ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ιωάννης Λώλος : ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ



Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν :  ( Φιντέλ Κάστρο )
  
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ
Δελτίο Τύπου




























Το πλαίσιο θέσεων και προτάσεων για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης διαμόρφωσε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου.Οι προτάσεις θα μεταφερθούν στη συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΔΕ με όλους τους προέδρους των ΠΕΔ, που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση των θέσεων με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Δυστυχώς και σήμερα, σε μία σημαντική και κρίσιμη συνεδρίαση, ορισμένοι επέλεξαν και πάλι να απουσιάζουν. Με τον τρόπο αυτό, έδειξαν ουσιαστικά την πλήρη αδιαφορία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος, οι Δήμοι, οι κάτοικοι της περιοχής. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι για μας οι εκλογές τελείωσαν την ημέρα διεξαγωγής τους.Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα παρόντες στα θεσμικά όργανα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ηπείρου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Ως δημοκρατική παράταξη ευθύνης, θα συνεχίσουμε να περιμένουμε, στα θεσμικά όργανα της ΠΕΔ Ηπείρου, να προσέλθουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να βρούμε λύσεις και να διεκδικήσουμε ενωμένοι, μακριά από τις παλαιοκομματικές τακτικές και τις σκοτεινές διαβουλεύσεις με στόχο τις καρέκλες.
Για την Παράταξη : ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ
Ιωάννης Λώλος

Αντ. Μπέζας: Η πολιτική αβεβαιότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας
















«Η πολιτική αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα» υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας, χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «την πλέον δημαγωγική αντιπολίτευση της μεταπολίτευσης».«Η Ιστορία έχει ράμματα για τη γούνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να ανατρέψετε την κυβέρνηση και τη στάση σας θα τη βρείτε μπροστά σας» προειδοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μπέζας.Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο κ. Μπέζας κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι βουλευτές του στις ομιλίες τους περιορίζονται να περιγράφουν το πρόβλημα, αλλά δεν το αγγίζουν γιατί δεν θέλουν να είναι δυσάρεστοι. «Όλοι γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται για ένα φυσιολογικό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά ένα σύστημα με τεράστιες στρεβλώσεις, που όλοι προτιμούσαν να μεταθέτουν την επίλυσή του στο μέλλον» σημείωσε. Με τη σημερινή του εικόνα, το Ασφαλιστικό επιδέχεται, κατά τον κ. Μπέζα, μονάχα τρεις επιλογές: Είτε τη μείωση της μέσης σύνταξης, είτε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, είτε τον περιορισμό των δικαιούχων. «Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, οδηγεί στην αύξηση της φορολογίας και θα επιβαρύνει και πάλι τους πολίτες» παρατήρησε ο υφυπουργός.Αντίθετα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, «μέσα σε περιβάλλον ύφεσης, έχει καταφέρει να κρατήσει το σύστημα στα πόδια του». Σε λίγες μέρες, ανέφερε, θα δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία των φορέων ασφάλισης, καθώς «για πρώτη φορά γίνονται στη χώρα αξιόπιστες μελέτες λόγω των δεδομένων των προγραμμάτων ΗΛΙΟΣ και ΕΡΓΑΝΗ». Σε κάθε περίπτωση, όπως προσθέτει, «ό,τι συζητείται σήμερα για το Ασφαλιστικό, δεν αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει ασφαλιστικό δικαίωμα, ή κατοχυρώνουν εντός του 2014 ή τα επόμενα μεταβατικά χρόνια». Όμως, επισημαίνει, «οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούν πολυτέλεια του συστήματος: Παρά τα εθνικά όρια των 62 και των 65 ετών, το 75% των συνταξιούχων έχει πάρει σύνταξη κάτω απ΄ τα εθνικά όρια, και στο ΙΚΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 76%».

Ζαλίζεστε όταν σηκώνεστε; Τι σημαίνει & τι να κάνετε ;;;










 




Τι λένε οι ειδικοί;;;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο φαινόμενο να αισθανόμαστε μία μικρή ζαλάδα όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι ή μία καρέκλα.Ωστόσο, το σύμπτωμα αυτό σε μερικά άτομα εκδηλώνεται με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από άλλα, ενώ μπορεί να καταλήξει μέχρι και σε απώλεια των αισθήσεων.Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το φαινόμενο της ορθοστατικής υπότασης, κατά το οποίο η πίεση του αίματος μειώνεται σημαντικά στην όρθια στάση.
Πού οφείλεται;
Όπως προκύπτει από μελέτες, όταν κάποιος πάσχει από ορθοστατική υπόταση, δεν λειτουργούν σωστά οι αντανακλαστικές προσαρμογές του οργανισμού κατά την έγερση.Αυτό προκαλεί την πτώση της αρτηριακής πίεσης που οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων όπως ζάλη, αδυναμία και ατονία στην όρθια θέση, καθώς το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά, ώστε να τροφοδοτεί τους ιστούς με οξυγόνο.
Πώς γίνεται η διάγνωση
Η διάγνωση της ορθοστατικής υπότασης - σε πρώτο επίπεδο - είναι ιδιαίτερα εύκολη και γίνεται με τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε ύπτια και όρθια θέση.Συγκεκριμένα, μείωση στη συστολική πίεση πάνω από 20 mmHg θεωρείται διαγνωστική.Βέβαια, σε κάθε άνθρωπο καθώς μετακινείται από θέση κατάκλισης σε όρθια θέση, συμβαίνει αντανακλαστικά αγγειοσύσπαση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση της αρτηριακής πίεσης του αίματος που, όμως, δεν υπερβαίνει τα 20 mmHg.
Αιτίες
Μη νευρογενή αίτια
Καρδιολογικά: Η καρδιά αδυνατεί να αυξήσει την παροχή σε αίμα, όταν το άτομο μεταβαίνει στην όρθια θέση.
Χαμηλός όγκος αίματος: Δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα αίματος στα αγγεία.
Αγγειοδιαστολή: Το αίμα λιμνάζει στις διασταλμένες φλέβες κυρίως λόγω φλεβικής ανεπάρκειας.
Νευρογενή αίτια
Πρόκειται για βλάβες του αυτόνομου νευρικού συστήματος, δηλαδή αυτού που ρυθμίζει αυτόματα τις λειτουργίες του σώματος χωρίς τη θέλησή μας όπως είναι η αναπνοή, η λειτουργία της καρδιάς, την μείωση ή αύξηση του εύρους των αγγείων.
Τι μπορείτε να κάνετε
- Πίνετε άφθονα υγρά και αποφύγετε ή περιορίστε το αλκοόλ, έστω και σε μέτρια ποσότητα.
- Αυξήστε την κατανάλωση αλατιού (αν δεν έχετε υπέρταση ή καρδιακή ανεπάρκεια)
- Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα
- Πίνετε δύο φλιτζάνια καφέ κάθε πρωί
- Να σηκώνεστε αργά από το κρεβάτι και να κάθεστε λίγο πριν σηκωθείτε σε όρθια θέση
- Ανασηκώστε το πάνω μέρος του κρεβατιού
- Αποφεύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία και την επίκυψη
- Αποφεύγετε το θερμό περιβάλλον
- Χρησιμοποιείστε ειδικές ελαστικές κάλτσες κατά της φλεβικής ανεπάρκειας
Σε κάθε περίπτωση αν αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, επισκεφθείτε ένα γιατρό, ο οποίος θα σας υποβάλει στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαγνώσει αν πρόκειται για ορθοστατική υπόταση ή άλλο πρόβλημα υγείας.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -   NEWS
Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε 36χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα



Επιπλέον, συνελήφθη και ο 36χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Συνελήφθη, την 05-12-2014 τα ξημερώματα, στα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε 36χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη και ο 36χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Ειδικότερα, ο 21χρονος συνόδευε τον 36χρονο, κάνοντας χρήση πλαστής Ρουμανικής ταυτότητας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στο εξωτερικό. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 21χρονος είχε εφοδιάσει με τα  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τον 36χρονο και θα λάμβανε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με ταξί προς το εσωτερικό της χώρας,  έναν παράνομο αλλοδαπό
















Συνελήφθη, την 04-12-2014 το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός παράνομου αλλοδαπού.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 51χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 41χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα  Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα
Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου






















Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
•Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη σήμερα (05-12-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα, μία 62χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να εργάζεται παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
•Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθησαν σήμερα (05-12-2014) τα ξημερώματα στον Κατσικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 24 και 32 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες (04-12-2014) το μεσημέρι, εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής στο Καλέντζι Ιωαννίνων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
•Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν χθες (04-12-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ένας 39χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Ειδικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, να ενεργούν έρανο υπέρ σωματείου, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο αδεία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (142) έντυπα του ανωτέρω σωματείου, δύο μπλοκ αποδείξεων και το χρηματικό ποσό των (169) ευρώ.
•Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (04-12-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Τρικάλων, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
•Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες (04-12-2014) νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ένας 38χρονος υπήκοος Ιταλίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (2,7) γραμμαρίων.
•Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος  το μεσημέρι της (03-12-2014) διέρρηξε ιατρείο στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Νοέμβριο 2014 στην Ήπειρο  
















Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.841) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (41) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (728) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (121) ανασφάλιστα οχήματα.Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (όσα και το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1  θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (κανένα το 2013)
1  τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2013)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 8 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (όσοι και το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
1 νεκρός (κανένας το 2013)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2013)
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 14 το 2013)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•Έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.
•Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.
•Υπερβολική ταχύτητα.
•Παραβίαση προτεραιότητας.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.841) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•728     για υπερβολική ταχύτητα.
  41     για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
•237     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
  58     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  13     για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    4     για παραβίαση προτεραιότητας.
    5     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
   22    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
   27    για αντικανονικό προσπέρασμα.
     8    για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (121) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: