ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Χωρίς Υπολογιστή με το σύστημα WESTERN UNION το ΕΛΤΑ στο Φιλιάτι



Η μοίρα άλλους ψηλά πετά κι άλλους στα βάθη γέρνει : ( Βιτσέντζος Κορνάρος ,1553–1613 , Έλληνας ποιητής )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Λείπει Υπολογιστής με το σύστημα WESTERN UNION στο Φιλιάτι και περιμένουν από το ΕΛΤΑ της Ηγουμενίτσας να εξυπηρετηθούν
 Ούτε το 1940 δεν ήταν έτσι. Δεν μας φτάνει που το πολεοδομικό τμήμα των Φιλιατών είναι εντός του Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας,έχουμε και βασικές ελλείψεις και σε άλλες υπηρεσίες.Χωρίς Υπολογιστή ξέμεινε το Ταχυδρομείο Φιλιατών και δεν μπορούν οι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τους πολίτες απευθείας από το σύστημα αλλά θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας με ταυτότητα και αριθμό εντολής πληρωμής για να πάρει ο πελάτης χρήματα ή και κάτι άλλο.Οι υπάλληλοι που θέλουν να βοηθήσουν ευγενέστατα,δεν έχουν αυτό το Η/Υ με το σύστημα WESTERN UNION και έτσι ο πελάτης του ΕΛΤΑ περιμένει όποτε το ΕΛΤΑ της Ηγουμένιτσας δώσει την εντολή στο Φιλιάτι για να πάρει τα πράγματά του.Με το σύστημα WESTERN UNION εξυπηρετούνται οι λογαριασμοί και οι αποστολές από όλες τις χώρες του εξωτερικού. Επιτέλους πότε το Φιλιάτι θα μείνει χωρίς τους « νταβαντζήδες » ανεξάρτητο;; Ευελπιστούμε οι ιθύνοντες να επιμεληθούν του ζητήματος.

Εκδήλωση ενημέρωσης από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σας προσκαλούν στην εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργανώνουν με θέμα:«Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών» Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 ,και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13)Η εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική για τους επιχειρηματίες των οποίων τα επενδυτικά σχέδια έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών» (ΠΕΠ 2007-2013), ιδιαίτερα δε για τους δυνητικά δικαιούχους επενδυτές του παραπάνω προγράμματος.Στελέχη της Διαχειριστικής θα αναλύσουν διεξοδικά στις αιτούμενες ενέργειες κάλυψης των προϋποθέσεων της Υπουργικής Απόφασης Ένταξης και Έγκρισης χρηματοδότησης των έργων αυτών.

Στην ημερίδα για την Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων στην Ηγουμενίτσα παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης
 Στην Ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με θέμα "Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων", παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της "Κάτω Πόλης", τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και οι προοπτικές αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου. Το έργο ανάδειξης της Κάτω Πόλης χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Ηπείρου.Με αυτό έχουν αναδειχθεί τα σημαντικότερα μνημεία του οικισμού και σε συνδυασμό με το έργο ανάδειξης - ανάπλασης του αρχαιολογικού χώρου της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, έχει καταστεί προσβάσιμο το σύνολο σχεδόν του αρχαιολογικού χώρου.Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις και στους στόχους που θέτει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη νέα προγραμματική περίοδο,ενώ σε αναφορά του προϊσταμένου της ΛΒ΄ Εφορείας κ. Γ. Ρήγινου για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ορισμένων ακόμη ανασκαφών, είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για την εξεύρεση εθνικών πόρων, καθώς για αυτό το σκοπό, δεν προβλέπεται χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ημερίδα για την λειτουργία του Κτηματολογίου στην Ηγουμενίτσα
 Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Κτηματολογίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ» διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση (ημερίδα) με θέμα «Η λειτουργία του Κτηματολογίου» την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.00 στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου Ηγουμενίτσας.Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ», Δημήτριος Καλουδιώτης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
18:15 - 18:25 Χαιρετισμός Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου ΕΚΧΑ ΑΕ, Δ. Καλουδιώτη
18:25 - 18:30 Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων
18:30 - 18:45 «Θέματα Λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων»
Μαρία Κασάπη, Διευθύντρια Λειτουργούντος Κτηματολογίου
18:45 - 19:15 «Νομικό πλαίσιο Κτηματολογίου»
Ρένα Κουκούτση, Υποδιευθύντρια Νομικής Διεύθυνσης
19:15 - 19:40 «Διαδικασία κτηματογράφησης στην πόλη της Ηγουμενίτσας»
Ελεονώρα Ανδρεαδάκη, Υποδιευθύντρια Νομικής Διεύθυνσης Γιώργος Αντωνόπουλος, επιβλέπων μηχανικός της Δ/νσης Έργων
19:40 - 20:15 Ερωτήσεις - Συζήτηση
Συντονιστής: Χρήστος Παππάς , Γ. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -   NEWS
Ληστεία στο 36,5ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων
Την 15-12-2013/21.00 στο 36,5ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, γιατί έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή πιθανόν πιστολιού, αφαίρεσαν από τον ημεδαπό υπάλληλο του πρατηρίου, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας
 Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ημεδαποί.Συνελήφθησαν,την 15-12-2013 το βράδυ,στην Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος  22χρονου υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του παθόντα, την 15-12-2013 το βράδυ δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην περιοχή της Φιλιππιάδας και  με την απειλή όπλου, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και  τράπηκαν σε φυγή.Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα  τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός, μέλος σπείρας, που έκλεβε μοτοσικλέτες  στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσε
Εξιχνιάσθηκαν άλλες πέντε (5) κλοπές δικύκλων
 Συνελήφθη, την 15-12-2013 τα ξημερώματα στη γέφυρα Κεστρίνης  Θεσπρωτίας, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ακόμα 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος σπείρας, η οποία έκλεβε δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευε στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος (σχετικό το από 07-12-2013 Δελτίο Τύπου).Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την ταυτοποίηση των λοιπών μελών της σπείρας και την εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις, εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα ο 18χρονος καθώς και δύο συνεργοί του, να επιβαίνουν σε τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας.Στη θέα των αστυνομικών, οι τρεις δράστες εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 18χρονος ενώ οι άλλοι δύο δράστες, κατάφεραν να διαφύγουν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνόφυτο της περιοχής.Κατά την εξέλιξη των ερευνών, εξιχνιάστηκαν επιπρόσθετα δύο περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών, που αφαιρέθηκαν από τα μέλη της σπείρας στις 18-10-2013 από την πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ οι κλεμμένες μοτοσικλέτες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
 Ο δράστης χρησιμοποιούσε το σπίτι του και αποθήκη σαν χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων. Συνελήφθη την 13-12-2013, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, έκλεβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία και τα μεταπωλούσε στην Αλβανία. Ειδικότερα, μετά από έρευνα στο σπίτι και σε αποθήκη του 31χρονου στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι εκεί έκρυβε γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία καθώς και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης μιας περίπτωσης κλοπής εργαλείων που έγινε τον περασμένο Μάιο στην περιοχή της Ασφάκας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η προέλευση και των υπολοίπων αντικειμένων. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων ενώ ερευνάται και η συμμετοχή συνεργών.
Εξιχνίαση  κλοπής  χρυσών κοσμημάτων από οικία στα Μηλιανά Άρτας
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρυσών κοσμημάτων από σπίτι 49χρονου ημεδαπού στα Μηλιανά Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιοποίησης πληροφοριών, ο 19χρονος προσήχθη την  14-12-2013 το πρωί στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου του 2013 έως την 22-11-2013 αφαιρούσε τμηματικά από το σπίτι του 49χρονου χρυσά κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.Ο δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ η  δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Πολλές συλλήψεις το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 Συνελήφθη, ξημερώματα του Σαββάτου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 46χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς, κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο (καπνός) εντός του επικαθήμενου του ανωτέρω οχήματος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Στη συνέχεια συνελήφθη, ξημερώματα του Σαββάτου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς, κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο του ανωτέρω επικαθήμενου, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Επίσης, συνελήφθη, ξημερώματα του Σαββάτου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 51χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις (04) αλλοδαπούς, κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο του επικαθήμενου του ανωτέρω οχήματος, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Τέλος, συνελήφθησαν,απογευματινές ώρες της Κυριακής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό, εντός φορτίου συρόμενου Φ/Γ οχήματος, στερούμενοι τραξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα εμπλεκόμενα Φ/Γ οχήματα.

Με τον πρόεδρο της κοινότητας Πέρδικας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου
 Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καρχιμάνη,συναντήθηκε ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας,Σπύρος Ζωγράφος,με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης,του γηπέδου της περιοχής. Μετά την συνάντηση,ο κ. Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:"Ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινοτητας Περδικας του Δημου Ηγουμενίτσας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια,για τα κατά πολλούς αυτονόητα όσα οφείλει η πολιτεία να παράσχει σε μια σύγχρονη κοινωνία, την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, τόσο για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του γηπέδου της Πέρδικας (έργο με πολυετή καθυστέρηση), όσο και για την διαγράμμιση, βελτίωση και αποκατάσταση ζημιών τμημάτων της επαρχιακής οδόυ Καρτερίου - Πέρδικας ύστερα απο προσπάθειες και σχετικές ενέργειες της Δημοτικής  Κοινότητας Πέρδικας καθώς και σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας, η ανταπόκριση των ανωτέρω φορέων και υπηρεσιών τους ήταν άμεση και αποτελεσματκή. Ευελπιστούμε και σε μελλοντική συνεργασία που θα προάγει την ανάπτυξη και τον πολιτισμό της τουριστικής μας περιοχής, σε όλα τα επίπεδα ".



Δεν υπάρχουν σχόλια: