ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Δήμος Φιλιατών συμμετέχει στην Ώρα της Γης στις 28 Μαρτίου στις 20:30



Κι αν δεν έχουμε πειρασμούς να νικήσουμε, πού είναι η αρετή ;  ( Αργύρης Εφταλιώτης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο Δήμος Φιλιατών συμμετέχει στην Ώρα της Γης
« Η Ώρα της Γης » : Το Σάββατο 28 Μαρτίου σβήνουμε συμβολικά τα φώτα


















Στις 28 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF . Στην Ώρα της Γης συμμετέχει ο Δήμος Φιλιατών, σβήνοντας στις 28 Μαρτίου, τα εξωτερικά φώτα στην πόλη των Φιλιατών για μία ώρα (από 20:30 μέχρι 21:30) και καλεί τους πολίτες να κάνουν το ίδιο στον δικό τους χώρο και να δηλώσουν την ατομική συμμετοχή τους μέσα από την ιστοσελίδα www.kalyterizoi.gr .
Χρησιμοποίησε λοιπόν την δύναμη σου για αλλαγή της κλιματικής αλλαγής.Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Ξεκίνησε ως μια απλή εκδήλωση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή 162 χωρών.Μεταξύ των 8760 ωρών του χρόνου αφιερώνουμε μια μόνο ώρα για τον πλανήτη μας, με στόχο να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη. Αυτή τη μια ώρα, σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.Η Ώρα της Γης 2015 θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8:30μμ – 9:30μμ. Η κάθε ενέργεια είναι σημαντική για τον πλανήτη μας. Το μήνυμα που στέλνουμε φέτος ανά το παγκόσμιο είναι «Χρησιμοποίησε τη δύναμη σου για αλλαγή της κλιματικής αλλαγής».

Η Δ/ση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας οργανώνει δωρεά Τροφίμων ενόψει των εορτών του Αγίου Πάσχα





















Η Δ/ση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας συγκεντρώνει, ενόψει των εορτών του Αγίου Πάσχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας (απορρυπαντικά, σαμπουάν, χαρτί υγείας κ.α), ρούχα και μικροαντικείμενα , προκειμένου να  καλύψει ανάγκες αδύναμων οικογενειών του Νομού μας οι οποίες μαστίζονται από την οικονομική κρίση.Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας επιδεικνύοντας την απαραίτητη για τις ημέρες κοινωνική αλληλεγγύη.Ημερομηνία συγκέντρωσης των τροφίμων: Σάββατο 4 Απριλίου 2015, από τις 10.00 πμ έως τις 2.00 μμ.Τόπος: Πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας




















Σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συνάντηση φορέων και εθελοντών για το συντονισμό της δράσηςLet’s Do It Greece 2015. Στη συνάντηση θα παραστεί και θα μιλήσει ο εθελοντής που ξεκίνησε τη δράση και είναι υπεύθυνος για τον πανελλαδικό συντονισμό του Let's do it Greece, κος Νίκος Κιούσης.Σας περιμένουμε όλους

Συνάντηση του Δημάρχου με το Προεδρείο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

















Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας μεταξύ του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και του Προεδρείου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου, του Α’ Αντιπροέδρου κ. Πέτρου Ιωάννου, του Β’ Αντιπροέδρου κ. Ηλία Τσακίρη, του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Σταύρου και του Διευθυντή κ. Πέτρου Ζουμπούλη. Στην συνάντηση ήταν παρόν, και οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Ελευθέριος Κώστας και κ. Σωτήριος Μήτσης. Στη συζήτηση τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
•Οργανωμένη ενίσχυση του τουρισμού με παράλληλη συντονισμένη προβολή των πλέον τουριστικών περιοχών της Θεσπρωτίας το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
•Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας
•Έλεγχοι και πάταξη του παραεμπορίου.
•Χερσαίες ζώνες και αξιοποίηση τους.
•Κυκλοφοριακό πρόβλημα Ηγουμενίτσας
•Συγκέντρωση μεταναστών στην περιοχή γύρο από το Νέο Λιμάνι.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι βάσεις για μια υγιή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS














Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας στην  Ηγουμενίτσα  για κλοπές
Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας στην  Ηγουμενίτσα την   26-03-2015/16:54, ηλικίας 25 και 24 ετών, γιατί όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, ανωτέρω δράστες την 23/24-03-2015 στην  περιοχή της Ηγουμενίτσας, διέπραξαν (8) κλοπές σε οικίες και καταστήματα, όπου αφαίρεσαν γεωργικά εργαλεία, ηλεκτρονικά είδη, διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (187) €. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και προαναφερόμενα κλοπιμαία.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Άρτα
Την 26-03-2015 το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, συνέλαβαν 53χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 53χρονο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αιγίου, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθη την 26-3-2015 το μεσημέρι, στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 32χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 32χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε (59.452,96) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη άμεσα 33χρονος ημεδαπός για υποθέσεις κλοπών στην πόλη της Πρέβεζας
Συνελήφθη άμεσα την 26-03-2015 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 33χρονος ημεδαπός, για υποθέσεις κλοπών στην πόλη της Πρέβεζας.Αναλυτικότερα, ο  δράστης σήμερα το πρωί αφαίρεσε από γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας ένα χαρτοφύλακα που περιείχε χρηματικό ποσό και έγγραφα καθώς και ένα κόσμημα μικρής αξίας από κατάστημα στην Πρέβεζα.Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής έρευνας, διενεργήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη  του 33χρονου. Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν νομότυπα ενώ σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθη 33χρονος στην Πρέβεζα γιατί εισήλθε σε Μητρόπολη
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα την 26-03-2015/12:00, γιατί εισήλθε στα γραφεία της Ι.Μ. Πρέβεζας και αφαίρεσε (1) χαρτοφύλακα, ο οποίος περιείχε χρηματικό ποσό και έγγραφα της Μητρόπολης. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) αλυσίδα, την οποία είχε αφαιρέσει από κατάστημα.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για διακεκριμένες κλοπές
Πραγματοποίησαν σε διάστημα δύο ημερών επτά κλοπές- - διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας.Οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.Συνελήφθησαν την 26-3-2015 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα.Τους δράστες είχαν προσαγάγει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οι οποίοι τους εντόπισαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και να έχουν στην κατοχή τους πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδι, γάντια, κλειδιά, φακοί κτλ).Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακρίβωσαν ότι οι δυο αλλοδαποί είχαν τελέσει το προηγούμενο διήμερο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας, τις παρακάτω παράνομες πράξεις:
• διάρρηξη σε καφενείο στη Νέα Σελεύκεια, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, φωτογραφική μηχανή και τρόφιμα.
• απόπειρα διάρρηξης  σε αποθήκη τροφίμων στη Νέα Σελεύκεια.
• κλοπή από σπίτι στα Κάτω Αμπέλια, απ΄ όπου αφαίρεσαν μια ηλεκτρική συσκευή.
• διάρρηξη σε αποθήκη στα Κάτω Αμπέλια, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
• διάρρηξη αυτοκινήτου στην περιοχή Αμπέλια Ηγουμενίτσας, απ΄ όπου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
• κλοπή από κατάστημα στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, απ΄ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τρόφιμα.
• κλοπή από σπίτι στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, με λεία κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες κρυψώνες όλα τα κλοπιμαία, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος των δύο δραστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου, λόγω προηγούμενων διοικητικών απελάσεων.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: