ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ένας ηγέτης που δεν διστάζει πριν στείλει το έθνος του στη μάχη, δεν είναι κατάλληλος για ηγέτης :  ( Γκόλντα Μεΐρ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ηγουμενίτσα 15/01/2014
 Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας την Κυριακή, 22/12 με την έγκριση του απολογισμού της προηγούμενης περιόδου καθώς και του πολιτικού σχεδιασμού και της δράσης του κόμματος για τη νέα περίοδο καθώς και την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή.Στην 19μελή νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέχτηκαν ο ι:
Βίλλιας Παύλος.Γκάνια Χριστίνα,Γκόκα Ευγενία,Θεοδώρου Θανάσης,Καρυωτάκης Δαυίδ,Κάτσης Μάριος,Μηλιαρέσης Σπύρος,Μητσέλος Σπύρος,Μποροδήμος Θανάσης,Νταής Ανδρέας,Παπαζώη Λίτσα,Παπαρούνας Παύλος,Παρόλα Αγγελική,Προβιδάκη Αγγελική,Σακαρέλης Δημήτρης,Τζάφος Θωμάς,Τζομάκας Μιχάλης,Τσακίρη Αστυρόπη,Τσάμης Χρήστος.
Την Δευτέρα 13/01,συγκροτήθηκε σε σώμα η Νομαρχιακή Επιτροπή και εξέλεξε Γραμματεία.Στη Γραμματεία της Ν.Ε. συμμετέχουν οι Κάτσης Μάριος, Μητσέλος Σπύρος, Παπαρούνας Παύλος, Τσακίρη Αστυρόπη και Τσάμης Χρήστος. Συντονιστής της Γραμματείας εξελέγη ο Ανδρέας Νταής και Αναπληρωτής Συντονιστής ο Καρυωτάκης Δαυίδ. Επίσης στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ο Συντονιστής και οι εκλεγέντες στις 22/12: Παρόλας Βασίλης και Τσότσης Δημήτρης.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Σουλίου : Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ
 Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας είναι πολλά και σημαντικά.
•Αρχίζοντας από την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης
•Πηγαίνουμε στην μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων,
•Πηγαίνουμε στην καταστροφή της αγροτικής πίστης με την διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας
•Πηγαίνουμε στην απαλειφή της προέλευσης του γάλακτος από τις ετικέτες των προϊόντων,
•Πηγαίνουμε στην προσπάθεια επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος,
•Πηγαίνουμε στην φορολογία των μέσων παραγωγής των αγροτών, που δεν είναι άλλα από τα χωράφια τους,
•Πηγαίνουμε σε φορολογία των αγροτών από το πρώτο Ευρώ και μάλιστα με συντελεστή 13%,
•Πηγαίνουμε σε αύξηση του κόστους εισροών (λιπάσματα, άρδευση, ΔΕΗ, πετρέλαιο, ζωοτροφές κλπ).
Πηγαίνουμε με λίγα λόγια στην πλήρη εξαφάνιση της γεωργίας μας και της κτηνοτροφίας μας. Πηγαίνουμε σε μείωση των εισοδημάτων του αγροτικού κόσμου, πηγαίνουμε σε αύξηση της ανεργίας. Πηγαίνουμε κατ΄ευθείαν στην φτωχοποίηση.Και ενώ όλα αυτά τα ζεί ο γεωργοκτηνοτροφικός κόσμος καθημερινά στο πετσί του, υπάρχει και κάποιος που έχει λύσει όλα αυτά τα προβλήματα και μάλιστα μόνος του. Λέγεται Καχριμάνης και είναι σήμερα με ευθύνη όλων μας περιφερειάρχης Ηπείρου.Αυτό ισχυρίσθηκε στην ημερίδα που οργανώθηκε από τον δήμο Σουλίου ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης. Φταίνε για όλα, όλοι οι άλλοι. Φταίνε οι συνεταιρισμοί, φταίνε οι ανίκανοι υπουργοί, φταίνε οι κυβερνήσεις, φταίνε τα δασαρχεία, φταίει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. «Υπάρχει μόνο ένας που τα κάνει όλα σωστά , ΕΓΩ».Αλήθεια, ποιος υποστήριξε την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης και μάλιστα στην ομιλία του δεν ανέφερε καν τη λέξη Δωδώνη;Ποιος ισχυρίζεται ότι έλυσε το πρόβλημα των βοσκοτόπων, την στιγμή που σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ λείπουν από την Θεσπρωτία 50.000 στρέματα;Ποιος στήριξε και στηρίζει αδιαμαρτήρητα όλες αυτές τις πολιτικές καταστροφής του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας; H απάντηση στα παραπάνω ρητορικά ερωτήματα είναι μονολεκτική. ΑΥΤΟΣ.Η αγροτικός τομέας της Ηπείρου χρειάζεται πολύ περισσότερα.
Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Χρειάζεται αναδιοργάνωση των συνεταιρισμών. Χρειάζεται αναπτυξιακό όραμα. Χρειάζεται όσο το δυνατόν ευρύτερη συνεργασία όλων των μαζικών φορέων. Προ πάντων όλων όμως, χρειάζεται να σταματήσει ο κατήφορος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αντιμετώπιση της καταστροφικής για την Ηπειρο αγροτικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και την απομόνωση αυτών που την στηρίζουν, όπως ο κ. Περιφερειάρχης.
Παραμυθιά 14/01/2014, Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Σουλίου

ΔΗΜΑΡ - Ν.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  : Ανταποδοτικά τέλη για τη ΝΕΡΙΤ χωρίς τη ΝΕΡΙΤ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκος Τσούκαλης κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για την ΝΕΡΙΤ, ύψους 3 ευρώ το μήνα, για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται και με αβέβαια ανταποδοτικά οφέλη. Επισημαίνουν ότι με βάση το κόστος, μας προσφέρονται  ελάχιστα με πολύ υψηλό τίμημα.Ειδικότερα, εγείρουν τις ανησυχίες τους ως προς το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ αλλά και της ετοιμότητας της ΔΤ για την κάλυψη βασικών γεγονότων, όπως π.χ. η Ελληνική Προεδρία, κ.ά.!Σε αναμονή της απάντησης σε προηγούμενη ερώτησή τους για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την έκδοση των κριτηρίων και των διαδικασιών αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου, στη βάση της ίσης μεταχείρισης από το ΕΣΡ, οι βουλευτές θέτουν και το ερώτημα της ανανέωσης της θητείας του ΕΣΡ, ώστε να εξασφαλιστεί η νομιμότητα του οργάνου για τη διεκπεραίωση των εν λόγω διαδικασιών.Οι βουλευτές τονίζουν για άλλη μία φορά την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και ενεργειών προς τις παραπάνω κατευθύνσεις.

Τουρκάλα, δικηγόρο της μαφίας, προσέλαβε ο Φιλιππίδης…?
 Η Χανούμ Γιλντιρίμ (ή κάπως έτσι) μεγαλοδικηγόρος της Κωνσταντινούπολης και όπως λέγεται, της μαφίας, είναι η δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη.Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Πόλη, ο πρώην διοικητής του ΤΤ έχει προσλάβει άλλους δύο δικηγόρους, σύνολο τρεις..!Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου, Μαρίας Ζαχαράκη, οι μέρες κράτησης στην Τουρκία θα είναι 18, χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν και τις 40 .

Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με την πληρωμή του έκτακτου τέλους σύμφωνα με τον Συμπαραστάτη του Πολίτη
 Την προσοχή των ιδιοκτητών ακινήτων, που λαμβάνουν ειδοποιήσεις από τις αρμόδιες ΔΟΥ για πληρωμή του έκτακτου τέλους ακινήτων, εφιστά ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου Απόστολος Οικονόμου. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, κατά την καταβολή των οφειλόμενων σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια, έχουν δικαίωμα να ζητούν από την αρμόδια ΔΟΥ, διόρθωση των εσφαλμένων λογαριασμών και συμψηφισμό τους με τα αχρεωστήτως από αυτούς καταβληθέντα ποσά.

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό  πέντε (5) ατόμων   
Την 14-01-2014 το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Γλυκόρριζου Άρτας έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονη ημεδαπή εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο περίφραξης οικίας.Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της οδηγού και των τεσσάρων επιβατών του αυτοκινήτου, ηλικίας 16 και 17 ετών.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Αδειάζει την Ηπειρο και ενισχύει την Θράκη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
 Μετακινούνται αιφνιδιαστικά αστυνομικοί από τα Ιωάννινα, τη Θεσπρωτία και την Άρτα οι οποίοι καλούνται να καλύψουν την γκάφα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.Με την έναρξη της χρονιάς, μετακινήθηκαν από την Αττική προς την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και την Κομοτηνή και μάλιστα με ίδια έξοδα, ογδόντα αστυνομικοί.Πριν καλά καλά πατήσουν το πόδι τους, το Αρχηγείο ανακαλεί τις αποσπάσεις λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στην πρωτεύουσα καθότι η Αθήνα ανέλαβε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Πρόκειται φυσικά για κάτι που ήταν γνωστό σε όλους, αλλά μάλλον το Αρχηγείο δεν το γνώριζε ή το ξέχασε.Αφού λοιπόν ανακαλεί τις αποσπάσεις των Αθηναίων αστυνομικών, προχωρά σε μετακίνηση 75 αστυνομικών από άλλες περιοχές της χώρας.Και βέβαια οι αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου έχουν και πάλι την τιμητική τους.Δυστυχώς, παρότι τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής είναι αυξημένα και οι ανάγκες τεράστιες, παρότι η μάχη με το οργανωμένο έγκλημα στην ελληνοαλβανική μεθόριο είναι καθημερινή, παρότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, σημαντικές δυνάμεις εξακολουθούν να μετακινούνται στη Θράκη.Και τώρα, με την αιφνίδια μετακίνηση, καλούνται να καλύψουν την γκάφα της Αθήνας!Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενισχύονται οι Διευθύνσεις με αστυνομικούς ως εξής :
Την ΑΔ Αλεξανδρούπολης ενισχύουν με 8 αστκους ΑΔ Ιωαννίνων - 7 ΑΔ Τρικάλων - 3 ΑΔ Καρδίτσας - 3 ΑΔ Γρεβενων - 3 ΑΔ Κερκυρας - 4 ΑΔ Κιλκίς.
Την ΑΔ Ορεστιάδας ενισχύουν : με 3 ΑΔ Θεσπρωτίας - 3 ΑΔ Ημαθίας.
Την ΑΔ Ροδόπης ενισχύουν : με 14 ΓΑΔ Θεσνικης - 4 ΑΔ καβάλας - 5 ΑΔ Λαρισας.
Την ΑΔ Ξανθης ενισχύουν : με 5 ΑΔ Κοζανης - 5 ΑΔ Αρτας - 7 ΑΔ Πιερίας.
Συνολο ενίσχυσης 75 αστυνομικοί. Αφιξη ενισχυτικών δυναμενων μεχρι 14:00 20.01.2014 . Η απόσπαση ορίζεται ως 31.3.2014 ."

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο
 Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της Ηπείρου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων δήμων της Ηπείρου. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι θεματικοί στόχοι 8 «Προώθηση της απασχόλησης και στήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» και 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας».O Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην παρέμβασή του τόνισε ότι η θέση της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, είναι να υπάρξει ριζική αλλαγή στον τρόπο χρησιμοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων, με στόχευση την αντιμετώπιση της ανεργίας, αντί της καταπολέμησης της φτώχειας.   Στο  πλαίσιο αυτό η πρόταση  μας, είπε ο Περιφερειάρχης, προβλέπει την  απασχόληση εργαζομένων σε βάση 3ετίας σε επιχειρήσεις, με την κάλυψη από το Ε.Κ.Τ. του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους,  και όχι με πεντάμηνες συμβάσεις ή διάθεση κονδυλίων σε αμφιλεγόμενα Κ.Ε.Κ..Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων,αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος,Υποδομών και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σημείωσε χαρακτηριστικά:«Η Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει αναδείξει το ζήτημα της διαβούλευσης και της «από κάτω προς τα πάνω» (bottom up) προσέγγισης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Χωρίς σχεδιασμό, συντονισμό και διαβαθμιδική συνεργασία δεν μπορεί να αξιοποιηθούν ορθολογικά τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να στοχεύσουμε, να συγκλίνουμε και να εργαστούμε για τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρόβλημα της ανεργίας, που δεν το βιώνουμε μόνο εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να αξιοποιήσουμε, και όχι να «απορροφήσουμε», κάθε ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το θετικό της νέας προγραμματικής περιόδου είναι το γεγονός ότι τα προγράμματα των Περιφερειών είναι πολυτομεακά και πολυταμειακά. Υπάρχει, δηλαδή, καταμερισμός κονδυλίων στις Περιφέρειες και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αυτό σημαίνει πως κάθε Περιφέρεια έχει συγκεκριμένα κονδύλια για να διοχετεύσει σε δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας. Ένα δεύτερο θετικό της νέας προγραμματικής περιόδου είναι ότι αυτά τα προγράμματα χαρακτηρίζονται εμπροσθοβαρή. Δηλαδή, τα προγράμματα (εντάξεις, υλοποιήσεις, απορροφήσεις και εν τέλει αποτελέσματα) για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας είναι αυτά που θα υλοποιηθούν την πρώτη τριετία, το διάστημα 2014-2016». Τα συμπεράσματα -  προτάσεις στα οποία κατέληξε η σύσκεψη είναι τα εξής:
1. Η διαχείριση της ανεργίας να γίνει μέσω  επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των δήμων.
2. Τα προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους να είναι τριετούς διάρκειας.
3. Να επιδοτείται η ασφαλιστική κάλυψη των απασχολούμενων.

Μπαχαλέισον και πάλι στο Δημόσιο...?
…Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των εργαζομένων...
 Νέος τρόπος αξιολόγησης έρχεται για τους υπαλλήλους του Δημοσίου με το "άριστα" να αποτελεί παρελθόν αφού πλέον εισάγεται η ποσόστωση στις βαθμολογήσεις.Με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου που είναι μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας εκτός ότι πλέον η αξιολόγηση των εργαζομένων θα είναι πιο σκληρή, ανοίγει και ο δρόμος για απολύσεις.Συγκεκριμένα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι εμφανίσουν χαμηλή βαθμολογία θα κινδυνέυουν με κινητικότητα ή ακόμα και με έξοδο από το Δημόσιο.Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ στο εξής οι αξιολογητές εκτός από τις επιδόσεις και την επίτευξη των στόχων που θα λαμβάνουν υπόψη στην αξιολόγησή τους, ως κριτήριο, θα λαμβάνουν και το πόσοι μπορούν να αριστεύουν σε κάθε φορέα. Ουσιαστικά μέσω των νέων ρυθμίσεων θα υπάρξουν συγκεκριμένες ποσοστώσεις για τις αντίστοιχες κλίμακες βαθμολόγησης, στις οποίες και θα τοποθετούνται οι υπάλληλοι κατόπιν της αξιολόγησής τους.
Τι αλλάζει με τους προϊσταμένους
Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο όμως αποτελεί και το θέμα της επιλογής των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Η σχετική ρύθμιση, βασική φιλοσοφία της οποίας θα είναι να μπουν σε πρώτο πλάνο τα προσόντα, έναντι της ιεραρχίας αποφασίστηκε τελικώς να έρθει στη Βουλή με χωριστό νομοσχέδιο.Με αυτή, θα ενισχύονται δηλαδή τα κριτήρια που αφορούν τα τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.ά.) των υποψηφίων γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών, με στόχο να έχουν πλεονέκτημα οι νεότεροι προσοντούχοι υπάλληλοι έναντι των στελεχών που διαθέτουν κυρίως εμπειρία.
Συνέντευξη στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών
Στις προβλέψεις που μελετώνται συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή ειδικής συνέντευξης στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα η συνέντευξη αναμένεται να είναι ανοιχτή στους συνυποψηφίους, να μαγνητοφωνείται και να πραγματοποιείται από επιτροπές ανώτατων στελεχών που θα έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.

Ο Εθισμός του διαδικτύου στο Στράτευμα...;;;
 Δεκάδες τα περιστατικά με στρατεύσιμους που επικοινωνούσαν μέσω κοινωνικών δικτύων σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα.Το 7% των συμμετεχόντων σε έρευνα, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό, που ανήκουν στο.Στρατό Ξηράς, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσιάζουν τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο.Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα στο πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος. Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης Διαδικτύου εκτός υπηρεσίας, ενώ οι κάποιοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν σειράς συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα συμπτώματα της ψυχοπαθολογίας, συμπεριλαμβάνουν επίσκεψη σελίδων με πορνογραφικό υλικό, διαδικτυακό τζόγο, διαδικτυακά παιχνίδια και τη τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.
Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο Δρ. Σιώμος, η υπερενασχόληση με εφαρμογές διαδικτυακού τζόγου καταλήγει σε χρηματικές απώλειες που επιφέρουν απελπισία στον ασθενή και τον καθιστούν ευάλωτο σε απόπειρες εκμετάλλευσης, ενώ ανάλογο μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα διαδικτυακής θυματοποίησης με δέλεαρ το διαδικτυακό σεξ.Ταυτόχρονα, η διαρκής και λανθασμένη ενασχόληση με το internet και τα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών επικείμενων στρατιωτικών δράσεων από το εμπλεκόμενο προσωπικό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε σε δεκάδες περιστατικά, όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω facebook αλλά και άλλων κοινωνικών δικτύων.Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη καθώς μόλις ένα μικρό ποσοστό στο στράτευμα αναφέρει σχετική εκπαίδευση στη χρήση του διαδικτύου με εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια.Αντίθετα ένα σημαντικό ποσοστό έχει δεχθεί κακόβουλη συμπεριφορά μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE, Μιχάλης Τσαμάζ και ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind Γιώργος Τσαπρούνης.

Δύο ημέρες η «Λευκή Εβδομάδα» της κυβέρνησης
 Την υλοποίηση της πρότασης των ξενοδόχων για τη «Λευκή Εβδομάδα» συζήτησαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας, Κωνσταντίνος Αβρανιτόπουλος και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη που είχαν συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας. «Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφολογιάννη.Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».Παράλληλα, κατά της Λευκής Εβδομάδας έχει ταχθεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. «Η κυβέρνηση βάζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπροστά από τους γονείς και τους μαθητές, καθώς αποδέχεται να κλείσει εκείνη την περίοδο τα σχολεία επειδή έχουν κεσάτια τα ξενοδοχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιφάκης.

Οι 21 επιβαρύνσεις του νέου φορολογικού 
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, για τα εισοδήματα του 2013, τη φορολογία και τα πρόστιμα του 2014, ισχύουν τα εξής:
1.Καταργείται το αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων και θεσπίζεται νέα κλίμακα φορολόγησης με συντελεστή από 22% έως 42%. Στο φόρο που προκύπτει γίνεται έκπτωση φόρου ύψους 2.100 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ, η οποία θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε αύξηση κατά 1.000 ευρώ εισοδήματος, μέχρι να μηδενιστεί στα 42.000 ευρώ. Η νέα κλίμακα διαμορφώνεται με συντελεστές 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ και 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ. Πρακτικά όσοι έχουν εισόδημα που υπερβαίνει τα 42.000 ευρώ χάνουν εντελώς το αφορολόγητο, αλλά για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ το αφορολόγητο πρακτικά διευρύνεται από τα 5.000 ευρώ στα 9.545 ευρώ. Από τις παραπάνω τροποποιήσεις «χαμένοι» είναι, ακόμα κι αν συνυπολογιστεί το νέο επίδομα τέκνων, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με 1 παιδί και εισόδημα πάνω από 23.000 ευρώ και οι αντίστοιχοι με 2 παιδιά και εισόδημα πάνω από 22.000 ευρώ.

2. Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους πρώην "ελεύθερους επαγγελματίες" και θεσπίζεται συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισόδημα υψηλότερο των 50.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκει πεδίο εφαρμογής και για τις προσωπικές επιχειρήσεις (ομόρρυθμές – ετερόρρυθμες) που τηρούν απλογραφικά βιβλία, με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να εκπίπτουν το σύνολο των επαγγελματικών τους δαπανών και των ασφαλιστικών τους εισφορών.
3.Θεσπίζεται αυτοτελής φορολόγηση για το εισόδημα από ενοίκια, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ίσχυε. Για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής ορίστηκε στο 11% και για υψηλότερο εισόδημα στο 33%. Με την αλλαγή αυτή επιβαρύνονται όσοι φορολογούμενοι έχουν χαμηλό εισόδημα από μισθώματα ακινήτων, ενώ αντίθετα ελαφρύνονται όσοι έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, με τον συντελεστή φορολόγησής να μειώνεται από το 45% στο 33%.
4. Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των καθαρών κερδών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διαθέτουν νομική μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, ανωνύμων και περιορισμένης ευθύνης εταιρειών (τήρηση διπλογραφικών βιβλίων), από το 20% στο 26% ενώ αντισταθμιστικά μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από 25% σε 10%. Φοροδιαφυγή θεωρείται η μη καταβολή φόρου τουλάχιστον 10.000 ευρώ ανά έτος για όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (και για τα φυσικά πρόσωπα) και 60.000 ευρώ για όσους τηρούν αντίστοιχα διπλογραφικά.
5. Θεσπίζεται η υποχρέωση των αγροτών να φορολογούνται με συντελεστή 13% και υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων, να εκδίδουν παραστατικά πώλησης των προϊόντων, αλλά και να λαμβάνουν τιμολόγια για τις αγορές τους, σε περίπτωση πραγματοποίησης ετήσιου τζίρου άνω των 10.000 ευρώ ή λήψης επιδότησης άνω των 5.000 ευρώ ετησίως.
6. Θεσπίζεται φόρος υπεραξίας των μετοχών. Ο φόρος υπεραξίας μετοχών θα υπολογίζεται με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης των μετοχών. Ο φόρος υπεραξίας θα εφαρμοστεί σε κάθε είδους επενδυτική αξία.
7. Επιβάλλεται φόρος υπεραξίας ακινήτων με συντελεστή 15% και αφορολόγητο όριο υπεραξίας τα 25.000 €. Ο φόρος από 1/1/2014 υπολογίζεται στη διαφορά μεταξύ τιμής κτήσης και τιμής πώλησης του ακινήτου. Ως τιμή κτήσης και τιμή πώλησης ορίζεται αυτή που έχει αναγραφεί στα σχετικά συμβόλαια. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δύο τιμών αποπληθωρίζεται και εφαρμόζεται ένας μειωτικός συντελεστής έως και 40%, ανάλογα με τα έτη κατοχής του ακινήτου πριν πωληθεί.
8. Επανέρχεται το «πόθεν έσχες» για την αγορά ακινήτων, τη σύσταση εταιρειών και την απόκτηση εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικώς, ώστε θεωρητικά να κλείσουν όλες οι «τρύπες» για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.
9. Μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας όλες οι τραπεζικές καταθέσεις, οι συναλλαγές με μετρητά, οι δαπάνες και τα έσοδα από κινητά και ακίνητα, με εφαρμογή του αμερικάνικου συστήματος (έμμεσες τεχνικές ελέγχου), για προσδιορισμό εισοδημάτων των φορολογουμένων. Το ΥΠΟΙΚ μελετά σοβαρά νέες τεχνικές ελέγχου για διαμόρφωση φορολογικών «προφίλ».
10. Όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οικοπέδων πέφτουν από φέτος στα δίχτυα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο οποίος αντικατέστησε το «χαράτσι» της ΔΕΗ+4,82% και τον ΦΑΠ, με στόχο να αποφέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 2,65 δισ. ευρώ. Με βάση το νέο καθεστώς θα απαιτείται πιστοποιητικό "καθαρότητας" ακινήτων την τελευταία πενταετία για τη μεταβίβασή τους.
11. Επιβάλλεται φόρος ανά τετραγωνικό για κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα και κτίσματα χωρίς αφορολόγητο όριο. Ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Με αυτόν τον τρόπο επέρχεται μια μείωση της επιβάρυνσης σε σχέση με το υφιστάμενο «χαράτσι» κατά 4% έως 21% ανάλογα με τη περιοχή.
12. Επιβάλλεται και πρόσθετος φόρος, τύπου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, στους φορολογουμένους που έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ σε ατομική βάση, με συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φτάνουν έως και το 1%. Στο φόρο αυτό περιλαμβάνονται όλα τα κτίσματα και οι εντός σχεδίου εκτάσεις και απαλλάσσονται οι εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεις.
13. Διευρύνεται η φορολογική βάση, καθώς εφαρμόζεται φόρος ακινήτων, κατ’ αποκοπήν ανά στρέμμα, και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις, όπως είναι τα χωράφια, τα αγροτεμάχια και οι δασικές εκτάσεις. Ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 1 ευρώ ανά τετραγωνικό και θα αυξομειώνεται ανάλογα με τη χρήση κάθε έκτασης.
14. Ο φόρος στα οικόπεδα θα υπολογίζεται με κλίμακα η οποία θα ξεκινά από τα 0,003 ευρώ έως και τα 9 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Με βάση αυτή την κλίμακα ένα στρέμμα εντός σχεδίου εκτάσεων θα βαρύνεται με φόρο από 3 ευρώ έως 9.000 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Απαλλάσσονται τα αγροτοκτηνοτροφικά κτίσματα, μαντριά, αγροτικές αποθήκες και στάνες.
15. Επιβάλλεται ετήσιο επιτόκιο 8,76% για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, ενώ για οφειλές του Δημοσίου το επιτόκιο είναι 6% μετά από καθυστέρηση 90 ημερών. Καθορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το Δημόσιο θα δεσμεύει το 50% των καταθέσεων, ενώ έχει δικαίωμα κατάσχεσης καταθέσεων για χρέη και δέσμευση περιεχομένου θυρίδων για επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.
16. Αυξάνεται το ακατάσχετο όριο των μισθών και των συντάξεων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η κατάσχεση αποδοχών σε φορολογούμενο με μισθό ή σύνταξη χαμηλότερο των 1.500 € το μήνα. Ταυτόχρονα διευρύνεται χρονικά η κατάσχεση των μισθοδοτικών λογαριασμών από ένα 24ωρο σε μία εβδομάδα, ενώ δεν θα προχωρά όταν η οφειλή είναι κάτω των 500 ευρώ.
17. Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση 13%, ενώ αυξάνεται ο φόρος στα καπνικά προϊόντα (τσιγάρα, πούρα και πουράκια) ως ισοδύναμο αντισταθμιστικό μέτρο της κατάργησης υποχρεωτικής καταβολής των 25 € από ασθενείς, προκειμένου να εισαχθούν σε δημόσιο νοσοκομείο.
18. Μειώνεται το απαιτούμενο ποσοστό αποδείξεων επί του εισοδήματος, από το 25% (2013) στο 10%, με το μέτρο να εξακολουθεί να έχει ισχύ μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους.
19. Το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τραπεζών μειώνεται στα 500 ευρώ δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο χονδρικό εμπόριο και στην αγορά. Συγκεκριμένα, φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 500 ευρώ, που εκδίδονται μεταξύ επιτηδευματιών για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών (χονδρικό εμπόριο), θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/ λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές. Διατηρείται το υφιστάμενο πλαίσιο των 1.500 €, όσον αφορά στις λιανικές συναλλαγές για την πώληση αγαθών όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Φ.Α.Σ.. Καταργείται το δελτίο αποστολής και η διακίνηση μπορεί να γίνεται με το τιμολόγιο ή με δικαιολογητικό έγγραφο μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων.
20. Η "λογική" των εξωπραγματικών προστίμων συνεχίζεται ακάθεκτη. Σύμφωνα με το νόμο 4174/13 οι καθυστερήσεις καταβολής φόρων εκ μέρους των επιχειρήσεων για ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών προκαλούν βαρύτατες ποινές. Έτσι η αμέλεια καταβολής υποχρέωσης, έστω και για μια ημέρα, οδηγεί σε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε εταιρίες, που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και σε όσες τηρούν διπλογραφικό 2.500 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής της ίδιας παράβασης εντός πέντε ετών, το πρόστιμο ανέρχεται στο διπλάσιο και σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής (πάλι εντός πέντε ετών) ανέρχεται στο τετραπλάσιο του αρχικού προστίμου. Τα πρόστιμα για τη μη υποβολή δήλωσης ή εντοπισμού ανακριβειών σε αυτή ανέρχονται σε 10%, 30% και 100% του ποσού της διαφοράς, εάν αυτή κυμαίνεται αντίστοιχα από 5-20%, 20-50% και άνω του 50% του φόρου που προκύπτει από τη δήλωση, ενώ εάν οι μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) αρνηθούν τους ελέγχους των αρμόδιων κλιμακίων του Υπουργείου Οικονομικών, απειλούνται με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων που κυμαίνονται από 5.000 έως 40.000 ευρώ.
21. Ως προς τα φυσικά πρόσωπα, συμπληρωματικές διατάξεις του νόμου 4174/13 αναφέρουν ότι οποιοδήποτε ποσό φόρου αν δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής (εκπρόθεσμη καταβολή), υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε 20% του φόρου. Μετά την πάροδο δύο ετών ανέρχεται σε 30% του φόρου, ενώ ισχύουν όλα όσα προβλέπονται για τις προσαυξήσεις λόγω καθυστερήσεων με επιτόκιο 0,73% το μήνα ή 8,76% τον χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: