ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Εκείνος που απέρριψε τα περιττά, εκείνος απέφυγε τις στερήσεις : ( Εμμάνουελ Καντ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


























ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν  αγοράσετε παιχνίδια για μικρά παιδιά














Στους πρώτους των πωλήσεων - εκτός των τροφίμων - κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι και ο κλάδος των παιχνιδιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων του κλάδου, τον Δεκέμβριο πραγματοποιείται το 50% των ετήσιων πωλήσεων.Το  Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου παραθέτει βασικά σημεία στα οποία οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά παιχνιδιού: Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Κοινότητα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζονται από την κοινοτική και την εναρμονισμένη ελληνική νομοθεσία. Η συμμόρφωση των παιχνιδιών με τις απαιτήσεις αυτές επισημαίνεται με την ένδειξη « CE » που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή, ενώ πρέπει να φέρουν και προειδοποίηση αν τυχόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από κάποια ηλικία και κάτω. Καθήκον του κάθε κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών του είναι να ελέγχουν αν τα παιχνίδια φέρουν το «CE», που αποτελεί διαβατήριο για την κυκλοφορία στην αγορά, και αν αυτά που φέρουν το «CE» συμμορφώνονται πράγματι προς τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας. Αφού λοιπόν το σήμα τίθεται από τους κατασκευαστές και αφού πάντα υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες ενδεχομένως, για λόγους κόστους μπορεί να το θέτουν χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, ενώ οι έλεγχοι δεν μπορεί παρά να είναι δειγματοληπτικοί, αυτό σημαίνει ότι το «CE» είναι ένδειξη, αλλά όχι και εγγύηση ασφάλειας του παιχνιδιού.
Τα παιχνίδια που αγοράζονται θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών. Μόνο έτσι το παιχνίδι προσθέτει στο παιδί θετικά, διαμορφώνει προσωπικότητα και αναπτύσσει κρίση και δεξιότητες.
Δεν θα πρέπει να αγοράζουμε δώρα σε παιδιά κάτω των 3 ετών που περιλαμβάνουν μικρά κομμάτια γιατί μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό.
Θα πρέπει να αποφεύγουμε τα αεροβόλα ως δώρα γιατί μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.
Οι οδηγίες και οι ενδείξεις κατασκευής του παιχνιδιού πρέπει να αναγράφονται στα Ελληνικά, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών.
Πριν αγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, οφείλουμε να κάνουμε σύγκριση της τιμής του μεταξύ των καταστημάτων που διατίθεται το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Εάν αγοράσουμε ποδήλατο, skate board, πατίνια ή πατίνι, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στο δώρο, κράνος και οποιοδήποτε άλλο υλικό ασφαλείας χρειάζεται (επιγονατίδες, καλύμματα για τους καρπούς, κλπ.).
Όταν αγοράζουμε για δώρο μπογιές, μαρκαδόρους ή πλαστελίνη, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι στην συσκευασία αναγράφεται ότι δεν είναι τοξικά.
Δεν πρέπει να δίνουμε ποτέ δώρα σε μικρά παιδιά μέσα σε πλαστικές σακούλες επειδή μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια δεν είναι παιχνίδια! Έτσι δεν υπάρχει διάταξη διεθνώς που να υποχρεώνει τους κατασκευαστές να ακολουθούν τις προδιαγραφές για παιχνίδια. Κρατάτε τα παιδιά μακριά από τα ηλεκτρικά λαμπιόνια και τα εύθραυστα αντικείμενα.

Αποχή διαρκείας των δικηγόρων της Θεσπρωτίας
















Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, στη συνεδρίαση 8-12-2014 επικυρώνει την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με βάση την οποία :
1) θα απέχουμε από τα καθήκοντά μας επ' αόριστον , και σύμφωνα με το Δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014
2) ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ: Οι δικηγόροι κατά τη διάρκεια της αποχής θα παρίστανται κατόπιν αδείας του Δ.Σ. στις ακόλουθες υποθέσεις:
1)Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης 2) Κρατούμενοι (Ποινικά) 3) Αντιρρήσεις (Διοικητικά) 4) Παραγραφές - Προθεσμίες 5) Αναστολές πλειστηριασμών 6) Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών-Συζήτηση υποθέσεων όπου έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή 7)Ασφαλιστικά μέτρα γενικά και
προσημειώσεις Υποθήκης , όταν υπάρχει λόγος επείγοντος 8) Για τις ποινικές υποθέσεις στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης, καθώς και όπου αλλού απαιτείται κατάθεση σε συγκεκριμένη ημερομηνία (υπερχρεωμένα κλπ.
Αναβολές,Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση - στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου - να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΩΝ/ΝΟΣ Β. ΣΙΝΤΟΡΗΣ

Συνελήφθη 39χρονος στο (58,5 χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας) για λαθρομεταφορά















Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας 08-12-2014/18:00 την στο (58,5 χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας), γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας του, μετέφερε στο εσωτερικό της Χώρας, (3) ομοεθνείς του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές  και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες















Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από την Πέμπτη 11-12-2014 έως και Παρασκευή 12-12-2014, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Γιατροί του Κόσμου : Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα στη Κατερίνη





















Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.Στο πλαίσιο αυτό, η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου  θα βρίσκεται  στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης , από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:
- παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
- φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
- προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
- εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά.
H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, προσφέρει από το 2003 τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη. Έως σήμερα, περισσότερα από 57.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.

Με τα 4,1 εκ ευρώ ενυσχίονται οι δήμοι της Ηπείρου από τους ΚΑΠ
















Ως δωδέκατη τακτική επιχορήγηση του έτους 2014 κατανέμεται από το λογαριασμό του υπουργείο Εσωτερικών για τους δήμους της Ηπείρου το ποσό των 4.097.233,02 ευρώ. Αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν ανα νομό είναι: στο Νομό Ιωαννίνων ποσό: 1.888.625,6 ευρώ, στο Νομό Άρτας ποσό: 851.113,79 ευρώ, στο Νομό Πρέβεζας ποσό: 680.648,12 ευρώ και στο Νομό Θεσπρωτίας ποσό: 676.845,51 ευρώ. Τα ποσά που προέρχονται από τις σχετικές κατανομές προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις. Στα αποδιδόμενα ποσά έχουν συνυπολογισθεί οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κ.α. Αναλυτικά ανά δήμο τα ποσά που δόθηκαν είναι τα εξής:
Νομός Ιωαννίνων:
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 96.911,86 ευρώ
∆Ω∆ΩΝΗΣ: 141.243,61 ευρώ
ΖΑΓΟΡΙΟΥ: 78.579,47 ευρώ
ΖΙΤΣΑΣ: 206.079,77 ευρώ
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 1.009.233,00 ευρώ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ: 123.863,01 ευρώ
ΜΕΤΣΟΒΟΥ: 81.748,02 ευρώ
ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 150.966,86 ευρώ
Νομός Άρτας:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: 528.650,64 ευρώ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: 82.437,37 ευρώ
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 96.681,55 ευρώ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ: 143.344,23 ευρώ
Νομός Πρέβεζας:
ΖΗΡΟΥ: 160.980,90 ευρώ
ΠΑΡΓΑΣ: 151.004,38 ευρώ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 368.662,84 ευρώ
Νομός Θεσπρωτίας:
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 398.081,35 ευρώ
ΣΟΥΛΙΟΥ: 132.887,22 ευρώ
ΦΙΛΙΑΤΩΝ : 145.876,94 ευρώ .

Αύξηση 18% των τελών ελλιμενισμού,στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας















Η διοίκηση του προς ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ  λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησε σε αύξηση 18% των τελών ελλιμενισμού, προκαλώντας μεγάλη διαμαρτυρία των ακτοπλόων που δραστηριοποιούνται στο Ιόνιο.Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας αύξησε από τις 6 Οκτωβρίου τα τέλη ελλιμενισμού, προκαλώντας την αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Ναυτιλίας και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τους εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Ιταλίας.Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε επιστολή του ζητά την επανεξέταση της σκοπιμότητας του τέλους και την κατάργησή του, ο ΣΕΕΝ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Λαμβανομένης υπ όψης της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της, μεταξύ των οποίων και η μείωση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης στη γραμμή Ελλάδας-Ιταλίας θεωρούμε την κατά 18% αύξηση των λιμενικών εξόδων του ΟΛΗΓ τουλάχιστον προκλητική και μάλιστα με την αιτιολογία της τήρησης του ISPS. Η τήρηση του ISPS αποτελεί πάγια υποχρέωση των Οργανισμών Λιμένων που εφαρμόζεται από το 2005 και όχι από κάποια υποχρέωση η οποία επεβλήθη το 2014 για να δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη αύξηση των λιμενικών εξόδων».Αντίστοιχο τέλος επιβλήθηκε και στο Λιμάνι Πάτρας, με αποτέλεσμα ο ΣΕΕΝ να υποστηρίζει ότι «η αύξηση του κόστους μεταφοράς δεν είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης της θαλάσσιας γραμμής Ελλάδας-Ιταλίας, αλλά αντίθετα δημιουργεί αντι-κίνητρα ενθαρρύνοντας την μεταφορά των εμπορευμάτων δια ξηράς με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα συντελεί στην μείωση της κίνησης, στην επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην γραμμές αυτές, οι οποίες μάλιστα απασχολούν Έλληνες ναυτικούς, αλλά και στην αποδυνάμωση της ανταγωνιστικής θέσης του ίδιου του λιμένα της Πάτρας σε σχέση με άλλα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής της Αδριατικής».Ο ΟΛΗΓ από την πλερά του,υποστηρίζει ότι η αύξηση επιβλήθηκε λόγω της υλοποίησης των νέων απαιτήσεων ασφαλείας για τα πλοία και τις λιμενικές εγκαταστάσεις που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις του ISPS (International Ship and Port facilities Security). Έτσι, επιβλήθηκε «τέλος ISPS» τόσο στους επιβάτες όσο και στα οχήματα, με αποτέλεσμα την ουσιαστική αύξηση των λιμενικών εξόδων κατά 18% και την επιβάρυνση των εταιρειών της ακτοπλοΐας με ποσό που θα ξεπερνάει τις 750.000 ευρώ κάθε χρόνο, όπως υποστηρίζουν οι ακτοπλόοι.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: