ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Φιλαρμονική Φιλιατών - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου είναι η νιότη και η ομορφιά της γυναίκας  :  ( Τσανάκυα )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Φιλαρμονική  Φιλιατών  -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ















 


Το φυτώριο της Φιλαρμονικής Φιλιατών την Τετάρτη 22/4/2015 συμμετείχε παιανίζοντας θρησκευτικά εμβατήρια την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Γεωργίου, στην Νέα Σελεύκεια.Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου, παρείχε οικονομική βοήθεια για την αγορά του κρουστού μουσικού οργάνου Gran Casa (Μπάσο Τύμπανο Παρελάσεων) ,το οποίο και δώρισε στη Φιλαρμονική μας.Τους ευχαριστούμε θερμά, ελπίζοντας πως και μελλοντικά θα είναι πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
































ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ
 
Συνελήφθη 29χρονος στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας για κλοπή
















Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Ιράκ στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας την 18-05-2015/16:50, γιατί εισήλθε σε οικία 40χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα, (1) φωτογραφική μηχανή και μικρό χρηματικό ποσό.Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προαναφερόμενα αντικείμενα, καθώς επίσης (1) ταυτότητα Βουλγαρίας, (1) μαχαίρι και (1) κατσαβίδι, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ανεύρεση πτώματος στα Ιωάννινα















Την 19.05.2015 το πρωί, σε αγρόκτημα στη Βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων, βρέθηκε πτώμα ανδρός, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία πιθανολογείται ότι πρόκειται για 52χρονο ημεδαπό, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από οικείους του την 22-03-2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Στο σημείο κλήθηκε συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.Η ταυτοποίηση αναμένεται να παραγματοποιηθεί και εργαστηριακά,με αντιπαραβολή γενετικού υλικού.Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, 35χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, που είχε στο αυτοκίνητό του  περίπου (25) κιλά κάνναβης

















 Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στο κάτω μέρος του οχήματος.Συνελήφθη, την 19-05-2015 το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας,  από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας,ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας,ο οποίος μετέφερε περίπου (25) κιλά κάνναβης, κρυμμένα στο αυτοκίνητο.Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του 35χρονου πραγματοποιήθηκε  την 19-05-2015 το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου, στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τη σύλληψη διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.Σε κρύπτη στο κάτω μέρος του κατασχεμένου οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε  ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (24.900) γραμμαρίων, που ο διακινητής σκόπευε να  διοχετεύσει στην ελληνική επικράτεια.Τα ναρκωτικά, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα για τη συνεννόηση πώλησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την  προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Έργα, συνολικού προϋπολογισμού,  άνω των 3,6 εκ. ευρώ προωθούνται προς υλοποίηση στις τέσσερις  Π.Ε. Ηπείρου

















Έργα για εκτεταμένες παρεμβάσεις στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,6 εκ ευρώ,  προωθούνται με αποφάσεις που πήρε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Τα έργα αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών, συντήρηση – καθαρισμό του οδικού δικτύου, αποκαταστάσεις αναχωμάτων, καθαρισμό χειμάρρων κ.ά. Επίσης, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και την εκτέλεση δασοτεχνικών έργων στον ορεινό όγκο που επεκτείνεται στα όρια των Δήμων Μετσόβου και Β. Τζουμέρκων. Μεταξύ άλλων, ανά Περιφερειακή Ενότητα ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων-Δημοπρατούνται τα έργα:
«Αντιμετώπιση φθορών οδοστρώματος της Ε.Ο. 6 Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού  80.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης προς Πουρνιά, Αγία Παρασκευή και Φούρκα, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας εντός της Τ.Κ. Παραποτάμου, προϋπολογισμού   50.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού προς Μόλιστα- Γαναδιό, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  500.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΡΙΠΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε..
«Εκτέλεση δημοσίων δασοτεχνικών έργων δασικής οδοποιίας & έργων υποδομής για την εξυπηρέτηση της άσκησης κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων σε δημόσιες & δημοτικές δασικές εκτάσεις των Τ.Κ. Μικ. & Μεγ. Περιστερίου, Μικ. & Μεγ. Γότιστας, του Δήμου Μετσόβου και των Τ.Κ. Συρράκου & Καλαρυτών του Δ.Β. Τζουμέρκων της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 425.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης Γέροντας.
Συντήρηση και συμπλήρωση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού € 71.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα. Ανάδοχοι των υποέργων αναδείχτηκαν οι: Ευάγγελος Χρ. Γείτονας, Ιωάννης Λάμπρης, Σπυρ. Μπίμπος, Ηλίας Τσιώρης.
Αποκατάσταση οδού προς Αγία Μαρίνα Πωγωνίου, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Χριστογιάννης Γεώργιος.
Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δρόμο προς Πράμαντα, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αθανάσιος Μηλιώνης
Κατασκευή τάφρου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών (Κρυφοβό), προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος Γ. Τζοβάρας.
Για την Π.Ε. Άρτας-Δημοπρατούνται τα έργα:
«Αποκατάσταση οδού Αθαμάνιο – Θεοδώριανα» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  150.000 ευρώ
«Συντήρηση 3ης επαρχιακής οδού Άρτας - Κορωνησίας» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
«Επισκευή αναχώματος ποταμού Αράχθου στην περιοχή Περάνθης, Λουτροτόπου, Κομμένου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  50.000 ευρώ
«Συντήρηση δρόμου Αστραποκαμμένο – Κλειδί –Χελώνα -Σκουληκαριά» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
«Επισκευή αναχωμάτων λιμνοθαλασσών Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ
Συντήρηση 16ης επ. οδού Γωνιά- Ανεμορράχη- Σγάρα- Άγναντα- Κτιστάδες- όρια Ν. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Συντήρηση 4ης επ. οδού Άρτα- Ροδαυγή- όρια Ν. Ιωαννίνων μετά του κλάδου Σουμέσι- γέφυρα Τζαρή, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δημ. Φούκας.
Συντήρηση δρόμου Δημαρικό- Λαπέικα, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Θωμάς Χρήστου.
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας-Δημοπρατούνται τα έργα:
 Αποκατάσταση δρόμου στο επαρχιακό δίκτυο Μουργκάνας και Σκάλας του Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ
Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας, εντός Τ.Κ. Παραποτάμου, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Αποκατάσταση ζημιών διώρυγας κεντρικής σκάλας Φιλιατών προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεράσιμος Μπέλλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Συντήρηση οδού προς Σαγιάδα – Κάτω Αετό – Σύνορα (Α’ Φάση) Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού  500.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΘΕΣΠΑ Α.Ε.
Αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Σουλίου (Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι) Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 30.500 ευρώ. Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
Για την Π.Ε. Πρέβεζας:
Δημοπρατήθηκε το έργο: «Διαμόρφωση χειμάρων Καρυδά - Παντοκράτορα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 936.768 ευρώ.
Αναδείχθηκε ο ανάδοχος (Άγγελος Τσιμπίκης)  του έργου «Εκβάθυνση – καθαρισμός ποταμού από πηγές Μπάλτιζας έως γέφυρα Θεμέλου» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού  94.000 ευρώ.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και εκπροσώπους σωματείων









 





Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ε.Δ. κ. Γιώργο Σουκουβέλο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων και εκπροσώπων συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, κατά την οποία έγινε αλληλοενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και ιδίως για την πορεία των έργων που ανέλαβε να υλοποιήσει η Περιφέρεια, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί. Ο Περιφερειάρχης, γνωστοποίησε ότι από τη στιγμή που η ΓΓΑ δεν διέθεσε,  ούτε  πρόκειται να διαθέσει τις απαιτούμενες πιστώσεις, η Περιφέρεια θα ολοκληρώσει από δικούς της πόρους το Κλειστό Γυμναστήριο (που αρχικά προορίζονταν για αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων) στο Πανηπειρωτικό Κέντρο Ανατολής, με καταληκτικό χρόνο παράδοσης στα σωματεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Επίσης, τους ανακοίνωσε ότι στη διάθεση του αθλήματος της Άρσης Βαρών, θα τεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα  η κλειστή αίθουσα – προπονητήριο που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια στο Ε.Α.Ν.Κ. Ιωαννίνων (στη Λιμνοπούλα), ενώ για τη διευκόλυνση των σωματείων θα υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, ώστε να διατίθεται για προπονήσεις και το Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης, το οποίο επίσης ολοκληρώνεται με πόρους της Περιφέρειας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

























Tην Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00, συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα:«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 2015-2019 – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ». Το προαναφερθέν κείμενο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.php.gov.gr).

Το ηλεκτρονικό καλάθι στη διάθεση των αγροτών της Ηπείρου 














Η παρουσίαση του έργου που αφορά τη δημιουργία ενός  συστήματος προώθησης - διακίνησης των Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων, και μιας πλατφόρμας ενημέρωσης αγροτών και καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, στοχεύει το έργο "Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου" έγινε σήμερα στα Ιωάννινα. Οι βασικοί άξονες του έργου είναι:
η βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών
η προώθηση των προϊόντων από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων
η ενημέρωση των καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας για τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. "Δυστυχώς στην πατρίδα μας αν μιλάμε για ανάπτυξη, ποτέ δεν έχουμε ξεκινήσει στη σωστή βάση. Τον πρωτογενή τομέα δεν τον κοίταξαν ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από τα μεσογειακά προγράμματα μέχρι και σήμερα,  οι Ευρωπαίοι έλεγαν φτιάξτε κάτι. Όμως, εμείς δεν φτιάξαμε τίποτε. Γιατί ήμασταν πάντα κατώτεροι των αναμενόμενων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι  διαχειριστικοί χάρτες των βοσκοτόπων. Εμείς οι Περιφερειάρχες ζητάμε να προχωρήσουν τα πράγματα για να βοηθήσουμε τον τόπο, παρόλο που δεν είναι δικό μας θέμα, όμως ορισμένοι αδιαφορούν. Με το συγκεκριμένο έργο προσπαθήσαμε να καταγράψουμε όλα όσα χρειάζεται να  γνωρίζουν οι παραγωγοί για να βγουν στην αγορά, καθώς και  οι καταναλωτές. Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, σε αυτή την τελευταία ευκαιρία, ή συμμορφώνεται το ελληνικό κράτος ή δεν υπάρχει άλλη παράμετρος".Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία  και στον σκοπό που εξυπηρετεί το ηλεκτρονικό καλάθι για την προώθηση των Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων: "Έχουμε χρέος ως αιρετή Περιφέρεια να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Η στήριξη αυτή, όπως αντιλαμβάνεστε από τη μέχρι τώρα πορεία μας, είναι πολύπλοκη. Ένας από τους άξονες ήταν η προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Η ιδέα ξεκίνησε συζητώντας με στελέχη του τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Άρτας.Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μεμονωμένα. Μετά από συζήτηση με τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη, διαμορφώθηκε η πρόταση μιας πλατφόρμας για τα αγροτικά προϊόντα. Παράλληλα, με την τόμε πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ξεκίνησε η συγκρότηση του καλαθιού των Ηπειρωτικών προϊόντων. Το προχωρήσαμε και ήταν ένα καλό βήμα, αλλά δεν θέλαμε να μείνει στα χαρτιά. Έτσι λοιπόν, καταλήξαμε στο να συγκροτήσουμε το ηλεκτρονικό καλάθι αγροτικών προϊόντων. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο. Όμως, θα χρειαστούμε τη συνδρομή των παραγωγών, των εμπόρων και επιχειρήσεων με προϊόντα πρωτογενούς τομέα. Έχουμε ένα στοίχημα μπροστά μας. Πρόκειται για ένα διαχρονικό σύστημα που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να πληροφορηθεί και να αναζητήσει αγροτικά προϊόντα του τόπου μας". Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα στην χώρα μας.
Η εγγραφή των παραγωγών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δωρεάν, ενώ το συνολικό κόστος της πύλης, με τα δικαιώματα προαίρεσης για 10 χρόνια ανέρχεται σε 118.381 ευρώ.











           

Δεν υπάρχουν σχόλια: