ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ



Τι σχέση έχει με την αγάπη ο έρωτας; Η αγάπη είναι αυταπάρνηση, ο έρωτας εγωισμός : ( Άγγελος Τερζάκης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ





















Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών στόλισε και έστησε άριστα ,η Κοινότητα Φιλιατών με τους αρμόδιους σε αυτές τις εκδηλώσεις .Το σπίτι του Αγιου Βασίλη είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους μπόμπιρες της περιοχής και όχι μόνο…! Με σεισμό αργά τα μεσάνυχτα υποδέχτηκε το Φιλιάτι τους ξενιτεμένους του.Ευελπιστούμε καλύτερες ημέρες.

ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ










Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών -Θεσπρωτίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την 5η Κυνηγητική Ομοσπονδία Ηπείρου και τους τοπικούς Κυνηγητικούς Συλλόγους Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου, ημερίδα με τίτλο:
«Θηρία - Αειφορική θηρία, νόμοι και ηθική»
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο  του Δήμου Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα: 19:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - Το δέντρο των ευχών



















Το δέντρο των ευχών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 22 Δεκεμβρίου 2014.
Με μία δράση αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους επέλεξε να κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την τρέχουσα χρονιά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., το Μουσείο φοράει τα γιορτινά του και περιμένει τους μαθητές των νηπιαγωγείων να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες.Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε στολίδια, θα διαβάσουμε παραμύθια και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.Οι επισκέψεις των νηπιαγωγείων θα πραγματοποιούνται από τις 10.00 έως τις 12.00, ύστερα από σχετική συνεννόηση.
   O Προϊστάμενος της Εφορείας

Εργο «Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου» με συνολικό προϋπολογισμό 615.000 ευρώ

















Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3 (Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές) – Μέτρο 321 (Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία στον αγροτικό πληθυσμό), το έργο «Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου» του Δήμου Ηγουμενίτσας.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 615.000 ευρώ, θα ολοκληρωθεί έως 31.12.2015 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσας και προβλέπει τη βελτίωση αγροτικών δρόμων που βρίσκονται στις ΤΚ Μαργαριτίου, Σπαθαραίων και Καρτερίου της ΔΕ Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Πρόκειται για υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους οι οποίοι είναι διανοιγμένοι και στους οποίους θα γίνουν εργασίες βελτίωσης, όπως οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, κατασκευή τάφρων απορροής όμβριων υδάτων και σωληνωτών οχετών.Το συνολικό μήκος των αγροτικών δρόμων που θα βελτιωθούν ανέρχεται στα 6.150 μ. περίπου και συγκεκριμένα στην ΤΚ Μαργαριτίου, περιοχή «ΑΓΟΝΑ», από Παλιόκαστρο προς Μαργαρίτι, μήκους 1.360 μ., στην ΤΚ Σπαθαραίων, από όρια οικισμού Σπαθαραίων προς κάμπο «ΤΣΑΠΕΛΑΣ», μήκους 3.761,24 μ. και στην ΤΚ Καρτερίου, από θέση «ΠΗΛΙΟΥΣΗ» έως το κάμπο «ΚΙΝΕΤΑΣ», μήκους 1.028 μ.. Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πρόκειται για το τρίτο έργο στον τομέα της τοπικής αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας που εντάσσεται σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι και αυτή η παρέμβαση, όπως και οι προηγούμενες, μία έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στον πρωτογενή τομέα της Θεσπρωτίας. Στόχος μας είναι στην προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο με έργα και δράσεις που θα αποβλέπουν στην αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της ελκυστικότητας των αγροτικών περιοχών».

Α. Μπέζας : Ζαριά ρίχνουν αυτοί που οδηγούν τη χώρα στην αβεβαιότητα













Βολές κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ,εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.Ο κ. Μπέζας τοποθετήθηκε, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια και, χάρη σε αυτή την προσπάθεια και στις θυσίες του ελληνικού λαού, κρατήθηκε η χώρα στην ευρωζώνη, στο ευρώ και αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό, η οποία ήταν φύλλο και φτερό. Αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός. Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι να στηρίζεις αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο σου και να έρχεσαι τώρα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και να λες πολιτικά τυχοδιώκτες τους άλλους που αγωνίστηκαν και σήκωσαν το πολιτικό βάρος». «Είμαστε και εμείς τυχοδιώκτες που ψηφίζουμε;», διερωτήθηκε.Παράλληλα, ο κ. Μπέζας επισήμανε ότι ζαριά δεν έριξαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ζαριά ρίχνουν αυτοί, που, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή, οδηγούν τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Αυτοί ρίχνουν ζαριά και δεν ξέρουμε που θα βγει αυτή η ζαριά για τη χώρα. Δεν απευθύνομαι τώρα στον κ. Μωραΐτη, απευθύνομαι στους άλλους, απευθύνομαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζαριά ρίχνουν αυτοί που οδηγούν τη χώρα στην αβεβαιότητα και σε μία περιδίνηση».

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί στο Καλπάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί στο Καλπάκι Ιωαννίνων την 10-12-2014/23:40, ηλικίας 49, 35 και 59 ετών αντίστοιχα, γιατί επιβαίνοντες σε ισάριθμα Δ.Χ.Ε αυτ/τα (ταξί), μετέφεραν πέντε (5) λαθρομετανάστες,εκ των οποίων (4) υπήκοοι Ερυθραίας και (1) Συρίας,οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Συνελήφθη ημεδαπός στο Καναλλάκι Πρέβεζας για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο 













Συνελήφθη, την 11-12-2014 το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, ο 43χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (69.979,39) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με ταξί, πέντε μη νόμιμους μετανάστες 
















Συνελήφθησαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις,την 11-12-2014 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 49 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, οι τρεις ημεδαποί, κατελήφθησαν ως οδηγοί Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), να μεταφέρουν συνολικά, πέντε αλλοδαπούς (έναν υπήκοο Συρίας και τέσσερις γυναίκες, υπηκόους Ερυθραίας), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Τα τρία Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων
Την 11-12-2014 και ώρα 11.50, στην Επαρχιακή Οδό Αγίας Μαρίνας – Περάματος Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια εργασιών διαπλάτυνσης οδικού δικτύου, 58χρονος ημεδαπός εργαζόμενος παρασύρθηκε από μηχάνημα έργων (οδοστρωτήρα), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο χειριστής του μηχανήματος αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο εργοδηγός και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο - 22,5 - κιλά κάνναβης


















Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα απόφαση για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.Την11-12-2014 αργά το απόγευμα, στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, την 11-12-2014 αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος δράστης και μετά από έρευνα βρέθηκαν (24) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -22- κιλών και -500- γραμμαρίων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών, για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο του δράστη κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Άρτα για κατοχή λαθραίου καπνού και κάνναβης
Συνελήφθη, την 11-12-2014 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός,για κατοχή λαθραίου καπνού και κάνναβης.Ειδικότερα,μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 27χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σακούλα με λαθραίο καπνό, βάρους (726) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,1) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση - συνάντηση επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη













Οι βάσεις για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών στην Ήπειρο τέθηκαν κατά την διάρκεια του Workshop τουρισμού,  που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου  από το  Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας και   τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία και συντόνισε την αποστολή.  Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε αυτή συμμετείχαν 28 επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που είχε  απευθυνθεί προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.Στη συνάντηση - που  πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο παρουσία  του  Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ν. Μαθιουδάκη ο οποίος και κήρυξε την έναρξη της-   έγινε εκτενής παρουσίαση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού με οπτικό υλικό και έκθεση τοπικών ηπειρωτικών προϊόντων. Ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις - που είχαν οργανωθεί και προγραμματιστεί από  ΕΟΤ και Γενικό Προξενείο - κατά τις οποίες οι επιχειρηματίες της Ηπείρου  παρουσίασαν πακέτα προσαρμοσμένα στο προφίλ των τούρκων τουριστών.Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που είχε για τους Τούρκους παράγοντες του τουρισμού η συγκεκριμένη εκδήλωση,  ήταν η παρουσία  στην συνάντηση του κ. Basaran Ulusoy Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού TURSAB  - του  μεγαλύτερου φορέα της Τουρκίας στον κλάδο -και ο οποίος χαιρετίζοντας τη συνάντηση εκτίμησε ότι οι ενδείξεις είναι θετικές για την τουριστική συνεργασία των περιοχών μας. Αποτέλεσμα των συναντήσεων και της παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της  Ηπείρου, ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος από Τούρκους επιχειρηματίες να επισκεφθούν την περιοχή μας στις αρχές του νέου χρόνου, ενώ τον ερχόμενο Απρίλιο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επίσκεψη του TURSAB.
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η παρουσία της Περιφέρειας στην Κωνσταντινούπολη, είχε σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους τούρκους tour operators να γνωρίσουν συνολικά την Ήπειρο και μέσω αυτών να δώσουν τη δυνατότητα στους συμπατριώτες τους να την επισκεφθούν: "Στο παρελθόν την Ήπειρο και την Κωνσταντινούπολη, τις ένωνε το εμπόριο. Σήμερα μπορεί να τις ενώσει ο τουρισμός" είπε για να προσθέσει ότι η Περιφέρεια μας προσφέρεται για τουρισμό τεσσάρων εποχών. "Σήμερα- συνέχισε- οι αποστάσεις μεταξύ μας έχουν ελαχιστοποιηθεί. Υπάρχει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, με το οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος με μεγάλη ασφάλεια  από την Ήπειρο στην Κωνσταντινούπολη και το αντίθετο. Αυτό άλλωστε το επιβεβαιώνουν οι χιλιάδες τούρκοι μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης που κινούνται μέσω της Ηπείρου τους καλοκαιρινούς μήνες, ερχόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Υπάρχουν επίσης δύο αεροδρόμια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πτήσεις από και προς την Ήπειρο".
Η συμβολή Προξενείου και ΕΟΤ
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνάντησης τον Γενικό Πρόξενο κ. Νίκο Μαθιουδάκη, τον κ. Δούκα Μαρινόπουλο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών και Εμπορίου του Προξενείου, την κ. Αλεξία Μανούσου πρώτη Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορίου και την κ. Μαρία Ραχμανίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. στην Τουρκία.Στα πλεονεκτήματα της Ηπείρου και στα στοιχεία που συνάδουν με το προφίλ του Τούρκου τουρίστα,  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε συνέντευξη που έδωσε στο Τουρκικό κανάλι τουρισμού "World Travel Channel". Στη συνάντηση από την Περιφέρεια μετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δ. Σιώλος και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Άρτας Β. Ψαθάς και αρμόδιος για θέματα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Ι. Κατέρης. Το παρόν έδωσε επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού συνδέσμου Επιχειρηματιών και Επιμελητηρίων κ. Ν. Βογονικολός.
Παράλληλη συνάντηση και συνεργασία
 Εκτός του Workshop τουρισμού, πραγματοποιήθηκε παράλληλη  συνάντηση - που συνοδεύτηκε με έκθεση Ηπειρωτικών προϊόντων- με τον κ. Kemal Cicek  έναν από τους μεγαλύτερους Τούρκους επιχειρηματίες του τουρισμού, ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί περιοχές της Ηπείρου. Η συνάντηση έγινε στο Sed Hotel ιδιοκτησίας του και σε αυτή παραβρέθηκαν η αποστολή της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, εκπρόσωποι Δήμων που είχαν προσκληθεί από τον Τούρκο επιχειρηματία κατά την επίσκεψή του στην Ήπειρο  και άλλοι επιχειρηματίες.  Σε αυτή  συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την τουριστική συνεργασία,  έγινε ανταλλαγή προτάσεων για την οργάνωση των επισκέψεων και την περαιτέρω προβολή της Ηπείρου στην Τουρκία. Στη συνάντηση  ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων κ. Π. Κολόκας και Μετσόβου κ. Στ. Κασσάρος, στους οποίους - όπως και για τον Δήμο Αρταίων- επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων















Τα μέτρα αναπτύσσονται και φέτος σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της περιόδου των εορτών.Η εφαρμογή των μέτρων αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και τη φετινή περίοδο των εορτών και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Συγκεκριμένα, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες Υπηρεσίες. Επιπλέον θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λπ.). Τα σημεία του κεντρικού κορμού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:
•Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
•Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
•Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.).
•Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
•Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
•Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
•Διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
•Συνεργασία και συντονισμό με όλους τους συναρμόδιους τοπικούς Φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, εξαιτίας καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα (χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες, παγετοί κ.λπ.)
Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:
•Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
•Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
•Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
•Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
•Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
•Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
•Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
•Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: