ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Νομού Θεσπρωτίας της Ν.Δ. : «Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας»Η μοίρα άλλους ψηλά πετά κι άλλους στα βάθη γέρνει : ( Βιτσέντζος Κορνάρος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Νομού Θεσπρωτίας της Ν.Δ. : «Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας»
Θέμα: Βαθμολογική Εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) 
Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Αρ. Πρωτ.14159/11.02.09, 16000/12.03.09, 2230/08.12.09, 10324/18.05.10, 19244/11.07.2011, 22037/31.08.2011, 1849/23.11.2011 και 6833/07.02.2013 ), καθώς η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει να τοποθετηθεί στο χρόνιο ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ το οποίο μάλιστα δεν έχει και δημοσιονομικό κόστος. Είναι φανερό ότι ενώ όλες οι πολιτικές ηγεσίες αναγνώριζαν μέχρι σήμερα το αίτημά των ΕΜΘ ωστόσο η επίλυση του ζητήματός τους δεν προχώρησε μέχρι τώρα.
Προκειμένου λοιπόν να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, επιθυμούμε να μάθουμε αν είναι στις προθέσεις σας να αναλάβετε πρωτοβουλία επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος και αν ναι, πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε στις αλλαγές εκείνες που θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας που νιώθουν τα χιλιάδες αυτά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Κατόπιν όλων αυτών, Ερωτάστε:
1. Ποια η άποψη σας για τη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ ;
2. Θα αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε επιτέλους να διορθωθεί η αδικία που υφίστανται οι Εθελοντές             Μακράς Θητείας και σε ποιο ακριβώς πλαίσιο;
3. Προτίθεστε να υιοθετήσετε την λύση που σας έχει προταθεί για εξομοίωσή τους με τις εθελόντριες του Ν705/1977 και των εθελοντών ώστε να επέλθει δίκαιη ρύθμιση στην βαθμολογική τους εξέλιξη;
Οι ερωτώντες βουλευτές : Βασίλης Γιόγιακας, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Σκρέκας, Στέργιος Γιαννάκης,  Χρήστος Μπουκώρος, Ανδρέας Κατσανιώτης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ ,ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υλοποίηση δράσεων 3.1 ‘’Αντικατάσταση κυψελών’’ και 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας για το έτος 2015.Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στις δράσεις 3.1 ‘’Αντικατάσταση κυψελών’’ και 3.2 ‘’Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας’’ του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2015, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας είτε απευθείας, είτε μέσω του Συλλόγου τους.Οι αιτήσεις έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Απριλίου 2015.Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την υποβολή των αιτήσεων και για περαιτέρω πληροφόρηση θα απευθύνονται στο:
Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας ,Δασκαλοπούλου 45,    Τ.Κ. 30100  Αγρίνιο, Τηλέφωνο: 2641032604  . 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ κ.α.α.
 Θ. ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ

Γ.Α.Σ.Ι. - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΠΡΟΣ,
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΘΕΜΑ: ΠΛΗΡΩΜΗ  ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ


 Κύριε  Υπουργέ,
Όπως  σας  είναι  γνωστό  από  τις  συνεχείς  διαμαρτυρίες  προς  την  προηγούμενη  πολιτική  ηγεσία  του  Υπουργείου  σας, χιλιάδες  κτηνοτρόφοι  σε  ολόκληρη  τη  χώρα  δεν  έχουν  εισπράξει  τις  επιδοτήσεις  τόσο  της  ενιαίας  ενίσχυσης  όσο  και της  εξισωτικής  αποζημίωσης  αλλά  και της  βιολογικής  κτηνοτροφίας   ή  έχουν  εισπράξει  ελάχιστα  ποσά  έναντι  αυτών.Σε  ότι  αφορά   δε  την  εξισωτική  αποζημίωση  της  οποίας  είναι  δικαιούχος  ολόκληρος  ο Νομός  Ιωαννίνων, δεδομένου  του  ότι  είναι  ολόκληρος  ορεινός  και  μειονεκτικός, οι  κτηνοτρόφοι  του  Νομού  μας  στο  μεγαλύτερο ποσοστό  τους  δεν  έχουν  εισπράξει  την  εξισωτική  αποζημίωση  παρ’ ότι  υπήρξε  δέσμευση  ότι  οι  πληρωμές  θα  ολοκληρωνόταν  στα  τέλη  του  προηγούμενου  έτους.   Με  δεδομένη  την  οικονομική  κρίση  αλλά  και  την  σωρεία  προβλημάτων  τα  οποία  αντιμετωπίζουν  οι  κτηνοτρόφοι  τα  οφειλόμενα  ποσά  είναι  απαραίτητα  για  την  επιβίωσή  τους.   Γι’  αυτό  σας  παρακαλούμε  στα  πλαίσια  των  αρμοδιοτήτων  σας, να  δρομολογήσετε  όλες  τις  απαραίτητες  ενέργειες, προκειμένου  να  γίνουν  άμεσα  οι  πληρωμές  των  ενισχύσεων    τις  οποίες  δικαιούνται  οι  κτηνοτρόφοι  στο  ακέραιο.
Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο,Ο  Πρόεδρος
Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος

Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωωτίας κ. Κάτση Μάριου προς τον Υπουργό-Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού


Τη Δευτέρα 09/03/2015 ο βουλευτής Θεσπρωτίας Κάτσης Μάριος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σχετικά με τη διοικητική παραλαβή των έργων «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Β΄ φάση» αλλά και την εξέλιξη των έργων της Γ΄ φάσης :Θέμα: Πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής για χρήση αυτοτελών τμημάτων του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Β΄ φάση» και ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Γ’ φάσης.Την 25-02-2015 πραγματοποιήθηκε διοικητική παραλαβή για χρήση αυτοτελών τμημάτων του έργου: Νέος λιμένας Ηγουμενίτσας Β΄ φάση. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής (αρ. πρ. 1219/26-2-2015) το οποίο και συνυπέγραψαν:
•η ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ/Τμήμα κατασκευής έργων Πρέβεζας,
•η ανάδοχος του έργου (ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ)
•ο τελικός χρήστης του έργου (Ο.Λ.ΗΓ.  Α.Ε.)
παραδόθηκαν για χρήση τα αυτοτελή τμήματα του έργου Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Β΄ Φάση:
1.Λιμενικά έργα: Συνδετήριο κρηπίδωμα, κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη προστασίας της άκρας Δρεπάνου και έργα αποπεράτωσης – ανακατασκευής του μετωπικού κρηπιδότοιχου του υφιστάμενου νότιου προβλήτα του παλαιού λιμένα.
2.Τα κτηριακά έργα: Τερματικός Σταθμός Τ2, Πύλη Ακτοπλοΐας, Βόρεια Πύλη, κτήριο Η/Μ εγκαταστάσεων λιμένα και Δεξαμενή.
3.Έργα χερσαίας ζώνης λιμένα: Κατασκευή δικτύου όμβριων στην χερσαία ζώνη και στο νότιο τμήμα του λιμένα, ασφαλτικά, εξωτερική οδοποιία, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων χερσαίας ζώνης εντός περίφραξης λιμένα και νοτίου τμήματος.
Στα ανωτέρω δεν περιλαμβάνεται σύμφωνα με την αρχική σύμβαση:
-το κτήριο Τ3 (Κτίριο τερματικού σταθμού 3: ο οποίος θα εξυπηρετεί ελέγχους που υπαγορεύει η Συνθήκη Schengen και θα αποτελεί τερματικό σταθμό υποδοχής κρουαζιερόπλοιων),
-ο ευθύγραμμος δίαυλος πλάτους 170.0 μ και ωφέλιμου βάθους -10.50 μ και μήκος 1800 μ. απαραίτητος για την ασφαλή διέλευση μεγάλων πλοίων.
-Δακτυλιοειδής αποβάθρα  (fieger pier) απαραίτητη για την πλαγιοδέτηση πλοίων, και συμπληρωματικά έργα που εμπεριέχονταν στον αρχικό σχεδιασμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργικότητα των παραδοθέντων τμημάτων, και την ικανότητα του λιμένα Ηγουμενίτσας να φιλοξενήσει απρόσκοπτα κρουαζιερόπλοια την προσεχή τουριστική περίοδο.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί η καθυστέρηση της πορείας υλοποίησης των έργων της Γ΄ φάσης (κατασκευή εμπορευματικού λιμένα) , που θα αναβαθμίσουν τη στρατηγική θέση του λιμένα της Ηγουμενίτσας και θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων εργασιών «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Β΄ φάση»;
2.Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο σχετικά με την κατασκευή του έργου  «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Γ΄ φάση»;
Ο ερωτών Βουλευτής : Κάτσης Μάριος

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Σύλληψη ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα, για οφειλές προς το Δημόσιο 

Συνελήφθη την 11-3-2015 το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 61χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 61χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 54.336,83 ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή στην Πρέβεζα για κλοπές
Συνελήφθη μία 44χρονη ημεδαπή την 10-03-2015/13:20 στην Πρέβεζα, με ένταλμα προσωρινής κράτησης κ. Ανακριτή Πρέβεζας, γιατί από την έρευνα προέκυψε ότι, από  Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι Ιούλιο του 2014, διέπραξε (5) κλοπές σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά. Η δικογραφία περιλαμβάνει και μία 35χρονη ημεδαπή Ρομά συνεργό της.
Συνελήφθη 22χρονος  ημεδαπός για λαθραίο καπνό 

Συνελήφθη, 10-03-2015 το απόγευμα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος, βρήκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (137) γραμμαρίων, που δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού κατασχέθηκε.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Συλλήψεις φυγόποινων στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και στην Πρέβεζα


 Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Πρέβεζας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1.Την 10-03-2015 αργά το βράδυ στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για απειλή, εξύβριση και υπεξαγωγή εγγράφου.
2.Την 11-03-2015 το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (12) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την 11-03-2015 στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-02-2015 συνεδριάσεως.

1.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-02-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανάδειξη Παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου (1η Φάση από οικ. Γκόνη ως τον Ποταμό Λιμπούσδα)», προϋπολογισμού € 1.200.000,00 με Φ.Π.Α.
2.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-02-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη Χ.Θ. 32+500 (Κατασκευή σαρζανέτ)», προϋπολογισμού € 46.000,00 με Φ.Π.Α.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΤΖΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-08-2015.
4.Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εγνατίας Οδού προς Γραμμενοχώρια», αναδόχου εταιρείας «Δημοσθένης Βήχας & Σια Ο.Ε.», μέχρι την 09-08-2015.
5.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ. Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακκαβιά», αναδόχου εταιρείας «ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 15-06-2015.

6.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Στερέωση και αποκατάσταση νερόμυλου στο Δ.Δ. Κοπάνης», αναδόχου Κ/Ξ ΠΕΤΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ – ΚΟΣΜΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, μέχρι την 30-06-2015.
7.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση ασφαλτόστρωση 2ης επαρχιακής οδού από κόμβο Ελληνικού έως Καλέντζι», αναδόχου Κ/ξίας «ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΤΕΒΕ-ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΤΕ», μέχρι την 30-06-2015.
8.Έγκριση του Πρακτικού 2/02-03-2015 (αποσφράγιση & έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά», προϋπολογισμού 157.929,76 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου».
9.Έγκριση του Πρακτικού 2/02-03-2015 (αποσφράγιση & έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Γηρομερίου», προϋπολογισμού 115.852,85 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880017 και τίτλο «ICE- I.C.E. Innovation, culture and Creativity for a new economy - Περιφέρεια Ηπείρου».
10.Έγκριση κατάργησης, τροποποίησης και ανάθεσης νέων δρομολογίων, για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2014 - 2015 και έγκριση δαπάνης.
11.Έγκριση παράτασης της σύμβασης, μέχρι την 30-09-2015, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρίας με την επωνυμία STRATIS EΠE, αναδόχου του έργου: “ADRIATIC-ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism" που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα IPA ADRIATIC CBC.
12.Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
13.Έγκριση συνδιοργάνωσης, από την Περιφέρεια Ηπείρου, προκριματικών Αγώνων για το 25ο Πανελλήνιο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα Σκακιού Β.Δ. Ελλάδας και έγκριση σχετικών δαπανών.
14.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των εκτός κανονικού ωραρίου αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων (Πρόσθετα Τέλη) για το έτος 2015 των κτηνιάτρων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων για τους ελέγχους του άρθρου 14 (1) του ν. 3460/2006 (Α΄ 105).
15.Έγκριση μετακίνησης της Ευγενίας Μπράτη, υπαλλήλου της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Αθήνα για την συμμετοχή της στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) με κωδικό 80025Κ15 και τίτλο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΩΣ GENDER EXPERTS», το οποίο θα διεξαχθεί από 16/03/2015 μέχρι 20/03/2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
16.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, Ψημμένου Σωτηρίου, Νάστου Θεόφιλου, Ζώτου Παναγιώτη και Παπαδιαμάντη Βασιλείου, στη Θεσσαλονίκη, την 18/03/2015, προκειμένου να παρακολουθήσουν ημερίδα με θέμα «Διεξαγωγή ελέγχων από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
17.Έγκριση μετακίνησης στην Αθήνα, των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρειας Ηπείρου, Σιαπλαούρα Αικατερίνης και Βράκα Ηλία για την συμμετοχή τους στην ημερίδα του Ινστιτούτου Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων με τίτλο «Η Οδηγία 2000/60 και η Προστασία των Εσωτερικών Υδάτων: Ερεύνα και Προοπτικές» που θα πραγματοποιηθεί  στις 16 Μαρτίου 2015, και έγκριση των σχετικών δαπανών.
18.Έγκριση μετακίνησης του Χριστοδούλου Κων/νου, υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, στο Μπάρι της Ιταλίας, από 15 έως 16 Μαρτίου 2015 για τη συμμετοχή του, ως συντονιστής της ομάδας εργασίας του έργου, σε Meeting που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Cross-border Cultural Routes με ακρωνύμιο «Cult.Routes» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
19.Έγκριση δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων για το διάστημα Απριλίου - Δεκεμβρίου 2015, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων.
20.Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, οικ. έτους 2015, όπως διαμορφώθηκε μετά την 2η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015.
21.Έγκριση δαπάνης για την μίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων (εκσκαφέας – φορτωτής – φορτηγό - χορτοκοπτικό κ.λ.π) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Άρτας (άρση καταπτώσεων, καθαρισμός δρόμων, κοπή βλάστησης κλπ), και για τον καθαρισμό των παρακείμενων στο οδικό δίκτυο τάφρων και χειμάρρων από προσχώσεις και φερτά υλικά, από 19/11/2014 από ισχυρές τοπικές βροχοπτώσεις και έντονα φαινόμενα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 4586/Φ300.09.ΜΙΜΟ/19.11.2014 (ΑΔΑ: 726Ε7Λ9-830) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
22.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά και του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Άρτας, κ. Άγγελου Μανώλη, στην Αθήνα, την 11-03-2015, για υπηρεσιακούς λόγους και του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Ιωάννη Δήμου, το ίδιο διάστημα, για τη μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη και του κ. Μανώλη, και έγκριση των σχετικών δαπανών.
23.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, Μήλιου Θεοδώρου, στην Αλεξανδρούπολη, από 05 έως 07-03-2015, για τη συμμετοχή του σε σύσκεψη-σεμινάριο με θέμα «Προετοιμασία και συντονισμός των κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών», που θα πραγματοποιηθεί την  06-03-2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
24.Έγκριση δαπανών για προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής μηχανημάτων και οχημάτων της Π.Ε. Άρτας.
25.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
26.Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2015, όπως διαμορφώθηκε μετά την 2η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015.
27.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. 15520/461/04-02-2015 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την μεταφορά ερπυστριοφόρου πυροσβεστικού οχήματος στην Π.Ε. Άρτας και επαναφορά.
28.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για τον «Καθαρισμό φράγματος Ραγίου από φερτά υλικά λόγω θεομηνίας», βάσει της αριθμ. 135117/5079/18-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 40//1747/22-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
29.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων βατότητας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Θεσπρωτίας που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βάσει των αριθμ. 17493/557, 17501/558, 17506/559, 17510/560, 17513/561, 17516/562 και 17518/563/09-02-2015, αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 5/196/19-02-2015 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: