ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνεχίζεται με ΑΡΙΣΤΑ το αποχετευτικό έργο στο Φιλιάτι από τον εργολάβο-μηχανικό κ. Δέτσικα



Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε τον να πιάνει ψάρια και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή : ( Μαϊμωνίδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Συνεχίζεται με ΑΡΙΣΤΑ το αποχετευτικό έργο στο Φιλιάτι από τον εργολάβο-μηχανικό κ. Δέτσικα















Σε καλό δρόμο και με με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται το έργο που ξεκίνησε ο Δήμος των Φιλιατών για το αποχετευτικό.Αξιον αναφοράς είναι ότι η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου είναι η καλύτερη που έχουμε συναντήσει πολλοί από εμάς σε έργα που έγιναν προ πολλού στην Ελλάδα.Τη μια μέρα σκάβουν και την άλλη τακτοποιούν όλες τις κατασκευαστικές εκκρεμότητες αμέσως σαν σίφουνας.Τίποτα δεν μένει στο έλεος των εκκρεμοτήτων.Αμέσως εκεί που ανοίγουν το βάθος μετά την τοποθέτηση των υλικών, το ξανακλείνουν χωρίς να γίνεται το αδιαχώρητο από σκόνη κλπ. Είναι όμως κατασκευαστικό έργο και σίγουρα θα έχει λίγα χώματα ή ότι άλλο σε λογική φάση. Το έργο της αποχέτευσης έχει τεράστια αξία, καθώς θα αλλάξει την λειτουργία της πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει και την απαιτούμενη ασφάλεια επιβίωσης μέσα από νέα σημαντική υποδομή.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας για κλοπή στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας 














Οι δράστες εντοπίσθηκαν έπειτα από έλεγχο περιπολούντων αστυνομικών.Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, δύο ανδρών ηλικίας 43 και 27 ετών, καθώς και μίας 56χρονης γυναίκας, για κλοπή.Ειδικότερα, την 20-09-2014 το μεσημέρι στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών (53) φιάλες αλκοολούχων ποτών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τριών υπηκόων Αλβανίας για κλοπή, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ψηφιακό κοινωνικό μέρισμα για 300.000 πολίτες-Κουπόνια για laptop και tablet
















Ένα κουπόνι με το οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ταμπλέτα ή laptop θα δικαιούνται σε έναν μήνα οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των λιγότερο ανεπτυγμένων περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών.Πρόκειται για το πρόγραμμα "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης", το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 15η Οκτωβρίου 2014 και να διαρκέσει έναν χρόνο.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά τις εξαγγελίες για διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.Βασικοί στόχοι του έργου, όπως αναφέρεται το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης, είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.Πεδίο εφαρμογής του προγράμματος είναι οι οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες, αναφέρεται.Οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile)
- να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
- να υποστηριχθούν και ενημερωθούν -προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher, κοινώς το κουπόνι. Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των τριών παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός ΤΠΕ, υποστήριξη) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη, σημειώνεται. Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος.Σε πρώτη φάση, θα καθοριστούν οι προδιαγραφές της δράσης. Έπειτα, θα γίνει η εγγραφή των παρόχων και των συμβούλων υποστηριξης και η υποβολη πακέτων προσφορών. Όταν θα έρθει η ώρα εφαρμογής του προγράμματος, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ελέγχει εάν είναι δικαιούχος με τους κωδικούς του TAXIS, μέσω ειδικής ιστοσελίδας. Εάν είναι, θα τυπώσει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.Έπειτα, θα αναζητήσει εγκεκριμένους παρόχους και θα αναζητήσει τα αντίστοιχα πακέτα που τον ενδιαφέρουν και να τα προμηθευτεί με την χρήση του κουπονιού και της ταυτότητάς του.
Οι προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος είναι:
Για το ίντερνετ
. Πακέτο Mobile Broadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)
• Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη
• Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων
•Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)
•Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων
• Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας
• Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
. Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)
• Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.
• Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps.
• Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Βασικός εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο
. Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)
• Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi
• Οθόνη >= 7.9"
• Διπύρηνος Επεξεργαστής
• Εσωτερική μνήμη >=16GB
• Μνήμη RAM >1024MB
• 2ετής Εγγύηση
• Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
. Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι 230 Ευρώ)
• Οθόνη >=11.6"
• Διπύρηνος Επεξεργαστής
• Μνήμη RAM >=2048MB
• Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD
• Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB
• Δυνατότητα υποστήριξης WiFi
• Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα
• 2ετής Εγγύηση
• Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση
Οι Δικαιούχοι πολίτες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό της Δράσης μέχρι τρία χρόνια από την προμήθειά του.Φορέας της δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ.) και Φορείς Υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.), οι οποίοι θα κληθούν να υπογράψουν προγραμματική συμφωνία.

Μετωπική σύγκρουση για την αξιολόγηση













Ο νόμος για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των πιστοποιητικών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα εφαρμοστεί τονίζουν κατηγορηματικά οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, καθώς η μέχρι τώρα έρευνα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα.Από την άλλη πλευρά 19 δήμαρχοι στην πλειονότητά τους εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται τον έλεγχο των πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους που μονιμοποιήθηκαν το 2006 με το νόμο Παυλόπουλου.Στο «αντάρτικο» πρωτοστατούν δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Αττικής οι οποίοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι μέσω των ελέγχων θα απολυθούν υπάλληλοι και οι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει στείλει τελεσίγραφο προς τους δήμους με την επισήμανση ότι οι έλεγχοι όχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν ενώ ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τους δημάρχους που έχουν εκλεγεί υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται τη Δευτέρα να φέρει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία καθιερώνει πλέον τη διαδικασία του υποχρεωτικού και αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που υποβάλλονται για κάθε νέο διορισμό ή πρόσληψη, για όλους τους υπαλλήλους - τακτικούς και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου - σε όλο το Δημόσιο και για όλες τους τρόπους πρόσληψης.Στην ίδια γραμμή με τους «19» είναι και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία σε επιστολή που κοινοποίησε στους υπάλληλους της περιφέρειας έκανε σαφές το ότι δεν θα δεχτεί την απομάκρυνση κανενός.«Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα.Η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής».Σημειώνεται, πως το Συμβούλιο της Επικράτειας έκρινε νόμιμη την διαδικασία της αξιολόγησης ενώ παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
πηγη : real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: