ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6 μμ. Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ



Και ο πιο ενάρετος άνθρωπος δεν μπορεί να βρει γαλήνη και ηρεμία αν δεν εξευμενίσει τον κακό του γείτονα : ( Σίλερ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΣΤΙΣ 6 μμ. Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ

















Σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου στις 18.00 μμ στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών,θα λάβει χώρα η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με γλυκά ποτά χορούς και τραγούδια στο σπίτι του Αγιου Βασίλη και στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.Ολοι το απόγευμα στην πλατεία να γιορτάσουμε την χριστουγεννιάτικη τούτη όμορφη εκδήλωση.

Και στα ΚΕΠ πλέον οι νέες άδειες για τα μοτοποδήλατα















Πιο γρήγορα, πιο απλά και φιλικά πραγματοποιείται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η διαδικασία αντικατάστασης των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδώσει οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.Την απόφαση αυτή έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για όλους τους κατόχους αδειών μοτοποδηλάτων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015.Η δυνατότητα αυτή στους κατόχους των συγκεκριμένων αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει τους τελευταίους 18 μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, έτσι ώστε να γίνουν ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών.Με τον τρόπο αυτό αποσυμφορίζονται οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες εκτός από τα 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων μπορούν να εξυπηρετούνται επιπλέον και από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.Τα δικαιολογητικά που πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:
• Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
• Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
• Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου .

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., με τους Δημάρχους της Π.Ε.Δ Ηπείρου




















Με Δημάρχους της Π.Ε.Δ. Ηπείρου συναντήθηκε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν με όλες τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παριστάμενους για τις τελευταίες πρωτοβουλίες που πήρε η Ένωση και τις επαφές που έγιναν με διάφορους Υπουργούς , με στόχο την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων από την Πολιτεία και την ανάγκη να μην υπάρξει καμία νέα περικοπή πόρων,για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού,τη δημιουργία ειδικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έργα Δήμων,το ζήτημα της εφαρμογής ενός νέου κι αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού των Ο.Τ.Α.,η ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που εξασφάλισε 32000 θέσεις εργασίας για τους ΟΤΑ όλης της χώρας,η πρόταση της ΚΕΔΕ να υπάρξει πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη γενικών γραμματέων σε όλους τους Δήμους, ειδικών συμβούλων και συνεργατών, καθώς και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των δημοτικών συμβούλων Καλλικρατικών Δήμωνη λήψη μέτρων και πολιτικών για την ουσιαστική ενίσχυση των Δήμων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας κ.λπ.Στη συνάντηση ανάμεσα σε άλλους παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Λώλος Ιωάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μπέγκας Θωμάς, ο Δήμαρχος Β .Τζουμέρκων Σεντελές Ιωάννης, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Μίγδος Περικλής, ο Δήμαρχος Ζίτσας Πλιάκος Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Σπύρου Βασίλειος, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παπασπύρου Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μετσόβου Τζαφέας Κων/νος, ο Δήμαρχος Πάργας Νάστας Αντώνιος, ο Δήμαρχος Άρτας Τσιρογιάννης Χρήστος, ο Δήμαρχος Ζήρου Καλατζής Νικόλαος, ο Δήμαρχος Φιλιατών Παππάς Σπυρίδων και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Γκίκας Γρηγόριος, Βλέτσας Βασίλειος, Παπάζογλου Χαράλαμπος, Τσουμάνης Φίλιππος, Παπαδιώτης Γεώργιος, Νάτσης Λάζαρος.Με αφορμή τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:« Τα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της Περιφέρειας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κ.Ε.Δ.Ε.. Αυτό το ενδιαφέρον αποδεικνύεται έμπρακτα από τη σημερινή μου παρουσία σήμερα εδώ, στην έδρα της φτωχότερης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε. Περιφέρειας της χώρας μας, για να ενημερώσω καταρχήν τους Δημάρχους για μια σειρά ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως Κ.Ε.Δ.Ε για την επίλυση μιας σειράς κρίσιμων ζητημάτων που μας αφορούν.Οι επαφές μας θα συνεχιστούν και με τις Π.Ε.Δ. όλης της χώρας. Στόχος μας είναι η συγκρότησης ενός ενιαίου αυτοδιοικητικού μετώπου, το οποίο θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.Η Αυτοδιοίκηση προχωρά ενωμένη μπροστά».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες 















Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου.Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά που φαίνεται να έχουν σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνουν τους παραλήπτες αρχικά ότι έχουν επιστροφή φόρου.Τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά τους δεδομένα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες,ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.Ειδικότερα, τα ανωτέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88 .
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  .
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο παράνομους μετανάστες 















Συνελήφθη την 12-12-2014 αργά το βράδυ, στη διασταύρωση Λυκόστομου, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 25 ετών, οι οποίοι στερούνταν των νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εγκρίθηκαν οι εταιρίες για τις μελέτες του εμπορευματικού κέντρου
















Σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. , εγκρίθηκαν οι εταιρίες που θα αναλάβουν τις μελέτες για το εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα:«Επί του υπ' αριθμ. 4880 /24-11-2014 πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης (ΕΔΔΑ) του Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά για την «Επιλογή Αναδόχου για την Εκπόνηση Λεπτομερούς Μελέτης Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας - Διαγωνιστική Διαδικασία Γ’» στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ‘’ADRIAMOS”».Προϋπολογισμός-Χρηματοδότηση: 900.000,00€ (χωρίς Φ.Π.Α), στην εταιρία Καρώνης - Δρέττας - Καρλαΰτης με προσφερόμενο τίμημα 250.000€ (χωρίς Φ.Π.Α)«Επί του υπ' αριθμ. 4881/24-11-2014 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης του Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά για την «Επιλογή Αναδόχου για την Εκπόνηση Μελετών Υλοποίησης Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας - Διαγωνιστική Διαδικασία Α’ με τις εξής υπο-μελέτες:
α)   τοπογραφική ανάλυση/μελέτη χωροθέτησης.
β)   χωροταξική μελέτη                                    .
γ)   μελέτη του αντίκτυπου της κυκλοφορίας.
δ) πολεοδομική μελέτη ε) ανάπτυξη επιχειρηματικού/επενδυτικού σχεδίου» Προϋπολογισμός - Χρηματοδότηση: 585.000,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.) στην σύμπραξη εταιριών Redeplan - Μετρογεωνετ και Ευπαλινός με προσφερόμενο τίμημα 345.150€ (χωρίς Φ.Π.Α).
Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απουσία των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και μέλη του ΔΣ της ΟΛΗΓ, κ. Πάσχου και κ. Τσάτσα, καθώς και του εκπροσώπου των καβοδετών κ. Τακλάκογλου, αναγκάζοντας, για να υπάρξει απαρτία, να γίνει τηλεδιάσκεψη με τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ. κ. Λιάγκο.

Στα Γιάννενα η Ντόρα Μπακογιάννη




















Στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα  40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας που διοργανώνει η ΝΟ.Δ.Ε. και η ΟΝΝΕΔ  Ιωαννίνων  θα βρίσκεται στα Ιωάννινα τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα  Μπακογιάννη.
Το πρόγραμμα έχει  ως εξής:
12.00 Επίσκεψη στα γραφεία της αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Συνάντηση με την Γραμματέα Κα Βίκυ Ευταξά.
12.20. Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κο Α. Καχριμάνη.
13.00. Επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλις των Ιωαννίνων. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κο Θωμά Μπέγκα.
13.30. Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηπείρου.Συνάντηση με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Κο Ιωάννη Μήτση και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
14.30. Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κκ Μάξιμο.
17.30. Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο Grand Serai.
18.00. Ομιλία σε αίθουσα του ξενοδοχείου, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: