ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ



Όχι μόνο ο ταύρος επιτίθεται με τα κέρατά του, αλλά ακόμα και το πρόβατο αν του κάνεις κακό αντεπιτίθεται  : ( Προπέρτιος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: “Δημοσιοποίηση Απόφασης για τη διάθεση πρόσθετων πιστώσεων για τη 2η Πρόσκληση έτους 2014, του Προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»”.























Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 της αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα: “3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) «2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014»”, το ποσό που προβλέπεται για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης που θα κατανεμηθεί για Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων το έτος 2014 για το Μέτρο 112 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013 και σε εφαρμογή της αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ, αυξάνεται σε 198.000.000€.Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου για παροχή οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ανέρχονται πλέον σε 5.387.000€, δίνοντας τη δυνατότητα να κριθούν ως δικαιούχοι της 2ης προκήρυξης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» έτους 2014, υποψήφιοι οι οποίοι αρχικά εντάχτηκαν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Οι εν λόγω δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί θα κληθούν μέσω της υπηρεσίας μας να υπογράψουν και να παραλάβουν τις ατομικές αποφάσεις έγκρισης πράξης.                                             
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ  ΘΩΜΑΣ

To Υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας ενέκρινε το πιλοτικό Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».












 


To Υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας ενέκρινε την ένταξη του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ηγουμενίτσας «Προσχολική Αγωγή Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμός» (Π.Α.Κ.Π.ΠΟ), στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».Το Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 9.250.000 ευρώ θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 1.073 ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα και αφορά οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες βραχυχρόνιας φιλοξενίας ή ξενώνες ύπνου ή κάνουν χρήση των Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ως άστεγοι και μπορούν άμεσα να επανενταχθούν.Οι υπηρεσίες που παρέχονται, κατά περίπτωση, στους ωφελούμενους του Προγράμματος είναι:
- απόκτηση κατάλληλης στέγης (κάλυψη ενοικίου, επισκευής υφιστάμενης οικίας, κάλυψη δαπανών για την προσωρινή αναδοχή ενήλικα αστέγου),
- κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης, ένδυσης και υπόδησης,
- παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής (ψυχοκοινωνική, εργασιακή, νομική, λογιστική υποστήριξη όπως η διαχείριση υφισταμένων χρεών),
- επανένταξη στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, της χρηματοδότησης για τη δημιουργία μικρής επιχείρησης αλλά και τη διασύνδεση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αξιοποίηση προγραμμάτων που θα μπορούσε να ενταχθεί ο ωφελούμενος.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα στοχεύει στην επανένταξη γυναικών που φιλοξενούνται σε ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας και σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, εφόσον στερούνται τη δυνατότητα ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία.Για το «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» εγκρίθηκε σχέδιο δράσης προϋπολογισμού 258.600 ευρώ, το οποίο απευθύνεται σε 30 ωφελούμενους στους Δήμους Ιωαννιτών, Δωδώνης, Σουλίου, Φιλιατών, Ζαγορίου, Ζίτσας και Αρταίων.Για το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας εγκρίθηκε σχέδιο δράσης προϋπολογισμού 103.440 ευρώ,το οποίο απευθύνεται σε 12 ωφελούμενους.Ο  Υφυπουργός Εργασίας,Κοινωνικής  Ασφάλισης  και   Πρόνοιας κ.Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την ένταξη των παραπάνω φορέων στο Πρόγραμμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στον Δήμο Ιωαννιτών,συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στην Ήπειρο. Οι νέες δράσεις του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για την προστασία οικογενειών, παιδιών και ηλικιωμένων που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Εξιχνιάστηκαν άλλες επτά (7) κλοπές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας 















Δράστης είναι ο 38χρονος Γερμανός που συνελήφθη από αστυνομικούς στις 18.11.2014.Σε συνέχεια του από 19.11.2014 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με σύλληψη 38χρονου υπηκόου Γερμανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στα Σύβοτα και την Πλαταριά Θεσπρωτίας, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν άλλες επτά παρόμοιες περιπτώσεις.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων και παράλληλη εξέταση του δράστη, εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπής που διέπραξε ο ίδιος κατά τον τελευταίο χρόνο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας:
•Τον Νοέμβριο του 2013 αφαίρεσε ένα κομπρεσέρ με τα εξαρτήματά του, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού.
•Τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή μία σκάλα αλουμινίου.
•Αρχές Ιανουαρίου του 2014 αφαίρεσε από υπόγειο διώροφης οικοδομής μία πλαστική δεξαμενή νερού και μία αντλία πίεσης .
•Νυκτερινές ώρες της 16/17-11-2014 αφαίρεσε δύο εξωλέμβιες μηχανές, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού και 62χρονου αλλοδαπού .
•Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφαίρεσε μία βοηθητική εξωλέμβια μηχανή, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού .
•Κατά το χρονικό διάστημα από 26-04-2014 έως 03-05-2014 αφαίρεσε μία βοηθητική εξωλέμβια μηχανή, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου















Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
• Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, συνελήφθη την 26-11-2014 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος μαζί με έναν συνεργό του,νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσε μία κάρτα ανάληψης μετρητών. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο 22χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη την 26-11-2014 το μεσημέρι στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μία 16χρονη ημεδαπή Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 25-11-2014 το πρωί, αφαίρεσε από τον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού.
• Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνελήφθη την 26-11-2014 το μεσημέρι στα Δολιανά Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
• Σχηματίστηκε  δικογραφία σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών,για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας. Ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος βραδινές ώρες της 18/19-12-2013 στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας αφαίρεσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού.Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου














Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην υπό ίδρυση Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ", που στοχεύει στην λειτουργία κοινωνικών μηχανισμών υποστήριξης της ανάπτυξης και της προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και ευρύτερα πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας, αποφάσισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχουν οι φορείς: Αναπτυξιακή Εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.", ΕΤΑΝΑΜ A.E., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΤΕΙ Ηπείρου, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΕΘΕΑ, ΕΨΕΠ,ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 605.000 ευρώ και αφορά σε συνολικά 200 ωφελούμενους, και ειδικότερα ανέργους, ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Στόχος είναι η ίδρυση συνολικά 19 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην Ήπειρο (5 στην Π.Ε. Άρτας, 3 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 7 στην Π.Ε. Ιωαννίνων και 4 στην Π.Ε. Πρέβεζας), που θα αποτελέσουν το κύριο εργαλείο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας, προώθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και υποστήριξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της ένταξης ατόμων ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσω της προώθησης στην απασχόληση."Οι φορείς που συμμετέχουν στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη αποτελούν το εχέγγυο για τη διασφάλιση της δημιουργίας και της βιωσιμότητας των ΚΟΙΝΣΕΠ και μετά το πέρας του προγράμματος, διότι ο απώτερος στόχος είναι να εδραιωθεί η κοινωνική οικονομία",  σημείωσε η κα Καλογιάννη.Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα Διακρατικά Προγράμματα Συνεργασίας Αδριατικής-Ιονίου 2014-2020 και Βαλκανικής – Μεσογείου 2014-2020, καθώς και για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Τέλος, η Επιτροπή μεταξύ άλλων γνωμοδότησε θετικά επί Μ.Π.Ε. για αγροτικά ζητήματα και άλλα θέματα. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ















 ΘΕΜΑ:    Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ -   ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΟΡΕΩΝ  - ΔΙΚΤΥΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους έως το 2020 (ΤΕΒΑ/ FEAD)».
 Σας  κάνουμε γνωστό ότι η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, ύστερα από τα τέσσερα χρόνια της εφαρμογής του «Προγράμματος Καλλικράτης»  συνεχίζει τις προσπάθειές της  για την ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής μας καθώς και τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων και παρεμβάσεων με σκοπό την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.Στα πλαίσια αυτού του στόχου και σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της προετοιμασίας για την υλοποίηση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους έως το 2020» (ΤΕΒΑ/ FEAD) , το οποίο θα εφαρμοσθεί μέσα από την συνεργασία όλων των  φορέων που παρέχουν κοινωνική φροντίδα και προστασία σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες , ανανεώνουμε την συνεργασία μας με τις αρχές και τους κοινωνικούς φορείς των Περιφερειακών μας Ενοτήτων ώστε να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία που διαθέτουμε και να τεθούν νέοι στόχοι για την περίοδο που ακολουθεί , ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιοχής.Η συνάντηση της Π.Ε. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  27 Νοεμβρίου  2014, στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας  Θεσπρωτίας, στο Διοικητήριο. συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων  φορέων θεωρείται απαραίτητη  ώστε  η  δράση μας  να είναι  συντονισμένη ,  άμεση και αποτελεσματική.                                                           

Ημερήσια διάταξη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου








 



Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 18-11-2014 συνεδριάσεως.
1.Απόφαση επί της από 03-11-2014, ένστασης του Π. Ντούλια, κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 21-10-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
2.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-11-2014 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Φανερωμένης της 2ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 23.000,00 με ΦΠΑ.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της  Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής», αναδόχου Κ/Ξ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΜΥΡΗΣ, μέχρι την 30-01-2015.
4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της  Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου προς Κατάρα», αναδόχου εταιρείας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε., μέχρι την 31-03-2015.
5.Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενίσχυση ύδρευσης – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Προδρομίου και Τ.Κ. Ζερβοχωρίου του Δήμου Σουλίου», αναδόχου εταιρείας «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.», μέχρι την 21-12-2014.
6.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εγνατίας Οδού προς Γραμμενοχώρια», αναδόχου εταιρείας «Δημοσθένης Βήχας & Σια Ο.Ε.», μέχρι την 09-04-2015.
7.Έγκριση του από 18-11-2014 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή στεγάστρου αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Μετσόβου – Προμήθεια υλικών», προϋπολογισμού € 73.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

8.Έγκριση του από 17-11-2014 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ασφαλιστική κάλυψη των αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2014 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
9.Έγκριση του Πρακτικού 1/31-10-2014 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά», προϋπολογισμού 157.929,76 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου».
10.Έγκριση του Πρακτικού 1/05-11-2014 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Γηρομερίου», προϋπολογισμού 115.852,85 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880017 και τίτλο «ICE- I.C.E. Innovation, culture and Creativity for a new economy - Περιφέρεια Ηπείρου».
11.Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.821,14 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου».
12.Έγκριση διενέργειας δημόσιας προφορικής δημοπρασίας και κατάρτιση της διακήρυξης,  για τη μίσθωση ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών της Περιφέρειας Ηπείρου.
13.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 37/1633/20-12-2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
14.Έγκριση δαπάνης για πάγιο κατ’ αποκοπή χορήγημα καθαριότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
15.Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης εργασιών για την Συντήρηση ατμοσφαιρικών και μετεωρολογικών σταθμών στην Περιφέρεια Ηπείρου.
16.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
17.Έγκριση δαπάνης για αμοιβή Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής για το έτος 2014.
18.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής, για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρεια Ηπείρου.
19.Έγκριση δαπανών για την προμήθεια δειγμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων και για την μεταφορά δειγμάτων πατάτας του προγράμματος επισκοπήσεων, του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγιειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.
20.Έγκριση προμήθειας κτηνιατρικών υλικών και υλικών δειγματοληψίας, για τις ανάγκες του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.
21.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
22.Έγκριση διοργάνωσης Συνάντησης Διαβούλευσης για υλοποίηση Επιχειρησιακού Σχεδίου TEBA/FEAD με το Υπουργείο Εργασίας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
23.Έγκριση μετακίνησης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρου Παργανά στις Βρυξέλλες και έγκριση των σχετικών δαπανών.
24.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, Όλγας Αντωνακούδη στη Θεσσαλονίκη, στις 27 και 28-11-2014 για τη συμμετοχή της στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 – Μέτρο 2.1.4: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις – Εκπαίδευση χρηστών σε θέματα επί της διαδικασίας πληρωμής» που θα διεξαχθεί στις 27 και 28-11-2014 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
25.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-11-2014 επαναληπτικής δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού») προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ, ο οποίος απέβη άγονος και ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου.
26.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/21-11-2014 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας της διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας και των Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της», προϋπολογισμού 44.560,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.
27.Έγκριση προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας (υποδήματα & είδη ένδυσης), για τη χορήγησή τους στους υπαλλήλους που ασχολούνται με εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
28.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια προστατευτικών τζαμιών θυρίδων εξυπηρέτησης πολιτών, για τις ανάγκες της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πρέβεζας.
29.       Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, Γάτσιου Αναστασίου, στην Αθήνα, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΝ.ΕΠ. από 01 έως 05/12/2014 με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
30.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 21/894/24-07-2013 απόφασης της οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την ανάθεση της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Γεωτεχνική – Εδαφοτεχνική Μελέτη Έργων Ανάσχεσης Βραχοπτώσεων Τμήματος Ανθούσα – Αγιά της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προεκτιμώμενης αμοιβής € 58.978,95 χωρίς ΦΠΑ.
31.Έγκριση του Πρακτικού Νο3/14-11-2014 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2013-2014 και το σχολικό έτος 2014-2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.
32.Έγκριση του Πρακτικού Νο1/21-11-2014 της Επιτροπής Διενέργειας της 3ης διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τη μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2014-2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.
33.Έγκριση του Πρακτικού Νο1/15-10-2014 της Επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού Διαγωνισμού για την προμήθεια: 1) πετρελαίου θέρμανσης, 2) υγρών καυσίμων κίνησης και 3) λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και ΝΠΔΔ του Νομού (ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, ΙΚΑ Ηγουμενίτσας και Βρεφονηπιακού Σταθμού Ηγουμενίτσας), για το έτος 2015.
34.Έγκριση διακήρυξης μίσθωσης και κατάρτισης των όρων διακήρυξης για τη μίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου Λούτσα-Παπαδιά της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
35.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας Λογοθέτη Θωμά, Κόκορη Αρετής – Μελίνας και Αθανασίου Κωνσταντίνου, μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης & παραλαβής και της Ομάδας Εργασίας του έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ACROSSE (Accessibility improved at border CROSings for the integration of South East Europe)”, στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας SOUTHEAST EUROPE 2007-2013, στη Βιέννη (Αυστρία), για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο (workshop) που διοργανώνεται στα πλαίσια του ανωτέρω έργου, στις 05-12-2014 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
36.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Σαρμπάνη Χρυσούλας, στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης με κωδικό 80256Ο14 και τίτλο “Εκπαίδευση στις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις”, που θα διεξαχθεί από 02/12/2013 μέχρι 04/12/2013 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
37.Έγκριση δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης (εκσκαφέας -φορτωτής - φορτηγό - χορτοκοπτικό κλπ), για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Άρτας (άρση καταπτώσεων, καθαρισμός δρόμων, κοπή βλάστησης κλπ), από 3/6/2014, που προκλήθηκαν από έντονα φαινόμενα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 2114/2014/Φ300.09. ΜΙΜΟ  (ΑΔΑ: 74Η27Λ9-ΩΩ7)  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
38.Έγκριση δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης (βυτίων μεταφοράς νερού, χορτοκοπτικών και διαφόρων άλλων μηχανημάτων) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κατά την αντιπυρική περίοδο 2014 και ιδιαίτερα κατά τον χρόνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 2632/2014/ (ΑΔΑ: ΩΖΑΙ7Λ9-Φ5Σ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
39.Έγκριση δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης, από 3-9-2014, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 1583/16.06.14 (ΑΔΑ:ΒΧΛΒ7Λ9-ΥΔΛ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, για την κοπή της ανεπιθύμητης βλάστησης στο έρεισμα του δρόμων στις παρακείμενες τάφρους και την αποκατάσταση της ορατότητας από ανεπιθύμητη βλάστηση στο επαρχιακό δίκτυο και σε τεχνικά δρόμων με πολύ βλάστηση της Π.Ε. Άρτας.
40.Έγκριση δαπάνης για την μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης (εκσκαφέας ελαστικοφόρος) για τον καθαρισμό διαφόρων στραγγιστικών τάφρων στο πεδινό τμήμα της Π.Ε. Άρτας, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 3386/21.11.2014 απόφαση (ΑΔΑ: ΒΑΨ17Λ9-ΥΝ5) του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Άρτας.
41.Έγκριση των Πρακτικών Ι/7-11-2004 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) και ΙΙ/19-11-2014 (αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη της Π.Ε. Άρτας που θα υλοποιήσει το παραδοτέο 5.2.4 «Αξιοποίηση & Ανάπτυξη Επιχειρησιακού Σχεδίου (Exploitation Business Plan)», προϋπολογισμού € 34.000,00 με ΦΠΑ, για το Έργο «Development of sustainable biogas strategies for integrated agro industrial waste management και ακρωνύμιο BioGAIA», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013».
42.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, Φυσέκη Αικατερίνης στη Θεσσαλονίκη, από 26 έως 29-11-2013 για την παρακολούθηση εκπαίδευσης με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 - Μέτρο 2.1.4: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις - Εκπαίδευση χρηστών σε θέματα επί της διαδικασίας πληρωμής», και έγκριση των σχετικών δαπανών.
43.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Γεωργαλή Ιωάννη, στην Θεσσαλονίκη στις 25-11-2014 και την 1-12-2014 για τη μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας (αναχώρηση και επιστροφή από την έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 2014» στο Μόναχο), και έγκριση των σχετικών δαπανών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: