ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. Φιλιατών - Η πρώτη συνεδρίαση



Η πιο σημαντική «γκουρού-μάντρα» είναι = ποτέ μη μοιράζεσαι τα μυστικά σου με κανέναν,θα σε καταστρέψει : ( Τσανάκυα )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Συνεδριάζει το νέο Δ.Σ. Φιλιατών - Η πρώτη συνεδρίαση
ΠΡΟΣ: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Φιλιατών (με την παράκληση όπως παραβρεθεί)



















ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Π.Ε.Δ. Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα (Ταχ. Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 8) στις 07.09.2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/ 2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Π.Ε.Δ.
Ο Πλειοψηφών Σύμβουλος
Βασιλείου Βασίλειος

Κλειστό παρέμεινε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα από πτώση κεραυνού






















Το κτίριο έμεινε χωρίς ρεύμα από πτώση κεραυνού.Κλειστό παρέμεινε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα.Αιτία, o κεραυνός που έπεσε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας, σε κολόνα της ΔΕΗ, από την οποία ηλεκτροδοτείται το κτήριο.Το "βαρύ" σκοτάδι στα γραφεία και τα ιατρεία,αλλά και η μη παροχή ρεύματος στα μηχανήματα, δεν επέτρεψαν στο προσωπικό και στους γιατρούς να εργαστούν.Η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα και αύριο το κατάστημα θα λειτουργήσει κανονικά.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ - IEK ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ       





















  Από το ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνεται ότι κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο Κατάρτισης 2014 (2014Β) θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα ειδικοτήτων:
1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
2 .ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ
9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
10.ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                                     
Oι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες ειδικότητες (μέχρι τέσσερεις), σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΥΠΑΙΘ, μέσω της διαδικτυακής πύλης http://iek.sch.gr .Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι υποψήφιοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) που διαθέτουν, διαφορετικά να τον αναζητήσουν μέσω της πύλης www.amka.gr . Αν κάποιος δε διαθέτει ή δε γνωρίζει τον αριθμό αυτό αποκλείεται από το να υποβάλει αίτηση σε κάποιο ΙΕΚ της επιλογής του.Κατάθεση αιτήσεων έως και 07/09/2014 .
Ο Διευθυντής : Μπούας Ηλίας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην αναβάθμιση των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης,
♦Εντάσσει νέες ειδικότητες,
♦Ενισχύει την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζομένων,
♦Θέτει σε νέες βάσεις τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.
Κεντρικός στόχος η παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης.
Βασική επιδίωξη η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων μας .
Με τις προσθήκες στις παρεχόμενες ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ και τη σύνδεση των δομών και των ειδικοτήτων με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων  οι καταρτιζόμενοι υποστηρίζονται σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο, ενισχύοντας την κινητικότητά τους μέσω απόκτησης των απαραίτητων δεξιοτήτων.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 34χρονος στην Άρτα για εγκληματική οργάνωση










 
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας την 01-09-2014/11:30 στην Άρτα,γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.              
Εξετράπη της πορείας της δίκυκλη μοτ/τα στην Άρτα
Δίκυκλη μοτ/τα, που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός την 08-2014/17:47 στην Άρτα,εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε υπερυψωμένη διαχωριστική νησίδα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Συνελήφθη 59χρονος στην Αγιά Πρέβεζας για καλλιέργια 100 δενδρύλλιων κάνναβης

Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός στην Αγιά Πρέβεζας την 31-08-2014, γιατί σε δύσβατη αγροτική περιοχή, καλλιεργούσε (100) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.







 
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα




















Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας. Ειδικότερα:
•Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη  στην Άρτα, 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Άρτας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
•Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, 35 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες  αρχικά αφαίρεσαν από κήπο οικίας στα Ιωάννινα ένα παιδικό ποδήλατο και στην συνέχεια αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας στην ίδια οδό.
•Από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, συνελήφθη στο Βράχο Πρέβεζας, 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατείχε παράνομα και διέθετε προς πώληση (188) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD) και (72) κλεψίτυπους  ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD).
•Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη στα Ιωάννινα, 47χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, για μη καταβολή εγγυοδοσίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα για μεταξύ τους συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών 










 


Συνελήφθησαν,την 01-09-2014 το μεσημέρι στην Πεδινή και στην Ανατολή Ιωαννίνων,από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 27 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 32χρονο, βρήκαν  μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, σε μορφή «βράχου», βάρους (1) γραμμαρίου καθώς και δύο ναρκωτικά χάπια, τα οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 27χρονο.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 27χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Oλοκληρώθηκε ο 2ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Protect Aoos mtb ultra 2014










Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα  στις 6.30, στη Βωβούσα, ο 2ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Protect Aoos mtb ultra 2014 με τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή των 120 χλμ. Στα 120 χλμ έλαβαν εκκίνηση 60 αθλητές και 74 αθλητές στα 30 χλμ..Την κούρσα των 120 χλμ οδήγησε για ένα μεγάλο μέρος ο Γιώργος Δάντος και σε απόσταση αναπνοής ακολουθούσαν οι Περικλής Ηλίας και Αναστάσιος Κουρμπέτης. Στο 74ο χιλιόμετρο του αγώνα και οι τρεις αθλητές είχαν ταυτόχρονο πέρασμα και συνέχισαν για το υπόλοιπο της κούρσας. Την κορδέλα έκοψε και φέτος ο Περικλής Ηλίας με χρόνο 6.07,41. Οι πρώτοι δέκα αθλητές του αγώνα των 120 km είναι: 1ος Περικής Ηλίας με χρόνο 6.07,41, 2ος Γεώργιος Δάντος με χρόνο 6.07,48, 3ος Ανέστης Κουρμπέτης με χρόνο 6.07,49, 4ος Θοδωρής Πετρίδης με χρόνο 6.13,15, 5ος Ιωάννης Σκόρδας με χρόνο 6.24,36, 6ος Κωνσταντίνος Συμελίδης με χρόνο 6.32,43, 7ος Γρηγόρης Καλογερόπουλος με χρόνο 6.36,46, 8ος Saimon Colc με χρόνο 6.36,50, 9ος Μάνος Σκάρος με χρόνο6.40,33 και 10ος ο Χρήστος Μυλωνάς με χρόνο 6.51,10. Στον αγώνα των 30 χλμ την κορδέλα έκοψε ο Βροχίδης Αλέξανδρος με χρόνο 1.07,33, 2ος ο Χρήστος Μεταλλινός με χρόνο 1.08,40 και την 3η θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Σταμούλης με χρόνο 1.12,28. Στον αγώνα των 30 km συμμετείχαν επίσης 5 γυναίκες και 5 παιδιά κάτω των 18 ετών.Η διοργάνωση θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς για την υποστήριξη τους, ενώ οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Δήμο Ζαγορίου και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.Επίσης, εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των εθελοντών και υποστηρικτών αυτού του αγώνα και ιδιαίτερα στους πρωταγωνιστές, τους αθλητές – συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους αυτόν τον αγώνα. Δίνουν, δε, ραντεβού, την επόμενη χρονιά στον 3ο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας Protect Aoos mtb ultra 2015.

Oλοκληρώθηκε την Κυριακή 31-08 ο 2ος Νάιος δρόμος











Με πάνω από 400 αθλητές και εκατοντάδες θεατές ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ο 2ος Νάιος δρόμος. Ο αγώνας των 18 χλμ που είχε και το μεγαλύτερο αθλητικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε με 137 αθλητές στον τερματισμό.Πρώτος ήταν ο Βασίλης Τσόλης, δεύτερος ο Θεόδωρος Παπασταύρος και τρίτος ο Ηλίας Νάτσιας.Πρώτη γυναίκα η Αγγελική Γκρέμου-όλα τα αποτελέσματα στη σελίδα της διοργάνωσης http://naiosdodonimarathon.gr. Πολύ ενδιαφέρον είχε και ο αγώνας των 5 χλμ. με 136 αθλητές στον τερματισμό. Ο τερματισμός που γίνεται στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης, αποτελεί και μία σημαντική εμπειρία για τους αθλητές με την ευχή όλων, η πρόοδος των εργασιών αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου στο μέλλον να επιτρέψει και τη χρήση του. Εξαιρετική παρουσία ] στον 2ο «Νάιο Δρόμος» είχαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. διακρίθηκαν και στις δύο διαδρομές του αγώνα, κατακτώντας μετάλλια και πετυχαίνοντας πολύ καλές χρονικές επιδόσεις. Πιο αναλυτικά, στα 18 χλμ. ο Σεμπάστιαν Καλουιάν πήρε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη και τη δεύτερη στην κατηγορία δρομέων κάτω των 35 ετών, με χρόνο 1.13.28. Στην ίδια διαδρομή ο Μανώλης Παπασταύρου κατετάγη στην 11η θέση της γενικής με χρόνο 1.20.18. Στον αγώνα των πέντε χλμ ο Ν.Ο.Ι. κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις. Ο Αλέξης Μπαράτσας έκοψε το νήμα πρώτος με χρόνο 00.18.14 και ακολούθησε ο Θωμάς Ζάραγκας με 00.19.03. Πολύ καλές επιδόσεις έκαναν επίσης οι αθλητές Άρης Γραμμενιάτης (τέταρτη θέση, 00.19.22), Γιώργος Γραμμενιάτης (πέμπτη θέση, 00.19.40), Αποστόλης Ντότης (ένατη θέση, 00.21.08) και οι Παντελής Σωτηρακόπουλος, Ανδριανός Οικονόμου και Γιώργος Μπλάτζος που πλασαρίστηκαν μέσα στην 30άδα.

Ο ΕΛ.Γ.Α. ανακοίνωνει για τις ζημιές αγροτών από θεομηνίες




















Ο ΕΛ.Γ.Α. με σχετική ανακοίνωση του προς  στους Δήμους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, έως και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες), δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορο στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2011 (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»). Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2259/Β/2014), η Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, τα έντυπα, οι επιλέξιμες αναγγελίες και οι επιλέξιμες Περιφερειακές Ενότητες για ζημιές από περονόσπορο στα αμπέλια του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr). Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr και a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής τους.


                                                                                                                                                                                                       
  



Δεν υπάρχουν σχόλια: