ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας



Αλήθεια που χρειάζεται απόδειξη είναι μισή αλήθεια : ( Ομάρ Καγιάμ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας 




















Την 13-09-2014 το μεσημέρι,στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, 46χρονος ημεδαπός, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, έπεσε από την ταράτσα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός διακινητής,ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν παράνομο μετανάστη















Συνελήφθη,την 13-09-2014 το απόγευμα,στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Αστυνομικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας,ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.Ειδικότερα,σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα,με τελικό προορισμό την Πάτρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

Επίσκεψη σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομου στον Δήμο Ζηρού και συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκο Καλαντζή















Εθιμοτυπική συνάντηση, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του, με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο ο οποίος επισκέφτηκε τον Δήμο Ζηρού, είχε ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής.Κατά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα,συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών και έγινε ανταλλαγή απόψεων.Με αφορμή την επίσκεψη του σεβασμιότατου μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου στον Δήμο Ζηρού, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στον Δήμο μας τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τις δυνατότητες οργάνωσης κοινών δράσεων Δήμου και εκκλησίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των συνδημοτών μας». 

Πρόστιμα πολλών ευρώ για τη παράνομη ταφή της λυματολάσπης από τον Δήμο Ηγουμενίτσας;;
















Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για δεύτερη φορά παραπέμπει την Ελλάδα η Κομισιόν.Αυτό διότι στο 2014 η χώρα δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις υποδομές μιας ευνομούμενης πολιτείας,όπως αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς.Μάλιστα επειδή η χώρα δεν είχε συμμορφωθεί με τη αρχική καταδικαστική απόφαση, η Κομισιόν ζητεί από το Δικαστήριο να επιβάλει χρηματική ποινή ύψους 47.462 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της παραπάνω απόφασης, όπως επίσης και ημερήσιο κατ' αποκοπή ποσό των 5.191 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του 2007 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης του 2007 εάν επέλθει νωρίτερα.Η κυβέρνηση έχοντας εστιάσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος των παράνομων χωματερών, όπου ο ευρωπέλεκυς αναμένεται να είναι βαρύς, αγνόησε την απειλή από την υπόθεση της διαχείρισης των αστικών λυμάτων.Την περασμένη Πέμπτη η γενική εισαγγελέας Juliane Kokott πρότεινε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο (για την υπόθεση των ανεξέλεγκτων χώρων ταφής απορριμμάτων) να υποχρεώσει την Ελλάδα να  καταβάλει στην Επιτροπή το κατ' αποκοπήν ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ.Το ποσό θα πολαλπλασιαάζεται αφού η εισαγγελέας πρότεινε και χρηματική ποινή ποσού 54.450 ευρώ ημερησίως μέχρι την πλήρη εκτέλεση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του 2005.Το βασικό ποσό θα πρέπει να απομειούται κατά 150 ευρώ κάθε φορά που η Ελλάδα αποδεικνύει στην Επιτροπή την παύση της λειτουργίας ενός παράνομου χώρου ταφής, καθώς και την ύπαρξη και αξιοποίηση επαρκών μέσων για την κατάλληλη διαχείριση ή διάθεση των αποβλήτων ή την αποκατάσταση ενός παράνομου χώρου ταφής που έχει παύσει τη λειτουργία του.Όσον αφορά τα αστικά λύματα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα έπρεπε να πληρούν τις προϋποθέσεις της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, τα δίκτυα αποχέτευσης στις περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Ναυπάκτου,της Τρίπολης, της Ζακύνθου.Τα πρόστιμα των δεκάδων εκατ. ευρώ, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2014, θα επιμερισθούν στους δήμους και άρα στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες συχνά θέτουν τροχοπέδη στην υλοποίηση των έργων υποδομής.

Κλιμάκιο της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών στην ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη












Κλιμάκιο της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, αποτελούμενο από τους Μουτσινά Πάρι,Γιαταγάνα Χρυσούλα, Κασαπίδη Γιώργο και Γιοβανόπουλο Κώστα επισκέφθηκαν την Παρασκευή 12/09 την ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.Κατά την επίσκεψη αυτή συναντήθηκαν με φορείς και εκπροσώπους της ΔΕΘ-HELEXPO, τους ένστολους, τις Δημοτικές υπηρεσίες ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ, το ΥΠΑΑΤ και καινοτόμες αγροτικές επιχειρήσεις, τη ΔΕΠΑ και την Γεν. Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τα προβλήματα των φορέων και τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουν την πλούσια κοινοβουλευτική τους δράση και τις πολιτικές τους θέσεις απέναντι στην ακραία και κοινωνικά άδικη αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει δυστυχώς το σαφές μήνυμα των πρόσφατων εκλογών και συνεχίζει την ανάλγητη φορομπηχτική πολιτική με τον πρόχειρο και κατάπτυστο ΕΝΦΙΑ, την αποδόμηση της κοινωνικής πολιτικής στην υγεία, παιδεία και κοινωνικά επιδόματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και την συνεχιζόμενη αδικία απέναντι στις παραγωγικές τάξεις, όπως το συμψηφισμό των επιδοτήσεων, την εκποίηση των ΠΟΠ προϊόντων όπως φέτα, λάδι και την απελευθέρωση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων κλπ.Επίσης τόνισαν την απουσία κάθε εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη, το οποίο θα στόχευε στην εξασφάλιση εσόδων, την οικονομική ανάταξη της χώρας και την ενίσχυση της εθνικής της εξωτερικής πολιτικής η οποία είναι επικίνδυνα ανύπαρκτη.Κατά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΔΕΘ-HELEXPO αναδείχτηκε σαφώς ότι η ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας συνέβαλε τα μέγιστα να ξεπερασθεί η ύφεση και να ανοιχθεί ο δρόμος μιας δυναμικής ανάπτυξης της έκθεσης Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία χρόνια.Επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεσμεύθηκαν ότι θα προωθήσουν προς επίλυση στη Βουλή και τα αρμόδια υπουργεία, τα προβλήματα των θεσμικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων.Τέλος ανακοίνωσαν ότι έχει ήδη αναληφθεί πρωτοβουλία από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές για την δημιουργία κατ’ αρχήν χώρου προβληματισμού για την ανάλυση και προώθηση πατριωτικών πολιτικών δράσεων, για την διαχείριση της πολύπλευρης κρίσης και την ανάπτυξη με την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων















Ξεκίνησε από τις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου η λειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της Β’ Παθολογικής Κλινικής και αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα στον αγώνα της αντιμετώπισης και θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη.Η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στο συγκεκριμένο ιατρικό τομέα και αναμένεται να ανακουφίσει ασθενείς από ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα.Για τη δημιουργία αυτής της πολύτιμης δομής,θα πρέπει να αναφερθεί η καταλυτική προσφορά δύο ανθρώπων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Του διοικητής του Ιδρύματος, Φώτη Βάββα και του Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής καθηγητή Μωυσή Ελισάφ. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός, ότι για τη λειτουργία του Διαβητολογικού ιατρείου δεν χρειάστηκε ούτε επιπλέον προσωπικό αλλά και ούτε και πρόσθετα κονδύλια και οικονομικοί πόροι, μιας και το οργανόγραμμα της της Β’ Παθολογικής Κλινικής το κάλυψε πλήρως σε ό,τι αφορά το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί,το Διαβητολογικό ιατρείο θα λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα Εξωτερικά Ιατρεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή υπό την επιστημονική καθοδήγηση των διακεκριμένων πανεπιστημιακών, Βασίλη Τσιμιχόδημου, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας και Ευάγγελου Ρίζου, Επιμελητή Α’.

Περιφέρεια Ηπείρου : Προβλήματα ανέκυψαν από τη μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων












Μετά το πρόβλημα το οποίο ανέκυψε με τη δραματική μείωση των επιλέξιμων  βοσκοτόπων και εν όψει του κινδύνου αποκλεισμού των κτηνοτρόφων του Νομού Ιωαννίνων από την είσπραξη των επιδοτήσεων και όχι μόνον αλλά και την επιβολή αναδρομικών κυρώσεων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» στην οποία κλήθηκαν όλοι οι Δήμοι του Νομού.Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι - Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών συμβουλίων και υπηρεσιακοί όλων των Δήμων, πλην του Δήμου Ζίτσας και Βορείων Τζουμέρκων.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν από τη μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων καθώς και οι κίνδυνοι οι οποίοι υπάρχουν για τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από την πληρωμή των επιδοτήσεων. Μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου στη Στοά Σάρκα.Στη σύσκεψη ομόφωνα αποφασίστηκε να κληθούν και να παραβρεθούν όλοι οι Δήμαρχοι ή οι εξουσιοδοτημένοι Αντιδήμαρχοι με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο και από κοινού να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των βοσκοτόπων για το έτος 2014, καθώς επίσης να καθοριστεί κοινός τρόπος δράσης προκειμένου να επιλυθούν όλα τα προβλήματα και να εξασφαλιστούν όλοι οι κτηνοτρόφοι του νομού.







Δεν υπάρχουν σχόλια: