ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου - σεμινάριο Floortime



Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν: ( Μάγια Αγγέλου 1928 , Αφροαμερικανίδα ποιήτρια & συγγραφέας )

 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
 Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι Αθηνών φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σεμινάριο Floortime και προτείνουν στους ειδικούς μια πραγματικά σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως μοντέλα θεραπευτικής δουλειάς με παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αισθητηριακή επεξεργασία, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, εύθραυστο Χ και όχι μόνο..!Ο Jake Greenspan, ιδρυτής του Floortime Center, θα παρουσιάσει το Βασικό Σεμινάριο DIR / Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ερχόμενος από τις ΗΠΑ..! Το Βασικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα.Οι συμμετέχοντες θα δουν το μοντέλο Floortime μέσα από πολλά παραδείγματα εργασίας του Dr Greenspan με γονείς και παιδιά. Το μοντέλο Greenspan Floortime είναι η τελική έκδοση του μοντέλου DIR με εκπονητή τον ίδιο τον Dr Greenspan. Το μοντέλο έχει οργανωθεί με συστηματικότητα και δίνει πρακτικές τεχνικές για άμεση εφαρμογή. Οι τεχνικές και οι αρχές του μοντέλου παρουσιάζονται με οργανωμένο τρόπο.Το Floortime απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς που ασχολούνται με το παιδί και σε γονείς. Να σημειωθεί πως στους ενδιαφερόμενους θα παρέχεται μετάφραση.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας floortimegreece.blogspot.gr

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Περί ναρκωτικών στην Άρτα
Την 07-01-2014/21.45 στην Άρτα, συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5,2) γραμμάρια ηρωίνης.
Σύλληψη διωκόμενου στους Χαλκιάδες Άρτας
Την 08-01-2014/18.15 στους Χαλκιάδες Άρτας, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημ-κείου Άρτας, με την   οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (1) έτους, για μη καταβολή Φ.Π.Α.
Περί ναρκωτικών - όπλων στα Ιωάννινα
 1) Την 08-01-2014/08.55 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2,4) γραμμάρια κάνναβης και (1) σιδερογροθιά.
2) Την 08-01-2014/22.00 στη Δωδώνη Ιωαννίνων, συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε χώρο έξωθι της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (52,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε Πρέβεζα και Λευκάδα,  για  αγοραπωλησίες  ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν συνολικά (72,9) γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθησαν, την 08-01-2014 στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 23, 18, 21 και 19 ετών και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Λευκάδας.Ειδικότερα, το απόγευμα την 08-01-2014 στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 23χρονος, ο 18χρονος και ο 20χρονος, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (6,1) γραμμαρίων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες είχαν προμηθευτεί τα ναρκωτικά νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον 21χρονο στην περιοχή της Λευκάδας, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.Επίσης, στο πλαίσιο ελεγχόμενης αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη και ο 19χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε χθες το βράδυ σε προκαθορισμένο σημείο στην περιοχή της Λευκάδας προκειμένου να πουλήσει στον 21χρονο ποσότητα κάνναβης, βάρους (9,6) γραμμαρίων.Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (57,2) γραμμάρια κάνναβης.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Στην Ηγουμενίτσα η περιφερειακή έδρα του Λιμενικού
 Η μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου του Λιμενικού Σώματος, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται σήμερα, στην Ηγουμενίτσα, προβλέπεται με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προωθώντας το, παράλληλα, προς υπογραφή και από τα συναρμόδια Υπουργεία.Στο σχέδιο αυτό, προϊόν μελέτης και διαβούλευσης με τους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που αποτελούν στην πράξη τον πρώτο συνολικό εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος από το 1927, όταν και δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Ειδικότερα, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας σε ακριτικά σημεία και τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων μας, συστήνεται Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος Β.Α. Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Με γνώμονα την αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων, επίσης, συστήνεται Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας, με έδρα τον Πειραιά, καθώς και Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης, που θα εδρεύει στην Καβάλα.Επιπρόσθετα, και για την καλύτερη εποπτεία του παραγόμενου έργου, μεταφέρεται η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.Σημειώνεται δε, ότι ένας σημαντικός άξονας των ρυθμίσεων του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι η αποκέντρωση των δράσεων και η παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Ζυμώσεις και επαφές ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών
Αλ. Τσίπρας: Η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο συνδέει την Αριστερά με την Ορθόδοξη Εκκλησία..!
 Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών Βουλευτής Ρένα Δούρου,ο υπεύθυνος από την Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα Βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστικής της Θεματικής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος.Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος.Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα :
‘’ Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιώτατο για την καμπάνια της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Κομισιόν μετά από την επιλογή των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο πρόσωπό μου.Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για την ιδιαίτερη έμφαση που θα δώσουμε σε τρία θέματα. Το ένα αφορά την οικονομική κρίση και την ανάγκη να υπάρξει άμεσος τερματισμός της λιτότητας διότι, ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου και βεβαίως στην Ελλάδα που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση, πράγμα που δεν συνάδει με τις αξίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Ο δεύτερος άξονας είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
Ο τρίτος είναι η επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ζήτησα από τον Παναγιώτατο και τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα ζητήσω και των άλλων Εκκλησιών στο ουμανιστικό πανανθρώπινο αίτημα να υπάρξει αλλαγή στάσης και αλλαγή της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει δυστυχώς μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Είναι ένα πρόβλημα που έχει διαστάσεις οικουμενικές, όμως για τις χώρες υποδοχής είναι ένα υπαρξιακό πρόβλημα. Η Ευρώπη, αν δεν δείξει αλληλεγγύη, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. Δεν θα μπορέσει να είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν πριν πολλά χρόνια οι ιδρυτές της και που οραματίστηκαν και οι λαοί της στο διάβα των χρόνων.Πιστεύουμε ότι ίσως εξίσου σημαντικό με το θέμα του συσσωρευμένου χρέους που έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση τις χώρες του Νότου, είναι και το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν προορισμό τις χώρες του Βορρά κυρίως, στερούνται δυνατότητας να ταξιδέψουν εκεί και μένουν εγκλωβισμένοι στις χώρες του Νότου που πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και την οικονομική κρίση αλλά και τις επιπτώσεις μιας στρεβλής και άδικης μεταναστευτικής πολιτικής.Η ουμανιστική διάσταση του προβλήματος όμως δίνει σε εμάς την ευκαιρία να ζητήσουμε την συμπαράταξη στο αίτημά μας και των Εκκλησιών. Των χριστιανικών, αλλά και όλων των Εκκλησιών. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας ‘’ .

Προκαταρκτική έρευνα για κατοικίες πολιτικών με επιδότηση
 Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκε το έγκλημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή σε βάρος της ΕΕ, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με τη κατασκευή, αποπεράτωση, κ.λπ. κατοικιών πολιτικών προσώπων ή συγγενικών τους προσώπων. Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους συναδέλφους της, εισαγγελείς Εφετών, να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν «άτομα με τη χρήση ή την υποβολή ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ή εγγράφων εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους προερχόμενους από τον Εθνικό Προϋπολογισμό ή τον γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου είτε να εγκαταστήσουν είτε να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λ.π.), χωρίς εν τέλει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά την είσπραξη των πόρων και των επιδοτήσεων αυτών. Συγκεκριμένα, ζητά να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί ή όχι το έγκλημα της απάτης ή της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σε καταφατική περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση «που ήθελαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων», να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις, καταλήγει η κ. Κουτζαμάνη.Εξάλλου, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ευρυτανίας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδότησης του τέως υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: