ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ADRIATIC MODEL FOREST-AMF»



Αληθινοί επαναστάτες είναι εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτε : ( Μιχαήλ Μπακούνιν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ADRIATIC MODEL FOREST-AMF»
















Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Adriatic Model Forest-AMF", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας "IPA ADRIATIC 2007-2013". Στόχος του έργου AMF είναι η  δημιουργία ενός νέου Model Forest (Πρότυπο Δασικό Μοντέλο) στην Κροατία στην περιοχή της Δαλματίας με τη χρήση της «Μεθοδολογίας των πέντε σημείων» όπως αυτό έχει αναπτυχθεί από το Μεσογειακό Δίκτυο Model Forest. Μέσω αυτής της μαθησιακής διαδικασίας όλοι οι εταίροι του έργου AMF θα επωφεληθούν και θα ξεκινήσουν τοπικές πρωτοβουλίες διευκολύνοντας τις διαδικασίες για την ανάπτυξη δασικών μοντέλων στις χώρες, τις περιφέρειες, τα εδάφη τους.Προς αυτή την κατεύθυνση το τελικό συνέδριο του έργου AMF θα πραγματοποιηθεί στο Split της Κροατίας στις 4 και 5 Μαρτίου του 2015. Επίσημοι καλεσμένοι της συνάντησης θα είναι ο Nicolas Duval Mace της Διεθνούς Γραμματείας του Δικτύου Model Forest και ο Miguel Segur της Μεσογειακής Γραμματείας του Δικτύου Model Forest. Οι εταίροι του έργου AMF, με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμπεριλαμβανομένης, θα παρουσιάσουν την τελικά σχέδια εφαρμογής για την δημιουργία Δασικών Μοντέλων, το οποίο αποτελεί και το κυρίως παραδοτέο του πακέτου εργασίας 3: Ανταλλαγή γνώσεων και ορθών πρακτικών. Τέλος, στα πλαίσια του συνεδρίου θα γίνει επίσημη παρουσίαση από τα στελέχη της Μεσογειακής Γραμματείας του Δικτύου Model Forest του Μνημονίου Συνεννόησης για όσους εταίρους του έργου AMF επιθυμούν να υποβάλλουν συμμετοχή.Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα τελικά αναμενόμενα παραδοτέα του έργου AMF και της διαδικασίας υλοποίησης του Model Forest της Δαλματίας ενώ οι εκπρόσωποι της Διεθνούς και Μεσογειακής Γραμματεία θα αξιολογήσουν και θα κάνουν προτάσεις απευθυνόμενοι σε όλο το εταιρικό σχήμα. Τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.Ο Riccardo Castellini και ο Miguel Segur του MMFNS-CESEFOR θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο Interreg Europe και στο πρόγραμμα MED καθώς και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα προγράμματα HORIZON2020 και EuropeAid.Η συντονιστική επιτροπή του έργου  AMF θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της συνάντησης. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο των εταίρων του έργου AMF στο οποίο θα σφραγιστεί η πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία σε ένα νέο έργο.

Αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα 















Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν,  κατά το τελευταίο 24ωρο, πέντε (5) άτομα, για διάφορα αδικήματα.Αναλυτικότερα:
• Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 73 ετών, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα. Συγκεκριμένα, ο 73χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (49,5) γραμμαρίων, την οποία προόριζε για εμπορία.
• Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Κυψέλη Πρέβεζας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας,  διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  ποσότητα λαθραίου καπνού, (820) γραμμαρίων.
• Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή 3000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
• Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 33 ετών, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (0,5) γραμμάρια ηρωίνης.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Aποφάσεις για οδικά - αντιπλημμυρικά έργα από την  Οικονομικής Επιτροπή  Περιφέρειας Ηπείρου







 




Αποφάσεις για οδικά και αντιπλημμυρικά έργα έλαβε, μεταξύ άλλων,  στη σημερινή της συνεδρίαση  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, αναδείχτηκαν ανάδοχοι και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση των εξής έργων:
 Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας- Καρδίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αθηνών, είσοδος πόλης Ιωαννίνων,  προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
  Αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 12.800.  Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και νέων έργων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής:
 Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού αρ. 18 Δίστρατο – Φτέρη – Βαθύκαμπος – Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 147.000,00 με ΦΠΑ.
  Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
 Αποκατάσταση ζημιών στηθαίων ασφαλείας της 19ης Ε.Ο. Αρχαγγέλου - Γλυκής», προϋπολογισμού € 4.000,00 με ΦΠΑ.
 Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου  για την  εκβάθυνση – καθαρισμό ποταμού από πηγές Μπάλτιζας έως γέφυρα Θεμέλου (Π.Ε. Πρέβεζας), προϋπολογισμού € 94.000.
  
Σε 61,611 εκ. ευρώ το κόστος των ζημιών- μέχρι τώρα- από πλημμύρες- κατολισθήσεις στις Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου















Στο ποσό των 61.611.200 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2015.Ο σχετικός φάκελος με πλήρη τεκμηρίωση έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την επισήμανση ότι η αποτίμηση όμως είναι συνεχής και βαρύνουσα, αφού υπάρχουν ζημιές και καταστροφές που συνεχίζουν να εμφανίζονται ως απόρροια των ίδιων φαινόμενων. Ταυτόχρονα από την Περιφέρεια επαναλαμβάνεται το αίτημα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών ως πλημμυροπαθών ή κατολισθαινουσών (κατά περίπτωση) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων.Κατά Περιφερειακή Ενότητα ο προϋπολογισμός για τα έργα αποκατάστασης επιμερίζεται ως εξής: Π.Ε. Άρτας: 22.645.000, Π.Ε. Θεσπρωτίας 7.165.000, Π.Ε. Ιωαννίνων 21.470.000, Π.Ε. Πρέβεζας 10.331.200.
 Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και η αποκατάσταση των ζημιών συζητήθηκαν εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τοποθετήθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες (για τα επιμέρους προβλήματα στις Π.Ε.), οι επικεφαλής- εκπρόσωποι των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου-Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ι. Λώλος, οι Δήμαρχοι Ν. Σκουφά κ. Ευ. Γιαννούλης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Π. Μίγδος, Ζηρού κ. Ν. Καλαντζής και εκπρόσωποι των πληγέντων από τις πλημμύρες κατοίκων του Ανθότοπου Π.Ε. Άρτας και Περάματος Π.Ε. Ιωαννίνων.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας εργάστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ευχαριστώντας παράλληλα για τη συνεργασία που υπήρχε μέχρι και σήμερα τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών. Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αποκατάστασή τους. «Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας, γιατί ξέρουμε πως λειτουργεί διαχρονικά το κεντρικό κράτος και να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις ενέργειες που γίνονται», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί εκτός των άλλων και η κατά τρεις μήνες παράταση της περιόδου έκτακτης ανάγκης.
Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα ο Περιφερειάρχης, τόνισε και τα εξής:
Για τα Φράγματα του Πουρναρίου I και ΙΙ, είπε, ότι δικαιώθηκε η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για μη πώλησή τους, «γιατί από τότε που κατασκευάστηκαν, δεν έγιναν ούτε αντιπλημμυρικά έργα, ούτε διευθέτηση του Αράχθου, ούτε αρδευτικά έργα». «Πρέπει- συνέχισε- να υπάρξει άμεση απαίτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για οριοθέτηση του Αράχθου και για καθαρισμό του, αλλά και αλλαγή του αντιπλημμυρικού σχεδίου». Καθαρισμοί- πρόσθεσε σε άλλο σημείο – πρέπει να γίνουν σε όλα τα ποτάμια της Ηπείρου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των Υδάτων έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Επεσήμανε επίσης, ότι οι ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καθαρίσουν τις τάφρους. «Τι να κάνουν οι ΤΟΕΒ; Αν δεν βάζαμε εμείς λεφτά, δεν θα είχαν ούτε να ποτίσουν. Μετά τα προβλήματα του 2010 δόθηκε εντολή να καθαριστούν παντού οι τάφροι. Και αυτό ήταν ωφέλιμο», συμπλήρωσε. Για τη λίμνη Παμβώτιδα: Ο Περιφερειάρχης, με αφορμή, τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και σε περιοχές της Θεσπρωτίας, τόνισε ότι θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για το ανώτατο όριο που πρέπει να έχει η λίμνη Παμβώτιδα, ώστε να μη "πνίγονται" το Πέραμα, το Νησί και η περιοχή Βρυσέλλας.
Για το γεφύρι της Πλάκας
Εκτενή αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το οποίο όπως τόνισε ανήκει στην ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και μετά από προγραμματική σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πρώην Κρατική Περιφέρεια), εκπονήθηκε μελέτη από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. "Αυτή - είπε- είχε δυο φάσεις. Η πρώτη γίνεται το 2008. Η δεύτερη φάση περιλάμβανε στερεώσεις με πασσάλους των δύο βάθρων, όπως είχε γίνει και στο γεφύρι της Άρτας. Μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2014 υπάρχουν έγγραφα με το Υπουργείο και αλληλογραφία με το Σύλλογο Αράχθου, καθώς υπήρχε διαφωνία ότι θα χαλάσει η μορφή του γεφυριού με την τοποθέτηση πασσάλων". Αναφερόμενος στην αποκατάσταση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την επίσκεψη του κλιμακίου του Ε.Μ.Π., είπε ότι από αυτή επιβεβαιώθηκε η ανάγκη που υπήρχε για πασσάλωση των βάθρων, αλλά και του επιβαρυντικού ρόλου που έπαιξε στην πτώση της γέφυρας παρακείμενος πλάτανος που είχε συντελέσει στην περαιτέρω διάβρωση του βάθρου. "Εμείς- συνέχισε- όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό δυναμικό για αναστηλώσεις μνημείων. Ειπώθηκε ότι κάνουμε μόνο εκκλησίες και μοναστήρια. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Αλλά κάνουμε και γέφυρες. Βάλαμε το λιθαράκι για τη γέφυρα της Πλάκας και παραδώσαμε όλη τη μελέτη στο Ε.Μ.Π.. Αποκαταστήσαμε επίσης τις (τοξοτές) γέφυρες Παπαστάθη, Καλουτά, Βρυσοχωρίου. Πάντα με τη συνεπίβλεψη από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων". Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι πρέπει όλοι μαζί να κινηθούν συντονισμένα για την αποκατάσταση των πληγέντων και των ζημιών, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για καθαρισμούς και έργα προστασίας από τέτοιου είδους φαινόμενα.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2015» αφιερώνεται στα Ηπειρώτικα Γεφύρια
Κυριακή 1 Μαρτίου, 10 πμ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
























Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της παράδοσης, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2015» την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή ογδόντα χορευτικών ομίλων με πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικών ομίλων, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας. Η «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι αφιερωμένη φέτος στα Ηπειρώτικα Γεφύρια. Το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα διοργανώνεται ένα μήνα ακριβώς μετά από την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας, ενός ανεκτίμητου συμβόλου της Ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου. Η Π.Σ.Ε. η οποία αγωνίστηκε χρόνια για την προστασία του, συμμετέχει σήμερα στον αγώνα για την αναστύλωσή του και για την προστασία της ευρύτερης πολιτιστικής κληρονομιάς που μετεωρίζεται ανάμεσα στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Τα Ηπειρώτικα Γεφύρια είναι οι Ακροπόλεις της Ηπείρου και στον αγώνα για την προστασία και την ανάδειξή τους είναι αφιερωμένο το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα φέτος.Οι Ηπειρώτικες κομπανίες των Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Τάσου Μαγκλάρα, Ηλία Πλαστήρα, “Λαλητάδες”, ο πρωτομάστορας της Ηπειρώτικης Παράδοσης Ναπολέων Δάμος, σειρά καταξωμένων τραγουδιστών, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., τα πολυφωνικά σχήματα του Άνω Πωγωνίου και  του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών συμμετέχουν στο πλουσιότατο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από ποιητικό αναλόγιο, παρουσιάζουν η ηθοποιός Τάνια Παλαιολόγου και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο” που εδώ και τέσσερα χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους. Φέτος οι Ηπειρώτες καλωσορίζουν την Όλυμπο Καρπάθου, αυτή τη μονάκριβη κιβωτό της ζώσας παράδοσης από την άλλη άκρη της Ελλάδας. Η Αδελφότητα Ολυμπιτών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» θα παρουσιάσει ένα δείγμα του Ολυμπίτικου γλεντιού και της απαράμιλλης μουσικοχορευτικής παράδοσης που αναδεικνύουν παγκόσμια τη μοναδικότητα της Ολύμπου.Η «Πίτα του Ηπειρώτη» διοργανώνεται φέτος την πρώτη μέρα της Άνοιξης. Και κορφολογεί μερικούς από τους ομορφότερους ανθούς της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στο πιο όμορφο καλωσόρισμα της Άνοιξης. Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση. Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, αποτελεί το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους.Την Κυριακή 1 Μαρτίου η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”. Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί. «Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 1 Μαρτίου, Σ.Ε.Φ.  Με ελεύθερη είσοδο! Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας. Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα φέτος στην Αθήνα. Ας είμαστε όλοι εκεί !
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ            

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου













Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-02-2015 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-02-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας – Αθηνών στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων (τμήμα Γιαννιώτικο Σαλόνι – Πανηπειρωτικό Στάδιο)», προϋπολογισμού € 80.000,00 με Φ.Π.Α.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαγραμμίσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «Κ. ΜΑΪΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-05-2015.
3.Απόφαση επί της από 03-11-2014, ένστασης του Παναγιώτη Ντούλια, κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-10-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και επί της έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, βάσει της αριθμ. πρωτ. 23818/141/25-02-2015 γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
4.Άσκηση ενδίκων μέσων, κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ.10/Φ.120/07-01-2015 απόφασης του Υπουργού Υ.ΜΕ.ΔΙ. για την εν μέρει αποδοχή της από 08-11-2013 αίτησης θεραπείας της εταιρείας «ΣΧΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», αναδόχου του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή Πανηπειρωτικού κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων».
5.Έγκριση άσκησης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, έφεσης και αίτησης αναστολής με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 79064 Α.Πλ. 10671/30-12-2014 απόφασης Δημοσιονομικής Διόρθωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
6.Έγκριση του Πρακτικού 2/24-02-2015 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού, με τη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου του έργου «Διαχείριση και Οικονομική Παρακολούθηση στα πλαίσια του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», προϋπολογισμού € 7.500,00 με ΦΠΑ.
7.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Χριστοδούλου Κων/νου, για τη συμμετοχή του, ως συντονιστής της ομάδας εργασίας του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy» στη συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου, στις 4 και 5-03-2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
8.Έγκριση δαπανών για τη μετάβαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημητρίου Σιώλου στο Βερολίνο κατά το χρονικό διάστημα 3-9/3/2015, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ηπείρου στην έκθεση ΙΤΒ (4-8/3/2015).
9.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
10.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού αρ. 18 (Δίστρατο – Φτέρη – Βαθύκαμπος – Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού € 147.000,00 με ΦΠΑ.
11.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
12.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση Οδοφωτισμού Επαρχιακού Οδικού Δικτύου», αναδόχου Στέφανου Κασσαή ΕΔΕ, μέχρι την 27-08-2015.
13.Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας ελαστικών για την αντικατάσταση στα οχήματα και μηχανήματα της Π.Ε. Άρτας.
14.Έγκριση έκδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, στο όνομα του Γεωργίου Ντόμου, του Κων/νου, υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, για  τον  τεχνικό έλεγχο (και τυχόν επανέλεγχο) των οχημάτων της Π.Ε. Άρτας.
15.Έγκριση δαπανών για προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής μηχανημάτων και οχημάτων της Π.Ε. Άρτας.
16.Έγκριση του αριθ. I/24-02-2015 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας για τμήμα των σχολικών ετών 2014-2015 και 2015-2016 ήτοι από 02-03-2015 μέχρι 30-11-2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
17.Έγκριση τροποποίησης της σύμβασης, ως προς τη διάρκειά της, μέχρι την 30-04-2015, μεταξύ της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Σωτηρίου Χρ. Γεωργούλη, Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας: «INNOVOIL: Εφαρμογή ενός καινοτόμου πρωτοκόλλου διασφάλισης της ποιότητας του αγνού παρθένου ελαιολάδου», στο πλαίσιο υλοποίησης της ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EUROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME, GREECE-ITALY 2007-2013.
18.Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας (κατάργηση του δρομολογίου «Ηγουμενίτσα-Κεστρίνη (Εσπερινό)» και αντίστοιχη επαναφορά του δρομολογίου «Σαγιάδα-Κεστρίνη-Ηγουμενίτσα (Εσπερινό)»).
19.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Θεσπρωτίας (προμήθεια Βιβλίων Κινήσεων & Διατακτικών του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, προμήθεια γραφικών ειδών της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών).
20.Έγκριση παροχής εξουσιοδότησης στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας, για την προμήθεια με δικές του διαδικασίες, πετρελαίου θέρμανσης για το έτος 2015.
21.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Π.Ε. Θεσπρωτίας,  Μπάρμπα Αντώνιου, μέλους της επιτροπής παραλαβής του έργου «ADRIATIC MODEL FOREST-AMF», στo Split Κροατίας από 03 έως 06-03-2015, για τη συμμετοχή του στο συνέδριο του έργου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
22.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Χρήστου Τσίνα, στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή του στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΕΚΔΔΑ) από 09 έως 13-03-2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
23.Έγκριση μετακίνησης του Προϊσταμένου του Τμήματος Επαγγέλματος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ηλία Σπυρόπουλου, στα Ιωάννινα, για τη συμμετοχή του στο επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Ανάλυση δεδομένων με λογιστικά φύλλα», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ), από 02 μέχρι 06-03-2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
24.Κατάρτιση της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό και έγκριση των συμβατικών τευχών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Αποκατάσταση ζημιών στηθαίων ασφαλείας της 19ης Ε.Ο. Αρχαγγέλου - Γλυκής», προϋπολογισμού € 4.000,00 με ΦΠΑ.
25.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση-καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου 2014 - 2016» (Υποέργο: Εκβάθυνση – καθαρισμός ποταμού από πηγές Μπάλτιζας έως γέφυρα Θεμέλου)», προϋπολογισμού € 94.000,00 με ΦΠΑ.
26.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-02-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Ηπείρου έτους 2013 Υποέργο: Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 12.800,00 με ΦΠΑ
27.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
28.Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης στο ΕΓΣΑ 87 και οριοθέτηση οικοπέδου και δρόμου στα όρια του Δήμου Πρέβεζας, δύο τεμαχίων αναδασμού στα όρια του Δήμου Πάργας και τμήματος δρόμου αναδασμού στα όρια του Δήμου Ζηρού (ΚΩΔ.ΟΠΣΔΠ:9459).
29.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Φιλίας Ρέπα, στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΙΝ.ΕΠ. το οποίο θα διεξαχθεί από 18/03/2015 μέχρι και 20/03/2015, με θέμα «Ευρωπαϊκά προγράμματα: Αναζήτηση πρόσκλησης υποβολής προτάσεων και συγγραφή πρότασης χρηματοδότησης» και έγκριση των σχετικών δαπανών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: