ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας κάνναβης



 Ο άντρας, πριν βγει έξω, σκέφτεται: « Πώς πρέπει να συμπεριφερθώ ; » και η γυναίκα :« Τι πρέπει να φορέσω ; » :  ( Πρίγκηπας Φον Μέτερνιχ )  και … : Στην Ευρώπη η δημοκρατία είναι ψεύτικη.


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας κάνναβης

















Κατασχέθηκαν παραπάνω από (111) κιλά κάνναβης.Συνελήφθη, την 11-11-2014 το πρωί στο Νεοχώρι Παραμυθιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης.H σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός σε άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός του, με το οποίο μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου,  ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά,  δεν υπάκουσε  στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, ενώ ο οδηγός του διέφυγε πεζός.Μετά από έρευνα στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -105- δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους -111.203- γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ο Υφυπουργός κ. Αντώνης  Μπέζας στο 4ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου





















Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης  Μπέζας συμμετείχε σήμερα στο 4ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Απασχόληση και Ασφάλιση: Δύο ζητήματα εθνικής προτεραιότητας ζητούν λύσεις». Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για να μην εκραγεί λοιπόν στο μέλλον η δημοσιονομική βόμβα, που κρύβεται πίσω από το ασφαλιστικό σύστημα και για να έχουμε ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας, είναι απολύτως απαραίτητο να λάβουμε υπόψη μας τρεις βασικές προϋποθέσεις. Πρώτον, να υπάρχει απόλυτη κατανόηση του μεγέθους του ζητήματος, δεύτερον, να αξιολογήσουμε τα βήματα που έχουμε ήδη κάνει και τρίτον, να προχωρήσουμε αποτελεσματικά και χωρίς αμφιταλαντεύσεις στην ολοκλήρωση του «ελληνικού σχεδίου», της «ελληνικής στρατηγικής» για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.Σ΄ αυτή την προσπάθεια ο καθένας από εμάς έχει συγκεκριμένο ρόλο. Εμείς ως κυβέρνηση, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα την αλήθεια και να συνεχίσουμε τη μάχη για τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη η χώρα. Από την άλλη μεριά, όμως, η αντιπολίτευση οφείλει να σταματήσει την πρακτική των καταγγελιών και της ακραίας πόλωσης, χωρίς ίχνος σχεδίου και υπευθυνότητας, γιατί το 2014 δεν είναι 2009 και τα ψέματα θα πληρωθούν ακόμη πιο ακριβά».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επεσήμανε:
«Το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, από την 1η Ιανουαρίου 2015, δεν πρόκειται να επηρεάσει καμία από τις συντάξεις που ήδη χορηγούνται. Οι νέες μόνο συντάξεις θα προσαρμοστούν στο νέο συνταξιοδοτικό πλαίσιο, γνωστό από το 2010, με τη βασική σύνταξη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας να ανέρχεται για το 2015 στα 360 ευρώ. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα πριν την έναρξη ισχύος του ν. 3863/2010 και ασκήσουν το δικαίωμά τους μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, δεν θα καταλαμβάνονται από τον νέο τρόπο υπολογισμού σύνταξης του ν. 3863/2010.Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αλλαγής ηλικιακών ορίων για όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις. Οι συντάξεις όχι μόνο δεν κινδυνεύουν, αλλά η ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή τους είναι σήμερα περισσότερο διασφαλισμένη από ποτέ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στους πρώτους δέκα μήνες του 2014, η απορρόφηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού κινείται εντός των προγραμματισμένων στόχων. Έχει απορροφηθεί το 83,39% της κρατικής επιχορήγησης, ενώ είχαμε προϋπολογίσει ότι σε αυτό το στάδιο θα έπρεπε να καταβληθεί το 83,33% της συνολικής επιχορήγησης των ταμείων για το 2014. Η ταμειακή ισορροπία έχει πλήρως αποκατασταθεί.  Ακόμη και οι πρόσφατες χρηματοδοτήσεις του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ, ύψους 150 εκατ. ευρώ, έγιναν στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενίσχυσής τους με πρόσθετους πόρους από τα συνολικά 3,2 δισ. ευρώ σημερινών διαθεσίμων του ΑΚΑΓΕ». 
Τέλος, ο κ. Μπέζας ανέφερε:
«Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να μετατρέψουμε ένα στρεβλό σύστημα σε ένα πρότυπο μοντέλο ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής συγκυρίας.Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αποτυπώσουμε την πραγματική κατάσταση, διότι αποτελεσματικές πολιτικές με ασαφή στοιχεία δεν γίνονται.Έχουμε καταφέρει να «συμμαζέψουμε» το σύστημα, να κλείσουμε τρύπες και διαρροές, να αποκαταστήσουμε την ταμειακή του ισορροπία.Έχουμε καταφέρει σταδιακά να εμπεδώσουμε μια πιο υγιή ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία.Η προσπάθεια όμως αυτή, δεν σταματά ποτέ.Είναι και πρέπει να είναι διαρκής. Αρκεί να μπουν γερά θεμέλια.Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει στην έξοδο από το μνημόνιο και στην αρχή μιας νέας εταιρικής σχέσης με την Ευρώπη,μιας νέας εποχής για την πατρίδα μας.Σ΄αυτή την νέα εποχή, για να οδηγηθούμε με ασφάλεια δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον ξύλινο πολιτικό λόγο της στείρας αντιπαράθεσης.Το ασφαλιστικό πρέπει να παραμείνει μακριά από την πολιτική και την κομματική αντιπαράθεση, μακριά από τις κομματικές σκοπιμότητες.Το ασφαλιστικό είναι ένα εθνικό θέμα που απαιτεί κοινή λογική, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναινέσεις. Γιατί τις επιπολαιότητες τις έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν». 

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθη στο Λούρο Πρέβεζας, 35χρονη ημεδαπή, για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ 















Συνελήφθη την 12.11.2014 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας,από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και της Ομάδας Ειδικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας,μία 35χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το δημόσιο.Ειδικότερα, σε βάρος της 35χρονης,  έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το δημόσιο,ύψους 2.090.131,21 ευρώ.Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Τροχαίο ατύχημα στην Πρέβεζα















Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες την 10-11-2014, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πρέβεζας και συγκεκριμένα επί της οδού Σπηλιάδου 2, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 50χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 21χρονος με συνεπιβάτη μία 17χρονη.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 21χρονου και της 17χρονης, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, από όπου η 17χρονη εξήλθε, ενώ ο 21χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
«ΤΕΡΑΤΑ»  απαγχόνισαν κουτάβια στην Λεμονιά των Ιωαννίνων
















Στην περιοχή Λεμονιά των Ιωαννίνων λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης κάτοικοι εντόπισαν δύο κουτάβια απαγχονισμένα, να κρέμονται από τις ξύλινες παλέτες που τα προστάτευαν.Η μητέρα των κουταβιών, που ήταν αλυσοδεμένη κοντά τους, έχει κακοποιηθεί και αυτή όπως εξήγησε στη σελίδα zoosos.gr η Γιώτα Σπήτα, αντιπρόεδρος του συλλόγου για την ηθική μεταχείριση των ζώων ΑΝΙΜΑ. Tα μάτια της άγνωστο πως έχουν θολώσει, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.Το αν τα σκυλάκια σκοτώθηκαν με άλλο τρόπο και στη συνέχεια κρεμάστηκαν από τον δράστη δεν το γνωρίζουμε καθώς γι’ αυτό θα απαιτηθεί νεκροψία.Τα κουτάβια και η σκυλίτσα,που ήταν αλυσοδεμένη, δεν ήταν αδέσποτα.Ζούσαν μαζί με άλλα ενήλικα και νεαρά σκυλιά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λεμονιά του Δήμου Ιωαννιτών σε χώρο ιδιώτη.Για το έγκλημα αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων αύριο θα απευθυνθούν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής.
Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας συνέλαβε 11 άτομα σε χαρτοπαιχτική λέσχη του Καναλακίου που ίσως… να λειτουργούσε με την ανοχή της αστυνομίας















Είδηση από το Prevezaposto.gr καθώς μπούκαρε η Υπ.Εσ.Υ.π σε χαρτοπαιχτική λέσχη του Καναλακίου, που λειτουργούσε παράνομα κάτω από τη μύτη των αστυνομικών της περιοχής έκαναν την Δευτέρα αργά το βράδυ, αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας που ήρθαν με ειδική αποστολή από την Αθήνα.Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ ‘αυτοφώρω 10 άτομα, μεταξύ αυτών παράγοντες της περιοχής αλλά και πρόσωπο που έχει σχέση με την αστυνομία,που δεν έπαιζε αλλά εργάζονταν εκεί. Συνέλαβαν επίσης τον υπεύθυνο του καταστήματος.Η ανάμιξη στην υπόθεση προσώπου που σχετίζεται με παράγοντα της αστυνομίας είναι αυτή που προκάλεσε την ανάμιξη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, αφού θεωρήθηκε ότι η «λέσχη» λειτουργούσε με την ανοχή της αστυνομίας.Κάτι τέτοιο βέβαια δεν αποδείχθηκε άμεσα αλλά προφανώς θα ακολουθήσει και ένορκη διοικητική εξέταση με αυτό το αντικείμενο. Σημειωτέον ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πήγε στο Καναλάκι ύστερα από καταγγελία που είχε σταλεί στις αρμόδιες αρχές.Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη νύχτα μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα Καναλακίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα για να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί τυχερών παιγνίων με τη διαδικασία του αυτοφώρου.Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι η παράβαση του νόμου περί παιγνίων και θα παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, εκτός από τον ιδιοκτήτη και υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος θα παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας.
…πηγή : Prevezaposto.gr

Ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας















Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ήδη από χτες και θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας που υλοποιεί η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ιό κατά της λύσσας, σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Πρέβεζα). Επίσης εντατικοποιούνται σε όλη την επικράτεια οι εμβολιασμοί όλων των σκύλων και γατών (δεσποζόμενων και αδέσποτων) κατά της νόσου. Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση στο κοινό για τα παρακάτω, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά: -Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό και να ενημερωθεί άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ. -Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), απαγορεύεται οι να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά. -Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων, οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές. Η λύσσα έχει εμφανιστεί από τις 19 Οκτωβρίου 2012 στην Ελλάδα και από τότε μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 48 κρούσματα σε ζώα. Για το σκοπό αυτό το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιοχών που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια να εμβολιαστούν οι κόκκινες αλεπούδες προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου. Ο εμβολιασμός των αλεπούδων κατά της λύσσας εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που έχουν κρούσματα λύσσας και θεωρείται αποδεδειγμένα ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπάνω ασθένειας.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων











Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η επιτυχία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Την κατεύθυνση αυτή έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που είχε θέμα: "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών". Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος ανοίγοντας τη συνεδρίαση, επεσήμανε το ευμετάβλητο των καιρικών φαινομένων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ζητώντας να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία από όλους τους φορείς, ώστε να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.Ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα που υπήρχε τη λήξασα αντιπυρική περίοδο στην Περιφέρεια Ηπείρου και στα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή: "Πήγαμε πολύ καλά με τις φωτιές, βοήθησε σε αυτό ο καιρός, αλλά υπήρχε παράλληλα μια καλή οργάνωση που στήθηκε με τη συνδρομή όλων. Όταν συνεργαζόμαστε, δίνουμε και λύσεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και το χειμώνα" τόνισε.Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της χειμερινής περιόδου, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι στην πρώτη γραμμή είναι οι Δήμοι, με τους οποίους υπάρχουν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας.
Τα μηχανήματα
Ειδική αναφορά έκανε στα μηχανήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τους αποχιονισμούς και τις αποκαταστάσεις ζημιών από κατολισθητικά φαινόμενα κ.ά..Όπως είπε, η Περιφέρεια συντηρεί τα δικά της παλιά  μηχανήματα και με το λιγοστό της προσωπικό παρεμβαίνει άμεσα. Επειδή όμως δεν επαρκούν, έγινε και φέτος δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση μηχανημάτων από ιδιώτες, τα οποία θα αξιολογηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους.  "Ποτέ - συνέχισε ο Περιφερειάρχης- δεν διαχωρίσαμε αν μια παρέμβαση είναι των Δήμων ή της Περιφέρειας. Πάντα παρεμβαίνουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε προς όφελος των πολιτών και αυτό θα συνεχιστεί, αντιμετωπίζοντας ως ενιαία την Ήπειρο".
Τα αποστραγγιστικά δίκτυα
Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο Περιφερειάρχης, είναι αυτό των αποστραγγιστικών δικτύων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο καθαρισμός τους δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία ωστόσο στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συνεργασίας δεν λέει ποτέ όχι όταν της ζητείται η συνδρομή της. Ωστόσο, η Περιφέρεια, πρόσθεσε, έχει την υποχρέωση να παρέμβει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ειδικά για τα αποστραγγιστικά δίκτυα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, υπογράμμισε ότι η κατάσταση σήμερα είναι ερμαφρόδιτη, καθώς με τις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης, πολλές περιοχές που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανήκαν σε ΤΟΕΒ έχουν μετατραπεί σε αστικές. "Κι αντί του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παραχωρήσει τα δίκτυα στο Δήμο ή την Περιφέρεια, επιμένει να τα κρατάει το ίδιο", τόνισε.
Έγκαιρη ενημέρωση
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στον τρόπο χειρισμού των ζητημάτων που αφορούν τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να μην πλήττεται ο τουρισμός από την αναπαραγωγή πληροφοριών για έκτακτα καιρικά φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα στην Ήπειρο και οι οποίες τελικά οδηγούν σε ακυρώσεις κρατήσεων, όπως έχει συμβεί και το τελευταίο Σαββατοκύριακο. "Όταν υπάρχει όντως τέτοιο ζήτημα, η Περιφέρεια ενημερώνει υπεύθυνα μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και τους Δήμους και τα ΜΜΕ", κατέληξε.Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Καραμπίνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Καττής, Γ. Ζάψας και Πρ. Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της VIIIης Μεραρχίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμων, Δασαρχείων, υγειονομικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.ά. .







Δεν υπάρχουν σχόλια: