ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος



Το μεγαλύτερο αμάρτημα στον έρωτα είναι η αδιαφορία : ( Βολταίρος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος













Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Σταύρο Κατσίλη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ.Σπύρος Δερδεμέζης.Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου. Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις δομές υγείας εντός των ορίου του δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και η πορεία των εργασιών που αφορούν την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της άμεσης λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας με την επιπλέον στελέχωση του, της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου, της ετοιμότητας και πληρότητας του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή,  καθώς και των υπόλοιπων δομών υγείας που προΐσταται ο κ. Διοικητής.Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Διοικητή και για την επικείμενη παραχώρηση του ασθενοφόρου που πρόκειται να κάνει ο Δήμος στο Νοσοκομείο, όταν ολοκληρωθούν οι ήδη δρομολογηθείσες ενέργειες του Δήμου.Τέλος και οι δυο πλευρές επιφυλάχτηκαν για μια ευρύτερη σύσκεψη, με θέμα την αρτιότερη οργάνωση των δομών υγείας, στο προσεχές μέλλον.

Τον αρχαιολογικό χώρο της Οσδίνας (Πέντε Εκκλησιές) επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας













Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Οσδίνας (Πέντε Εκκλησιές), με την παρουσία της Δημάρχου Σουλίου κας Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, της Προϊσταμένης κας Βαρβάρας Παπαδοπούλου και στελεχών της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων.Στον οικισμό της Οσδίνας υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2010 έργο του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013) με τίτλο «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας» και προϋπολογισμό 684.000 ευρώ.Στα πλαίσια του έργου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης (αντικατάσταση και επισκευή στεγών, στερέωση τοιχοποιιών, αποκατάσταση μορφολογικών στοιχείων κλπ.) στους ναούς Κοίμησης της Θεοτόκου, Ταξιαρχών και Αγίου Αθανασίου του οικισμού.Επιπλέον, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης στον τοιχογραφικό διάκοσμο των ναών της Κοίμησης και των Ταξιαρχών, θα εντοπιστούν και θα αποκαλυφθούν  τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα των ναών Αγίου Γεωργίου,Αγίου Νικολάου και Αγίου Ιωάννη,ενώ ξεκίνησαν και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης των οικιών στο χαρακτηριστικό τμήμα του οικισμού, νότια του ναού των Ταξιαρχών. Τέλος, θα εντοπιστούν και αποτυπωθούν τα αρχαία τείχη του οικισμού, θα δημιουργηθούν διαδρομές επισκεπτών, ο χώρος και τα μνημεία θα σημανθούν, θα κατασκευαστούν σημεία πληροφόρησης και προβολής και θα παρθούν μέτρα δημοσιότητας με την έκδοση φυλλαδίου, δημοσιεύσεις κλπ.Ο  κ. Μπέζας δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στον τομέα του πολιτισμού για την οποία υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση. Με την ολοκλήρωση του έργου, το Δεκέμβριο του 2015, θα έχουν συντηρηθεί και διασωθεί σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσπρωτίας και θα παραδοθεί στο κοινό ένας ακόμη ολοκληρωμένος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος».Σημειώνεται, ότι επειδή η περιοχή είναι δύσβατη και υπάρχουν  προβλήματα μεταφοράς υλικών, προσωπικού και προμήθειας νερού, ο Δήμος Σουλίου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, θα εξετάσει τη δυνατότητα συμπληρωματικών  εργασιών για την ομαλή πρόσβαση στον οικισμό.

Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στην σχετική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ζηρού 















Στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και βοοειδή, με ειδικότερη αναφορά στον τρόπο μετάδοσης της νόσου αλλά και στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσής της νόσου, αναφέρθηκαν οι επιστήμονες κτηνίατροι ομιλητές, κατά την ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μέτρα Πρόληψης για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού πυρετού των μηρυκαστικών» την οποία διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία το νεοσύστατο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Θεσπρωτικού. Υπογραμμίστηκε η μη μετάδοση της νόσου στον άνθρωπο αλλά και η σπουδαιότητα της δήλωσης των κρουσμάτων στο τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πρέβεζας, στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζηρού αλλά και στα κατά τόπους αγροτικά κτηνιατρεία.Στην αιτιοπαθογένεια, τα συμπτώματα της νόσου και τα μέτρα πρόληψης αναφέρθηκαν οι κτηνίατροι κ.κ. Παναγιώτης Παπουτσής, διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας, Φάης Θεοφάνης από το τμήμα κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, Χρήστος Γκάρτζιος, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ παρέμβαση έκανε και ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Αυγέρης, ο οποίος μετέφερε και τους χαιρετισμούς του αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου.Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής ανέφερε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες και την επιρροή του για την πολύπλευρη στήριξη των κτηνοτρόφων του Δήμου, υπογράμμισε τη σημασία της κτηνοτροφίας στην περιοχή, η οποία συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε περίοπτη θέση στον τομέα της μεταποίησης.Την ημερίδα παρακολούθησαν, με μεγάλο ενδιαφέρον, δεκάδες κτηνοτρόφοι της περιοχής και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα βελτίωσης των οδικών -  αγροτικών υποδομών και αντιπλημμυρικά 











Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων ανάδειξε αναδόχους και δημοπράτησε νέα έργα που αφορούν βελτίωση των οδικών και αγροτικών υποδομών, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Λούρο. Αναλυτικά:
Ανάδειξη Αναδόχων - Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
.«Αποκατάσταση ζημιών οδικού άξονα Σύβοτα-Πέρδικα-Αγιά και Μορφάτι- ζάρα», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος : ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.).
.«Επισκευή εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τάσης Γεώργιος).
. «Αποκατάσταση – καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου» Υποέργο: «Αντιπλημμυρικά έργα – Καθαρισμός τμημάτων ποταμού Λούρο» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ελένη Παππά ΕΔΕ).
.«Αποκατάσταση ζημιών Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας–Ιωαννίνων στον κόμβο Ν. Σελεύκειας», προϋπολογισμού 53.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορφύρης Κατασκευαστική - Ενεργειακή & ΣΙΑ Ε.Ε.).
.«Καθαρισμός και προστασία πρανών κοίτης χειμάρρου Μπούση», προϋπολογισμού  30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Φώτιος Στεφάνου ΕΔΕ).
.«Μελέτη Διορθώσεων Κτηματολογικών στοιχείων Αναδασμού αγροκτημάτων Παραμυθιάς-Καρυωτίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αρβανίτης Ιωάννης).
Δημοπρατήσεις -  Η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
. «Συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ. Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακκαβιά», προϋπολογισμού  119.000 ευρώ.
. «Συντήρηση επαρχιακών οδών Ανηλίου – Μετσόβου και σύνδεση παραγωγικών μονάδων με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού  100.000 ευρώ.
. «Τοποθέτηση στηθαίων δρόμου Ανήλιο – Χαλίκι και μικροεπισκευές», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
. Συντήρηση αντλιοστασίου Βίγλας», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. 

Εκθετήριου Τοπικών Προϊόντων θα λειτουργεί από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


















Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο πλαίσιο της πράξης «ΙΟΝΙΑ ΠΥΛΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»  με κωδικό ΟΠΣ : 380060, για τη δράση «Τοπικά Σχέδια για  την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Τοπικών  Αγορών Εργασίας (ΤΟΠΣΑ)», υλοποιώντας το πακέτο εργασίας  3.4, δημιούργησε και λειτουργεί το Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων.Το Εκθετήριο βρίσκεται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, Κυρά Βασιλικής  13, Ισόγειο και λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και ώρες από  9:00 -12:00 καθώς και κατά την διάρκεια απογευματινών  εκδηλώσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665029487. Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για την προβολή και  προώθηση τοπικών προϊόντων έχουν αναρτηθεί προωθητικά και ενημερωτικά banner,διανέμεται ενημερωτικό υλικό και  προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για την ενημέρωση και  την ευαισθητοποίηση του κοινού.









Δεν υπάρχουν σχόλια: