ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Με 140 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν οι νέοι αγρότες



Ελευθερία είναι να μπορείς να έχεις μια κάποια απόσταση από τους άλλους : ( Φρήντριχ Νίτσε )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Με 140 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθούν οι νέοι αγρότες
Τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν στην Κεντρική Μακεδονία ( αφού οι ιθύνοντες της Ηπείρου και ιδιαίτερα της Θεσπρωτίας …’’ τον παίζουν ’’ …) ..?
 Το πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Τα περισσότερα χρήματα (32.400.000 ευρώ) θα δοθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ακολουθούν η Κρήτη,η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος.Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων που έχει κατανεμηθεί σε μία περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψήφιων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες περιφέρειες.Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται το διάστημα από 18.3.2014 έως 16.5.2014 και ως περίοδος έγκρισης αυτών η μετά την 18.3.2014.

Αποσύρει προϊόντα της η Coca Cola μετά τις απειλές για υδροχλωρικό οξύ
…ποιός θα αποζημιώσει τους παθόντες;;;; που είναι ο εισαγγελέας;;
 Επικίνδυνη η κατάποση επισημαίνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.Στην απόσυρση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) προχωρά η Coca-Cola μετά τη δημοσιοποίηση προκήρυξης στην οποία αναφερόταν ότι θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο προϊόντα μολυσμένα με υδροχλωρικό οξύ.H κατάποση υδροχλωρικού οξέως, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,μπορεί να προκαλέσει σημαντικά εγκαύματα σε όλο γαστρεντερικό σύστημα (οισοφάγο, στομάχι και έντερο), ωστόσο το εύρος των βλαβών εξαρτάται από την ποσότητα κατάποσης υδροχλωρικού οξέως.Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να καταπιεί ένας καταναλωτής μεγάλες ποσότητες. «Το υδροχλωρικό οξύ καίει τόσο πολύ ώστε δεν μπορεί κάποιος να συνεχίσει να πίνει μεγάλες ποσότητες», λέει ο κ. Αλμπάνης.Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει ο καθηγητής, μετά από κατάποση υδροχλωρικού οξέως, θα πρέπει να γίνεται άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο, ώστε να διενεργηθεί το συντομότερο πλύση στομάχου και αραίωση με υγρά αλκαλικού περιεχομένου. Βεβαίως, απαιτείται χειρουργική επέμβαση στα σημεία που έχουν υποστεί βλάβες.Ο κ. Αλμπάνης, συμβουλεύει τους καταναλωτές, πριν καταναλώσουν ένα μπουκάλι, να δοκιμάζουν πρώτα τη γεύση πίνοντας μια μικρή γουλιά. «Σε περίπτωση που η γεύση διαφοροποιείται ή κάτι τους προβληματίζει θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ ή στο Γενικό Χημείο του Κράτους», τονίζει ο καθηγητής.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα
 Εξαρθρώθηκε, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη του.Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πέντε (5) Βούλγαροι διακινητές (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 49, 33, 60, 64 και 46 ετών κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα,που διευκόλυνε μη νόμιμους αλλοδαπούς να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Επιπλέον, για την ιδία υπόθεση, συνελήφθησαν δύο παράνομοι μετανάστες,ένας 55χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και μία 26χρονη υπήκοος Συρίας, που συνόδευαν τα πέντε ανήλικα παιδιά τους.Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι διακινητές είχαν προμηθεύσει τους αλλοδαπούς με κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας ενώ διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους με δύο αυτοκίνητα, με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Οι διακινητές από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμισαν ως όφελος το συνολικό ποσό των (3500) ευρώ. Συνολικά κατασχέθηκαν:
• Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
• Τρία πλαστά διαβατήρια και τέσσερις κλεμμένες ταυτότητες Βουλγαρίας.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΘεσπρωτίας.Την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.
Κλοπή κοσμημάτων στον Λούρο Πρέβεζας
 Την 25-12-2013 στον Λούρο Πρέβεζας, άγνωστοι δράστες πραγματοποιώντας διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων-χρυσαφικών και ρολογιών.
Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες
Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνεται συμπληρωματικά ως προς τη σύλληψη 25χρονου υπηκόου Αλβανίας, κατόπιν εντάλματος σύλληψης για ληστεία,ότι το ένταλμα αφορά τη συμμετοχή του στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις:
•Την 30-11-2010, αφαίρεσε, με την απειλή όπλων, από τα ταμεία της Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής Αττικής, το χρηματικό ποσό των (31.700) ευρώ.
•Την 29-12-2010, αφαίρεσε, με την απειλή όπλων, από τα ταμεία της Δ.Ο.Υ. Ζωγράφου Αττικής, το χρηματικό ποσό των (75.030) ευρώ.
•Την 21-12-2011, αφαίρεσε, με την απειλή όπλων, από τα ταμεία του Τ.Α.Π. Δ.Ε.Η. στα Πατήσια Αττικής, το χρηματικό ποσό των (70.027) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό πεζής στην Άρτα
 Την 25-12-2013 το πρωί στην περιοχή Μέγα Κάμπου Βελεντζικού Άρτας, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, πραγματοποιώντας οπισθοπορεία, τραυμάτισε θανάσιμα 46χρονη ημεδαπή πεζή.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.


Σπίτια κινδύνεψαν να καούν από το τζάκι στην Ηγουμενίτσα 
 Φωτιά ξέσπασε σε καμινάδα τζακιού σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι.Επίσης προχθές, σε σπίτι στο Πολυνέρι, φωτιά ξεκίνησε από το τζάκι και επεκτάθηκε στην στέγη του σπιτιού, προξενώντας υλικές ζημιές.Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν οι ένοικοι του σπιτιού ενώ η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς.

Σνόουντεν : Κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα 
 Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών, προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνεπάγεται η απώλεια των προσωπικών δεδομένων του κάθε ανθρώπου. Σε ένα δίλεπτο βίντεο που γυρίστηκε στη Μόσχα, όπου ο Σνόουντεν έχει βρει προσωρινά άσυλο, αναφέρθηκε στις ανησυχίες που εκφράζονται για τις παρακολουθήσεις σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια τεχνολογική πρόοδο. "Έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που μας παρακολουθούν όπου κι αν πάμε. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου", είπε στο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4."Ένα παιδί που γεννιέται σήμερα θα μεγαλώσει χωρίς την ιδέα της ιδιωτικότητας. Δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει να έχει κανείς μια ιδιωτική στιγμή, μια μη καταγεγραμμένη σκέψη που δεν θα έχει περάσει από ανάλυση. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί η ιδιωτικότητα μετράει, είναι αυτό που μας επιτρέπει να καθορίζουμε ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε", πρόσθεσε.Το "Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα" μεταδίδεται κάθε χρόνο από το 1993, μιμούμενο τη δομή του ετήσιου διαγγέλματος της βασίλισσας Ελισάβετ προς το έθνος. Στο παρελθόν τέτοια μηνύματα είχαν στείλει ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και οι ήρωες της σειράς κινουμένων σχεδίων "Σίμπσονς".Την Τρίτη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ ο Σνόουντεν είχε δηλώσει ότι πέτυχε όσα επιδίωκε. "Για μένα, όσον αφορά την προσωπική μου ικανοποίηση, αποστολή εξετελέσθη", είπε.

Eνδιαφέρον ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ για τον ποδοσφαιριστή για τον «Αγά» (Κ.Μήτρογλου)
 Οι πρόσφατες δηλώσεις του Μίτσελ στην Ισπανία για την αξία του Κώστα Μήτρογλου αποτέλεσαν αφορμή για μια νέα σειρά από δημοσιεύματα από τον βρετανικό Τύπο για ενδιαφέρον ομάδων της χώρας για τον Έλληνα επιθετικό.Ο 50χρονος προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει στη «Marca» πως ποδοσφαιριστές με τις επιδόσεις που έχει φέτος ο 25χρονος άσος κοστίζουν περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.Οι βρετανοί βρήκαν τις δηλώσεις αυτές και εστίασαν στο ενδιαφέρον των Άρσεναλ και Λίβερπουλ και - κυρίως - στο γεγονός ότι εκτιμούν πως αν θέλουν να τον αποκτήσουν θα πρέπει να βγάλουν πολλά εκατομμύρια από τα ταμεία τους.«Οι συγκεκριμένες εξελίξεις αποτελούν ένα… χτύπημα για τις μεγάλες ομάδες της Premier League, την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ, οι οποίες ήλπιζαν να πάρουν τον παίκτη με λίγα χρήματα», αναφέρει -χαρακτηριστικά- το σχετικό δημοσίευμα.Παράλληλα, υπογραμμίζει πως ενδιαφέρον για τον Μήτρογλου έχει εκδηλώσει και η Ντόρτμουντ για την αντικατάσταση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.Πριν από μερικές μέρες ο «πιστολέρο» επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2018, χωρίς να έχει οριστεί ρήτρα αποδέσμευσης. Από την πλευρά της, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει τονίσει πολλές φορές πως ο διεθνής στράικερ είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου και δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Επέστρεψε από την Κουάλα Λουμπούρ ο Λιάπης
….Στις 30 Δεκεμβρίου η δίκη του












Λίγο μετά τις 11 το πρωί προσγειώθηκε στην Ελλάδα με την πτήση  201 της Qatar Airways ο Μιχάλης Λιάπης που έκανε εννιαήμερες διακοπές στην εξωτική Μαλαισία.Ο αρχικός προγραμματισμός της επιστροφής του στα πάτρια εδάφη ήταν για τις 2 Ιανουαρίου, φαίνεται, όμως, ότι αποφάσισε να επιστρέψει, μιας και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου είναι η δίκη του.Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών, παρότι συνελήφθη στη Λούτσα να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο αυτοκίνητο, ταξίδεψε μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο.Ο πρώην υπουργός της ΝΔ μάλιστα είχε επικαλεστεί προβλήματα υγείας και δεν παρέστη στο αυτόφωρο δικαστήριο.

Τα εμβάσματα εξωτερικού μπαίνουν στο στόχαστρο του Θεοχάρη
Ερευνώνται όσοι έστειλαν ποσά άνω των 50.000 ευρώ
 Μεγαλύτερο δίχτυ απλώνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών για να πιάσει φορολογούμενους πολίτες που την περίοδο 2009-2011 έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, τα οποία - σύμφωνα με τις νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου, που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες - δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους.Για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θέλει οι σχετικές λίστες να τύχουν άμεσης αξιοποίησης.Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εξετάζει την παρούσα περίοδο υποθέσεις φορολογουμένων, που κατά τα έτη 2009, 2010 και 2011 έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα άνω των 50.000 ευρώ.Μέχρι σήμερα, οι φορολογικές Αρχές ήλεγχαν περιπτώσεις φορολογουμένων, που την επίμαχη περίοδο διακίνησαν στο εξωτερικό κεφάλαια, τα οποία υπερέβαιναν αθροιστικά τα 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, από ειδικούς ελέγχους ανάλυσης κινδύνου και διασταυρώσεις εισοδημάτων, προέκυψε πως το όριο αυτό πρέπει να μειωθεί.Η επέκταση των ελέγχων και σε φορολογουμένους με χρηματικά εμβάσματα στο εξωτερικό μικρότερα των 100.000 και από 50.000 ευρώ, προέκυψε καθώς στις δειγματοληπτικές έρευνες, που διενήργησαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες με τα νέα ειδικά φίλτρα ανάλυσης κίνδυνου, εντόπισαν περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής και τη διάπραξη φορολογικών αδικημάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι, από τις διασταυρώσεις στοιχείων είχε προκύψει πως εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό 54.000 φορολογούμενοι. Για τους 24.000 είχαν προκύψει ενδείξεις φοροδιαφυγής. Ήδη, οι 10.300 φορολογούμενοι από αυτούς βρίσκονται στο μικροσκόπιο των φορολογικών Αρχών, προκειμένου να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα με το νέο σύστημα έμμεσων τεχνικών ελέγχου (με βάση τις δαπάνες τους).Πρέπει να σημειωθεί πως, πλέον, η φορολογική συμπεριφορά κάθε φορολογούμενου παρακολουθείται και αξιολογείται με βάση κριτήρια και τη χρήση μεθόδων ανάλυσης (risk analysis), που αποτυπώνουν υψηλές πιθανότητες διάπραξης φορολογικών παραβάσεων. Έτσι, οι φορολογούμενοι βαθμολογούνται με ένα σύστημα μορίων (point system) και, όποιοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια, εντάσσονται σε λίστες επιλεχθέντων για έλεγχο.Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, αφού εντοπίζει τις ύποπτες υποθέσεις, εκδίδει φύλλα ελέγχου. Στις περιπτώσεις, που βεβαιώνεται η φοροδιαφυγή, οι ελεγκτές συντάσσουν πράξεις προσδιορισμού του φόρου, αλλά και των προστίμων και προσαυξήσεων, ενώ επιλαμβάνονται και της διαδικασίας επίλυσης των σχετικών φορολογικών διαφορών με τη σύνταξη και αποστολή στις αρμόδιες Εφορίες των οικείων χρηματικών καταλόγων.Τονίζεται πως το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει συνολικά 910 ελέγχους μέχρι το τέλος του 2013 και θα πρέπει να εισπράξει το 65% όλων των βεβαιωμένων φόρων και προστίμων.


 









Δεν υπάρχουν σχόλια: