ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ



Όχι, άνθρωπέ μου, κανένας δεν μπορεί να ζήσει ξεγράφοντας τον οίκτο ολότελα : ( Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 



















Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου

















Εκτενή συζήτηση για το ζήτημα της ταύτισης των Υγειονομικών Περιφερειών με τις Διοικητικές Αιρετές Περιφέρειες πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου. Από τα μέλη της Επιτροπής αποφασίστηκε η διαμόρφωση σχετικού ψηφίσματος και η κατάθεσή του στους αρμόδιους φορείς για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών στις Αιρετές Περιφέρειες, με γνώμονα την τήρηση της νομοθεσίας και την καλύτερη λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε την υποχρέωση του κράτους να τηρήσει τους νόμους που το ίδιο έχει θεσπίσει, καθώς η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων προβλέπεται στο άρθρο 186, άρθρο Ζ του "Καλλικράτη".Την εισήγηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Βασιλική Μπούμπα, ενώ διευκρινιστικά παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Ι. Νικόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τις ιατροκοινωνικές και προνοιακές δομές της Ηπείρου, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.Τέλος, στην έναρξη της συνεδρίασης στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος ("Ήπειρος Ανατροπής") κ. Κωνσταντίνος Μπασιούκας.

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες
















Συνελήφθη την 08-12-2014 το απόγευμα, στο 58,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (περιοχή Φιλιππιάδας), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 39χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις ομοεθνείς του, (ηλικίας 40, 39 και 35 ετών), οι οποίοι στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη,κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο «International Adriatic Convention» στα Τίρανα της Αλβανίας






















Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014, στα Τίρανα της Αλβανίας, το Συνέδριο «International Adriatic Convention» στο πλαίσιο του έργου «Alter Energy-Energy Sustainability for Adriatic Small Communities» το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013.Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η διασύνδεση  ενδιάμεσων φορέων όπως επιμελητήρια, ενώσεις και σύλλογοι με τους αντίστοιχους φορείς των άλλων εταίρων-χωρών της περιοχής της Αδριατικής θάλασσας που συμμετέχουν στο έργο με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Στο συνέδριο συμμετείχαν  εκπρόσωποι ενδιάμεσων φορέων από την περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Παραρτήματος Ηπείρου, ο κ. Νικόλαος Αναγνώστου, εκπρόσωπος και γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, οι κκ. Κωνσταντίνος Φώτιος και Απόστολος Ζήκος, εκπρόσωποι της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών. Από την περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχαν η κ. Ντίνα Μπακόλα Υπεύθυνη υλοποίησης του έργου και ο κ.Πάρης Βούρδας Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος,μέλος της ομάδας έργου.Οι εκπρόσωποι των φορέων πραγματοποίησαν παράλληλα διμερείς συναντήσεις με αντίστοιχους ενδιάμεσους φορείς από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία διεθνοποίησής τους.Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ενδιάμεσων φορέων της Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά το εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο στον τομέα των ΑΠΕ-ΕΞΕ αλλά και τις δυνατότητες και τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα αυτό.Οι συζητήσεις κρίθηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές καθώς προετοιμάζουν το έδαφος για μελλοντική συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες των άλλων χώρων ενώ αυτές οι σχέσεις θα ενισχυθούν και μέσα από επικείμενες συναντήσεις στο πλαίσιο του έργου.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου












 



Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Εκλογή Αντιπροέδρου.
2.Καταγραφή όλων των ιατροκοινωνικών – προνοιακών δομών σε όλα τα επίπεδα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (πρόταση του μέλους της Επιτροπής κ. Κων/νου Μπασιούκα).
3.Ταύτιση των Υγειονομικών Περιφερειών με τις Διοικητικές Περιφέρειες (πρόταση του μέλους της Επιτροπής κ. Βασιλικής Μπούμπα).

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι 














Σε αποχή διαρκείας προχωρούν από την Τετάρτη οι δικαστικοί επιμελητές,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος,οι δικαστικοί επιμελητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι από την 08-12-2014 βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους και την Τετάρτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, όπου αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση που έλαβαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι δικηγόροι.

Απίστευτο : Το Ισλαμικό Κράτος πoυλά τα όργανα νεκρών τζιχαντιστών














Μια φρικιαστική αποκάλυψη τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του πλανήτη. Το Ισλαμικό Κράτος κάνει και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων για να χρηματοδοτεί τα ταμεία του, σύμφωνα με καταγγελίες του ωτορινολαρυγγολόγου Σιρουγάν Αλ Μοσούλι (Siruwan Al Mosuli).Ο γιατρός είπε ότι έχει παρατηρήσει ασυνήθιστη κινητικότητα στις ιατρικές εγκαταστάσεις της Μοσούλης. Άραβες και ξένοι χειρουργοί έχουν προσληφθεί, αλλά τους απαγορεύεται η συναναστροφή με τους τοπικούς γιατρούς. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος κάνει εμπόριο οργάνων και οι γιατροί αυτοί κάνουν τις επεμβάσεις.Οι εγχειρίσεις γίνονται μέσα σε νοσοκομείο και τα όργανα ταχύτατα μεταφέρονται μέσω δικτύων έμπειρων διακινητών.Ο ίδιος γιατρός είπε ότι τα ανθρώπινα όργανα που πωλούνται προέρχονται είτε από νεκρούς τζιχαντιστές, που μεταφέρονται ταχύτατα στο νοσοκομείο, από τραυματισμένους ανθρώπους που έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά και από θύματα που απάγονται για αυτό τον σκοπό.Το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων φέρνει μεγάλα κέρδη στο Ισλαμικό Κράτος.Μάλιστα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλά όργανα αλλά και ολόκληρα σώματα ανθρώπων που έχει αιχμαλωτίσει.
...allo bloger












Δεν υπάρχουν σχόλια: