ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΗ πραγματική ζωή αρχίζει εκεί που σταματά η βολεμένη καθημερινότητα : ( Μανώλης Δουκίδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 
Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εμάς να επικοινωνήσουμε και ενημερώσουμε τους Θεσπρωτούς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου 2014 αλλά και του Φεβρουαρίου  2015, καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά και τι αναμένουμε ως αποτέλεσμα αυτών.Να καταστήσω σαφές  εξ αρχής ότι οι Δήμοι και η Περιφέρεια δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν τους πληγέντες, όχι μόνον διότι τα κονδύλια που πλέον διαχειρίζονται δεν επαρκούν , αλλά και διότι είναι πέρα από τις αρμοδιότητες μας τέτοιες ενέργειες ή δεσμεύσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας επλήγη δυο φορές σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το πρώτο, τον Δεκέμβριο  2014 όπου το κύμα κακοκαιρίας έπληξε περισσότερο την περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας το δε δεύτερο, τον Φεβρουάριο, ξέσπασε περισσότερο στο Δήμο Φιλιατών και Σουλίου με μικρότερη ένταση στο Δήμο Ηγουμενίτσας.Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση για τον απαράμιλλο  ζήλο τους, στην εξυπηρέτηση του πολίτη αυτές τις δύσκο-λες ώρες που περάσαμε. Καθώς και όλους όσους βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εκείνες τις ημέρες αλλά και στην συνέχεια ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα που άφησαν πίσω τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αποτελεί πλέον πραγματικότητα ότι η φύση – το περιβάλλον «εκδικείται» για τις αλόγιστες παρεμβάσεις μας σε αυτήν. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου , που άλλους τους αφήνει αδιάφορους, μας δείχνει ότι πλέον πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις, για να μην ισχυριστώ, ίσως και για χειρότερες.Πέραν αυτού όμως, εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις έγκαιρα, ώστε τέτοια φαινόμενα να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τα δε,  ευαίσθητα σημεία και περιοχές που αναδείχθηκαν ότι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, να τα διαχειριστούμε προς το βέλτιστο  από νωρίς και όχι κατά τη διάρκεια τέτοιων καιρικών φαινόμενων.Μία άποψη από το τι συνέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, αν και γνωρίζετε καθώς με επιστάμενα  ρεπορτάζ τα έχετε αναδείξει, εμφανίζονται στην οθόνη. Δεν θα αναλύσω τα προβλήματα που είχαμε αλλά θα προχωρήσω ένα βήμα πιο κάτω, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Π.Ε Θεσπρωτίας.Άμεσα προκλήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολτικής Προστασίας με τα εμπλεκόμενα μέλη ώστε να συναποφασίσουμε για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και αυτό σε συνεχόμενη συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή και την Πολιτική Προστασία στα Ιωάννινα.Για την ιστορία βέβαια γνωρίζετε ότι τα ίδια προβλήματα υπήρχαν σε όλη την Ήπειρο.
-Κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .
-Οι δήμοι με συνεργεία πραγματοποίησαν αυτοψίες-καταγραφές των ζημιών στα διοικητικά τους όρια, σε κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές.
Έβγαλαν δε, και σχετικές ανακοινώσεις, ώστε οι πληγέντες να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα προβλήματα που τους δημιουργήθηκαν.
-Επικοινωνήσαμε με τον Ε.Λ.Γ.Α για άμεσες αυτοψίες από μέρους του σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο.
Είναι βέβαια δεδομένο και όλοι γνωρίζουν ότι για την διενέργεια αυτοψίας χρειαζόταν και ατομική ειδοποίηση προς τον Ε.Λ.Γ.Α του πληγέντος.
-Ενημερώσαμε και πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες και καταγραφές από το Τ.Α.Σ Κοζάνης για σε ζημιές ιδιωτών και έργων υποδομής.
- Έχουμε ενημερώσει το  Ι.Γ.Μ.Ε να προβεί σε αυτοψία για κατολισθητικά φαινόμενα που δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή της Βρυσέλας Φιλιατών.
-Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας συνοδεία Γεωλόγου υπαλλήλου μας πραγματοποίησαν  αυτοψίες και συνέταξαν ενδεικτικούς προϋπολογισμούς για τα προβλήματα του οδικού δικτύου.
Μετά από αυτά, όλα τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν στην Π.Ε Θεσπρωτίας και για μέν τις ζημιές ιδιωτών-επιχειρήσεων  σχηματίστηκε φάκελος με όλα τα δεδομένα και απεστάλη προς το Υπουργείο Υποδομών στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών ώστε οι πληγείσες περιοχές να κηρυχθούν πλημμυροπαθείσες.
Επίσης σχηματίστηκε φάκελος με ενδεικτικούς προϋπολογισμούς και φωτογραφικό υλικό που αποτύπωσε τα προβλήματα στις υποδομές και εστάλη στην Περιφέρεια Ηπείρου για προώθηση ώστε να ζητηθεί συνδρομή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος είναι η κήρυξη των πληγέντων περιοχών σε
α) πλημμυροπαθείς
β) κατολισθαίνουσες
δυο τελείως διαφορετικά πράγματα τα οποία έχουν και ξεχωριστά ταμεία συνδρομής.Πλέον είμαστε σε αναμονή ενεργειών από το ανωτέρω υπουργείο και οργανισμούς.Αυτά σαν ένας μικρός πρόλογος ώστε να γνωρίζουν οι Θεσπρωτοί το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα.Είμαστε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ή ότι άλλο θεωρείτε ότι δεν διασαφηνίστηκε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ‘’ ΕΝΩΣΗ  αγροτών ‘’


Αγαπητέ Παραγωγέ,
Ξεκίνησε η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2015.Η φετινή χρονιά είναι σημαντική καθώς θα σου δοθούν νέα δικαιώματα σύμφωνα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από τα οποία θα εξαρτάται το ύψος των επιδοτήσεων σου, για τα επόμενα χρόνια.Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι απαραίτητη η έγκαιρη και έγκυρη υποβολή της αίτησής σου.Θα πρέπει να γνωρίζεις  εσύ που είσαι ενεργός παραγωγός αλλά και εσύ ο νέος παραγωγός  που θέλεις να ενταχθείς στο καθεστώς των ενισχύσεων ότι ο μόνος τρόπος είναι η υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2015 το οποίο θα είναι και καθοριστικό αλλά και η αφετηρία για  το 2020.Σας καλούμε  εσάς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί για θέματα Επιδοτήσεων και θέματα που αφορούν την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης να έρθουν σε επικοινωνία με την ¨ΕΝΩΣΗ αγροτών¨ στο ΚΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  Χαρ.Τρικούπη 38 στα τηλ.  26510 70961-3.
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 15 ΜΑΙΟΥ 2015.
Για  τον  ΓΑΣ Ιωαννίνων ¨ΕΝΩΣΗ αγροτών
 Τμήμα  Επιδοτήσεων
Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝ/ΣΜΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει  γνωστό  στους  αγρότες  ότι  σύμφωνα  με  το ΦΕΚ  294 /27-2-2015  παρατάθηκε  η  προθεσμία  για  την  ηλεκτρονική  υποβολή  των  μισθωτηρίων  αγροτικών  εκτάσεων  μέχρι  την  31-3-2015.Δηλαδή  οι  αγρότες  έχουν  την  δυνατότητα  να  υποβάλλουν  ηλεκτρονικά  τα  μισθωτήρια (ενοικιαστήρια) τα  οποία  έχουν  συναφθεί από 1/1/2014  έως  31/12/2014  μέχρι  την  31/3/2015.Σύμφωνα  με  το  ίδιο  ΦΕΚ  η  υποχρέωση  ηλεκτρονικής  υποβολής  των  μισθωτηρίων  τα  οποία  δεν  υπερβαίνουν  το  ποσό  των ογδόντα  ευρώ (80,00 €) το  μήνα   δεν   είναι  υποχρεωτική.Για  περισσότερες  πληροφορίες  οι  αγρότες  θα  απευθύνονται  στο  ΚΕΑ  του  ΓΑΣ Ιωαννίνων, τηλ. 2651070961-5 .

Εντοπίστηκε στα Ιωάννινα κατάστημα –μπαρ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια  Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων η ιδιοκτήτρια, η  υπεύθυνη του καταστήματος, ένας υπάλληλος και δύο  παίκτες - θαμώνεςΚατασχέθηκαν -11- πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και το χρηματικό ποσό των -85- ευρώ.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε την 01-03-2015 αργά το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια». Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 32χρονη ιδιοκτήτρια, για μία 48χρονη υπήκοο Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, έναν 50χρονο ημεδαπό υπάλληλο και δύο ημεδαπούς πελάτες,  ηλικίας 56 και 68 ετών.Αναλυτικότερα, προχθές αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο  και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν δύο πελάτες-θαμώνες.Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• έντεκα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.  
• το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων .

Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για οφειλές Δημοσίου, στον Κατσικά ΙωαννίνωνΣυνελήφθη, την 02.03.2015 το πρωί, στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 59χρονος ημεδαπός, για οφειλές δημοσίου κατ΄ εξακολούθηση. Ειδικότερα, ο 59χρονος συνελήφθη για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 481.212,37  ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας


 
Οι δράστες είναι τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 28, 24 και 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η διάρρηξη σε σπίτι  που έλαβε χώρα στις 01-03-2015 το πρωί, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 28, 24 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες στις 01-03-2015 το πρωί  παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας 81χρονης ημεδαπής στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και αφού έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.


                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: