ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων με τους νέους περιορισμούς στο κυνήγι ενόψει



Εμπειρία είναι αυτό που παίρνεις όσο ψάχνεις για κάτι άλλο : ( Φρεντερίκο Φελίνι )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων με τη γνωστοποίηση για τους νέους περιορισμούς στο κυνήγι ενόψει 
 Με τη γνωστοποίηση νέων περιορισμών για το κυνήγι, στο πλαίσιο των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών για την Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, συνέπεσαν οι εκλογές του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων και το νέο «πλήγμα» για τον Κυνηγετικό κόσμο δεν μπορούσε παρά να μονοπωλήσει τις συζητήσεις.Οι εκλογές για την κυνηγετική οικογένεια των Ιωαννίνων που μετρά πάνω από 5000 μέλη, είχε ικανοποιητική προσέλευση, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο Βαγγέλη Λύτρα, ο οποίος απέδωσε την συμμετοχή στην κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται ο χώρος, λόγω της «επίθεσης» που δέχονται οι κυνηγοί από «οικολογούντες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε πως πίσω από τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες μη κυβερνητικές οργανώσεις που κατασπατάλησαν εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. «Περιορίζουν την δράση των κυνηγών χωρίς λόγο, ώστε να παρουσιαστούν οι ίδιοι μετά ως προστάτες του περιβάλλοντος και να διεκδικήσουν ξανά δημόσιο χρήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στις εκλογές συμμετείχε ένας συνδυασμός με 10 συνολικά υποψηφίους για το νέο Δ.Σ και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 και αργά το βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος εκοιμήθη
Εκδήμησε : Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων
 Τη δύσκολη μάχη που έδινε για να μείνει στη ζωή, έχασε το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, πριν από λίγες ημέρες είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι γιατροί έδιναν μάχη, όμως παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια, η κατάσταση της υγείας του δεν παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης.Έτσι το απόγευμα της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή.Ήταν ηλικίας 84 ετών. Από τους πιο προοδευτικούς ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου, Θεόκλητος (Σετάκης) γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.Τις γυμνασιακές του σπουδές επεράτωσε στην Κρήτη. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος.Από το 1961 μέχρι το 1968 υπηρέτησε ως Στρατιωτικός Ιερέας, από δε το 1968 έως της εκλογής του ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.Εξελέγη και χειροτονήθηκε Επίσκοπος το 1975. Ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων και δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ 

Η εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου προκαλεί απέραντη θλίψη.Η Εκκλησία της Ελλάδος έχασε έναν δυναμικό ιεράρχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, έχασε τον Ιεράρχη της,που, για τέσσερις δεκαετίες,έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά,αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.Η συνεισφορά του μακαριστού Θεόκλητου στην Ορθοδοξία θα κριθεί από το χρόνο και από τους εκκλησιαστικούς ταγούς.Από τη συνεργασία που είχαμε για πολλά χρόνια, εκείνο που τούτη την ώρα μπορώ να καταθέσω, είναι ότι ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν με πάθος τις απόψεις τους.Ο Θεόκλητος αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιαίτερα όμως στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.Η σκέψη μας τον συνοδεύει.
Θεοκλήτου, Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Αιωνία η μνήμη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
 Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννη Παπαλέξη για την εις κύριον εκδημία του υπερτίμου και Εξάρχου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρού Θεόκλητου.Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης  με το άγγελμα του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, από τους πιο σημαντικούς ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που σφράγισε με την παρουσία του την πορεία της για τέσσερις δεκαετίες, δεν βρίσκεται στη ζωή. Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη.Το πλούσιο έργο του, έργο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμικό συνέδεσε την Εκκλησία με την κοινωνία και απάντησε σε βασικές ανάγκες της. Τα οράματά του και οι ιδέες του, ιδέες προοδευτικές και καινοτόμες,η επιμονή του και η μαχητικότητά του για αυτές, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.Με τη ζωή του και τη στάση του έδειξε έμπρακτα τον ξεχωριστό ρόλο που πρέπει να έχει ο ποιμενάρχης. Η απουσία του μας κάνει όλους φτωχότερους, απευθύνω τις συλλυπητήριες ευχές μου στην Ιερά Μητρόπολη και στους οικείους του εκλιπόντος Ιεράρχου. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την αγάπη προς τους συνανθρώπους του και την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ  κας  ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
   Εκφράζω τη θλίψη μου για την εκδημία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.
Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος υπήρξε ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο της Εκκλησίας και η συνεισφορά του με ρηξικέλευθες απόψεις για εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα ήταν σημαντική.
Οι πρωτοβουλίες του στην έκφραση αλληλεγγύης της τοπικής εκκλησίας προς ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας υπήρξαν καθοριστικές.
Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος με την συνεισφορά του και την έμπρακτη στήριξή του στη δημιουργία δομών που αφορούν στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη διάθεση προσφοράς και δωρεάς, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.
Υπήρξε ένας φωτισμένος ιεράρχης, που τίμησε με το ήθος και την ακεραιότητά του την Μητρόπολη των Ιωαννίνων και την Εκκλησία της Ελλάδας
Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό.
Όλγα Γεροβασίλη , Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ
 Κατά την συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ με τους πρυτάνεις, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου των πρυτάνεων στις 10 Απρίλη 2014 προέκυψαν τα εξής:
•Τα αποτελέσματα των ξεχωριστών συναντήσεων των εκπροσώπων των ιδρυμάτων με τον υπουργό ήταν ίδια με αυτά της συνάντησης του με το Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ.
•Οι πρυτάνεις δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την κατάρτιση των οργανισμών.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην τοποθέτησή τους, έκαναν σαφές ότι πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό του υπουργού και της κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις διαθεσιμότητες για να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των οργανισμών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην πλήρη εφαρμογή των νόμων 4009 και 4076, με ότι αυτό συνεπάγεται για το χαρακτήρα που θα πάρει η ανώτατη εκπαίδευση και για τις ανατροπές που θα φέρει και στις σπουδές και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στα ιδρύματα.Συμπλήρωσαν ότι αν και πλευρές των παραπάνω νόμων ήδη εφαρμόζονται, με την συμβολή των διοικήσεων των ιδρυμάτων, ωστόσο η θέση μας παραμένει ενάντια στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή του συνόλου των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε να μην προχωρήσει καμία απόλυση συναδέλφου, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση προχωρούν ακάθεκτοι με την κατάρτιση των οργανισμών. Σαν έτοιμοι από καιρό και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα καθυστερούσαν αδικαιολόγητα στην υποβολή των αναγκών σε προσωπικό, συντάσσονται με τον εκβιασμό του υπουργείου και επιταχύνουν την ολοκλήρωση των οργανισμών (οι οποίοι άλλωστε προχωρούν κανονικά σε μια σειρά ιδρύματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στο μέτρο της διαθεσιμότητας).Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα.Να πάρουν πίσω τον εκβιασμό και να μην συνδέουν τη διαδικασία αυτή με την κατάρτιση των οργανισμών.Καλούμε τους συναδέλφους, διαθέσιμους και μη, να μην υποκύψουν στον εκβιασμό. Να μην συναινέσουν στην κατάρτιση του οργανισμού με την ελπίδα ότι έτσι κάποιοι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Η προώθηση της εφαρμογής του νόμου – πλαισίου απειλεί δικαιώματα και κατακτήσεις. Στην τακτική του μαστίγιου και του καρότου του υπουργείου, να απαντήσουμε με ξεκάθαρη στάση και ανυποχώρητο αγώνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε πόντο πίσω από τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική που συναποφασίζει με την ΕΕ, την λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου.
. Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση. Καμία δίωξη συναδέλφου.
. Όλοι μαζί μια φωνή, μια γροθιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά.
. ΑΕΙ-ΤΕΙ στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων .

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού στο Κουτσελιό Ιωαννίνων
 Την 13-04-2014 το μεσημέρι, στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 74χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 89χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πεζού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Στην πλατεία Μαβίλη η συνάντηση Μοτοσικλετιστών για την πίτα της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων
 Συνάντηση στην πλατεία Μαβίλη έκαναν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, με μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και κυβισμού, που βρίσκονται στα Γιάννενα από ολόκληρη την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή, για να κόψουν την καθιερωμένη πίτα με την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων και να δώσουν μια μικρή «πρόγευση» από την 33η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών που θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο,  από τις 05 έως τις 09 Ιουνίου.Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, αλλά συμβολική για να καταδειχθεί η ανάγκη δημιουργίας θέσεων στάθμευσης για μηχανές σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως και στην παραλίμνια περιοχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΛΕΜΙ Βασίλη Λάππα.Ο Γ. Γ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Δουλμπέρης εξήρε την «αποκατάσταση» της εικόνας της πλατείας Μαβίλη και έστειλε ένα μήνυμα ασφαλούς συνύπαρξης των οχημάτων και των μοτοσικλετών στους δρόμους της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα τροχαίων.Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ν. Γκόλας «καλωσόρισε» την εκδήλωση, λέγοντας πως ο Δήμος είναι αρωγός στην Λέσχη και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που μπορεί να επιφέρει και τουριστική ανάπτυξη στην πόλη. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για την δημιουργία πίστας αγώνων, enduro αρχικά, ενώ σε αυτό στάθηκε και το μέλος της ΕΛΕΤΑ Γ. Παπαζήσης.

ΔΗΜΑΡ : Ερώτηση για τη δαθεσιμότητα και κινητικότητα στο χώρο της υγείας 
 Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και Κατερίνα Μάρκου σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα στο χώρο της υγείας, αναδεικνύοντας τις αρνητικές συνέπειες της επιμονής στη διαδικασία της οριζόντιας διαθεσιμότητας ολόκληρων κατηγοριών ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, οι οποίες επιφέρουν αναστάτωση και ταλαιπωρία στο προσωπικό και τους ασθενείς.Τονίζουν ότι μία διαδικασία που ξεκίνησε με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού του συστήματος υγείας, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα και η πλήρης κάλυψη του πληθυσμού έχει πλέον εξελιχθεί σε μέθοδο διευκόλυνσης του Υπουργείου, για να προβαίνει σε μαζικές αλλαγές εργασιακών σχέσεων και αυθαίρετες καταργήσεις ολόκληρων κλάδων εργαζομένων, καταστρατηγώντας πλήρως τη μεταρρυθμιστική φιλοσοφία της διαδικασίας.Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη και συνεχής λειτουργία του δημοσίου συστήματος υγείας κατά τη διάρκεια των διαθεσιμοτήτων του προσωπικού, καθώς και ποια πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν για να διασφαλιστεί η άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν από τις αποχωρήσεις του ιατρικού προσωπικού στο ΠΕΔΥ και στα νοσοκομεία.Εκφράζουν, επίσης, τις ανησυχίες τους για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά το διάστημα που δεν λειτουργούν οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ, λόγω διαθεσιμότητας του προσωπικού και ερωτούν εάν πρόκειται να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τυχόν έξοδα στα οποία θα υποβληθούν λόγω της διαθεσιμότητας.

Όλυ Τσουμάνη : Λαϊκή Συσπείρωση - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 
  Της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυς Τσουμάνη.Σχετικά με τους πανηγυρισμούς του κ. Καχριμάνη για τα κονδύλια που δίνονται στην Ήπειρο για τον πρωτογενή τομέα. Οι πανηγυρισμοί του κ. Καχριμάνη για τη «νίκη» που πέτυχε με την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του 30% του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, είναι και κάλπικοι και αποπροσανατολιστικοί. Κάλπικοι, γιατί αυτά τα κονδύλια, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, θα κατευθυνθούν είτε άμεσα (με απευθείας χρηματοδότηση) είτε έμμεσα (μέσω των μεγάλων έργων) στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου και των βιομηχάνων των Τροφίμων. Άρα, κανένας πανηγυρισμός για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του τόπου μας που αντικειμενικά θα είναι ξανά οι μεγάλοι χαμένοι, όπως ακριβώς προστάζει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, που με νύχια και δόντια υπερασπίζεται ο κ. Καχριμάνης. Αποπροσανατολιστικοί, γιατί το ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα κονδύλια, το κεντρικό ή το τοπικό Κράτος, δεν αλλάζει την ουσία. Ότι δηλαδή, το αστικό κράτος με τους εκάστοτε αντιπροσώπους του θα κάνει τη μοιρασιά, με στόχο την προώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του βάρβαρου και βίαιου δηλαδή ξεκληρίσματος των φτωχών παραγωγών προκειμένου να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή τους στα χέρια λίγων επιχειρηματιών.Την ίδια ώρα, 6 αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία, ανάμεσά τους και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταδικάζονταν σε ποινές φυλάκισης γιατί πρωτοστάτησαν στα αγροτικά μπλόκα του 2009, στα παλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης «Νόμος και Τάξη» !
 Όσες προσπάθειες λοιπόν και αν κάνει ο κ. Καχριμάνης για να παρουσιάσει το «άσπρο – μαύρο», δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που λέει:Το «πετσόκομμα» των αγροτικών επιδοτήσεων ξεκίνησε, με την κατ΄ αρχήν μείωση της ενιαίας ενίσχυσης φέτος κατά 8,5%. Ήδη οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι μετά τα χαράτσια, τις αυξήσεις σε ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ, γεωτρήσεις, στα αγροτοεφόδια και την άγρια φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ κλπ, οδηγούνται στην παραπέρα μείωση του πενιχρού εισοδήματός τους, ώστε άμεσα και βίαια να οδηγηθούν  στο  ξεκλήρισμά για όσους έχουν απομείνει!  Έτσι εξυπηρετείται και υλοποιείται πιο γρήγορα ο στόχος της νέας ΚΑΠ 2014-2020 για να  κυριαρχήσει η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση.Η  νέα αφαίμαξη στο τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης από τη κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ, θέλουν να περάσει στα «μουλωχτά» για να μην αποτελέσει και αυτό ένα από τα κριτήρια ψήφου, μπροστά στις επικείμενες  εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή.  Για να μην σταθεί εμπόδιο στα ψέματα και αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για την σκληρή, φιλομονοπωλιακή  πολιτική  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στην καταστροφή μικρομεσαίους  αγρότες και  επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει σε ανεργία τα παιδιά μας.Τα προγράμματα των νέων αγροτών, οι νέες δηλαδή θηλιές που περνάνε στο λαιμό των απελπισμένων από την ανεργία νέων ανθρώπων, ώθησαν εκατοντάδες τέτοιους παραγωγούς στα μπλόκα του αγώνα φέτος !
Ο δήθεν «τσακωμός» του Περιφερειάρχη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μπορεί να κρύψει τη συμπόρευσή τους στην υλοποίηση της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής, μιας και οι δυο τους, μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές αγροτικές ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, της πρώην Ένωσης ΑΣ του Μπαλτογιάννη και του Τζίμα στα Γιάννενα, διάφορους Δημάρχους σε όλη την Ήπειρο, συνδιοργανώνουν φιέστες για τη διαφήμιση της νέας ΚΑΠ 2014-2020 !
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η ΚοινήΑγροτική Πολιτική είναι ένα εργαλείο που αν το αξιοποιήσει η χώρα μας σωστά, θα δώσει σημαντική ώθηση σε αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Αυτή την ανάπτυξη υπερασπίζεται το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με αυτή την πολιτική, θέλει να γίνει αυριανή κυβέρνηση !
Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Αγροτική ανάπτυξη σε όφελος του λαού θα έχουμε εκτός της ΕΕ, εκτός δεσμεύσεων και εκτός περιορισμών και βεβαίως με άλλον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και κυρίως με την εθελοντική ενοποίηση μικρο-ιδιοκτησιών, παραγωγικών συνεταιρισμών, κοινές καλλιεργητικές φροντίδες, που εκεί τη μικρή ιδιοκτησία την κάνεις μεγάλη, αυξάνεις την παραγωγικότητα και παράγεις φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα. Βεβαίως, μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι η χαντζάρα της ΕΕ. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, αιτήματα επιβίωσης για το σήμερα, για το παρόν των φτωχών παραγωγών.Η ψήφος της μικρομεσαίας αγροτιάς στην τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου, πρέπει να γίνει όπλο υπεράσπισης της γης και της παραγωγής, της ίδιας της ζωής των οικογενειών των παραγωγών. Υπάρχει πολύτιμη πείρα από τα «κέρδη» που αποκόμισαν οι αγρότες μέσα από την ΕΟΚ παλιότερα, την ΕΕ σήμερα. Αυτή η πείρα πρέπει τώρα να γίνει κριτήριο οργάνωσης και αγώνα, να γίνει κριτήριο ψήφου και στην κάλπη. Με ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στις Ευρωεκλογές, στην περιφέρεια Ηπείρου, στους Δήμους αλλά και τα σωματεία, τους συλλόγους, τις πόλεις και τα χωριά, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος που θα βάλει εμπόδια, θα οδηγήσει σε συνολικότερες ανατροπές με οδηγό τις λαϊκές ανάγκες και την κάλυψή τους !
Γιάννενα, 13/04/2014 

Στην Ζάκυνθο υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ελιά η κα Αφροδίτη Αλ Σάλέχ
 Την Ζάκυνθο επισκέφθηκε το Σάββατο και Κυριακή 12 -13 Απριλίου, η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, Αφροδίτη Αλ Σάλέχ.Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νησί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζακύνθου και υποψήφιο στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, κ. Στέλιο Μποζίκη  και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Επίσης συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου κ.Διονύση Μποτώνη καθώς και με άλλα στελέχη της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συζήτησαν αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Η Αφροδίτη Αλ Σαλεχ , τόνισε προς τους συνομιλητές της, πως τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το λαϊκισμό και την δημαγωγία. Μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τους άξιους και ικανούς ανθρώπους και κυρίως τους νέους. Αυτή την Ελλάδα χρειαζόμαστε για να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία που δεν θα μας γυρίσει στο παρελθόν, αυτήν την Ελλάδα θέλουμε, κατέληξε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ.Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «η περίοδος της σιωπής για το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε" και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να βγει η χώρα από την κρίση και να ξεκινήσει η αποκατάσταση των αδικιών."Πρέπει να πούμε την αλήθεια και να θελήσουν και οι πολίτες να ακούσουν τι πραγματικά έγινε αυτά τα χρόνια της κρίσης"."Εθνικό είναι το αληθές" είπε μνημονεύοντας τη ρήση του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές, είπε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Η Ευρώπη μας νοιάζει,η Ευρώπη μας αφορά. Με την ψήφος μας στην ελιά- Δημοκρατική Παράταξη στις ευρωεκλογές, στηρίζουμε το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα και τον υποψήφιο μας, τον Μαρτιν Σουλτς. Με την ψήφος μας στην ελιά - Δημοκρατική Παράταξη, μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Διαδικτυακό μάθημα για την επιχειρηματικότητα
 Tο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και η Metavallon προσφέρουν ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) από την πλατφόρμα Coursera που για πρώτη φορά θα έχει υλικό ειδικά σχεδιασμένο για το ελληνικό κοινό. H δράση στηρίζεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.Το μάθημα διοργανώνεται από το καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University και θα διαρκέσει από 28 Απριλίου μέχρι 9 Ιουνίου 2014. Αφορά στο πώς αναπτύσσονται τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα εν καιρώ κρίσης και σε οικονομίες σε μετάβαση. Το μάθημα προσφέρει απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης,την ανεύρεση κεφαλαίου και την αξιοποίηση ενδιάμεσων υποστηρικτικών δομών.Για την δημιουργία του ελληνικού εκπαιδευτικού υλικού βιντεοσκοπήθηκαν 36 συνεντεύξεις, στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες επιχειρηματίες, ειδικοί επί της χρηματοδότησης, εκπρόσωποι οργανισμών και κρατικών φορέων. Είναι η πρώτη φορά που ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα έχει ενσωματώσει σε τέτοια έκταση υλικό από την Ελλάδα.Την Πέμπτη 29/5 στις 15:00 θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στα Ιωάννινα για όσους έχουν εγγραφεί στο μάθημα . Η εκδήλωση αυτή είναι στο πλαίσιο των 4 συναντήσεων που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικές με το μάθημα στους ακαδημαϊκούς υπευθύνους του μαθήματος, καθώς και να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους ομιλητές Αλεξάνδρα Χολή από την Metavallon και τον Χάρη Μακρυνιώτη από την Endeavor Greece.Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτή την μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, δεν έχει παρά να εγγραφεί στην ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/mooc.Η δράση στηρίζεται από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΙΝΚΑ : Προσοχή  στις Πιστωτικές Κάρτες κατά την  εορταστική περίοδο του Πάσχα 
 Τα επιτόκια είναι υψηλά και ο κίνδυνος περαιτέρω υπερχρέωσης των καταναλωτών είναι ορατός, αν δεν πληρώνονται κανονικά οι δόσεις  των καρτών και δεν γίνει σωστή ιεράρχηση και αξιολόγηση των διαφόρων αναγκών. Καταναλωτές εύποροι, νεόπτωχοι, φτωχοί, όλοι λειτουργούν κάτω από συνθήκες συναισθημάτων. Πολλοί αγοράζουν ένα χαμόγελο εορτών, υποθηκεύοντας το οικονομικό τους μέλλον.Η υπερχρέωση των νοικοκυριών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ, όμως στην χώρα μας το πρόβλημα, είναι πολύ οξύ - και εξαιτίας των παραπλανητικών διαφημίσεων, των σκληρών μεθόδων πώλησης, των καταχρηστικών ή ασαφών όρων, των υψηλών επιτοκίων, των τόκων υπερημερίας , κ.ά.Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, κ. Πάντος Χριστόδουλος επισημαίνει: «Οι ανάγκες των καταναλωτών είναι πολλές και τα οικονομικά τους πενιχρά. Ο μιμητισμός και η μανία της υπερκατανάλωσης του πολίτη – καταναλωτή, θα τον οδηγήσουν και πάλι στο χρέος. Και ποια είναι η λύση στην οποία καταφεύγει; Ο δανεισμός».Προσοχή στις Πιστωτικές Κάρτες.Πριν ξεκινήσετε τη συνδρομή σας σε μια κάρτα ή ακόμα και τώρα που έχετε ήδη μια ελέγξτε το ΣΕΠΠΕ (Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης).Αυτό περιλαμβάνει:
•Το ονομαστικό επιτόκιο, το επιτόκιο δηλαδή με το οποίο χρεώνεστε κανονικά για κάθε αγορά σας .
•Τα υπόλοιπα έξοδα, δηλαδή τις προμήθειες που χρεώνει η τράπεζα όπως:
.Η συνδρομή, Η ασφάλιση της κάρτας,Η συνεισφορά του νόμου 128/75 (0,60% στο επιτόκιο) . Επισημαίνουμε ότι η συνδρομή της κάρτας αποτελεί καταχρηστικό όρο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη στιγμή που το επιτόκιο συμφωνείται ελεύθερα.Άτοκες δόσεις :
Για τους περισσότερους καταναλωτές οι άτοκες δόσεις των πιστωτικών καρτών είναι ο επίγειος παράδεισος! Το Ινστιτούτο Καταναλωτών σας εφιστά την προσοχή: Αν κάθε μήνα μπορείτε να πληρώνετε μόνο το μίνιμουμ της καταβολής – όπως αναγράφεται στη βάση του λογαριασμού σας - π.χ. 30 ευρώ, ενώ χρωστάτε 100 ευρώ, τότε το υπόλοιπο ποσό της άτοκης δόσης πάει για τον επόμενο μήνα και επιβαρύνεται με το επιτόκιο.Ποιο είναι το μυστικό; Να πληρώνετε κάθε μήνα ολόκληρο το ποσό με το οποίο είστε χρεωμένοι. Τότε μόνο οι δόσεις παραμένουν άτοκες.Άλλες επιβαρύνσεις : Για κάθε αγορά που κάνετε σε οποιαδήποτε χώρα εκτός από εκείνη όπου εκδώσατε την κάρτα σας, επιβαρύνεστε με ένα 3% επιπλέον στο ονομαστικό επιτόκιο. Αν κάνετε υπέρβαση του πιστωτικού ορίου πληρώνετε άλλο ένα 3% επιτόκιο. Αν έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκτός από τον τόκο επιβαρύνεστε και με επιτόκιο υπερημερίας περίπου στο 2,5% από την πρώτη μέρα της καθυστέρησης. Όπως διαπιστώνετε μαζεύονται αρκετά περιττά ποσοστά που επιβαρύνουν χωρίς λόγο τις οφειλές σας αν δεν κάνετε συνετή χρήση της οφειλή σας.Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών κ. Πάντος Χριστόδουλος: «μην εμπιστεύεστε τις τράπεζες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Μην ξεχνάτε ότι στόχος τους είναι το κέρδος και όπως αποδείχτηκε σε κάποιες περιπτώσεις όχι με τον καλύτερο τρόπο».Αν τελικά αποκτήσετε το πολυπόθητο πλαστικό χρήμα ή γενικά το χρησιμοποιείτε πολύ, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, κ. Πάντος Χριστόδουλος, συμβουλεύει:
•Μην υπερβαίνετε το πιστωτικό σας όριο
•Να πληρώνετε ακριβώς την ημέρα που σας έχει ορίσει η τράπεζα ώστε να μην χρεώνεστε την υπερημερία
•Να ζητάτε πάντα αντίγραφο της σύμβασης που υπογράψατε.
•Γενικά κρατήστε τις οφειλές σας μέχρι το ένα τρίτο των εισοδημάτων σας. Είναι η μαθηματική σχέση που εξασφαλίζει την ευκολία στην ανταπόκριση των υποχρεώσεών σας.
•Ζητήστε έγγραφή δέσμευση της τράπεζας σε περίπτωση προεξόφλησης σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχετε.
•Μην χρησιμοποιείτε πάνω από δύο κάρτες . Είναι εγγυημένο ότι θα μπερδευτείτε τι χρωστάτε και που.
•Να καταβάλετε ολόκληρο το ποσό που χρωστάτε κάθε μήνα.
•Να ζητάτε πλήρη ενημέρωση και αναλυτική οικονομική κατάσταση κάθε μήνα ώστε να ελέγχετε άμεσα και ολοκληρωτικά τα χρέη σας.
•Οφείλετε να γνωρίζετε ότι μια αγορά με κάρτα δεν πρέπει να χρεώνεται διαφορετικά απ' ότι μια αγορά με μετρητά ούτε να πληρώνετε εσείς το κόστος της προμήθειας που χρεώνει η τράπεζα για τη χρήση της πιστωτικής κάρτας.
•Να κοιτάτε πάντα το χαρτάκι που βγαίνει από το πιστωτικό μηχάνημα που σας ενημερώνει τι ποσό χρεώθηκε στην κάρτα σας. Μην πετάτε αυτό το χαρτάκι ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε στο τέλος του μήνα τα ποσά που ξοδέψατε και αυτά που χρεωθήκατε.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα
 Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1.Τη Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15.00 έως 22.00 και την Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 06.00 έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
•Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ  145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
•Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
•Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
•Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
2.Τη Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:  
•Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
•Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
•Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
•Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
3.Την  Τρίτη  22 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις: 
•Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
4. Την ημέρα του Πάσχα (Κυριακή 20 Απριλίου 2014) δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
5. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
•Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
•Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
•Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
•Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
•Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
•Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
•Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
•Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».
•Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.
•Τα φορτηγά οχήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από σχετική απόφαση της τοπικής Δ/νσης Τροχαίας.
•Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι :
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :
•Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
•Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Nα σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
•Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
•Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
•Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
•Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
•Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: