ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αξιολόγηση - Παιδεία = 1 - 0 : …της Θάλειας Θεοδωρίδη



Ζωή δεν είναι να ζεις, αλλά να είσαι καλά  :   ( Μαρτιάλης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Αξιολόγηση - Παιδεία = 1 - 0
…της Θάλειας Θεοδωρίδη
«Η κριτική είναι πιο εύκολη από την πρακτική»- G. S.






























Κρατάει Χρόνια Αυτή η Κολώνια.
Πάνε κάτι χρόνια τώρα που ο θεσμός της αξιολόγησης είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης: ναι - όχι - ναι μεν,αλλά…κι άλλες απόψεις και διχογνωμίες…Και να, που το Π.Δ. 152/13 εφαρμόστηκε.Ένα σύνολο κριτηρίων συνθέτει το προφίλ του κάθε εκπαιδευτικού,ο οποίος θα λαμβάνει μια θέση στην κατάταξη με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το Δόγμα του Σοκ στην Παιδεία
Πόσο τυχαίο είναι, σε μια εποχή με τόσο δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, να προωθείται με ζήλο ο θεσμός της αξιολόγησης στη δημόσια εκπαίδευση; Σκωτσέζικα ντους με τις οργανικές θέσεις, έλλειψη πιστώσεων, ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών, διορισμοί-εξορίες, μακριά από το σπίτι και την οικογένεια,  περικοπές μισθών που αγγίζουν το 40%, περικοπές στην περίθαλψη, πειθαρχικές διατάξεις «προς γνώση και συμμόρφωση», διαθεσιμότητες, φημολογίες για μοριοδότηση εθελοντών, στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι οι ελέφαντες του δημοσίου τομέα.Έρχεται, λοιπόν, ο θεσμός της αξιολόγησης να μετρήσει την αποδοτικότητα των εκπαιδευτικών κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έρχεται, αφού προηγήθηκαν νόμοι και εγκύκλιοι που μιλάνε για ιεράρχηση, έμφαση στην πειθαρχία, στους υπηρεσιακούς κανόνες και την ατομική υπακοή. Τα μεμονωμένα περιστατικά, που σε κάθε κλάδο συμβαίνουν, παίρνουν διάσταση, παραβλέποντας το πραγματικό ισοζύγιο του εκπαιδευτικού έργου και ο εκπαιδευτικός λειτουργός, προβάλλεται στην κοινή γνώμη ως, εν δυνάμει, επίορκος δημόσιος υπάλληλος ενώ «ανάβει το πράσινο φως», έστω και στους λίγους δικομανείς πολίτες που έχουν ανάγκη, να νιώσουν παράγοντες, ακόμη και για 15 λεπτά δημοσιότητας.
Αξιολόγηση Επάρκειας ή Αντοχής;
Mια γρήγορη ματιά στο ιδεώδες του «Νέου Σχολείου» (ψηφιακού-αειφόρου ή όπως αλλιώς θέλετε):
•Σχολικές αίθουσες- εξεταστικά κέντρα,  απογυμνωμένες από το οποιοδήποτε στοιχείο αισθητικής, με ντεσιμπέλ πίστας αεροδρομίου από την αντήχηση και την απουσία ηχο-απορρόφησης
•Σχολεία χωρίς επαρκή θέρμανση το χειμώνα & με υψηλές θερμοκρασίες τους ζεστούς μήνες
•Ανεπάρκεια τεχνολογικού εξοπλισμού και αδυναμία  συντήρησής του
•Μειωμένη λειτουργικότητα (ή και απουσία) βασικών υποδομών: εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες προβολών, εξοπλισμένοι και κατάλληλοι χώροι άθλησης
•Ανεπάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού και δομών Ειδικής Αγωγής, στο όνομα της συνεκπαίδευσης
•Ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, που παλεύουν να ανταποκριθούν στους αντισταθμιστικούς στόχους τους και  τους εκπαιδευτικούς να εκτελούν, χρέη τραπεζοκόμου και καθαριστή, χωρίς την υποστήριξη σταθερού βοηθητικού προσωπικού
•Αύλειοι χώροι σε αντίφαση με το ιδεώδες αειφόρο περιβάλλον και με την ευθύνη της εφημερίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του εκπαιδευτικού
Αφού λοιπόν, αξιολογήθηκαν και «επιλύθηκαν» όλα αυτά τα θέματα και πολλά ακόμη,  η πολιτεία προχωρά στην αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού. Λογική η απορία: η αξιολόγηση αφορά την επάρκεια του εκπαιδευτικού ή την αντοχή του σε αυτές τις συνθήκες εργασίας;
Στο κυνήγι των προσόντων …. κι όποιος προλάβει
Οι συζητήσεις για την αξιολόγηση, δημιούργησαν πίεση, για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, σε πολλούς εκπαιδευτικούς. Πολλοί εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση υπάλληλοι, αναλώνονται στη συγκέντρωση μορίων μέσω πιστοποιήσεων, σεμιναρίων, μεταπτυχιακών κλπ. Για να κερδίσουν ένα πιθανό προβάδισμα. Ωραία και καλά όλα αυτά, εάν πραγματικά, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Εάν, όμως, περιορίζονται στη συσσώρευση «χαρτιών», τότε μάλλον, τζάμπα χρόνος και χρήμα.
Δια Βίου Επιμόρφωση
Μια βασική παράμετρος για την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων, είναι η επιμόρφωση, δηλαδή η εκπαίδευση σε επιμέρους τομείς, καθώς και η επικαιροποίηση της γνώσης. Τα σεμινάρια που γίνονται, συνήθως, από τους σχολικούς συμβούλους, αφορούν στην επιμέρους εκπαιδευτική διαδικασία και είναι απαραίτητα.  Όμως υπάρχουν κι άλλοι τομείς  που σχετίζονται άμεσα με το εκπαιδευτικό έργο, για τους οποίους δεν γίνονται σεμινάρια, ούτε υπάρχει καθολική πρόσκληση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών (στα σεμινάρια του ΙΝ.ΕΠ. η επιλογή των συμμετεχόντων, μετά από δική τους αίτηση, είναι ιδιαίτερα περιορισμένη) :
•Επιμόρφωση στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον τα σχολεία είναι μέρος της, που θα καθοδηγεί τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς να έχουν καλύτερη γνώση  του δημόσιου μηχανισμού. Διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων, καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων με βιωματικά εργαστήρια.
•Επιμόρφωση στην Οργάνωση και Διοίκηση σχολικών μονάδων, για όλο το διδακτικό προσωπικό. Επιστημονική κι όχι εμπειρική Διαχείριση και διεκπεραίωση διαδικασιών, διοργάνωση και συντονισμός δράσεων, γνώση της νομολογίας, συμμετοχή στους συλλογικούς θεσμούς (υπηρεσιακά - σχολικά συμβούλια, σύλλογοι, επιτροπές κλπ). Εκπαίδευση στη Συμμετοχική Ηγεσία, σε βάσεις ισότιμης συνεργασίας.
•Επιμόρφωση, συχνά και μεθοδικά, στην Ειδική Αγωγή, για όλες τις ειδικότητες, έτσι ώστε οι μαθησιακές δυσκολίες και οι αναπτυξιακές διαταραχές να μην αποτελούν ένα άγνωστο πεδίο και να καλλιεργηθεί κλίμα ενσυναίσθησης για τους μαθητές με ειδικές εκπ/κές ανάγκες.
•Νέες Τεχνολογίες, με διαρκή επικαιροποίηση γνώσεων, με εξειδικευμένες παρεμβάσεις για κάθε σχολική μονάδα κι όχι συσσώρευση γενικών πληροφοριών .
Ο Μεγάλος «Χαμένος»: ο Μαθητής
Η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου είναι συνάρτηση όλων των πτυχών που συνθέτουν το παζλ της εκπαίδευσης. Τα οργανικά και λειτουργικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες, μέχρι στιγμής, δεν αντιμετωπίζονται με την τυπική εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά με κατάθεση ψυχής των εκπαιδευτικών.Θεσμοί που επιβάλλονται, υπό την απειλή ποσοστώσεων, και καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας, διάσπασης και καχυποψίας, δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση, αλλά και σε κανένα κλάδο. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους είναι προαπαιτούμενο για την επίτευξη των κοινών επιδιώξεων: ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, σύνθεση εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων από ικανούς ανθρώπους, διαφύλαξη των κεκτημένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και προστασία από ενδεχόμενες διοικητικές-κοινωνικές και πολιτικές αυθαιρεσίες.Μια κρατική πολιτική με στόχο την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, θα καλλιεργούσε, όλες εκείνες, τις συνθήκες και θα παρείχε την υποκίνηση, ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποδίδουν στο μέγιστο και οι μαθητές να ωφελούνται στο μέγιστο. Τα διοικητικά μέτρα, περιορίζονται μόνο στη διαμόρφωση ενός απρόσωπου «εργοστασιακού» μηχανισμού της δημόσιας διοίκησης, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα,  με τελικό αποδέκτη και μεγάλο χαμένο της υπόθεσης, το μαθητή.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει













 

Η Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (πρώην Μαθητική Εστία), υπάρχουν διαθέσιμες  ποσότητες Φρούτων (Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια), τις οποίες διαθέτει δωρεάν προς όλους.Ώρες παράδοσης 9:30 π.μ. έως 12:30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665360182 .
Ο Αντιδήμαρχος
Ελευθέριος  Κώστας

Π.Ε.Δ.Η. : Αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών








 


Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, να θέσει σε λειτουργία τον σταθμό διοδίων στο Δροσοχώρι, αποτελεί μέγιστη αδικία για ολόκληρη την Ήπειρο και το σύνολο των Ηπειρωτών. Πρόκειται για απόφαση με δυσμενείς συνέπειες για το σύνολο της τοπικής οικονομίας,πολύ δε περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη.Είναι πρωτοφανές σε ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου 120 χιλιομέτρων να λειτουργούν τόσοι σταθμοί διοδίων.Πέραν αυτού όμως, η απόφαση του Υπουργείου, αποτελεί πολιτικό εμπαιγμό, σε μία περιοχή που έχει προσφέρει τα μέγιστα για την κατασκευή και την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού.Η δημιουργία τετελεσμένων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και εκτιμούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου οφείλει να αντιδράσει συντεταγμένα και καθολικά.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου
Ιωάννης Λώλος : Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Σύλληψη δύο ημεδαπών για αγοραπωλησία κάνναβης στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας

















Κατασχέθηκαν συνολικά (67,3) γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθησαν, την 20-11-2014 το μεσημέρι στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.Ειδικότερα, εντοπίστηκε την 20-11-2014 το μεσημέρι ένας 26χρονος ημεδαπός,ο οποίος συνελήφθη διότι πούλησε τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (4) γραμμαρίων, στον 29χρονο συλληφθέντα.Μετά από έρευνα στο σπίτι του 26χρονου διακινητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μία σακούλα με κάνναβη βάρους (27,6) γραμμαρίων και
• πέντε νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (35,7) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας,ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν μη νόμιμο μετανάστη
















Συνελήφθη, την 21-11-2014 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  ενός μη νόμιμου μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, σε βάρος του 38χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων,ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτων Ηπείρου 







 




Επιτακτική ανάγκη η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 χρόνια και για όλα τα ακίνητα!Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτων Ηπείρου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “Η Παρέμβαση” απαιτούν να δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ, ώστε να ισχύσει η αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα για 3 χρόνια τουλάχιστον και να λάβει άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση των “κόκκινων δανείων”.Επισυνάπτεται ψήφισμα των 16 Ενώσεων Καταναλωτών – Μελών της Π.ΟΜ.Ε.Κ. “Η Παρέμβαση”.
Ιωάννινα 20 Νοεμβρίου  2014
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Καταναλωτών με απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 6250/2008 και καταχώρηση 771/31-10-2008 στο βιβλίο σωματείων του ιδίου δικαστηρίου & εγγεγραμμένη στο Συγκεντρωτικό Μητρώο E.Κ. του ΥΠ.ΑΝ με α/α 2/19-12-08 σύμφωνα με το Ν. 2251/94 όπως ισχύει.Στουρνάρη 17, 10683 Αθήνα, Τηλέφωνα: 211 8007041, 210 3304444, Fax: 211 8007041URL: www.pomek.gr, e-mail: info@pomek.gr .                                                                                                     
ΨΗΦΙΣΜΑ
Επιτακτική ανάγκη η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 χρόνια και για όλα τα ακίνητα!πειδή…
.Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες, βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια…
.Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους…
.Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν…
.Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής…                          
Επειδή...
Το δικαίωμα στη στέγη είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και συνταγματικά κατοχυρωμένο.  Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να στερηθεί την κατοικία του.
Συνεπώς, η προστασία της κύριας κατοικίας πρέπει να επεκταθεί και για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Οι 16 Ενώσεις Καταναλωτών – Μέλη της ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση”
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν
Να  δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ, ώστε να ισχύσει η αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα να ισχύσει το προστατευτικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και το 2013, δηλαδή μέχρι  διακόσιες χιλιάδες,   
Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση  οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών,
Να μην  επιτραπεί, πριν εφαρμοστεί μια πολιτική προσαρμογής των χρεών και δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης αυτών, η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες,
Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές  των οφειλών με βάσει την πραγματική αξία των ακινήτων και διαγραφές του υπερβάλλοντος ποσού, δίνοντας έτσι κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές  τους,
Με βάση το εισόδημα του οφειλέτη και με προκαθορισμένα κριτήρια, για χρέη σε καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες, να υπάρξει ορίζοντας απεγκλωβισμού, με καταβολή ενός ποσού σε εύλογο χρονικό διάστημα και απαλλαγή  από το υπόλοιπο,
Για ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία και που βρίσκονται σε συνθήκες παρατεταμένης εξαθλίωσης, να υπάρξει οριστική απαλλαγή από τις οφειλές τους,
Να λειτουργήσουν θεσμοί συμβουλευτικής υποστήριξης και εξωδικαστικής συνδρομής  για τη διευθέτηση των οφειλών, με την υποχρέωση των τραπεζών να λογοδοτούν για τις λύσεις που προτείνουν,
Τέλος, η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για ρύθμιση των χρεών, “κόκκινων δανείων” με την δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού, ανθρωποκεντρικού, όπου εξατομικευμένα θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του  οφειλέτη, ώστε οι λύσεις που θα προτείνει, να ανταποκρίνονται στις πραγματικές του δυνατότητες, διασφαλίζοντας πρωτίστως ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, δεδομένου ότι το πρόβλημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων δεν είναι ατομική υπόθεση του κάθε οφειλέτη αλλά είναι μια δημόσια ευθύνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οι 16 Ενώσεις Καταναλωτών – Μέλη της Π.ΟΜ.Ε.Κ “Η Παρέμβαση”:
1.Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής" (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ)
2.ΝΕΟ ΙΝΚΑ
3.ΙΝΚΑ Μακεδονίας
4.Βιοκαταναλωτές για Ποιοτική Ζωή (ΒΙΟΖΩ)
5.Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ)
6.Ένωση Καταναλωτών Καβάλας (ΕΝ.Κ.ΚΑ)
7.Ένωση Καταναλωτών Λέσβου (ΕΝ.ΚΑ.Λ)
8.Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ)
9.ΙΝΚΑ Ημαθίας
10.Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κιλκίς (ΕΝΩ.Π.ΚΑ)
11.Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χαλκιδικής
12.Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας "ΕΚΜΕ"
13.Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου (ΙΝΠΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ)
14.Ένωση Καταναλωτών Χίου
15.Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης
16.Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο) Φλώρινας.
                                                                    
                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: