ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην Σαγιάδα Φιλιατών βρέθηκε σάκος με χασίς



Το να κάνεις το σωστό δεν είναι πρόβλημα. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό, είναι.


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Στην Σαγιάδα Φιλιατών βρέθηκε σάκος με χασίς. Εμπόριο ή χρήση;















Πλησίον της Ελληνοαλβανικής μεθορίου,στην Σαγιάδα Φιλιατών την 12-09-2014/11:50,βρέθηκε και κατασχέθηκε σάκος, ο οποίος περιείχε (10.030) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.Eίναι γεγονός ότι υπάρχει μια κίνηση αμφισβήτησης της επικινδυνότητας της κάνναβης (μαριχουάνα, χασίς). Μάλιστα αρκετοί υποστηρίζουν την υιοθέτηση αντιαπαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην ουσία αυτή. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα αυτής της τοποθέτησης είναι ότι το αλκοόλ, που είναι νόμιμη και κοινωνικά αποδεκτή ουσία, είναι πιο επικίνδυνο και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους χρήστες από ότι η κάνναβη.Η αντίληψη αυτή για την κάνναβη έχει διαδοθεί ευρέως στη νεολαία μέσω της άμεσης και έμμεσης διαφήμισης που γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξάπλωση της χρήσης της, όπως τεκμηριώνεται από τις πανελλήνιες έρευνες στη χώρα μας. Στην Ελλάδα το φαινόμενο της εξάρτησης ήρθε με κάποια καθυστέρηση και αυτό γιατί η ίδια η Ελλάδα είχε μια ανάπτυξη οικονομική που ήρθε και αυτή με καθυστέρηση σε σχέση με τις χώρες της Κεντρικής ή Δυτικής Ευρώπης οπότε και το φαινόμενο των εξαρτήσεων μας έρχεται με κάποια καθυστέρηση. Η πρώτη εισαγωγή σε ψυχιατρείο από τον καθηγητή Αρκαλίδη, στις αρχές του αιώνα αναφέρεται το 1914 στο Δρομοκαϊτειο νοσοκομείο.Θα έλεγα όμως ότι το πέρασμα της Ελληνικής κοινωνίας από την χρήση στην εξάρτηση το συναντάμε στο Μεσοπόλεμο.Τη δεκαετία του 20 και του 30.Το πρώτο γραπτό που υπάρχει στην Ελλάδα, στον ελληνικό χώρο, γιατί υπάρχουν και άλλα γραπτά παλιότερα στην ελληνική αλλά σε άλλες χώρες το συναντάμε το 1928.Είναι από τον ψυχίατρο Κουρέτα, ο Κουρέτας είναι ένας από τους πρώτους ψυχαναλυτές στην Ελλάδα, είναι μια διάλεξη που έχει δοθεί στη λέσχη αξιωματικών Θεσσαλονίκης παρουσία του τότε πρωθυπουργού Βενιζέλου και έχει θέμα τοξικομανία εν τω στρατεύματι.Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια ότι το θέμα αφορά στο στρατό. Να έχουμε υπ όψιν ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν άνθρωποι που για πάνω από 10 χρόνια ήταν στρατιώτες και πολεμούσαν. Ξεκινώντας από το 12-13 ακολουθεί ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, η εκστρατεία το 19 στην Ουκρανία και στη συνέχεια η μικρασιατική εκστρατεία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι που για τουλάχιστον 10 χρόνια πολεμούσαν, καταλαβαίνετε τι έζησαν.Δεν μιλάω μόνο για την κούραση τη σωματική, μιλάω περισσότερο για το ψυχικό μέρος.Δηλαδή το να ζει κανείς τον παραλογισμό του πολέμου, δεν αντέχεται, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάτι. Ήταν πολύ φυσικό το φαινόμενο των εξαρτήσεων να εμφανιστεί στο στρατό και δεν είναι τυχαίο ότι από εκεί ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες να δοθούν κάποιες απαντήσεις στο θέμα.
 
Συνελήφθη στο Βίκο Ιωαννίνων 54χρονος για κλοπές σε εκκλησίες












 


Συνελήφθη,την 12-09-2014 το μεσημέρι στο Βίκο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,ένας 54χρονος Έλληνας,κατηγορούμενος για υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε εκκλησίες στο Νομό Ιωαννίνων.Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με προεδρικό Διάταγμα Παπούλια ελεύθερες οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ














Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε στις 13 Αυγούστου ο γιαννιώτης Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ όλης της χώρας να μπορούν να απολύσουν ακόμη και ολόκληρο το προσωπικό τους! Το συγκεκριμένο διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και στους μετόχους στα ΚΤΕΛ να απολύουν εργαζόμενους χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία. Το νέο διάταγμα αφορά την τροποποίηση του παλιότερου προεδρικού διατάγματος 246/2006 «Γενικός Κανονισμός Προσωπικού των ΚΤΕΛ Α.Ε. και των ΚΤΕΛ του ν. 2963/2001» και συμπεριλαμβάνει ένα και μοναδικό άρθρο. Αυτό τροποποιεί την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του π.δ. 246/2006, που αφορά τις ειδικές ρυθμίσεις των απασχολούμενων οδηγών μη υπαγόμενων στο προσωπικό των ΚΤΕΛ, ως εξής: «Η καταγγελία σύμβασης των ανωτέρω οδηγών δύναται να πραγματοποιείται με μόνη την τήρηση των διατυπώσεων του άρθρου 5 παράγραφος 3 του ν. 3198/1955, όπως τροποποιήθηκε. Η παρ. 2 του άρθρου 26, κατά το μέρος που αφορά τους εν λόγω οδηγούς, καταργείται».Η παράγραφος 2 αναφέρεται στους λόγους απόλυσης προσωπικού, γεγονός το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι πλέον οι απολύσεις θα μπορούν να γίνονται χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος.
…πηγή : άλλο μπλοκ

Τον Ολυμπιονίκη Άγγελο Φέτση τιμά η Πάργα

















Εκδήλωση προς τιμήν του Άγγελου Φέτση συνδιοργανώνουν την Κυριακή στην Πάργα ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας και η Ολυμπιάδα Ιωαννίνων.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και διάθλου με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2014» και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση , ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας . Το Διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει αυτόν τον μεγάλο άντρα, διοργανώνοντας προς τιμή του αγώνα διάθλου (600 μ κολύμπι, 5χλ ανώμαλο δρόμο) και αγώνα ορεινού τρεξίματος 7.200μ.Ώρα έναρξης 5 το απόγευμα.Θα ακολουθήσει ανοικτή συναυλία στην πλατεία Καρύδη με το συγκρότημα REBELLIONS.

Κλείνουν ανενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί και τα υπόλοιπα τους μεταφέρονται στο Δημόσιο















Στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού μεταφέρονται πιστωτικά υπόλοιπα λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες προκειμένου να κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.Η μεταφορά των χρημάτων εγκρίθηκε έπειτα από απόφαση που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Χρήστος Σταϊκούρας.Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών:Κλείνουν οι 250 τραπεζικοί λογαριασμοί με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2008, ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού, ύψους 575 χιλ. ευρώ. Κλείνουν οι 684 τραπεζικοί λογαριασμοί που παρουσιάζουν, στις 14/04/2014, υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2009 - 2013 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2013 μικρότερο ή ίσο των 99,99 ευρώ, ύψους 31 χιλ. ευρώ. Μεταφέρονται τα υπόλοιπα αυτών των λογαριασμών σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και εγγράφονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο εξορθολογισμός των λογαριασμών του Ελληνικού Δημοσίου και ο καλύτερος δημοσιονομικός έλεγχος, αφού μειώνεται το πλήθος των λογαριασμών και προκύπτει έσοδο υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού.

Ειδικότητα της ιατρικής και επίσημα από το 2016 το «ξεμάτιασμα»,…σιγά τα πέταλα..?












Στην απόφαση να εντάξει με κάθε επισημότητα το «ξεμάτιασμα» στις ειδικότητες που θα προσφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης.Τα τελευταία χρόνια είχαν αναφερθεί στο Υπουργείο εκατοντάδες περιστατικά ασθενειών, όπου ενώ οι επιστήμονες της ιατρικής είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να τους γιατρέψουν, τη λύση ήρθε να δώσει το παραδοσιακό «ξεμάτιασμα».«Ερχόντουσαν οι ασθενείς με πονοκεφάλους, αδιαθεσίες, ζαλάδες και άλλα συμπτώματα και οι γιατροί μας δοκίμαζαν τα πάντα, δίχως να καταφέρουν να τους κάνουν να νιώσουν καλύτερα.Δεν ήταν λίγες οι φορές που αφού είχαμε εξαντλήσει κάθε πιθανή θεραπεία, καταλήγαμε να παίρνουμε τηλέφωνο τη γιαγιά μου στο χωριό προκειμένου να ξεματιάσει τους αρρώστους και μετά παριστάναμε ότι είχαμε βρει εμείς τη λύση, επινοώντας μια ψεύτικη θεραπεία», ομολογεί σε μπλόκερ ο διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής.Το γεγονός αυτό, είχε δημιουργήσει έντονη ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου, καθώς εκφράστηκαν φόβοι πως αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο τότε η επιστήμη της ιατρικής κινδυνεύει να χάσει κάθε αξιοπιστία.Τη λύση τότε έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρότεινε την ένταξη του «ξεματιάσματος» στον ευρύτερο κλάδο της ιατρικής, ώστε οι ιάσεις των παθόντων από «μάτι» να πιστώνονται ως επιτυχίες των γιατρών.Έτσι, από τις αρχές του 2016 σε όλες τις σχολές της Ιατρικής στη χώρα μας θα ενταχθεί το μάθημα «Εισαγωγή στο ξεμάτιασμα: βασκανίες και τρόποι αντιμετώπισης», το οποίο και θα εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές του «ξεματιάσματος». Παράλληλα, μετά το πέρας των σπουδών τους, οι ιατροί θα μπορούν να επιλέξουν την ειδικότητα του «ξεματιάσματος» και να εξειδικευτούν στους διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του «ματιού». Τέλος, οι γιαγιάδες, θείες και μητέρες που κατέχουν ήδη τα μυστικά της τέχνης της βασκανίας, θα μπορούν έπειτα από ειδικές εξετάσεις να λαμβάνουν ένα δίπλωμα το οποίο θα τους καθιστά εν μέρει γιατρούς.«Πολλοί κοροϊδεύουν το ξεμάτιασμα και δεν πιστεύουν στο μάτι, ωστόσο είναι ανίδεοι. Νομίζετε ότι είναι εύκολο να μάθεις απ'έξω τόσες προσευχές, να ρίξεις σωστά το λάδι στο νερό και να εκτελέσεις την κατάλληλη τεχνική, τη σωστή στιγμή; Επιτέλους το ξεμάτιασμα αποκτά την αξία που του αναλογεί», τόνισε ο Μάκης Βορίδης στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΕΟΠΥΥ από τις αρχές του 2016 θα χορηγεί εκτός από φάρμακα και τα χαρακτηριστικά φυλαχτά- «μάτια».

Λουκούμιααα…! : Σπόνσορας του Σταύρου Θεοδωράκη για τα επόμενα δύο χρόνια η Paxos




















Σπόνσορας του Σταύρου Θεοδωράκη θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία σακιδίων Paxos, ύστερα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές την περασμένη εβδομάδα.Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» της εταιρείας, λόγω της συνήθειάς του να εμφανίζεται διαρκώς με σακίδιο στην πλάτη, έχοντας μάλιστα επιχειρήσει και στο παρελθόν κινήσεις προσέγγισής του με σκοπό να του παρέχει αποκλειστικά το αγαπημένο του αξεσουάρ. «Από την πρώτη στιγμή που είδαμε τον κ. Θεοδωράκη να εμφανίζεται με τσάντες στις τηλεοπτικές του εκπομπές,σκεφτήκαμε πόσο πολύ θα του ταίριαζε μια θέση στην ομάδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Θέμις Μαρκοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας.Η δημοφιλία του ιδρυτή του «Ποταμιού» φάινεται πως ώθησε την εταιρεία προς την κατεύθυνση του να «επενδύσει» στον Σ. Θεοδωράκη, επιδιώκοντας να γίνει χορηγός του. Η Paxos τα τελευταία χρόνια σπονσοράρει μαθητές και φοιτητές που έχουν διακριθεί για τι επιδόσεις τους στον ακαδημαϊκό τομέα, παρέχοντάς τους τσάντες και λοιπά αξεσουάρ. Ο ανταγωνισμός στο εγχείρημα αυτό ήταν ισχυρός, καθώς η Paxos είχε να αντιμετωπίσει την Polo, έτερη ελληνική φίρμα σακιδίων που επιθυμούσε να γίνει χορηγός του δημοσιογράφου.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Polo είχε σαν στόχο να σονσοράρει τον Σ. Θεοδωράκη, υπό την προϋπόθεση ότι ο τελευταίος θα εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες φορώντας ένα μαντήλι τύπου «μπαντάνα», το οποίο και αποτελέι το σήμα κατατεθέν της εταιρείας. Τελικά η συμφωνία δεν επετεύχθη και η Paxos, με μια δελεαστική πρόταση, κατάφερε να «αρπάξει» τον δημοσιογράφο από τους ανταγωνιστές της.Ο Σ. Θεοδωράκης αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής της Paxos για τη διαφημιστική καμπάνια της νέας σεζόν, ενώ πηγές αναφέρουν ότι το γνωστό σλόγκαν «Paxos κι ξερός» θα διαμορφωθεί σε «Σταύρος και ξερός» προς τιμήν της νέας προσθήκης στο ρόστερ της εταιρείας.Τέλος, πληροφορίες που θέλουν τους ευρωβουλευτές Γ. Γραμματικάκη και Μ. Κύρκο να εμφανίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο με τσάντες Paxos ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ο απόγονος του « λούστρου » Ελγιν : ‘’ Θα ήθελα πολύ τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης στην έπαυλη μου ‘’



















Αγαπητοί μου Έλληνες, παρακολουθώ από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Αμφίπολη. Για την ακρίβεια όταν έμαθα για τα πρώτα ευρήματα έβγαλα εισιτήριο για Ελλάδα και έκτοτε μοιραζόμουν με τον μπάτλερ μου ένα αντίσκηνο σχεδόν δίπλα στις ανασκαφές.Ένα γενναιόδωρο μπαξίσι έφτανε για να μην με ενοχλήσει κανένας.Έχω κληρονομήσει την αγάπη μου για την αρχαία ελληνική τέχνη από τον προ-προπάππο μου, τον λόρδο Έλγιν. Από μικρό παιδί με πήγαινε ο πατέρας μου στο Βρετανικό μουσείο να θαυμάσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα και φούσκωνα από υπερηφάνεια όταν μου εξηγούσε ότι αν δεν είχαν μεταφερθεί θα είχαν πιθανότατα καταστραφεί από τους Οθωμανούς.Όμως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο λόρδος Έλγιν επέλεξε να πουλήσει τα γλυπτά στη Βρετανική κυβέρνηση και ειδικά για τόσο ευτελές ποσό. Τουλάχιστον ας τα κρατούσε στην πατρίδα μας, τη Σκωτία (παρεμπιπτόντως, στο δημοψήφισμα θα ψηφίσω «ναι»). Ακόμα καλύτερα ας τα έφερνε σπίτι, στην οικογενειακή έπαυλη. Πόσες συζητήσεις θα προκαλούσαν στις δεξιώσεις, πόσες κυρίες θα θαμπώνονταν από την ομορφιά τους, πόσο περιζήτητος θα ήμουν.Ήρθε η ώρα να επανορθώσω. Στην αρχή σκέφτηκα να τσιμπήσω τις Σφίγγες που βρέθηκαν στην είσοδο αλλά μου φάνηκαν πολύ φολκλόρ για τα γούστα μου.Νομίζω η μητέρα θα συμφωνούσε. Αντίθετα, οι Καρυάτιδες ήταν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου για τον κήπο. Όταν τις είδα ενθουσιάστηκα, «βίντατζ με μια μοντέρνα πινελιά, αυτό ακριβώς που ονειρευόμουν», είπα μέσα μου.Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές πρέπει πια να πλησιάζω σπίτι.Σας γράφω για να σας ευχαριστήσω, είναι πολύ δύσκολο να διακοσμήσει κάποιος το σπίτι του αυτές τις μέρες. Α, και οι γαλαζοαίματοι όποτε θέλετε να περάσετε να δείτε τις Καρυάτιδες, θα είναι μούρλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: