ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου



Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό : ( Πάουλο Κοέλο )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου













Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
1.Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Λοφίσκου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που είναι χρηματοδοτείται σα πλαίσια του προγράμματος "ICE -I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy- Περιφέρεια Ηπείρου".
2. Συντήρηση- αποκατάσταση επ. οδού Ανθοχωρίου - Βοτονοσίου, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.
3. Συντήρηση - ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως διασταύρωση 2ης επ. οδού Μύτικα - Νικόπολης, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή ο διαγωνισμός απέβη άγονος λόγω αποχής των εργοληπτικών επιχειρήσεων)
4. Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή ο διαγωνισμός απέβη άγονος, λόγω αποχής των εργοληπτικών επιχειρήσεων).
Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η ανάθεση των παρακάτω έργων:
1. Συντήρηση στηθαίων οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Νάστος.
2. Προστασία γέφυρας στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου- κατασκευή σαρτζανέτ προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Ι. Αντωνίου.
3. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επ. οδού εντός Κεφαλοβρύσου, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Ν. Τσικνιάς.
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε δαπάνες για την υλοποίηση του έργου παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες























Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα Παρασκευή 5-12-2014 έως και αύριο Σάββατο 6-12-2014, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Ανακοίνωση για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας






 


Σε απάντηση της επιστολής- διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, για την επικύρωση των αρχαιρεσιών του γίνονται γνωστά τα εξής:
Η επικύρωση  του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών του Ι.Σ. Πρέβεζας, είναι καθόλα νομότυπη και δεν προκαλεί καμία αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου (Γ.Δ. Δημόσιας Υγείας,- Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας),   έλαβε υπόψη της  εκτός από το πρακτικό των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου την ένσταση του ιατρού κ. Αποστόλου Δήμου, τη συνημμένη σε αυτό γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Συλλόγου, τη γνώμη του Νομικού Συμβούλου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  καθώς και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που αφορά όμοια υπόθεση άλλου ιατρικού Συλλόγου.Έλαβε όμως υπόψη και την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις αρχαιρεσίες αυτών.      Ειδικότερα λήφθηκε υπόψη:
1.Το Β.Δ. της 11 Οκτωβρίου/7 Νοεμβρίου 1957(ΦΕΚ 225/Α/1957) « Περί τροποποιήσεων, συμπληρώσεων και κωδικοποιήσεων των περί Ιατρικών Συλλόγων και των Πειθαρχικών Συμβουλίων διατάξεων του Α.Ν.1565/39(ΦΕΚ 16/Α/1939) όπως τροποποιήθηκε με το Ν.Δ.3895/1958(ΦΕΚ 194/Α/1958) «Περί τροποποιήσεως των περί Ιατρικών Συλλόγων και τινών άλλων διατάξεων»
2.Το Ν. 727/1977(ΦΕΚ 308/Α/1977) «Περί τροποποιήσεως ενιαίων διατάξεων της Περί Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων κείμενης νομοθεσίας»
3.Το Ν. 1425/84 (ΦΕΚ 30/Α/1984) «Κύρωση της Σύμβασης για την  εκπόνηση Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας και άλλες διατάξεις».
Το άρθρο 24 παράγραφος 2 του Ν. 1026/1980(ΦΕΚ 48/Α/26-02-1980) στο οποίο αναφέρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας διά του Προέδρου του, δεν αφορά τους Ιατρικούς Συλλόγους αλλά αναφέρεται ξεκάθαρα στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και στις αρχαιρεσίες αυτών.Όσον αφορά στην προσωπική ερμηνεία του Νομικού Συμβούλου του Πανελληνίου  Ιατρικού Συλλόγου κ. Χάρη Πολίτη, η οποία μνημονεύεται στην ανακοίνωση του Ι.Σ. Πρέβεζας, πρέπει να γίνει γνωστό ότι στη γνωμοδότησή του ουδόλως αναφέρεται στο προσήκον εκλογικό μέτρο και γνωμοδοτεί μόνο ως προς την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων επικαλούμενος την 9/2001 απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Συνεπώς η απόφαση της Περιφέρειας είναι σύμφωνη με το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά στη  λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων και στις αρχαιρεσίες αυτών. Δεν προκαλεί αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος  των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας αλλά ανακατανομή των εδρών σύμφωνα με τα παραπάνω.
    
Ανακοίνωση/Aπάντηση  για τη συνάντηση εργασίας με θέμα τον τουρισμό















Είναι να απορεί κανείς με το ύφος και το περιεχόμενο της δήλωσης του εκπροσώπου της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη σημερινή συνάντηση εργασίας φορέων των Ιωαννίνων με Γερμανούς εμπειρογνώμονες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.Η τοποθέτησή του, που έγινε χωρίς να έχει παρακολουθήσει καν μέρος της συνάντησης, δεν συνάδει, πρώτα απ΄ όλα,  με τους κανόνες της Ηπειρωτικής φιλοξενίας. Πολύ δε περισσότερο, όταν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες, θέλησαν με την παρουσία τους να συνδράμουν στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα και στην Ήπειρο, με την προβολή  για το σκοπό αυτό κατά τον  καλύτερο δυνατό τρόπο του θρησκευτικού, του περιπατητικού τουρισμού και  άλλων  αξιοθεάτων ειδικού ενδιαφέροντος.Προσβάλλει όμως και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ήτοι τους εκπροσώπους  της Περιφέρειας, των Δήμων, της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για  ένα συνδυαστικό - τουριστικό σχέδιο, να γνωρίσουν τον τρόπο σκέψης των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο τουριστικό μας προϊόν, αλλά και να  συζητήσουν για τις άμεσες δράσεις που πρέπει να ληφθούν ενόψει της συμμετοχής της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) του Βερολίνου, (Ιανουάριος του 2015).Όλους αυτούς τους ενώνει η αγωνία για την ανάπτυξη του τόπου  μας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του.  Κάποιοι συνειδητά επιλέγουν να μείνουν εκτός της κοινής προσπάθειας, επιχειρώντας μάλιστα  να τορπιλίσουν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, επιλέγοντας τον λαϊκισμό με προσβλητικές αποστροφές του λόγου τους.Η Περιφερειακή Αρχή και οι φορείς της Ηπείρου προσπαθούν να χτίσουν.  Ορισμένοι, όπως ο εκπρόσωπος της παράταξης "΄Ηπειρος Ανατροπής" επιχειρεί να γκρεμίσει, θεωρώντας ίσως ότι μέσα από τα συντρίμμια διέρχεται ο δρόμος της πολιτικής του ανέλιξης. Αυτή είναι η πραγματική προσφορά, ενός εκάστου. 

Εκδήλωση της Περιφέρειας για την αναγνώριση  της προσφοράς των εθελοντών














Εκδήλωση - συζήτηση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, για την αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών και τη διάδοση της κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης, πραγματοποίησε σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή εθελοντικών φορέων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι μέχρι σήμερα δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η οργάνωση Κοινωνικών Φροντιστηρίων, τα οποία αναπτύσσονται συνεχώς και χάρη στη συνδρομή των εθελοντών.Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκ μέρους της Περιφέρειας, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ι. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού), Κ. Σιαράβας (αρμόδιος για τον τομέα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων) και Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης), ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ομιλία πραγματοποίησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος Τσιάρας.Ακολουθεί η ομιλία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα:"Η ενεργητική συμμετοχή του ανθρώπου στα κοινωνικά ζητήματα αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους βασικότερους όρους ύπαρξης και λειτουργίας του κοινωνικού σώματος αλλά και του κοινωνικού μέλους –μέρους- αυτού του σώματος.Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά γίνεται λόγος για την «κοινωνία των πολιτών». Ο όρος τα τελευταία χρόνια προβάλλεται διαρκώς. Πρόκειται για τη συμβιούσα ομάδα της οποίας τα μέλη είναι ενεργοί πολίτες, ασχολούνται, δηλαδή με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και διαθέτουν κοινωνική συνείδηση. Αυτό σημαίνει πως έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι, από τη στιγμή που είναι μέλη μιας κοινωνίας οφείλουν να ενδιαφέρονται για το συλλογικό καλό και όχι μόνο για την προσωπική τους ευδοκίμηση, η οποία άλλωστε δεν μπορεί - κατά Αριστοτέλη - να πραγματωθεί έξω κι ανεξάρτητα από το «όλον» δεδομένης της κοινωνικής φύσης του ανθρώπου.Ειδικά στην εποχή μας, η αναγκαιότητα της κοινωνικής συνείδησης είναι μεγάλη όση και ο ατομισμός ως κυρίαρχη στάση ζωής, εξαιτίας του καταναλωτικού πλαισίου ζωής και της απροσωπίας που χαρακτηρίζει τα μεγάλα αστικά κέντρα.Οι κοινωνικές ευαισθησίες του παραδοσιακού πολίτη έχουν υποχωρήσει. Η αδιαφορία, ένα διάχυτο πνεύμα παθητικότητας είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο άνθρωπο. Μια παθητικότητα που μπορεί να είναι και η απόρροια ενός εγωκεντρικού ατομικισμού, ο οποίος βαδίζει παράλληλα, αν δεν ταυτίζεται κιόλας, με την απάθεια, την αδιαφορία και την ιδιώτευση. Μέσα από την αδιαφορία το άτομο οδηγείται στη φανταστική διαφυγή που τόσο εξυπηρετεί, όταν αποφεύγει να δει κατάματα τον εαυτό του, τη μοίρα του και την ευθύνη του ως κοινωνικό ον.Έτσι, όμως, διασπάται η σχέση αλληλεξάρτησης ανάμεσα στην κοινωνία και τα μέλη της και διαταράσσεται η συνοχή της κοινωνικής ομάδας αλλά και μετεωρίζεται η κοινωνική φύση του ανθρώπου.Ορίζεται, επομένως, ως αξία η κοινωνική ευθύνη, σήμερα και πάντα, για τη λειτουργία της Δημοκρατίας –όπου ο πολίτης αντιλαμβάνεται την ουσία της ύπαρξής του μόνο μέσα από το ρόλο του στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για τη δικαίωση της δημιουργίας του, όπως νομοτελειακά προέκυψε από τη φύση για να συναποτελέσει κοινωνία. Πάλι κατά Αριστοτέλη –αλλά και για το αξιοβίωτο της κοινωνικής ζωής.Οδηγούμαστε, συνεπώς στην κοινωνική, ανιδιοτελή συμπεριφορά των ατόμων, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης δραστηριότητας, με σκοπό την ευημερία του συνανθρώπου ή της κοινότητας.Έτσι ορίζεται ο εθελοντισμός. Εκδηλώνεται με αρκετές και διαφορετικές μορφές. Άλλοτε σχετίζεται με τις παραδοσιακές συνήθειες αλληλεγγύης μεταξύ των μελών μιας κοινότητας που κινδυνεύει. Άλλοτε αποβλέπει στην ανακούφιση πληγέντων συνανθρώπων μας. Κάποτε εστιάζεται και στην επίλυση διενέξεων, την εξάλειψη της φτώχειας και άλλων συμφορών. Γι’ αυτό, άλλωστε και περιλαμβάνει προσπάθειες τοπικές και εθνικές, όπως και προγράμματα διμερή ή διεθνή.Εκείνο που πρέπει, πάντως, να τονιστεί είναι ότι σήμερα η ανάγκη για εθελοντική προσφορά είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ, δεδομένων των αντίξοων επιπτώσεων των παγκόσμιων προβλημάτων όπως η χρήση ναρκωτικών, οι επιδημικές ασθένειες, η πείνα, οι ελλείψεις βασικών απαραίτητων εφοδίων για την επιβίωση (εμβόλια, φάρμακα, νερό), ο αναλφαβητισμός στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ειδικά στις τριτοκοσμικές χώρες. Πολλές εκστρατείες για τέτοια θέματα εξαρτώνται –σε πολύ μεγάλο βαθμό- από την εθελοντική εργασία. Οι εθελοντές διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Συμμετέχουν σε προγράμματα της κοινότητάς τους, σε εθνικά, αλλά και σε αντίστοιχα των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια, την τεχνική συνεργασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του εκδημοκρατισμού και της ειρήνης.Όμως, ενώ η συμβολή των εθελοντών είναι τεράστια, μεγάλο μέρος της εργασίας τους περνάει απαρατήρητη. Δεν αναγνωρίζεται, ακριβώς επειδή δεν είναι εργασία που αμείβεται από την αγορά. Η εθελοντική εργασία είναι αυθόρμητη, ανεπίσημη και δυστυχώς δεν υπάρχουν θεσμοί που να την προάγουν και να την ενισχύουν. Η κύρια αρετή ενός εθελοντή, ο αλτρουισμός, δεν τιμάται -όπως πρέπει- γιατί δεν αποτιμάται στην αγορά. Μόνο στην κλίμακα των αξιών, απ’ όποιον την εκτιμά κι αυτή.Χρειάζεται, λοιπόν, να αναγνωριστεί και επίσημα ο εθελοντισμός και ως δείκτης μεγέθους κάθε πολιτισμού και κάθε κοινωνίας. Αλλά και στα πλαίσια της συμβολής του στην εθνική ευημερία και πρόοδο που επιτυγχάνεται πρώτα με την αυθόρμητη συμμετοχή των κινητοποιημένων πολιτών και έπειτα με τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων –χωρίς, ασφαλώς, αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να καλείται ο εθελοντισμός σε αντικατάσταση του κράτους, το οποίο, εξ ορισμού, οφείλει να είναι προνοιακό. Θα μπορούσαν να θεσπίσουν βραβεία κι όσα υπάρχουν να αναδειχθούν, για την ατομική εθελοντική δράση, την ομαδική, την τοπική, σε επίπεδο εθνικό, ακόμα και σε διεθνές.Αυτό το κενό επίσημης αναγνώρισης φιλοδοξεί να καλύψει - εν μέρει, έστω - η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που ορίζει την 5η Δεκεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα των Εθελοντών.Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι καλείται η εθελοντική εργασία να ασχοληθεί με προβλήματα πρωταρχικού ενδιαφέροντος στον κοινωνικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό, κυρίως, τομέα, καθώς και σ’ αυτόν της οικοδόμησης της διεθνούς ειρήνης. Πρέπει πια να εμπεδωθεί η φιλοσοφία ότι η απάντηση στα φαινόμενα της παθητικοποίησης και της κοινωνικής αδιαφορίας μπορεί να δοθεί μέσα από την κοινωνική προσπάθεια και τα «συλλογικά οράματα» που θα συσπειρώσουν τις ατομικές και κοινωνικές δυνάμεις στο χτίσιμο μιας κοινωνίας ανθρώπινης. Μια κοινωνίας όπου το κάθε μέλος της θα ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές υποθέσεις έτσι που αυτές να γίνονται προσωπικές".






Δεν υπάρχουν σχόλια: