ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και δημοσιογράφου κ. Πολ Μαντέλου : ‘’ Λες και ήταν χθες ’’



Οι αιρετικοί είναι η μοναδική πικρή συνταγή εναντίον της εντροπίας της ανθρώπινης σκέψης : ( Γιεβγένι Ζαμυάτιν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Εγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα και δημοσιογράφου κ. Πολ Μαντέλου : ‘’ Λες και ήταν χθες ’’
















Το Σάββατο την 30-08-2014 έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατών στις 19 μ.μ. το απόγευμα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Πόλ Μαντέλου με τίτλο ‘’ Λες και ήταν χθες ‘’. Ο αναγνώστης πρέπει να αναμένει από αυτό το βιβλίο την αποκάλυψη μιας αγνής σκέψης, αποκαθαρμένης από τις πολιτικές-κοινωνικές σκουριές της εποχής μας.Αξίζει τον κόπο να γνωρίσουμε την εποχή στην οποία διαδραματίζονται οι ιστορίες του Πολ, για να δούμε πόσο χρήσιμο είναι το βιβλίο στη σημερινή εποχή. Με την επιμέλεια επί το πλείστον του κ. Διονύση Καζούρη Πρόεδρου του πολιτιστικού συλλόγου Φιλιατών οργανώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του φιλιατιώτη Πολ Μαντέλου.Εύγε στο κ. Πρόεδρο Δ,Καζούρη.Ο Πολ γεννήθηκε στο Φιλιάτι γιος του Ανδρέα Μαντέλου από το Μαλούνι Φιλιατών και της Καλλιόπης Μαντέλου από το πλαίσιο Φιλιατών.Είναι εγκατεστημένος προ πολλού μόνιμα στην Αμερική με την οικογένεια του.Οι ιστορίες του Πολ Μαντέλου είναι διηγηματικά άριστες με πλοκή και με δικό τους στυλ,ακόμα και με μια ιδιαίτερη ντοπιολαλιά.Οι ιστορίες του Πολ Μαντέλου ταξιδεύουν τους αναγνώστες νοσταλγικά στον στον θαυμαστό κόσμο των χρόνων που πέρασαν.Την τότε εκείνη εποχή ο κόσμος τότε, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Πολ,δεν είχε τις σημερινές διεξόδους,η ζωή ήταν πιο κοινωνική, με τα καλαμπούρια και τα άκακα πειράγματα, να είναι το αλατοπίπερό της.Τους ομιλητές κάλεσε στο «βήμα του Λόγου» ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Στεργίου.Κύριος ομιλητής ήταν ο βραβευμένος Πρόεδρος το ΚΙΜΕΘΕ κ. Μιχάλης Πασιάκος που με ιδιαίτερη χάρη και αγάπη , άψογα με πολυποίκιλο τρόπο διαμεσολάβησης,τοποθετήθηκε για το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο του βιβλίου.Ο βραβευμένος κ. Μ.Πασιάκος αφού συνεχάρη τους Φιλιαταίους που σε σύντομο χρονικό διάστημα εκδώσαν βιβλία με θέμα το Φιλιάτι,κάτι που έλειπε,διάβασε ιστορίες από το βιβλίο του Πολ και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους. Στην συνέχεια τον Λόγο πήρε ο συγγραφέας κ. Πόλ Μαντέλος ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την έκδοση αλλά και για την παρουσίαση του βιβλίου του ενώ διάβασε μια ιστορία του βιβλίου,από αυτές που έγραψε. Ο διευθυντής - δημοσιογράφος κ. Κώστας Τσώνης της εφημερίδας «Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι» από το βήμα χαιρέτησε την εκδήλωση διαβάζοντας μια ιστορία της αρεσκείας του.Το ίδιο έπραξε και ο συνταξιούχος Εισαγγελέας κ. Σωτήρης Μικρούλης που έχει γράψει ήδη το δικό του βιβλίο.Μετά την παρουσίαση του βιβλίου η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον κόσμο να συγχαίρει τους ομιλητές και τον συγγραφέα ,πίνοντας αναψυκτικά καφεδάκια και τρώγοντας γλυκά .

IEK ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 













 
  Από το ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνεται ότι κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο Κατάρτισης 2014 (2014Β) θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα ειδικοτήτων:
1. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
2 .ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ
9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
10.ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                        
Ο Διευθυντής : Μπούας Ηλίας
                                                                                                                                                                           
Περιφερειακή παράταξη : ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
























Σήμερα, με ειλικρινή σεβασμό στην παράδοση, την φιλοσοφία, την πνευματικότητα και τον κοινωνικό ρόλο της θρησκείας, επιλέξαμε να τονίσουμε τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ρόλου του εκλεγμένου συμβουλου και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, να επισημάνουμε την βαθιά ατομική ευθύνη των δημόσιων προσώπων και να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή-φιλοδοξώντας να την αποκαταστήσουμε και να την υπερασπιστούμε- την σοβαρότητα  της δημόσιας αυτοδέσμευσης. Ως αποδεικτικό της ύπαρξης και προάσπισης των αξιών, των αρχών και της κοινωνικής και δημοκρατικής συνείδησης καθεμιάς και καθενός συμβούλου της Περιφέρειας Ηπείρου.Ο ρόλος του συμβούλου είναι πολιτικός, η δουλειά μας τα επόμενα χρόνια στο Περιφερειακό συμβούλιο θα είναι πολιτική και γι αυτά θα κρινόμαστε απ´ τους συμπολίτες μας Ηπειρώτες καθημερινά στη διάρκεια της θητείας μας, τόσο σαν συλλογικότητες όσο και ατομικά.Αυτά είναι οι βάσεις της σημερινής δημόσιας  αυτοδέσμευσης των ανδρών και γυναικών της παράταξής μας.Μια δέσμευση απέναντι στους συμπολίτες μας,που αποτελεί την σοβαρότερη εγγύηση για τις μάχες που θα δώσουμε για περισσότερη και βαθύτερη ισονομία, διαφάνεια και δημοκρατία, μέσα κι έξω απ´ το συμβούλιο.Είναι η υπεύθυνη δήλωσή μας για ισχυρό, αποτελεσματικό και ανυποχώρητο μέτωπο, που θα αποκαλύψει, θα απομονώσει, και θα αποδυναμώσει τις δυνάμεις που καλλιεργούν το μίσος, τον φόβο και τον φασισμό.Για διαρκή αγώνα ανατροπής των δυνάμεων που καλλιεργούν και εντείνουν την ανασφάλεια, την φτώχεια και τη δυστυχία στον λαό της Ηπείρου, υπερασπίζοντας την "ανάπτυξη" των λίγων και φροντίζοντας με καθε τρόπο για την αύξηση της ισχύος και των κερδών τους.
Όλγα Γεροβασίλη ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας                                                          
επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 19χρονος Βούλγαρος, ο οποίος  μετέφερε με αυτοκίνητο τρεις υπηκόους Συρίας, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα












 
Οι ανωτέρω υπήκοοι Συρίας συνελήφθησαν για πλαστογραφία .Συνελήφθησαν την 29.08.2014 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα,από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 19 ετών και τρεις υπήκοοι Συρίας,για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και της πλαστογραφίας.Ειδικότερα, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας,σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος Βούλγαρος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 20 και 36 ετών), με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα.Κατά τον έλεγχο, οι υπήκοοι Συρίας κατείχαν και επέδειξαν τρία πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία φέρονται να έχουν εκδοθεί από τις Βουλγαρικές Αρχές.Τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: