ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην « φάκα » από μπλόκο 160 κιλά χασίς στην Κορίτιανη



Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία : ( Αλεξάντρ Σολζενίτσιν )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στην « φάκα » από μπλόκο 160 κιλά χασίς στην Κορίτιανη














 
Την 04-04-2014/08.30 στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε αυτ/το στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (159.264) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.Εντοπίστηκε σε «μπλόκο» στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.Συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 159 κιλά κάνναβης.Ο δράστης μετέφερε τα ναρκωτικά με κλεμμένο αυτοκίνητο, που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.Αναλυτικά : Συνελήφθη, την 04-04-2014 το πρωί, στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας  32 ετών, ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας.Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων από μεικτά συνεργεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εντοπίστηκε στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος,στο οποίο βρέθηκαν εκατόν σαράντα έξι (146) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (159.264) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, περισυλλέγησαν και κατασχέθηκαν.Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο,που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ήταν κλεμμένο από την 26-01-2014, ενώ οι πινακίδες που έφερε ήταν πλαστές.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Μετά από έρευνα στην οικία του 32χρονου εμπόρου ναρκωτικών, που συνελήφθη χθες στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε παράνομος οπλισμός και ναρκωτικά.Αναλυτικότερα, σε  έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα πιστόλι, μάρκας “walther P99” διαμετρήματος 9 mm.
•δεκαεπτά (17) φυσίγγια (9) mm και ένα φυσίγγιο (5,6) mm.
•ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (1) κιλού και (18,06) γραμμαρίων, σε διάφορες συσκευασίες.
•μία ζυγαριά ακριβείας και ένας τρίφτης.
•διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον σακουλάκια  κ.λ.π.).
•ένα σπρέι.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη επίσης και η 51χρονη μητέρα και σύνοικος του δράστη, η οποία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εισέβαλε γυμνός στην εκκλησία … με τα « liokia » να ανεμίζουν..?
… « αν αυτό όμως το έκανε χριστιανός σε Τζαμί θα γινότανε παγκόσμιος θρησκευτικός πόλεμος » …
 Αποτελεί πλέον τον φόβο και τον τρόμο για τους κατοίκους στο χωριό. Με την παραμικρή αφορμή στήνει καβγά και επιτίθεται κατά πάντων, χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Η Αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς τον έχει συλλάβει ουκ ολίγες φορές, όμως εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρόκειται για έναν υπήκοο Τουρκίας, ο οποίος έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ζει μόνιμα στο Κομπότι της Άρτας.Το τελευταίο διάστημα είναι μόνιμος πρωταγωνιστής επιθέσεων και καβγάδων στο χωριό. Το αποκορύφωμα ήταν όταν το απόγευμα της Τετάρτης, εισέβαλε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ολόγυμνος και στράφηκε κατά πάντων με ενέργειες που δεν περιγράφονται.Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του. Για πολλοστή φορά.Την Πέμπτη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Άρτας με το αίτημα απ' την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης, να εξεταστεί από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανό πρόβλημα και τρόπος αντιμετώπισης.Σύμφωνα με τη γνωμάτευση της Κλινικής, δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης.Η Εισαγγελία Άρτας έκρινε ότι ο εν λόγω δεν είναι επικίνδυνος κι αφέθηκε ελεύθερος.Έτσι από το πρωί της Παρασκευής επέστρεψε και πάλι στο Κομπότι.Μόνο που οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και απευθύνονται συνεχώς στην Αστυνομία για την εξεύρεση λύση.Ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κώστας Βαρέλης, μιλώντας στο Epiruspost.gr δεν έκρυψε τον προβληματισμό του σημειώνοντας ότι η υπηρεσία του προσπαθεί να βρει λύση όμως αυτή δεν είναι εύκολη.Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Κομποτίου ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρωταγωνιστεί σε επεισόδια σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επιτίθεται κατά πάντων χωρίς αιτία κι αφορμή και κανένας δεν μπορεί να ξέρει μέχρι που είναι ικανός να φτάσει.

ΕΛ.AΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Περί βεγγαλικών – φωτοβολίδων στα Αμπέλια Άρτας
 Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή και πώληση παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων στην Άρτα.Κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου στα σπίτια του, κατασχέθηκαν συνολικά -2.098- παιδικά αθύρματα  και κροτίδες καθώς και -3.346- γραμμάρια λαθραίου καπνού.Οι έλεγχοι εν όψει των εορτών του Πάσχα θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.Συνελήφθη, την 04-04-2014 το μεσημέρι στα Αμπέλια Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και πώληση παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων καθώς και για κατοχή λαθραίου καπνού.Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε σπίτια, ιδιοκτησίας του 52χρονου στα Αμπέλια Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.098) παιδικά αθύρματα και κροτίδες καθώς και (3.346) γραμμάρια λαθραίου καπνού.Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας,ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.Οι έλεγχοι δεν θα αποσκοπούν μόνο στη τήρηση της νομοθεσίας, αλλά κυρίως στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και θα επικεντρωθούν κυρίως στον εντοπισμό χώρων όπου οι κροτίδες και τα βεγγαλικά φυλάσσονται ή καταστημάτων όπου πουλιούνται. Παράλληλα όμως, έλεγχοι Θα πραγματοποιούνται και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα αντικείμενα αυτά.  
Περί ναρκωτικών στο Κερασοχώρι Φιλιατών
 Την 04-04-2014/21.30 στο Κερασοχώρι Φιλιατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (19) δέματα, τα οποία περιείχαν (20) κιλά και (462) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Δράστες αναζητούνται. 



Συνελήφθησαν δύο λαθροδιακινητές στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων
 Μετέφεραν με  ΙΧΕ αυτοκίνητο έναν λαθρομετανάστη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε  μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Συνελήφθησαν την 04-04-2014 το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.),  στην Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 23χρονο λαθρομετανάστη. Ειδικότερα,η σύλληψη των διακινητών πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους  και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Κατά τον έλεγχο,  προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων ...χρήμα όμως υπάρχει;;;
 Αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων σε 2 δόσεις σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.Σε πρώτη φάση, θα προωθηθούν ρυθμίσεις που...θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους πολίτες έχουν δηλώσει ακινησία των οχημάτων τους να τα επανακυκλοφορήσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν μόνο στο διάστημα αυτό και όχι σε ολόκληρο το έτος.Σε δεύτερη φάση, θα επιδιωχθεί να νομοθετηθούν διατάξεις με τις οποίες θα επέρχονται μειώσεις στα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης όλων των Ι.Χ. αυτοκινήτων και στους φόρους πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ. με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καθιερώνονται τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.Με τη διάταξη αυτή, θα προβλέπεται, ειδικότερα, ότι οι φορολογούμενοι που έχουν θέσει σε ακινησία τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους έχοντας καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν:
-είτε να ξανακυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητά τους για χρονικό διάστημα ενός μηνός, παίρνοντας πίσω τις πινακίδες προσωρινά και πληρώνοντας στο Δημόσιο το 1/12 των τελών κυκλοφορίας του έτους 2014, δηλαδή μόνο τα τέλη που αντιστοιχούν σε ένα μήνα.
-είτε να θέσουν σε κυκλοφορία τα αυτοκίνητά τους οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, παίρνοντας πίσω τις πινακίδες και καταβάλλοντας στο Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ξανακυκλοφορήσει το όχημα.
Στην περίπτωση αυτή, χρονικό διάστημα κυκλοφορίας μεγαλύτερο των 15 ημερών μέσα σε ένα μήνα θα θεωρείται ολόκληρος μήνας ενώ αντίθετα χρονικό διάστημα μικρότερο των 15 ημερών δεν λαμβάνεται υπόψη.
Για παράδειγμα, εάν ένας φορολογούμενος ξαναθέσει σε κυκλοφορία το αυτοκίνητό του στις 13 Ιουνίου 2014, τότε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι από την 1-6-2014 έως την 31-12-2014, δηλαδή 7 μήνες.
Συνεπώς, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει τα 7/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά του.
Εάν ένας άλλος φορολογούμενος ξαναθέσει σε κυκλοφορία το αυτοκίνητό του στις 20 Ιουλίου 2014, τότε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι από την 01-08-2014 έως την 31-12-2014, δηλαδή για 5 μήνες.Συνεπώς, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει τα 5/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά του.Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε άλλο νομοσχέδιο το οποίο προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο θα περιληφθούν ακόμη πιο σημαντικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οποίες θα προβλέπουν:
-μειώσεις στα τεκμήρια για όλα τα Ι.Χ. Οι μειώσεις θα ανέρχονται στα επίπεδα του 30% και θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2014, τα οποία θα φορολογηθούν το 2015.
- μειώσεις στους φόρους πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.
Δεδομένου ότι οι φόροι πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζονται σε ποσοστά επί των τεκμηρίων διαβίωσης, η μείωση των τεκμηρίων κατά 30% θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση και τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης.

Για νέα γενιά «χρυσοφόρων» ΜΚΟ, προειδοποιεί ο Ρακιντζής
 Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε νέα γενιά χρυσοφόρων ΜΚΟ λόγω των απευθείας αναθέσεων σε αυτές έργων από δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις κρούει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.Όπως επισημαίνει με δήλωσή του στην "Καθημερινή", από τη συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ και δήμων υπάρχει κίνδυνος νομολογιακά να θεωρηθούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ παρένθετα πρόσωπα με εργοδότες του ΟΤΑ γιατί θα ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Αυτό που προβληματίζει τις ελεγκτικές αρχές είναι η απευθείας ανάθεση έργων χωρίς διαγωνισμούς όπως συνέβη στην περίπτωση σύμβασης ανάμεσα στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμος Αθήνας και Πειραιά, την ΚΟΙΝΣΕΠ Αναπνοή και το δήμο Κορυδαλλού καθώς το έργο ύψους 403.156 ευρώ ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό αν και πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι υπάλληλος του Συνδεσμου.

Κινδυνεύουν με λουκέτο οι μισές μικρές επιχειρήσεις
 Οι οικονομικές υποχρεώσεις και η μείωση του τζίρου απειλούν το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αφού οι μισές σχεδόν απειλούνται με λουκέτο ακόμη και μέσα στους επόμενους έξι μήνες.Σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, μία στις δύο επιχειρήσεις που απασχολούν ως 49 άτομα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κλεισίματος τους προσεχείς μήνες με βασικούς λόγους τη μείωση του τζίρου, τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ, την Εφορία και τις τράπεζες. Οπως αναφέρει το «Βήμα», οι έρευνα αποκαλύπτει πως όλοι οι οικονομικοί δείκτες των επιχειρήσεων διατηρούν αρνητικές τιμές.Το 66,6% αυτών σημείωσε κάμψη στον κύκλο εργασιών, με την υψηλότερη να καταγράφεται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις (81,7%). Ο μέσος όρος μείωσης του τζίρου για το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανέρχεται σε 22,9%. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, από την αρχή της κρίσης η συνολική πτώση του τζίρου φτάνει στο 65%.Το 47,1% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο διάστημα. Μάλιστα περίπου το 40% αυτών τοποθετούν τη διακοπή λειτουργίας μέσα στο εξάμηνο. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερά υψηλό παρά τη σωρευτική μείωση 200.000 επιχειρήσεων από το 2009. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, η καθαρή μείωση των επιχειρήσεων το επόμενο έτος με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τις 27.000-30.000. Ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα στοιχεία για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, αφού 2 στις 3 δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν.Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών των επιχειρήσεων αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές προς ΟΑΕΕ (περίπου 40%). Τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΕ αναφέρουν ότι πάνω από 370.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τον οργανισμό σε σύνολο 700.000, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που χρωστούν έχουν τεθεί σε αδράνεια ή έχουν ήδη κλείσει. Ακολουθούν τα χρέη προς τις ΔΕΚΟ (34,9%) και την Εφορία (32,7%). Το τελευταίο εξάμηνο διευρύνθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων που έχει καθυστερημένες οφειλές προς τους προμηθευτές (28,7% από 27,8%) - γεγονός ανησυχητικό για τις προοπτικές του ιδιωτικού τομέα - και το ΙΚΑ (25,9% από 22,6%). Τα μη εξυπηρετούμενα ή καθυστερούμενα δάνεια προς τράπεζες ανέρχονται σε 28,1%.

Οι παίκτες δάνεισαν την Ομοσπονδία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
 Με «δανεικά» θα καταφέρουν οι Έλληνες αθλητές του πινγκ πονγκ να μεταβούν στις Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου. Η Ομοσπονδία χρειαζόταν 23.000 ευρώ για την αποστολή όμως το τμήμα της επιχορήγησης που έλαβε από το Υπουργείο δεν έφτανε ούτε για αυτά. Μιλώντας στο tvxs.gr ο πρόεδρός της, Μανώλης Κολυμπάδης, σχολιάζει πως «δεν μπορούμε να βρούμε χρήματα από πουθενά. Η κίνηση αυτή των αθλητών στην ουσία προστατεύει και τους ίδιους από το να χάσουν μεγάλες αθλητικές ευκαιρίες».Την εθνική ανδρών θα συγκροτήσουν οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και Κώστας Λαγογιάννηςκαι την αντίστοιχη ομάδα των γυναικών οι: Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αγγελίνα Παπαδάκη.Οι αθλητές συμφώνησαν με την ομοσπονδία να βάλουν οι ίδιοι από την τσέπη τους τα χρήματα και να τα πάρουν πίσω όταν εκείνη λάβει την επιχορήγηση.«H ίδια ομάδα το 2013 βγήκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης στην Αυστρία. Θα γελούσε ο κόσμος μαζί μας εάν δεν πήγαινε η ομάδα στο Τόκιο. Όμως η Ομοσπονδία μόλις πήρε το 1/4 της επιχορήγησης – κάτι που δεν συνέβη με άλλες ομοσπονδίες, το ποσό αυτό εξαντλήθηκε σε λειτουργικά έξοδα και μισθούς. Τα επόμενα χρήματα θα τα παίρναμε σύμφωνα με τους υπολογισμούς τον Ιούνιο. Πλέον, βέβαια, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν κάνουν πίστωση σε ομοσπονδίες και θέλουν τα χρήματα άμεσα σε μετρητά», εξηγεί ο κ. Κολυμπάδης και συμπληρώνει: «Αποφασίσαμε να πάρουμε κάποιες προσφορές από την αγορά για να βρούμε χορηγούς. Όμως η αγορά δεν ανταποκρίθηκε. Έτσι οι ίδιοι οι αθλητές και μέλη της ομοσπονδίας έβαλαν τα έξοδα από την τσέπη τους».Όμως δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, ούτε η μοναδική ομοσπονδία που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώνονται διαρκώς από το 2004 και έπειτα, ενώ σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους, πλέον τείνουν να μηδενιστούν. Οι 220.000 δεν φτάνουν να καλύψουν τα λειτουργικά και διοικητικά έξοδα, με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι δυνατότητες για υποστήριξη των αθλητικών διοργανώσεων.«Εγώ προσωπικά είχα συναντηθεί προσωπικά με τον υπουργό, ο οποίος ήρθε και στην ολομέλεια της ολυμπιακής επιτροπής. Στην προσωπική μας συνάντηση μου είπε ότι αυτά έχω αυτά δίνω. Του είπα δηλαδή η δευτεραθλήτρια Ευρώπης να μην πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Γιατί το κόστος είναι απαγορευτικό. Μου απάντησε πράξτε όπως κρίνετε. Βρείτε πόρους από την ιδιωτική πρωτοβουλία», περιέγραψε ο Μ. Κολυμπάδης και σχολίασε ότι δεν θα διαφωνούσε με αυτή την άποψη, αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία αυτή την περίοδο στερείται ρευστότητας. «Απευθυνθήκαμε σε πολύ μεγάλη πολυεθνική εταιρία για να γίνουν χορηγοί και μου είπαν να περιμένω να γίνει το διοικητικό συμβούλιο. Με πήραν μετά το Δ.Σ. και μου είπαν ότι θα μου δώσουν 2.000 και τι ανταποδοτικό όφελος θα είχαν», σημείωσε.Η μη συμμετοχή σε Πρωταθλήματα όμως είναι ζημιογόνα και για τους αθλητές. «Πλήττεται το αθλητικό τους όνομα. Μειώνονται οι πιθανότητες να γραφτούν σε ξένα σωματεία – γιατί όλοι παίζουν και στο εξωτερικό. Δεν το διακινδύνευαν αυτό. Είναι και μια προστασία του ονόματός τους να πάνε με δικά τους έξοδα», δηλώνει ο κ. Κολυμπάδης, ενώ σημειώνει ότι το ίδιο είχε συμβεί και στο Πρωτάθλημα του Παρισιού.Ακόμη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η διαδικασία για να λάβει κανείς τις επιχορηγήσεις είναι αποτρεπτική. «Η γραφειοκρατία είναι ασύλληπτη. Ζητούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και κατόπιν υπεύθυνη δήλωση από ΚΕΠ ότι τα δυο προηγούμενα είναι αληθή! Όταν το χόμπι φτάνει να γίνει βραχνάς, τότε τι συζητάμε;».


Δεν υπάρχουν σχόλια: