ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΙΚΑ : Το δικαίωμα σύνταξης με αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, μόνο μετά την ολοσχερή εξόφληση του ποσού εξαγοράς



Είναι γνωστόν ότι εις την συνδρομήν των προστατίδων Δυνάμεων προσέφυγε πάντοτε η Ελλάς και διά το ψύλλου πήδημα : ( Ελευθέριος Βενιζέλος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΙΚΑ : Το δικαίωμα σύνταξης με αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, μόνο μετά την ολοσχερή εξόφληση του ποσού εξαγοράς














Σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ,το δικαίωμα σύνταξης με αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, θεμελιώνεται μόνο μετά την ολοσχερή εξόφληση του ποσού εξαγοράς και ενεργοποιείται από την ημερομηνία αυτή και μετά. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η αναγνώριση χρόνου ασφάλισης δεν οδηγεί σε κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις, όπως ίσχυαν στο παρελθόν.Σε διευκρινιστικό έγγραφο του ΙΚΑ που εκδόθηκε ειδικά για τους εργαζόμενους Κλωστοϋφαντουργείου της Νάουσας που απολύθηκαν έως τα τέλη του 2008 και έλαβαν εισοδηματική ενίσχυση, το χρονικό διάστημα της ενίσχυσης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής εργασίας και λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων λήψης πλήρους ή μειωμένης σύνταξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο συγκεκριμένος χρόνος να μη συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο των πλασματικών χρόνων ασφάλισης που μπορεί να αναγνωρίσουν οι ασφαλισμένοι αν το επιθυμούν και ο οποίος ανέρχεται στα 7 έτη.

Νέα δημοσκόπηση: ‘’ Πύραυλος έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά 84% θέλουν ευρώ με κάθε θυσία ‘’











 




Προβάδισμα 26,7% σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».Αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι ποσοστό 84% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ πάση θυσία, ακόμα και με λιτότητα - με μόνο 13% κατά.Δηλαδή ότι άλλο εκτός ευρώ τότε : άγνωστο αν θα είναι στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ .Η αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε τόσο πίσω που ούτε με αντιπυραυλικά δεν σώζεται.
Εκτίμηση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 47,8%, ΝΔ 21,1%, Χρυσή Αυγή 6,1%, ΠΑΣΟΚ 3,4%, ΑΝΕΛ 4,4%, ΚΚΕ 4,5%, Ποτάμι 5,6%, Ένωση Κεντρώων 2,1%, ΚΙΔΗΣΟ 2,2%
Πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 41,9%, ΝΔ 18,4%, ΠΑΣΟΚ 3%, ΑΝΕΛ 3,8%, Χρυσή Αυγή 5,3%, ΚΚΕ 3,9%, Ποτάμι 4,9%, Ένωση Κεντρώων 1,9%, ΚΙΔΗΣΟ 2%

Στην Άρτα δημοσιογράφοι και τουριστικοί πρακτόρες ξένων χωρών













Την Άρτα επισκέφθηκε ομάδα δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων ξένων χωρών στα πλαίσια του έργου τουριστικής προβολής που υλοποιεί  η Περιφέρεια Ηπείρου και έχει ως στόχο τη δικτύωση των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων στην Ήπειρο, έτσι ώστε να προωθηθεί από κοινού ο η Ήπειρος ως τουριστικός προορισμός.Συγκεκριμένα στην πόλη μας παρευρέθησαν εκπρόσωποι του τουριστικού ρεπορτάζ ξένων καναλιών και εντύπων (tour operators), από Ρουμανία, Γερμανία, Σκόπια, Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ιταλία, Κύπρο ένω από τη χώρα μας παραβρέθηκε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησαν, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης κ. Νίκος Λιόντος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού & Απασχόλησης κα Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Αρχαιολογίας, οι οποίοι και υποδέχθηκαν την πιο πάνω ομάδα.Το πρόγραμμα περιλάμβανε υποδοχή και ξενάγηση στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, μετά καφέ που παρέθεσε ο Δήμος και επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Παρηγορήτριας, όπου έγινε ξενάγηση από  έμπειρους ξεναγούς με ιστορική αναδρομή και στοιχεία του ναού. Ο Δήμος Αρταίων μαζί με την Αρχαιολογία, πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο στους επισκέπτες τουριστικά φυλλάδια.Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε: « η συνάντηση αυτή έχει  σαν στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών,  προκειμένου να  δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις ο τουρισμός στην 'Ηπειρο να μπορεί να ανθίσει χειμώνα-καλοκαίρι, σε βουνό και σε θάλασσα, αποτελώντας μοναδικό προορισμό για επισκέπτες απ' όλη την Ευρώπη. Πιστεύω, πως το μυστικό επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι, κατά αρχή εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε τον τόπο μας. Πρέπει από κοινού όλοι οι φορείς της Ηπείρου να αναλάβουμε σε πρώτη φάση στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν στο  σύνολό τους όλη την Ήπειρο και σε δεύτερο χρόνο, η κάθε περιοχή να δώσει το δικό της τοπικό χρώμα.Καταλήγοντας τόνισε: «Όσον αφορά την περιοχή μας,  όπως θα διαπιστώσουν και οι  επισκέπτες μας σήμερα, μπορεί να προσφέρει ένα πλήρες τουριστικό πακέτο, καθώς διαθέτει: οδοιπορικές διαδρομές  ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ορεινό όγκο σπάνιας ομορφιάς και μοναδικό υδάτινο περιβάλλον που συνδυάζει λίμνη, ποταμό και θάλασσα. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, είναι πως όλες αυτές τις ομορφιές θα τις αναδείξουμε και θα τις συμπληρώσουμε με τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά μας προϊόντα και την υψηλής γαστρονομικής  αξίας  τοπικής μας κουζίνας».

Από την προσεχή Δευτέρα ο Αστυνομικός της Γειτονιάς















Ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», από την προσεχή Δευτέρα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, σε 22 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Η εφαρμογή του θεσμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο πιλοτικού επανασχεδιασμού, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική. Τα αποτελέσματα από τον πιλοτικό επανασχεδιασμό θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού, στο πλαίσιο της επέκτασης του και σε άλλες περιοχές. Η βασική φιλοσοφία του θεσμού, που εντάσσεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνει σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού κυρίως χαρακτήρα, για την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης. Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.Με τη δράση του ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» καθίσταται αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας και καλείται να συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης. Βασική του προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο. Ανάλογη υποδομή προβλέπεται και στα Αστυνομικά Τμήματα, όπου λειτουργεί Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς με την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.

Δ.Μάρδας : Αλλάζει ο τρόπος των διαγωνισμών για προμήθειες του Δημοσίου (δηλ.= νέα κόλπα)





















Την αλλαγή του τρόπου που γίνονται οι διαγωνισμοί για τις συμβάσεις ακόμη και κάτω των 60.000 ευρώ για τις προμήθειες του Δημοσίου, προανήγγειλε ο Δημήτρης Μάρδας.«Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα σταματήσει», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.Ο ίδιος μίλησε για εφαρμογή καινούριων συστημάτων, που έχουν νομοθετικά προβλεφθεί και παραμένουν ανενεργά και «μπορούν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να μειωθούν τα υλικά και οι υπηρεσίες που θα αγοραστούν».Επιπλέον, ανέφερε ότι ερευνάται «γραμμή-γραμμή» ο προϋπολογισμός του κάθε υπουργείου, για να εντοπιστούν αδικαιολόγητες δαπάνες, μη μισθολογικού κόστους, που «δεν θα στερήσουμε από τους πολίτες», αλλά με σκοπό - όπως υπογράμμισε - να «κοπούν» χρήματα από σπατάλες.«Άλλωστε και η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν έχει βγει από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, τη βγάλαμε από μια πρώτη προσέγγιση αναδιάταξης των δαπανών, αφού λάβαμε τέσσερα κριτήρια κατά νου, που έχουν σχέση μόνο με τις καταναλωτικές δαπάνες και τις κρατικές προμήθειες των φορέων της κυβέρνησης και των δήμων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.Ο κ. Μάρδας μίλησε και για σκέψη να γίνει πρόσκληση στους συλλογικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΔΕΗ, Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, κ.α.) για να συμβάλλουν και αυτοί οικονομικά, στο ποσό που εξασφαλίστηκε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα «τσουνάμι βοήθειας», με σκοπό «τα 200,3 εκατομμύρια να γίνουν τριακόσια, τετρακόσια, όσα μπορεί να γίνουν παραπάνω», υπογραμμίζοντας και τον ισχυρό συμβολισμό, πέραν της οικονομικής διάστασης.«Θα καλέσω τα διοικητικά τους συμβούλια και θα τους ζητήσω να συμβάλλουν», είπε ο κ. Μάρδας.Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έρθει η ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο, όπως σημείωσε, στερεί από το δημόσιο έως ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ. «Ας είναι και 500 εκατομμύρια. Ας κλειδώσουμε το σύστημα και ας εισπράξουμε και 300 εκατομμύρια. Αλλά να ξέρουμε όμως ότι το σύστημα λειτουργεί , όπως πρέπει να λειτουργεί», επεσήμανε.Ο κ. Μάρδας έκανε ακόμα γνωστό, ότι θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και του παραεμπορίου, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και η ρύθμιση για τη φορολόγηση αδήλωτων κεφαλαίων που συνδέονται με «μαύρο» χρήμα, αρχικά εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, ασχέτως εάν τα κεφάλαια επιστρέψουν ή όχι. «Στο όνομα, μιας φορολογικής δικαιοσύνης οι φόροι πρέπει να καταβληθούν», τόνισε.


                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: