ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

‘’ ΕΛΛΑΣ μίλα μας και μην μας αγαπάς ‘’ : Ο ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Εάν θέλετε να σας χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χαρίστε της την καλή σας διάθεση: ( Μπαρούχ Σπινόζα )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

‘’ ΕΛΛΑΣ μίλα μας και μην μας αγαπάς ‘’ : Ο ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 



Άιντε Δέλβινο μωρέ Δέλβινο,ωρε Δέλβινο και Τσαμουριά.
Άιντε Δέλβινο και Τσαμουριά,ωρε δεν τα δίνουν τα παιδιά.
Άιντε δεν τα δι- μωρέ δεν τα δίνουν τα παιδιά.
Άιντε δεν τα δίνουν τα παιδιά,ωρε στο σουλτάνο βασιλιά.
Άιντε Δέλβινο μωρέ Δελβινο,ωρε Δελβινο και Άγιοι Σαράντα.
Άιντε Δέλβινο και Άγιοι Σαράντα,ωρε θα σας πάρουμε για πάντα.
Αντε Δέλβινο μωρ΄Δελβινό ,Δελβινό και Τσαμουριά
ωρέ δεν τα δίνω τα παιδιά ,δεν τα δίνω τα παιδιά ωρέ μες στη μαύρη ξενιτιά.
Ζάλιο ,ζάλιο αντε λελε ζάλιο, άιντε ζάλιο και ζαλιόσε .
Ενας παρθένος ευλογημένος αλλά εγκαταλελειμμένος τόπος που ζητά απεγνωσμένα την προσοχή της Πολιτείας.
Οι Ταμαντιώτες της Αυστραλίας στην Μελβούρνη, εκδώσαν βιβλίο με τις ρίζες τους και την ιστορία του Τσαμαντά ώστε οι εκεί τουλάχιστον γενεές, να μην ξεχνούν τις ρίζες τους.Είναι ένα βιβλίο με προσωπικά,οικογενιακά γεγονότα αλλά και με τα γενεαολογικά δέντρα όσων οικογενειών τα παραθέσανε στους συγγραφείς του βιβλίου που είναι καθηγητές Πανεπιστημίων.Επέρχεται οσονούπω ρεπορτάζ σε τοπική εφημερίδα...! Την ενήμερωση λάβαμε από την άριστη καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας κα Δήμητρα Σταυρούλη Μπιτχαβά,η οποία ήταν συγκινητικά και ευδιάθετα διαθέσημη να μας ενημερώση και να μεταφράσει προφορικά στους ενδιαφερόμενους των ΜΜΕ ,το αγγλογραμμένο βιβλίο με τις σπανιότατες ιστορίες του.

Ο βουλευτής Πρέβεζας κ.Κώστας Μπάρκας θα περιοδεύσει στην περιοχή του πρώην Δήμου Σαγιάδας την 03/09/2014












Σας ενημερώνουμε ότι κλιμάκιο της ΟΜ Φιλιατών του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας θα περιοδεύσει στην περιοχή του πρώην Δήμου Σαγιάδας, σήμερα 03/09 το απόγευμα. Εκεί θα συναντηθούν με κατοίκους της περιοχής και  θα ενημερωθούν για τα χρονίζοντα προβλήματα του κάμπου και της υπαίθρου. Στη συνέχεια  θα αναπτύξουν την πολιτική πρόταση ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ, για έξοδο από τα μνημόνια, σταμάτημα της ανθρωπιστικής κρίσης, στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ανασυγκρότηση της οικονομίας μας.

Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου
ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ -  Νέα σχολική χρονιά 




















To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου μαζί με τις ευχές του για Καλή Σχολική Χρονιά επισημαίνει τα εξής:
Η πολύχρωμη αγορά των τετραδίων, των μολυβιών, των βιβλίων και των άλλων μικροπραγμάτων συναρπάζει τη φαντασία των παιδιών.Οι διάφορες εταιρίες παραγωγής σχολικών ειδών εκμεταλλεύονται αυτή τη φαντασία, για να δημιουργήσουν, στα παιδιά μας, στρεβλά καταναλωτικά πρότυπα και, τελικά, να τα οδηγήσουν, στον υπερκαταναλωτισμό. Από τα είδη, που προωθούνται στην αγορά, αρκετά είναι, εντελώς, περιττά.Αυτά που θεωρούνται απαραίτητα, για ένα μαθητή, διατίθενται, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες και τιμές. Η επιλογή των σχολικών ειδών πρέπει να βασίζεται στο αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει το διδακτικό προσωπικό, ώστε να γίνεται καλύτερα και ευκολότερα η διεργασία της μάθησης, στο σχολείο και στο σπίτι.Βέβαια, τα σχολικά είδη έχουν ένα σημαντικό κόστος και, πολλές φορές, επιβαρύνουν, αρκετά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Είναι κοινή η διαπίστωση ότι οι διαφορές τιμών, ανάμεσα στα απλά σχολικά και στα σχολικά, που είναι "της μόδας", είναι, πολλές φορές, αδικαιολόγητα, μεγάλες. Οι τιμές προϊόντων "διακοσμημένων" με σούπερ - ήρωες και καινοτομικά σχέδια, είναι ιδιαίτερα υψηλές.Η αγορά σχολικών ειδών μπορεί να είναι μια εμπειρία συμμετοχής και μάθησης, τόσο για το γονέα όσο και για το μαθητή. Είναι μια ευκαιρία να περάσουν, μαζί, ένα όμορφο απόγευμα και να μάθουν, με ποιο τρόπο να κάνουν χρήσιμες και ευχάριστες αγορές.
Συμβουλές για τις σχολικές μας αγορές
 Να συζητήσουμε, με το παιδί μας, να του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, για τα σχολικά είδη καθώς και τους τρόπους, που οι διάφορες εταιρείες μας οδηγούν, στην υπερκατανάλωση. Είναι πολύ βασικό, λοιπόν, να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στο τι πραγματικά χρειάζεται, για το σχολείο και στο τι νομίζει ότι χρειάζεται.Πρέπει να καταλάβει ότι η "ομορφιά" των σχολικών ειδών δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένη με τη μόδα της εποχής, αλλά, σίγουρα, επιβαρύνει το πορτοφόλι της οικογένειας. Αυτή η χρονική περίοδος μας προσφέρει μια από τις καλύτερες ευκαιρίες να εξηγήσουμε, στο παιδί μας, τα σωστά καταναλωτικά πρότυπα και τη στάση ζωής, που πρέπει να έχει απέναντι στην Κατανάλωση.    Όταν βεβαιωθούμε ότι το παιδί μας κατάλαβε τους κινδύνους, ετοιμάζουμε ένα κατάλογο, με τα είδη που θεωρούμε απαραίτητα. Στη διαδικασία αυτή, το παιδί μας πρέπει να συμμετέχει. Αν πιστεύει ότι συναποφάσισε, μαζί μας, για τα σχολικά του είδη, θα αποφύγουμε τριβές, όταν θα κάνουμε τις αγορές μας.Είναι φυσικό, έστω και μετά από όλα αυτά, το παιδί μας, κάποιες στιγμές να παρασυρθεί, από την ποικιλία της αγοράς και να μας ζητήσει να αγοράσουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν είχαμε συμπεριλάβει, στον κατάλογο. Αν θεωρούμε ότι είναι περιττά πρέπει να αρνηθούμε, έστω και αν στεναχωρήσουμε το μικρό μας Καταναλωτή.Μελετούμε, με προσοχή, τη σήμανση των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τα χρώματα και τα σχέδια των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, στην πίεση του παιδιού μας, να του κάνουμε το χατίρι.
Ας έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας ότι:
Η διερεύνηση της αγοράς και η σύγκριση τιμών για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη.
Οι διαφημίσεις, συχνά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι κανόνες ασφάλειας, που ισχύουν για τα παιχνίδια και τα άλλα προϊόντα ισχύουν και για τα σχολικά είδη (ηλικίες, χημικά, απομιμήσεις κ.λπ.).Για πληροφορίες και παράπονα μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου στα τηλέφωνα 2651065178 ή 6946290582 , e.mail: inpka.hp@gmail.com.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 52χρονος στην Άρτα για χρέη στο Δημόσιο
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στην Άρτα την 02-09-2014/09.00, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού (91.110) €.
Σύλληψη ημεδαπού στην Άρτα για οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθη την  02-09-2014 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 62χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο 62χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (91.110,68) ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (3) ημεδαπών (ΡΟΜΑ) στα Ιωάννινα για κλοπές














Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (3) ημεδαπών (ΡΟΜΑ) στα Ιωάννινα την 02-09-2014/12.30, γιατί όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, δράστες την 04-07-2014 και 09-05-2014, στους Βαργιάδες και Πετροβούνι Ιωαννίνων, διέπραξαν (2) κλοπές σε ισάριθμες οικίες ημεδαπών, από όπου αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά, τα οποία μαζί με πλήθος άλλων κοσμημάτων αποπειράθηκαν να πωλήσουν σε κατάστημα αγοράς χρυσού. 
Συνελήφθη αλλοδαπή οικιακή βοηθός, για κλοπή κοσμημάτων και χρημάτων, από την οικία όπου εργαζότανε
Συνελήφθη, την 02-09-2014 το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, μία 56χρονη υπήκοος Αλβανίας,σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή  και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 02-09-2014 το μεσημέρι, η 56χρονη, αφαίρεσε από σπίτι στο Αηδόνι Πρέβεζας, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα.Στην κατοχή της βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και άλλα χρυσαφικά και κοσμήματα,η προέλευση των οποίων εξετάζεται.Η συλληφθείσα,η οποία επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Πρέβεζας.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια που έγιναν σε χωριά των Ιωαννίνων.Ως δράστες για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 33, 29 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, οι τρεις δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
•Την 09-05-2014 στο Πετροβούνι Ιωαννίνων, διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
•Την 04-07-2014 στους Βαργιάδες Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά.
Oι δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, πλην όμως δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος χρυσών κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην Ακροποταμιά Άρτας















Ο 22χρονος καλλιεργούσε σε δασώδη περιοχή έντεκα (11) δενδρύλλια.Συνελήφθη, χθες (02-09-2014) το μεσημέρι στην Ακροποταμιά Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν,ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.Ειδικότερα,οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον συλληφθέντα να καλλιεργεί, σε δασώδη περιοχή στην Ακροποταμιά Άρτας, έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0.55) έως( 2.90) μέτρα, τα οποία ήταν φυτεμένα μέσα σε τέσσερα πλαστικά βαρέλια.Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου











Την Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 11.00 π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου (πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, προκειμένου  να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες από τα άρθρα 165 και 175 του Ν. 3852/2010 :
1)  Εκλογή μελών Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
2)  Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναβάθμιση της συνεργασίας Περιφέρειας - Πανεπιστημίου Ιωαννίνων












Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου, η οποία, όπως  τονίστηκε από Περιφερειάρχη και Πρύτανη,  θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε νέους τομείς τα αμέσως επόμενα χρόνια. Με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνας Καλογιάννη,  έγινε επίσης συζήτηση για τις συνέργειες που μπορεί να υπάρξουν στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, ενώ υπογραμμίστηκε η συμβολή και η στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του ΕΣΠΑ, στο Πανεπιστήμιο  σε ερευνητικά προγράμματα. 
                                                                           
Σύμφωνη γνώμη την προμήθεια εξοπλισμού στο Δήμο Νικολάου Σκουφά
















Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης υποέργων της πράξης "Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά". Πρόκειται για τα έργα:
."Προμήθεια οχημάτων", προϋπολογισμού 588.432 ευρώ
."Προμήθεια κάδων απορριμμάτων", προϋπολογισμού 119.033,25 ευρώ.
Με άλλο έγγραφο προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για δύο υποέργα της πράξης "Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στη Δ.Κ. Πέτα". Πρόκειται για τα "Προμήθεια εξοπλισμού για τον Παιδικό Σταθμό στη Δ.Κ. Πέτα (πακέτο Α' εξοπλισμός αυλής)", προϋπολογισμού 9868,92 ευρώ, και "Προμήθεια εξοπλισμού για τον Παιδικό Σταθμό στη Δ.Κ. Πέτα (πακέτο Β' υπολογιστές - μηχανές γραφείου/ συσκευές ήχου και εικόνας)", προϋπολογισμού 4489,50 ευρώ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - " ΕΝΩΣΗ αγροτών "







 
Κύριοι,
Σας γνωρίζουμε για μια ακόμη φορά ότι με την τελευταία επιλεξιμότητα των βοσκότοπων και με το χαρακτηρισμό τους σε ΔΑΣΟΣ οι ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ μειώνονται σε τρομακτικό αριθμό. Ολόκληρα Δημοτικά Διαμερίσματα δεν έχουν ούτε ένα εκτάριο επιλέξιμης έκτασης.
.....καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;;;;;
Δεν μπορεί πριν λίγους μήνες να είναι επιλέξιμα και να τους πληρώνετε με την ίδια έκταση και τώρα ξαφνικά να μηδενίζονται όλα ...καταλαβαίνετε ότι σε αυτά τα Δ.Δ. δεν καλύπτουν τα δικαιώματα τους οι παραγωγοί και δεν θα πληρωθούν ούτε την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ;;;;;
....καταλαβαίνετε ότι δεν πληρώθηκαν την εξισωτική αποζημίωση όσοι από αυτούς ήταν δικαιούχοι για τον ίδιο λόγο;;;;;
.....καταλαβαίνετε ότι θα δημιουργηθούν αχρεώστητα για το 2014και θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα η να παρακρατηθούν από την τρέχουσα επιδότηση;;;;
.....καταλαβαίνετε ότι αν δεν ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά το 2014 γιατί δεν επαρκούν οι επιλέξιμες εκτάσεις θα τα χάσουν για τα επόμενα χρόνια ;;;;;
.....Ή άντε και καταλαβαίνετε ...πέστε μας με τα εναπομείναντα ΕΠΙΛΕΞΙΜΑ εκτάρια τι θα καλύψουμε...με σειρά προτεραιότητας.....
1) τα εκτατικά δικαιώματα ;;;
2) την εξισωτική αποζημίωση ;;;
3) νέα δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα;;;
4) ένταξη στο πρόγραμμα νέων Αγροτών;;;
5) βιολογική κτηνοτροφία;;;
6) ειδικά δικαιώματα τα οποία θα μετατραπούν σε εκτατικά ;;;
7) νέοι παραγωγοί που ζητούν δικαιώματα από το EΘΝΙΚΟ ΑΠΌΘΕΜΑ ;;;
...και καλά πέρυσι είχαμε οδηγίες δια στόματος της κυρίας Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσία βεβαίως της προϊσταμένης των ελέγχων και του προϊσταμένου ψηφιοποίησης
....ότι καλύψτε τα εκτατικά δικαιώματα και αφήστε όλα τα άλλα
...μεταφέρετε από εδώ και από εκεί τους παραγωγούς για να πληρωθούν την ΕΝΙΑΙΑ
...τώρα τι γίνετε που ήρθε και έσκασε το πρώτο κύμα με την εξισωτική ;;;
...και ποιός θα αποφασίσει να μοιράσει πλέον την ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΕΚΤΑΣΗ και σε ποιους
 ...και να καλύπτουν τι από όλα αυτά ;;;
....Οι Δήμοι όλα αυτά τα χρόνια στέλνανε και στέλνουν μια κατανομή με τα στρέμματα τα βοσκήσιμα που βρήκαν και τα δια χειρίζονταν τόσα χρόνια από τις κοινότητες ακόμη και από εκεί και πέρα αφήνουν ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ να τα καταχωρήσουμε .....
...... έβγαζαν και βγάζουν μερικές χιλιάδες στρέμματα σε δημοπρασία κατά το δοκούν και από εκεί και πέρα όλα καλά...
......και εμείς με την σειρά μας όπου και να τους βάζαμε και να τους ψηφιοποιούσαμε πληρωνόταν γιατί όλα ήταν επιλέξιμα...
...ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος ;;;
....Οι Δήμοι πρέπει να ξέρουν ΤΙ ΒΟΣΚΟΤOΠΟΥΣ μοιράζουν την επιλέξιμη έκταση
αν υπάρχει να εξασφαλίσει ο παραγωγός την επιδότηση του ;;;
....και ποια επιδότηση ;;;
....γιατί άλλα τα στρέμματα της ενιαίας και αλλά τα στρέμματα για την εξισωτική..
....και ακολουθούν και τα άλλα τα προγράμματα...
Μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι μιας και έχουμε πολλούς στο Νομό μας αντιμετωπίζονται το ίδιο με τους μόνιμους;;;
.....θα πρέπει οι βοσκότοποι να αντιμετωπίζονται σαν Δημοτική Έκταση και να μετακινούνται οι παραγωγοί από Δ.Δ. σε Δ.Δ. και σε ποιά απόσταση από το Στάβλο;;;
...Η θα το αφήσετε πάλι σε εμάς να διαπληκτιζόμαστε καθημερινά με τους παραγωγούς να δεχόμαστε ύβρεις και απειλές ότι εμείς τα φταίμε για όλα;;;
...Εμείς δεν θα μπούμε πλέον στην διαδικασία καταχώρησης βοσκοτόπων χωρίς να μας αποσταλεί ΕΓΓΡΑΦΟ στο οποίο να αναφέρετε τι και πως θα καταχωρηθούν οι βοσκότοποι το 2014.
Ο χρόνος περνάει και τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη πληρωμή ΕΝΙΑΙΑΣ χωρίς να είναι έτοιμα τα βοσκοτόπια...
...Έχετε καταλάβει ότι έρχεται ΤΣΟΥΝΑΜΙ που είναι ικανό να φτάσει από τα παράλια της ΗΠΕΙΡΟΥ μέχρι την ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ ;;;
.....Εκτός και αν καταλαβαίνετε και το αφήνετε να σκάσει και όποιον πάρει..
...είχατε και έχετε την δυνατότητα να το οργανώσετε και να προλάβουμε πολλά με την εμπλοκή των Συναρμόδιων Υπουργείων και να είμαστε όλοι ενήμεροι ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΝΩΣΕΙΣ -ΔΗΜΟΙ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ……. ...ΑΛΛΑ......
Για τον Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος




                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: