ΕΛ.ΤΑ.Επιπλέον εάν λήξει η ημερομηνία εξόφλησης του ποσού της κλήσης τότε αναγκαστικά ο πολίτης θα πρέπει να απευθυνθεί στην Εφορία η οποία κρατάει ένα ποσοστό της τάξης του 5% ανά βεβαίωση είσπραξης.

Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων και Ανέργων















Από την 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016, θα έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι - που φέτος θα ανέλθουν στους 150.000 - να κάνουν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ για το 2015 -2016.Οι ανακοινώσεις από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα και οι αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων,Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015/2016 του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, ενώ σύμφωνα με τα περσινά κριτήρια δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2014 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού.

Είδαν «Πόρτα» όσες δεν φορούν τακούνια στις Κάννες…?

















Αναφορές, ή και καταγγελίες για την υπέρλαμπρη γιορτή της έβδομης τέχνης κάνουν τον τελευταίο καιρό τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC στην πρεμιέρα της ταινίας «Carol» απαγορεύτηκε η είσοδος σε γυναίκες που δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις διάσημων ηθοποιών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.Το BBC επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού Screen, το οποίο αναφέρει ότι δεν επετράπη η πρόσβαση στο κόκκινο χαλί σε κυρίες που δεν φορούσαν τακούνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία παραγωγός αλλά και η σύζυγος του σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια χρειάστηκε να αλλάξουν παπούτσια, για να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ.Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων στο διαδίκτυο, εκπρόσωπος του φεστιβάλ επεσήμανε ότι δεν έχουν αλλάξει οι ενδυματολογικοί κανόνες, οι οποίοι επιβάλουν για τους άνδρες το σμόκιν και τις γυναίκες το επίσημο φόρεμα, ενώ διέψευσαν τους ισχυρισμούς για τους περιορισμούς στο ύψος των τακουνιών.

Παράταση της βοήθειας προς την Ελλάδα εξετάζει η ΕΕ...?















Ποιο σενάριο αναφέρει η Süddeutsche Zeitung για την Ελλάδα και τη συμφωνία.Το ενδεχόμενο το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας να παραταθεί έως τον Οκτώβριο με εκταμίευση 4 δισ. ευρώ αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σημειώνοντας πως μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί πριν τη σύνοδο του G7 τον Ιούνιο.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωζώνη εξετάζει το σενάριο να παρατείνει το υπάρχουν πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι μετά το καλοκαίρι, κι αυτό είναι η «καλύτερη επιλογή» για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία και το Grexit», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Euro Group στην εφημερίδα.Ως προϋπόθεση για την εκταμίευση τίθεται «τμηματική» υλοποίηση μέρους των όρων που προβλέπονται, ενώ τα θέματα- αγκάθια των εργασιακών και των συνταξιοδοτικών θα συζητηθούν αργότερα.Παράλληλα, θα ξεκινήσουν συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα και για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Αλλαγές στο Δημόσιο...?













Οι μισθοί θα μειωθούν, τα επιδόματα θα κοπούν.Αλλαγές έρχονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων καθώς, πέρα από τις πιέσεις των δανειστών για οριζόντιες μειώσεις που οδηγούν σε μισθούς από 700 έως 1.000 ευρώ, υπάρχουν και αυτές που αφορούν όσους εξακολουθούν να παίρνουν ποσά πλέον του μισθού τους.Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το Μνημόνιο.Έτσι λοιπόν πρώτοι στο στόχαστρο για μειώσεις μπαίνουν περίπου 66. 000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.Ομως, πέραν αυτών, και σε δεύτερη φάση, στο στόχαστρο μπαίνουν και όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, προς περικοπή πηγαίνουν αυτά που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους. Απώτερος στόχος όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό. στόσο, αναμένεται και μια ακόμη αλλαγή, στην αντίθετη κατεύθυνση, καθώς αναμένεται η θέσπιση και η καταβολή επιδομάτων σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης.
πηγη : …iefimerida.gr





           

Δεν υπάρχουν σχόλια: