ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Η τέχνη είναι είτε αντιγραφή είτε επανάσταση : ( Πωλ Γκωγκέν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 1. Θέμα: «Ημερίδα του ΚΠΕ Φιλιατών την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 »
Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» , άξονας προτεραιότητας 7, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ. ) και εθνικών πόρων, το ΚΠΕ Φιλιατών  διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«Εθελοντικές ομάδες και προσωπικότητες που με τις ευεργεσίες τους διαμόρφωσαν ιστορικό εθνικό υπόβαθρο στο χώρο της Θεσπρωτίας και έδωσαν χαρακτηριστικές πινελιές στην εικόνα του τόπου μας ».Η ημερίδα απευθύνεται σε ενήλικες καθώς και σε εκπαιδευτικούς  της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας  συνολικά περίπου 110 συμμετέχοντες.Η διοργάνωση αυτή θα έχει υποστήριξη από τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών. Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την ονομασία « Καρκαμίσι» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στις 18:00.
 Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε Φιλιατών ,  Νικολάου  Μάρκος     
2.Ημερίδα με θέμα : «Εθελοντικές ομάδες και προσωπικότητες που με τις ευεργεσίες τους διαμόρφωσαν ιστορικό εθνικό υπόβαθρο στο χώρο της Θεσπρωτίας και έδωσαν χαρακτηριστικές πινελιές στην εικόνα του τόπου μας».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στις 18:00 στην Παραμυθιά και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την ονομασία « Καρκαμίσι» ..
ΤΕΤΑΡΤΗ     29/ 01/2014 
18:00-18:15 Έναρξη-Χαιρετισμοί
18:15-18:30 Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας MSc ΠΕ11 Νικολάου Μάρκος :
Ο εθελοντισμός σε επίπεδο που αποφέρει ομαδικά – κοινωνικά αγαθά και παίρνει πια τον χαρακτηρισμό ευεργεσία,(αναφορά σε Θεσπρωτούς ευεργέτες των οποίων οι πράξεις παίρνουν χαρακτήρα παραδειγματικό) και προβολή μνημειακού αποθέματος.
18:30-19:50  Φώτιος Δημητρίου Διευθυντής 1ο  Δ.Σ.  Παραμυθιάς «Δωρεά Βούλγαρη» 
19:50-19:05 Αλεξίου Ανθούλα  Διευθύντρια  Δ.Σ. Σαγιάδας: Κτήριο Δ.Σ. Σαγιάδας
Ευεργέτης Κάλλης Ιωάννης.
19:05-19:20  Μπάμπης Παντελής Διδάκτωρ Αρχαιολογίας  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων –Ιστορικός: Χορηγίες  Ρίγγα Δημοσθένη.
19:20-19:45 Πανταζής Σπύρος Διευθυντής 2ο Δ.Σ. Φιλιατών: Χορηγίες Ζάππα – Δ.Σ. Φιλιατών 
19:45-20:00 Διάλειμμα
20:00-20:15Αρχιμανδρίτης  Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος Ι.Μ. Γηρομερίου – Θεολόγος:
Η συμβολή του Πάτερ Κοσμά στη διαμόρφωση Εθνικού και Θρησκευτικού υπόβαθρου στην περιοχή της Θεσπρωτίας.
20:15-20:30Ράπτης Ελευθέριος εκπρόσωπος του συλλόγου Άγιος Κοσμάς: Οι ευεργέτες χορηγοί του Νοσοκομειακού κτηρίου Φιλιατών.             
20:30-20:40Παπαχρήστου Ειρήνη Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμια Θεσπρωτίας: Αναφορά στους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους  του Νομού Θεσπρωτίας
20:40-20:50Τσόκας Σπυρίδων Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Θεσπρωτίας: Εθελοντικές πράξεις περασμένων εποχών , δενδροφυτεύσεις  δασυλλίων στις πόλεις Φιλιατών και Ηγουμενίτσας. 
20:50-21:00Ερωτήσεις, συζήτηση, λήξη.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Στη Φάκα της ΕΛ.ΑΣ. 300 κιλά χασίς στο Γηρομέρι Φιλιατών
 Η μάχη κατά των ναρκωτικών δεν σταμάτησε ποτέ για την Αστυνομία στην Ήπειρο. Η πρώτη μεγάλη ποσότητα για το 2014 έχει ήδη κατασχεθεί, δείχνοντας ότι η κατάσταση στα σύνορα παραμένει ίδια και τα κυκλώματα εξακολουθούν να δρουν.Στο Γηρομέρι Φιλιατών εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 10-01-2014 ένα ύποπτο όχημα, κλειστό φορτηγάκι τύπου BAN, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.Οι αστυνομικοί το σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι μετέφερε μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.Εκτιμάται ότι το χασίς που κατασχέθηκε φτάνει περίπου στα 320 κιλά.Ο οδηγός του, ομογενής από την Αλβανία είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από άλλο σημείο με σκοπό να τα μεταφέρει στην Αθήνα.
Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα
 Την 09-01-2014/17.30 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, με ποινή φυλάκισης (1) έτους και (3) μηνών, για κλοπή.



Περί ναρκωτικών στην Περιφ. Οδό Ιωαννίνων
Την 09-01-2014/17.30 στην Περιφ. Οδό Ιωαννίνων, συνελήφθη  40χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (377,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου
 Συνελήφθη την 09-01-2014 το απόγευμα κοντά στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 26χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Πολωνίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα από την περιοχή της Αττικής,  αντί του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη ημεδαπού για παροχή καταλύματος σε μη νόμιμο αλλοδαπό
Συνελήφθησαν την 09-01-2014 το πρωί στη Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 68χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος, υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε ο 31χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 68χρονος του παρείχε κατάλυμα διαμονής σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμονή του στη χώρα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.
Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού,  για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
 Κατασχέθηκαν (377,1) γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθη, την 09-01-2014 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 40χρονο, βρήκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (9,4) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (367,7) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Εμπρησμός οχημάτων στα Γιάννενα
Ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, υπέστησαν πολύ μεγάλες υλικές ζημιές,από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά της 11 το βράδυ, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων.Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ξεκίνησε από το μηχανάκι και έπειτα επεκτάθηκε στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο και αποδίδεται από τις αρχές σε εμπρησμό, αλλά μέχρι πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε εμπρηστικό μηχανισμό.Η φωτιά σβήστηκε από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.

Ανακοίνωση Περιφερειάρχη Ηπείρου για μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια 
 Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στο σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων,  την Πέμπτη 9/1/2014  διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) (μέση ημερήσια τιμή 121μg/m3)  και απαιτείται σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) η ενημέρωση του πληθυσμού για την  λήψη μέτρων προφύλαξης καθώς  και η  λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης. Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων δύο  ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, ανακοινώνονται τα εξής:
Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.
Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει  τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Γ. Λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης
1. Σύμφωνα με το διευκρινιστικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ (αρ. πρωτ. 186098/31.12.2013) ενεργοποιείται η σύσταση του άρθρου 4 παρ. 2 εδ.β.αα) της Κ.Υ.Α. "Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013), που αφορά τη σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας.
2. Συστήνεται ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας.
3. Απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση σε ανοικτούς χώρους.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Κ.Υ.Α. "Ειδική επιδότηση οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια" (ΦΕΚ Β΄ 5/03.1.2014), για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των  ανωτέρω  βραχυπρόθεσμων μέτρων, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος είναι ίση με το 30% του εκάστοτε οικιακού τιμολογίου του κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10/1/2014 και ώρα 12.00 ως τη Δευτέρα 13/1/2014 και ώρα 12.00 οπότε για την αναστολή ή την διαφοροποίηση των παραπάνω μέτρων θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
 
Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσπρωτία
..…Μα τι τρέχει στα γύφτ……..@α ;;;
…εκτός από τα κρουαζερόπλοια έχουμε και τον « τρομο - τουρισμό» ;;;
 Σε αυξημένη επιφυλακή η ΑστυνομίαΣε εγρήγορση βρίσκεται και η τοπική αστυνομία μετά τη «μεγάλη φυγή» του Χριστόδουλου Ξηρού που έχει προκαλέσει πολιτικό πόλεμο αλλά και πόλεμο μεταξύ των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ΜΜΕ,τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν καταφτάσει στη Θεσπρωτία κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κινούνται με ιδιαίτερη διακριτικότητα και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η προσοχή τους είναι εστιασμένη σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές της Θεσπρωτίας.Η Θεσπρωτία είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, το καλοκαίρι του 2002, όταν μετά τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, ξεκίνησε το ξήλωμα της 17 Νοέμβρη, της τρομοκρατικής οργάνωσης που πρωταγωνιστούσε επί τρεις δεκαετίες στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.Από τη Θεσπρωτία κατάγονταν τέσσερις από τους συλληφθέντες, που είχαν κατηγορηθεί ως μέλη της οργάνωσης, ενώ είχαν ερευνηθεί οι κατοικίες τους στην περιοχή και είχαν εξεταστεί και συγγενικά τους πρόσωπα.Οι τρεις από τους τέσσερις, σήμερα είναι ελεύθεροι,όπως και οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες, ενώ ο τέταρτος Θεσπρωτός παίρνει πολύ συχνά άδειες καθώς σπουδάζει.Αυτός φαίνεται ότι είναι ο βασικός λόγος που έχει φέρει την Αντιτρομοκρατική στην περιοχή και κάνει την αστυνομία να βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή.

Υπεγράφη η απόφαση κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Συβότων
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής οικισμού Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας Ν. Θεσπρωτίας.Οι σχετικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει το 1994. Η έκταση που εντάσσεται ανέρχεται σε 1450 στρέμματα, ο αριθμός των οικοδομικών τετραγώνων είναι 134, ενώ οι ιδιοκτήτες ανέρχονται σε 1582.Κατά της απόφασης επιτρέπονται προσφυγές για παράβαση νόμου μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των δέκα ημερών που προβλέπονται στην υπ' αριθμ. 79881/3445/6-12-1984 (ΦΕΚ 862/Β/84) Υπουργική Απόφαση, ενώπιον του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή δια μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου  - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε
 Η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (δ.τ.: «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»), ως επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» και ακρωνύμιο «WINE-NET», το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης έργων του διασυνοριακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013», θα πραγματοποιήσει στα Ιωάννινα δύο (2) εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα οινογνωσίας – οινολογίας, συνολικής διάρκειας 24 ωρών το καθένα (θεωρία και πρακτική), στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 6.2 «Δράσεις Εκπαίδευσης»/ «Training Activities» του έργου «WINE-NET».Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.)/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΝΟΥ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ, ο οποίος είναι ο μοναδικός Πιστοποιημένος Φορέας Εκπαίδευσης Κρασιών και Αποσταγμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και θα διεξαχθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Η παρουσία των συμμετεχόντων κρίνεται αναγκαία σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο είναι τα 15 άτομα.Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο να δώσουν τα απαραίτητα «εφόδια-εργαλεία» για τη βαθύτερη κατανόηση του κρασιού και είναι ιδανικά για τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον οίνο και θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις.Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους όλων των παραγωγικών σταδίων κρασιών και αποσταγμάτων (οινοπαραγωγοί, οινολόγοι, στελέχη οινοποιητικών επιχειρήσεων, στελέχη οινοποιητικών συνεταιρισμών, στελέχη εταιρειών διανομής κρασιών και αποσταγμάτων, στελέχη εταιρειών πώλησης κρασιών και αποσταγμάτων, στελέχη εστιατορίων και wine bars, στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτουν χώρους εστίασης π.χ. food & beverages managers ή restaurants managers ή το απλό service που πουλάει το κρασί μέσα στη σάλα, sommeliers).Η κοινοτική επιχορήγηση για τη Δράση 6.2 «Δράσεις Εκπαίδευσης»/ «Training Activities» καλύπτει το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο για κάθε συμμετέχων.Για περισσότερες πληροφορίες, oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (www.epirussa.gr → INTERREG «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013»→ «WINE-NET» → «Εκδηλώσεις / Σεμινάρια») ή τα γραφεία της εταιρείας επί της Πλ. Πύρρου και Μιχ. Αγγέλου 1 στα Ιωάννινα ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 26510 36686 και 26510 83087.

Μπαχαλοψιλικατζίδικο : O ΕΟΠΥΥ αλλάζει και γίνεται ΠΕΔΥ
 Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ - Θα λάβει την τελική του μορφή έως το τέλος Ιανουαρίου - Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στη ΒουλήΤη «γέννηση» του νέου φορέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), οπως είναι η ονομασία του φορέα της ΠΦΥ θα λάβει την τελική του μορφή έως το τέλος Ιανουαρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του υγειονομικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.Το ΠΕΔΥ θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση όλων στις δομές του.Οπως έχει εξηγήσει επανειλημμένως ο υπουργός, ο φορέας θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από το ΕΣΥ ή από τους ιδιώτες της Υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους.Οι σχετικές αλλαγές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα σήμερα στη Βουλή και το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ανεξέλεγκτα τα κοπάδια στους δρόμους της Ηπείρου
 Από θαύμα σώθηκε οδηγός αυτοκινήτου όταν ξαφνικά, κι ενώ κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Αρχαγγέλου- Καναλακίου, στο δρόμο πετάχθηκαν κατσίκια και τράγοι με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με το όχημα.Ευτυχώς παρά την σύγκρουση η οδηγός του οχήματος κατάφερε να το κρατήσει στον δρόμο και να μην βγει εκτός πορείας σε σημείο μάλιστα που υπήρχε γκρεμός αρκετών μέτρων.Αμέσως ειδοποιήθηκε η τροχαία Πρέβεζας η οποία έφτασε στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν ενώ οδική βοήθεια μετέφερε το όχημα το οποίο ήταν αδύνατον να κινηθεί λόγω της ζημιάς που υπέστη.Μάλιστα το ζώο δεν έπαθε τίποτε και συνέχισε τον δρόμο του για να συναντήσει και το υπόλοιπο κοπάδι, το οποίο όπως δείχνει η φωτογραφία έβοσκε αμέριμνο στην περιοχή.Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο σημείο αυτό οι αιφνίδιες συναντήσεις οχημάτων με κοπάδια που κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο από τους ιδιοκτήτες τους είναι πολύ συχνές.Ο κίνδυνος λοιπόν τεράστιος. Και δεν είναι μόνο αυτό το σημείο στην Ήπειρο που αποτελεί παγίδα για τους οδηγούς.Στη διασταύρωση Καμαρίνας και Μυρσίνης, στο Νομό της Πρέβεζας, σε μόνιμη βάση δημιουργούνται παγίδες θανάτου από κοπάδι αγελάδων που βόσκει παντελώς ελεύθερο.Είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργείται ανά τακτά διαστήματα στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου αλλά και σε άλλα σημεία όπου αγελάδες αλλά και πρόβατα έχουν βρεθεί πολλές φορές στο οδόστρωμα.Στην Εγνατία μάλιστα όπου οι ταχύτητες των οδηγών είναι μεγάλες, η διέλευση ζώων μπορεί στην κυριολεξία να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά ατυχήματα.Πριν από μερικές ημέρες άλογα είχαν εντοπιστεί στο οδόστρωμα κοντά στην Πεδινή και χρειάστηκε να κινηθεί η Αστυνομία για την απομάκρυνσή τους από το δρόμο, ενώ ακόμη και στον κεντρικό δρόμο του λεκανοπεδίου, τη λεωφόρο Νιάρχου, κυκλοφορούν πολύ συχνά κοπάδια προβάτων.Οι ιδιοκτήτες των ζώων αυτών οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν και κυρίως οφείλουν να μεριμνήσουν για τη φύλαξη των κοπαδιών τους.Ανάλογες ευθύνες έχουν κι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες..!
πηγή : allo blogger

Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων
 Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.Το Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με ομιλητή τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιλτιάδη Παπανικολάου και θέμα «Η καλλιτεχνία των Βλάχων». Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4).Την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, στην «Αίθουσα Τελετών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η Κοπή της Πίτας των Βλάχων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας με βάση την κοινή καταγωγή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: