ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΙΝΚΑ : Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε παιχνίδια για μικρά παιδιά



Το διοικείν εστί προβλέπειν  : ( Αλκιβιάδης , 450-404 π.Χ. , Αθηναίος πολιτικός & στρατηγός )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΙΝΚΑ : Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν  αγοράσετε παιχνίδια για μικρά παιδιά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -  Ιωάννινα 17-12-2013
 Στους πρώτους των πωλήσεων - εκτός των τροφίμων - κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι και ο κλάδος των παιχνιδιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπόρων του κλάδου, τον Δεκέμβριο πραγματοποιείται το 50% των ετήσιων πωλήσεων..! Το  Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου παραθέτει βασικά σημεία στα οποία οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά παιχνιδιού :
Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Κοινότητα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζονται από την κοινοτική και την εναρμονισμένη ελληνική νομοθεσία. Η συμμόρφωση των παιχνιδιών με τις απαιτήσεις αυτές επισημαίνεται με την ένδειξη « CE » που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή, ενώ πρέπει να φέρουν και προειδοποίηση αν τυχόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από κάποια ηλικία και κάτω. Καθήκον του κάθε κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών του είναι να ελέγχουν αν τα παιχνίδια φέρουν το «CE», που αποτελεί διαβατήριο για την κυκλοφορία στην αγορά, και αν αυτά που φέρουν το «CE» συμμορφώνονται πράγματι προς τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας. Αφού λοιπόν το σήμα τίθεται από τους κατασκευαστές και αφού πάντα υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες ενδεχομένως, για λόγους κόστους μπορεί να το θέτουν χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, ενώ οι έλεγχοι δεν μπορεί παρά να είναι δειγματοληπτικοί, αυτό σημαίνει ότι το «CE» είναι ένδειξη, αλλά όχι και εγγύηση ασφάλειας του παιχνιδιού.
Τα παιχνίδια που αγοράζονται θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών. Μόνο έτσι το παιχνίδι προσθέτει στο παιδί θετικά, διαμορφώνει προσωπικότητα και αναπτύσσει κρίση και δεξιότητες.
Δεν θα πρέπει να αγοράζουμε δώρα σε παιδιά κάτω των 3 ετών που περιλαμβάνουν μικρά κομμάτια γιατί μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό.
Θα πρέπει να αποφεύγουμε τα αεροβόλα ως δώρα γιατί μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.
Οι οδηγίες και οι ενδείξεις κατασκευής του παιχνιδιού πρέπει να αναγράφονται στα Ελληνικά, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών.
Πριν αγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, οφείλουμε να κάνουμε σύγκριση της τιμής του μεταξύ των καταστημάτων που διατίθεται το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Εάν αγοράσουμε ποδήλατο, skate board, πατίνια ή πατίνι, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στο δώρο, κράνος και οποιοδήποτε άλλο υλικό ασφαλείας χρειάζεται (επιγονατίδες, καλύμματα για τους καρπούς, κλπ.).
Όταν αγοράζουμε για δώρο μπογιές, μαρκαδόρους ή πλαστελίνη, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι στην συσκευασία αναγράφεται ότι δεν είναι τοξικά.
Δεν πρέπει να δίνουμε ποτέ δώρα σε μικρά παιδιά μέσα σε πλαστικές σακούλες επειδή μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία.
Τέλος,ας μην ξεχνάμε ότι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια δεν είναι παιχνίδια..!Έτσι δεν υπάρχει διάταξη διεθνώς που να υποχρεώνει τους κατασκευαστές να ακολουθούν τις προδιαγραφές για παιχνίδια. Κρατάτε τα παιδιά μακριά από τα ηλεκτρικά λαμπιόνια και τα εύθραυστα αντικείμενα.

Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας
Δελτίο Τύπου – Ευχαριστήριο
 Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας το μεγάλο ανθρωπιστικό του έργο κι αυτές τις γιορτές προσφέρει ανιδιοτελώς την βοήθεια του σε ευάλωτες ομάδες του Νομού μας.Αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας μας παρέχει την ηθική και υλική στήριξη σε άπορες οικογένειες του Νομού Θεσπρωτίας.Οι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες Εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας, με πίστη στην Ερυθροσταυρίτικη δεοντολογία , συνδράμουν και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αλλά και να συγχαρούμε  τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσπρωτίας για την σημαντική κι αξιέπαινη κοινωνική προσφορά του( αγορά τροφίμων ) προς το Τμήμα μας.Ακόμη ευχαριστούμε τους μαθητές και δασκάλους των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων Ηγουμενίτσας  , τους μαθητές και  καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας  καθώς και τους απλούς πολίτες που με τα αισθήματα φιλαλληλίας που τους διακατέχουν συνέβαλαν έμπρακτα στη στήριξη κι ενδυνάμωση του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Σας ευχαριστούμε πολύ κι ευχόμαστε σε όλους σας…
 Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος .

Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες
 Συνελήφθη, την 16-12-2013 το βράδυ στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας,73χρονος ημεδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά   δύο μη νόμιμων μεταναστών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο,που οδηγούσε ο 73χρονος,όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 20 και 18 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 73χρονου διακινητή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθμομεταφορά, κατασχέθηκε από το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που ενεργεί την προανάκριση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστού εγγράφου
Συνελήφθη την 16-12-2013 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας,γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο  κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Αργεντινής
 Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Mastropietro συνοδευόμενος από τη σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Carolina Ghiggino. Η συζήτηση περιεστράφη στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε συνδυασμό με αυτή που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν η Αργεντινή. Κοινό συμπέρασμα - με βάση και την εμπειρία που υπάρχει από το παράδειγμα της Αργεντινής- είναι ότι η έξοδος από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, μπορεί να επιτευχθεί μέσω του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρα μας."Η Αργεντινή το 2001 μπόρεσε με τις δικές της δυνάμεις, με την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών στην αρχή και στη συνέχεια με την παραγωγή που διέθετε, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αύξηση των εξαγωγών, να σταθεί στα πόδια της", εξήγησε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης, για να προσθέσει κάνοντας σύγκριση με την Ελλάδα ότι: "είμαστε δύο διαφορετικές χώρες, διαφορετικοί άνθρωποι και απαιτήθηκαν διαφορετικές λύσεις γιατί η Αργεντινή δεν είχε τη βοήθεια άλλων, όπως η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπρεπε να τα κάνει όλα μόνη της". Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι η κρίση έχει επηρεάσει σε μικρότερο αναλογικά βαθμό την Ήπειρο, συγκριτικά με τις άλλες περιφέρειες της Ελλάδος, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για τη διάθεσή του να εξεταστούν τρόποι συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να παρασχεθεί τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα."Η Ήπειρος, είναι μια κατ΄ εξοχή φιλική περιοχή για την Αργεντινή", είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε άλλο σημείο της συζήτησης, απευθυνόμενος στον Πρέσβη, κι αυτό, πρόσθεσε, οφείλεται στην παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στα Γιάννινα των σπουδαίων Αργεντινών ποδοσφαιριστών και της παραμονής, μέχρι και σήμερα, στην ηπειρώτικη πρωτεύουσα δύο εξ αυτών, των Εδουάρδου Κοντογιωργάκη και Αλφρέδο Γκλασμάνη. Ο πρώτος μάλιστα είχε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Αργεντινής, ενώ ο δεύτερος τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

Έξι νέες εντάξεις στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04
 Έξι νέες επενδύσεις εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04 με απόφαση που έλαβε η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση. Το συνολικό κόστος των επενδύσεων ανέρχεται σε 1.112.710,51€ και το συνολικό ποσό ενίσχυσης σε 511.233,14 €. Οι ενταχθείσες επενδύσεις είναι οι εξής:
1. ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ : «Ίδρυση μονάδας παράγωγης τυποποιημένης ενσιρώμενης μηδικής», στη Τ.Κ. Ζίτσας της Δ.Ε. Ζίτσας του Δήμου Ζίτσας στην Π.Ε. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 199.000,00 €
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : «Ίδρυση μονάδας παράγωγης ενσακισμένου ενσιρώματος», στη Τ.Κ. Σεβαστού της Δ.Ε. Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου, συνολικού κόστους 199.600,00 €
3. ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ : «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας πατρογονικών», στη Τ.Κ. Δροσοχωρίου της Δ.Ε. Παμβώτιδας Δήμου Ιωαννιτών, συνολικού κόστους 198.924,00 €
4.ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : «Ίδρυση μονάδας παράγωγης ενσακισμένου ενσιρώματος», στη Τ.Κ. Καστρίτσας της Δ.Ε. Παμβώτιδας , συνολικού κόστους 200.000,00 €
5.ΚΙΑΦΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Ίδρυση μονάδας παράγωγης ενσακισμένου ενσιρώματος», στη Τ.Κ. Νεγάδων της Δ.Ε. Καλπακίου, συνολικού κόστους 115.480,00 €
6.ΤΣΙΝΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ : «Μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχειακό κατάλυμα Β΄ τάξης, στο Νομό Ιωαννίνων», στο Δήμο Μετσόβου, συνολικού κόστους 199.706,51 €.

Παράταση για την απογραφή αιγοπροβάτων έτους 2013
 Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχου Κορασίδη, ύστερα από παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, κατ΄ εξαίρεση για φέτος, δόθηκε παράταση στην προθεσμία καταγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων.Συγκεκριμένα προβλέπεται η διενέργεια απογραφής των αιγοπροβάτων από τον κάτοχό τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 και περίοδος κοινοποίησης των απογραφικών στοιχείων (δηλαδή την απογραφή που διενεργήθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013) στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες μέχρι 20 Ιανουαρίου 2014 για την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο.Στην απόφαση του Γ.Γ. επισημαίνεται ότι η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και η αποτελεσματική ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών αποτελεί δέσμευση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σημειώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, που έληξε η κανονική προθεσμία, στην Π.Ε. Ιωαννίνων υπολογίζεται ότι είχε απογραφεί το 98% των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας το 85%, στην Π.Ε. Πρέβεζας το 80% και στην Π.Ε. Άρτας το 75%, που είναι από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο χώρας ποσοστά καταγραφής. 

Σε εκδήλωση για τους Εθνικούς Ευεργέτες παρέστη ο Περιφερειάρχης 
 Στην εκδήλωση για τους Εθνικούς Ευεργέτες που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πεύκη της Αθήνας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον οποίο αναφέρθηκε επιγραμματικά σε πτυχές της ιστορίας και της προσφοράς των Γ. Σίνα και Γ. Αβέρωφ. Η εκδήλωση με τίτλο: "Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, ως συντελεστές της Προόδου της Ανθρωπότητας" οργανώθηκε από την  Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών / Περιφέρειας Αττικής και τους  Συλλόγους Ηπειρωτών: Νέας Ιωνίας Αττικής "Άπειρος Γαία", Λυκόβρυσης, Βορείων Προαστίων Πεύκη, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Χαλανδρίου και Παπάγου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός - καθηγητής Σπύρος Εργολάβος.

Πρόσκληση συμμετοχής στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου
 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου υπενθυμίζει ότι το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εν όψει των Άγιων Ημερών, εντατικοποιεί την προσπάθειά του, ώστε να συμβάλλει στην στήριξη και την ενίσχυση των Ενοριακών Συσσιτίων και των Προνοιακών  Ιδρυμάτων της Ηπείρου, καθώς και στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.Συγκεντρώνονται τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, απορρυπαντικά και χαρτικά.Απευθύνεται έκκληση προς Επιχειρήσεις, Πολυκαταστήματα, Super Market, Συλλόγους, Αδελφότητες, Ενώσεις, Σωματεία, Εθελοντικές Οργανώσεις και όσους συμπολίτες επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να προβούν στη συλλογή των παραπάνω ειδών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Π.Ε. Άρτας 2681363502,Π.Ε. Θεσπρωτίας 2665360185,Π.Ε. Ιωαννίνων 2651087128 ,Π.Ε. Πρέβεζας 2682362113 .










Δεν υπάρχουν σχόλια: