ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΠΕ Φιλιατών : «Άκαρι (Varroa), παράσιτο στη μέλισσα.Σωστή,βιολογική αντιμετώπισή του»



Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να μάθει αυτά που νομίζει ότι ήδη ξέρει : ( Επίκτητος )
  
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
ΚΠΕ Φιλιατών : «Άκαρι (Varroa), παράσιτο στη μέλισσα.Σωστή,βιολογική αντιμετώπισή του»




















Αφίσα που αφορά στην Ημερίδα, την οποία διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών με τίτλο: «Άκαρι (Varroa), παράσιτο στη μέλισσα. Σωστή, βιολογική αντιμετώπισή του».Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2014,στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας - Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ κατά τις ώρες 17:00 – 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

«Παράταση για τη Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας»












 



Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία της Ρύθμισης των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας έχει παραταθεί έως και τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014. Σε εφαρμογή του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014  «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» ως τροποποιημένος από τον Ν. 4304/2014 ισχύει, προχωρούμε σε ρύθμιση του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως την 30/10/2014, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες ρήτρες.Πιο συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο μας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
•Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
•Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
•για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
•για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
•για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι  01.12.2014.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία, του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) ή στα τηλέφωνα 2665361208 & 2665361209 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών : Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Γεωργικός ελκυστήρας ανετράπη της πορείας του στο Χειμαδιό Πρέβεζας















Γεωργικός ελκυστήρας,που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός στο Χειμαδιό Πρέβεζας την 26-11-2014/15:00, κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης κομμένου δέντρου, λόγω μεγάλης κλίσης του εδάφους, ανετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού

Συνελήφθη 43χρονος Έλληνας έμπορος ηρωίνης στα Ιωάννινα
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (107,7) γραμμάρια ηρωίνης καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά
























Συνελήφθη,την 27-11-2014 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 43χρονος Έλληνας, έμπορος ηρωίνης,ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.Ειδικότερα, την 27-11-2014 το μεσημέρι, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 43χρονο καθώς και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (107,7) γραμμαρίων
  μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 40χρονη ημεδαπή στα Κτίσματα Ιωαννίνων,η οποία μετέφερε με αυτοκίνητο, έναν 30χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό
Επιπλέον, συνελήφθη και ο 30χρονος, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα




















 
 




Συνελήφθη, την 27-11-2014 το πρωί στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, μία 40χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για μεταφορά  ενός 30χρονου μη νόμιμου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.Επιπλέον,συνελήφθη και ο 30χρονος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 40χρονη, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τον 30χρονο, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό διαβατήριο Αλβανίας, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητάς του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω δικαστικής απέλασης.Το Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις συναντήσεις με Πρωθυπουργό, Υπ. Υποδομών, Υπ. Ανάπτυξης 













Στα θέματα που έθεσε σε συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,ειδικότερα: Στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών και το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων για τους οποίους ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα για τη νέα χρονιά. Η πρόταση βασίζεται στην ενιαία αντιμετώπιση των βοσκοτόπων σε επίπεδο Δήμων και στην επίλυση όλων των σημερινών προβλημάτων επιλεξιμότητας των εκτάσεων. Ήδη για τα ζητήματα αυτά, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, υπάρχει στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Δ. Πτωχό.Στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τέθηκαν τρία βασικά θέματα: Η κατασκευή της Ιόνιας οδού και συγκεκριμένα η σύνδεση με τη γέφυρα Καλογήρου, τα διόδια της Εγνατίας οδού και η επίσπευση των εργασιών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Ειδικότερα για την Ιόνια Οδό, ο Περιφερειάρχης πρότεινε την αλλαγή του τεχνικού αντικειμένου στην περιοχή Αβγού και συγκεκριμένα την κατασκευή - σύμφωνα με εμπεριστατωμένη μελέτη- μικρότερης γέφυρας στο σημείο συνάντησης του οδικού άξονα με την σημερινή εθνική οδό Ιωαννίνων - Αθηνών και οι πόροι που θα εξασφαλιστούν να χρησιμοποιηθούν για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Καλογήρου. "Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται πόροι που δεν υπάρχουν για το παραπάνω τμήμα και θα ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός, εντός του 2015", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η πρόταση εξετάζεται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
Τα διόδια της Εγνατίας
Για το θέμα των διοδίων, η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο είναι ότι η λειτουργία των νέων σταθμών, γίνεται ύστερα από απαίτηση της τρόικας και στο πλαίσιο της επικείμενης παραχώρησης σε ιδιώτες της λειτουργίας του οδικού άξονα.  Η  Κ.Υ.Α. που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ την 17η Νοεμβρίου 2014,  προβλέπει για τους τρεις νέους σταθμούς που θα λειτουργήσουν κοντά στα αστικά κέντρα Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Καβάλας αναλογική χρέωση 0.03 λεπτά ανά χιλιόμετρο. "Αυτό είναι οριστικό, δεν αλλάζει", ειπώθηκε από το Υπουργείο όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η αναλογική χρέωση ήταν το ζητούμενο από πλευράς των τοπικών φορέων.Τέλος, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες με το νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που είχαν σχέση με το νέο ΕΣΠΑ, τους πόρους των Περιφερειών και τους Αναπτυξιακούς νόμους.  "Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση και τελικά ο Υπουργός δέχτηκε τις προτάσεις μας", είπε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι  κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η αποτελεσματική λειτουργία των Περιφερειών  στην προώθηση του ΕΣΠΑ, καθώς "έσωσαν την απορρόφηση, γιατί τα τομεακά των Υπουργείων δεν ήταν στην πρέπουσα κατάσταση". Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι ξεκαθαρίστηκε το θέμα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με την αποδοχή από μέρους των Περιφερειών του 30%, παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τη διαχείριση του υπόλοιπου προγράμματος από την Αθήνα.Οι Περιφερειάρχης συνεχίζοντας,αναφέρθηκε και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους αναπτυξιακούς νόμους.Για τον σημερινό και τον προηγούμενο, είπε ότι τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμών που παρατηρείται το τελευταίο τετράμηνο, θέμα για το οποίο δόθηκε απάντηση ότι γίνεται προσπάθεια μέχρι τέλους του έτους να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την κάλυψη υποχρεώσεων. Επίσης, με δεδομένο ότι έληξαν οι προηγούμενοι αναπτυξιακοί νόμοι,  ζητήθηκε η ψήφιση νέου: "Το ποθούμενο είναι να γίνουν επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα των πόρων των Περιφερειών, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να τονίζει ότι αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, θα καταστεί αδύνατη η συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και οι αποχιονισμοί. 
Συντήρηση τοιχογραφιών σε Ιερές Μονές
Τις εργασίες συντήρησης των αγιογραφιών σε δύο Ιερές Μονές της Π.Ε. Θεσπρωτίας και σε έναν Ι.Ν. της Π.Ε. Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια, μέσω προγραμμάτων του Interreg και σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες.Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ι.Μ. Γηρομερίου, με προϋπολογισμό 115.852,85 ευρώ πλέον ΦΠΑ και Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά προϋπολογισμού 157.929,76 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τις οποίες ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα εξετάστηκαν από την Ο.Ε. τα δικαιολογητικά συμμετοχής. Επίσης για τον Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων, προϋπολογισμού 113.,821,14 ευρώ πλέον ΦΠΑ, έργο για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τη δημοπράτησή του.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε τις συσκέψεις για το Ε.Π. Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής σε απόρους
















Ολοκληρώθηκαν και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου οι συσκέψεις για την προετοιμασία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2015- 2020 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.Στο πλαίσιο των συσκέψεων, που οργάνωσε και υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου σε Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, ενημερώθηκαν οι φορείς για τις κατευθύνσεις που θέτει το Ε.Π., με στόχο την παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Με την ολοκλήρωση των συσκέψεων θα διαμορφωθούν Κοινωνικές Συμπράξεις, μια ανά Περιφερειακή Ενότητα, με τη συμμετοχή φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπως πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, Μητροπόλεις,Σώματα Ασφαλείας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με την τελική έγκριση του προγράμματος οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα αναλάβουν την υλοποίηση των βασικών πυλώνων της Στρατηγικής του Ε.Π. που είναι: η παροχή υλικής βοήθειας (τρόφιμα, ρουχισμός, είδη καθαρισμού, κ.ά.), συνοδευτικές δράσεις (αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή έκτακτων αναγκών, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης, κ.ά.), καθώς και τεχνική υποστήριξη.Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στα Ιωάννινα ενημερώθηκαν εκτεταμένα οι φορείς για τις κατευθύνσεις του Ε.Π.. Όπως εκφράστηκε, η πρότερη εμπειρία με τη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία των φορέων για την στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής,αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος.Στους άξονες που θέτει η Περιφέρεια για την εφαρμογή του Ε.Π. και συνολικά των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Οδ. Πότσης, Ι. Καραμπίνας και Κ. Σιαράβας. Ο αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε το στοίχημα του συντονισμού όλων των φορέων για την υλοποίηση σημαντικών δράσεων, όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής σε απόρους και ευπαθείς ομάδες. "Ολοκληρώνονται οι συσκέψεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες με τη συνδρομή πολλών φορέων, γεγονός άκρως σημαντικό για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής στην Ήπειρο. Ζητήματα που εδώ και τέσσερα χρόνια αντιμετωπίζει καθημερινά η Περιφέρεια με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες ανάλογες δράσεις ", τόνισε.Την ανάγκη ρεαλιστικής καταγραφής των αναγκών και των προβλημάτων, και της συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννης Καραμπίνας. "Μαζί θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, με ρεαλιστική ματιά και να συντονιστούμε για να την αντιμετωπίσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη", υπογράμμισε.Τη σημασία προσφοράς κοινωνικού έργου σε ευπαθή τμήματα του πληθυσμού, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπογράμμισε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας. "Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Πολιτεία γίνεται συμπαραστάτης σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Για αυτό πρέπει να συνδράμουμε όλοι και να προσφέρουμε όσο μπορούμε", σημείωσε.Εκτεταμένη παρουσίαση των πυλώνων του Ε.Π. έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Καμπούρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Ιωαννίνων, των Δήμων Ζίτσας (με παρουσία του Δημάρχου κ. Μ. Πλιάκου), Β. Τζουμέρκων και Κόνιτσας, της VIIIης Μεραρχίας, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Ε.Ε.Σ., ΑμεΑ, του Συλλόγου Πολυτέκνων, κ.ά. Την συμμετοχή τους στη Σύμπραξη δήλωσαν επίσης οι Δήμοι Ιωαννιτών, Μετσόβου, Δωδώνης Ζαγορίου και Πωγωνίου.

Στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια για το έργο «VERSO»












Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, γνωστή και ως «Open Days» στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου «VERSO» (Volunteers for European Employment), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.Το «workshop» που οργανώθηκε είχε μεγάλη προσέλευση, και οι συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις πρακτικές εθελοντισμού που συμπεριελήφθησαν στον Οδηγό Καλών Πρακτικών που συντάχθηκε για την ολοκλήρωση του έργου.Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου γνωστοποίησε τις δραστηριότητές της αναφορικά με τον εθελοντισμό και τον σχεδιασμό της για την υλοποίηση επιπλέον δράσεων, όπως προέκυψαν από την εμπειρία που απέκτησε κατά τη διάρκεια του έργου. Ήδη εκπονείται μελέτη βιωσιμότητας για την ανάπτυξη μιας καινοτομικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και την «Κιβωτό του Κόσμου».   








Δεν υπάρχουν σχόλια: