ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ενοπλη Ληστεία στη Κεστρίνη



Ελευθερία είναι η δυνατότητα να διαλέξεις εκείνον του οποίου θα γίνεις σκλάβος  : ( Ζαν Μορώ , 1928 , Γαλλίδα ηθοποιός )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ληστεία στη Κεστρίνη
 Την 26-12-2013/20.00 στη Κεστρίνη, Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής όπου παρέμεναν (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και με την απειλή όπλου τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 €. Στην συνέχεια οι δράστες αφού τους ξεγύμνωσαν, τους οδήγησαν μέσω αγροτικής οδού (περίπου 1.5 χλμ μακριά από την αποθήκη) και πυροβόλησαν τον ένα εκ των αλλοδαπών στην δεξιά κνήμη.Ο τραυματισθείς διακομίσθηκε  στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών.  

Στην «Φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. τα 364 κιλά χασίς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη 40χρονος, έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.Στο τζιπ που οδηγούσε βρέθηκαν περισσότερα από 364 κιλά ακατέργαστου χασίς, τα οποία ήταν επιμελώς τακτοποιημένα σε 188 δέματα, συνολικού μεικτού βάρους 200 κιλών και 946 γραμμαρίων.Στη διάρκεια σύλληψης του 40χρονου οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την αποχώρηση άλλου οχήματος με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον χώρο του λιμανιού. Το εντόπισαν αργότερα εγκαταλελειμμένο σε δρόμο της Ηγουμενίτσας. Σε έρευνα στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 149 δέματα με ακατέργαστο χασίς, συνολικού μεικτού βάρους 163 κιλών και 321 γραμμαρίων.

Ευχαριστήριο από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας
 Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας για την συνδρομή του στο έργο του Ερυθρού Σταυρού.Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας με την συνεισφορά πλήθος πολιτών συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα διέθεσαν στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Νομού Θεσπρωτίας.Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την ανθρώπινη δράση και να τους ευχαριστήσουμε που εμπράκτως απέδειξαν τα αισθήματα φιλαλληλίας,ευγένειας κι αγάπης που τους διακατέχουν.Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Ευχαριστήριο από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας
 Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας για την ανθρωπιστική δράση που υλοποίησε.Ο Αστυνομικός Διευθυντής,Ταξίαρχος κος Γεώργιος Λελοβίτης καθώς κι όλη η αστυνομική δύναμη της περιοχής απέδειξαν εμπράκτως την ανθρώπινη πλευρά της Αστυνομίας.Σε αυτή την δύσκολη εποχή,ο καθένας τους προσέφερε πρωτίστως την αγάπη αλλά και την υλική βοήθεια προκειμένου να ενισχυθούν οι άπορες οικογένειες  του Νομού Θεσπρωτίας.Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, να τους ευχαριστήσουμε που πάντα βρίσκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στο έργο μας και να τους ευχηθούμε Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου
 Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-12-2013 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κουκλιών», αναδόχου εταιρείας «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 31-03-2014.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αρδευτικό έργο περιοχής Βοϊδομάτη – Φάση Β’», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη, μέχρι την 31-07-2014.
3.Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας υλικών, για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού του εθνικού οδικού δικτύου εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, βάσει της διαδικασίας συλλογής σφραγισμένων προσφορών που διενήργησε η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.
4.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση και λειτουργία μετεωρολογικών σταθμών και ατμοσφαιρικών Σταθμών Π.Η.» (αντικατάσταση οργάνων και εξαρτημάτων των σταθμών).
5.Έγκριση παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης των εργασιών μετ’ αναθεωρήσεως του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες αποκατάστασης της 23ης επαρχιακής οδού στις θέσεις: Βουργαρέλι και Κυψέλη, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», αναδόχου εταιρείας «Λ. ΒΕΡΛΕΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-03-2014.
6.Έγκριση παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης, μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης ορεινού οδικού δικτύου», αναδόχου εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2014.
7.Έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης, της μελέτης της Π.Ε. Θεσπρωτίας «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ) ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ»,  προεκτιμώμενης αμοιβής € 36.900,00 με ΦΠΑ κατά τις διατάξεις της παρ. 2στ) του άρθρου 10 του Ν. 3316/2005, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 παρ. 4 του Ν. 3481/06.
8.Κατάρτιση της διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό και έγκριση των συμβατικών τευχών του υποέργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο ρέμα Καρυδά», προϋπολογισμού € 7.000,00 με ΦΠΑ.
9.Ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης εργασιών και υπηρεσιών για την συντήρηση και αναβάθμιση της γραμμής ελέγχου Κ.Τ.Ε.Ο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών  Π.Ε. Πρέβεζας προκειμένου να πιστοποιηθεί κατά ISO 9001 (αριθμ. 1/26/11-1-2013 και 10/295/26-03-2013 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής).
10.Έγκριση του Πρακτικού Ι/23-12-2013 της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού της Π.Ε. Πρέβεζας με τίτλο «Προμήθεια πετρελαίου κίνησης για τις ανάγκες του έργου “Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας με χρήση μηχανημάτων Π.Ε. Πρέβεζας”», προϋπολογισμού δαπάνης 58.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Αίτημα του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την εφαρμογή του Κοινωνικού Τιμολογίου για τις ημέρες  ατμοσφαιρικής ρύπανσης
 Με έγγραφό του προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνει για την υπέρβαση των ορίων εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων κατά το τριήμερο 23,24 και 25 Δεκεμβρίου  στο Δήμο Ιωαννιτών και ζητά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, προκειμένου οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικονομικού Τιμολογίου, να επωφεληθούν των σχετικών διατάξεων.Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι μέσοι όροι συγκέντρωσης PM10 σε μg/m3 των τελευταίων ημερών,ήταν : 23η Δεκεμβρίου 175μg/m3, 24η Δεκεμβρίου 138 μg/m3, 25 Δεκεμβρίου 152μg/m3, 26 Δεκεμβρίου 22 μg/m3, ενώ σήμερα το πρωί οι ρύποι ήταν μηδενικοί.Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι με απόφασή του συγκροτήθηκε Εισηγητική Επιτροπή για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών, που προκύπτουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια στην Περιφέρεια Ηπείρου.  Χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική της μη μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του κοινωνικού τιμολογίου τις ημέρες που η ρύπανση υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. "Δεν γνωρίζουμε - είπε-  πως αυτό θα εφαρμοστεί, για 2,3, 10 ημέρες το χρόνο όταν η Δ.Ε.Η., κάνει καταμέτρηση μια φορά το χρόνο. Άλλωστε λίγοι είναι αυτοί που έχουν στα σπίτια τους αντλίες  θερμότητας ή κλιματιστικά και οι πολλοί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ηλεκτρικές συσκευές.Ως εκ τούτου θεωρώ ουτοπία τα όσα λέγονται και η μοναδική λύση είναι η διάθεση φθηνού πετρελαίου σε περιοχές όπως η Ήπειρος, που το χειμώνα  έχουν  πολύ χαμηλές θερμοκρασίες".Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ακόμη ότι η Περιφέρεια είχε εκπονήσει ειδική μελέτη για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στις περιοχές της Ηπείρου,την οποία είχε στείλει στα αρμόδια υπουργεία, επαναλαμβάνοντας το αίτημα ότι - πλην των παραθαλάσσιων - η Ήπειρος πρέπει να  ενταχθεί στην Α΄ ζώνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Πνιγμένη στην αιθαλομίχλη της υποτέλειας στην κυβερνητική πολιτική η Περιφέρεια Ηπείρου
Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Παπαδημητρίου
 Η τρομακτική εξάπλωση της αιθαλομίχλης σε πολλές ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων στην πρώτη γραμμή συναγερμού τα Γιάννενα με τις ιδιόμορφες κλιματικές συνθήκες του λεκανοπεδίου, αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ολοκληρωτική αποτυχία της κυβερνητικής «έμπνευσης» για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι ολέθριες συνέπειες του μέτρου στα λαϊκά στρώματα, στα κρατικά έσοδα, στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, που έχουν αναδειχθεί από την πρώτη στιγμή από την παράταξή μας και συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ - ας μου επιτραπεί να μνημονεύσω ιδιαίτερα και την περυσινή εξαιρετική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων - είναι πλέον κοινός τόπος σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αναγκαστούν να ζητούν τη μείωση του φόρου 41 βουλευτές της Ν.Δ. !..Και ενώ κανείς δεν προσδοκά ανταπόκριση από τη χρεωκοπημένη, αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία απαντά με «συστάσεις» και επικοινωνιακές ανοησίες, θα περίμενε τουλάχιστον την άμεση αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής και την υιοθέτηση του αιτήματος των βουλευτών της παράταξής του. Αντί της διεκδίκησης όμως ο κ. Περιφερειάρχης περιορίστηκε σε μία τυποποιημένη δήλωση περί αλλαγής κατηγορίας στις ζώνες διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης, αποδεικνύοντας πόσο πνιγμένος είναι ο ίδιος στην πολιτική αιθαλομίχλη της υποτέλειας στην κυβέρνηση Σαμαρά και πόσο συνυπεύθυνος για τη στήριξη της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής.Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με ασήμαντα, όπως πάντα, θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εάν ο κ. Περιφερειάρχης θέλει να διατηρήσει τα τελευταία φύλλα συκής, οφείλει να προκαλέσει την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και μια σειρά από άλλα μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής αιθαλομίχλης.       
    Γιάννης Παπαδημητρίου
Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο

Σταύρος Καλογιάννης : Αδικημένη η Ήπειρος από την κατανομή των ενισχύσεων για τους Νέους Αγρότες
 Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την κατανομή των ενισχύσεων των Νέων Αγροτών για το 2014.Στην Ερώτησή του αναφέρει:Στις 19/12/2013 υπογράφηκε Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης- φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014» με αρ. πρωτ. 26984 και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ: ΒΛΓΓΒ-ΩΔΤ).
Στόχος του Μέτρου είναι η ενίσχυση νέων γεωργών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους, με την κατάθεση επιχειρηματικού σχεδίου.
Το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ προβλέφθηκε ποσό συνολικού ύψους 140 εκ. ευρώ για την κάλυψη της Δημόσιας Δαπάνης.
Με την κατανομή πιστώσεων ανά Περιφέρεια, που έκανε το ΥΠΑΑΤ, διατέθηκαν μόλις 5,1 εκ. ευρώ στην Ήπειρο, ποσό πολύ μικρό σε σχέση με το συνολικό προϋπολογισμό του Μέτρου 112 αλλά και τις ανάγκες της Περιφέρειας.
Δεδομένου ότι η Ήπειρος διαθέτει πολύ δυναμικό πρωτογενή τομέα, κυρίως ζωικής παραγωγής, ο Σταύρος Καλογιάννης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
• Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των πιστώσεων του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»;
• Προτίθεται το Υπουργείο να ενισχύσει με περισσότερες πιστώσεις την Περιφέρεια Ηπείρου στο συγκεκριμένο Μέτρο;










Δεν υπάρχουν σχόλια: