ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ «Η ΓΑΛΗΝΗ» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Αν ο υπέρτατος σκοπός του καπετάνιου ήταν να γλυτώσει το πλοίο του, θα το κρατούσε για πάντα στο λιμάνι.:( Θωμάς Ακινάτης  1225-1274 , Ιταλός Δομινικανός μοναχός & φιλόσοφος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ «Η ΓΑΛΗΝΗ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ» ευχαριστούν θερμά για τις δωρεές στο Σύλλογο κατά το  έτος 2013  τους κάτωθι δωρητές:
1) Μιχάλης και Αμαλία Μάνου ευρώ 50 στη μνήμη Παύλου Φραγκίσκου.
2)  Σιούτη Δώρα ευρώ 20  στη μνήμη Παύλου Φραγκίσκου.
3) Σταυρούλα Τσώνη ευρώ 20  στη μνήμη Παύλου Φραγκίσκου.
4) Ρούλα Σωτηρίου ευρώ 20  στη μνήμη Παύλου Φραγκίσκου.
5) Ανθούλα Χασιώτη ευρώ 400 στη μνήμη του Θεοφάνη Χασιώτη.
6) Σωτηρίου Χρήστος και Λένα ευρώ 50 στη μνήμη Χρήστου Ανδρινόπουλου.
7) Λέντζαρης Γρηγόριος ευρώ 100 στη μνήμη του Πάνου Γιακουμή.
8) Λάζαρος και Μαίρη Λέντζαρη ευρώ 50 στη μνήμη του Πάνου Γιακουμή.
9) Μιχάλης και Αμαλία Μάνου ευρώ 50 στη του Πάνου Γιακουμή.
10) Τσώνη Μασσιά - Κούλα ευρώ 50 για οικονομική ενίσχυση.
11) Βύρων Μέμμος ευρώ 1200 για οικονομική ενίσχυση – έσοδα από την πώληση του λευκώματός του.
12) Ζώτος Θεοφάνης ευρώ 50 για οικονομική ενίσχυση.
13)Τσόγκας Γεώργιος, Τσόγκας Πέτρος, Τσόγκα Αρετή, Τσόγκα Βασιλική και Τσόγκα – Στεργίου Μελπωμένη ευρώ 550 στη μνήμη της μητέρας του Ελένης Τσόγκα. 
14)Σταμούλης Γεώργιος, Φερεντίνος Γρηγόριος, Φερεντίνου Ελένη, Ράπτης Κλέαρχος, Ράπτης Χρήστος, Ράπτης Ηλίας και Ιωάννου Χριστόφορος ευρώ 140 στη μνήμη του Ιωάννου Νικόλαου.
15) Ελένης και Ειρήνη Κομιανού ευρώ 300 στη μνήμη της μητέρας τους Ευφροσύνης.
16) Μαγγοπούλου Λίτσα ευρώ 50 στη μνήμη του Βασιλείου Σταύρου.
17) Μαγγοπούλου Ελένη ευρώ 50 στη μνήμη του Βασιλείου Σταύρου.
18) Μαγγόπουλος Φώτιος  ευρώ 50 στη μνήμη του Βασιλείου Σταύρου.
19) Γκάνιας Θωμάς ευρώ 50 στη μνήμη του Βασιλείου Σταύρου.
20) Γιαννιά Λούλα ευρώ 200 για οικονομική ενίσχυση.
21) Γκόγκος Ευάγγελος και Γκόγκου Μαρία ευρώ 100 στη μνήμη των γονιών τους.
22) Ανώνυμη δωρήτρια ευρώ 200 στη μνήμη της μητέρας της.
Οι δωρεές στο Σύλλογο μας έχουν σκοπό την φροντίδα συνανθρώπων  μας της τρίτης ηλικίας προσφέροντάς τους καλύτερες μέρες με αγάπη και θαλπωρή.
Αρ. λογαριασμού  459/296006-04  Εθνική Τράπεζα Φιλιατών
 Η Πρόεδρος                   Η Γραμματέας
 Αμαλία Λέντζαρη        Χριστίνα Παπαφωτίου

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
 Σύλληψη διωκόμενου στην Άρτα
Την 11-12-2013 ,13.00 στην Άρτα,συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, για παράβαση «Περί υγειονομικού ελέγχου επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος» και για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών στο Τ.Ε.Β.Ε., με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (9) μηνών και χρηματική ποινή 500 €.
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Την 11-12-2013 ,14.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, γιατί σε    έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9,9) γραμμάρια κοκαΐνης.
Εξιχνίαση κλοπών στα Ιωάννινα
Την 11-12-2013 ,12.10 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ανήλικοι ημεδαποί, γιατί εισήλθαν στην οικία 72χρονης ημεδαπής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, ενώ έξωθι της οικίας τους ανέμενε 29χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ.Φ. αυτ/το και αναζητείται. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούλιο έως και το μήνα Νοέμβριο, του τρέχοντος έτους, διέπραξαν στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, (12) κλοπές σε οικίες από όπου αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και τροφίμων.
Σύλληψη διωκόμενου στα Ιωάννινα
 Την 12-12-2013 ,02.10 στα Ιωάννινα, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή 1.500 €, για παράβαση του ν. περί υπηκόων τρίτων χωρών.
Συνελήφθησαν  δύο ημεδαποί για  κλοπή από εργοστάσιο κοπής μαρμάρων στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν την 11-12-2013 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 47 ετών,  κατηγορούμενοι για κλοπή. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από εργοστάσιο κοπής μαρμάρων στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, πλάκες μαρμάρων, συνολικής αξίας (300) ευρώ, τις οποίες είχαν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν δώδεκα υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
 Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην κλοπή  χρημάτων, χρυσών κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις -14.000- ευρώ.Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (10-12-2013) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 16 ετών,ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, οι δύο ανήλικοι δράστες μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι 72χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, έγιναν αντιληπτοί όμως από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.Οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν έξω από το σπίτι από διερχόμενους πολίτες και  συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι της παθούσας, τους  ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, διέπραξαν δώδεκα κλοπές – διαρρήξεις από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.Οι δράστες από την παραπάνω εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (14.000) ευρώ.Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να  διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου , ενόψει  και των εορτών των Χριστουγέννων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές, στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου: 
•Κλειδώνετε πάντα το σπίτι σας όταν φεύγετε, ακόμα κι εάν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα.
•Μην αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
•Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού σας σε μέρη που μπορεί εύκολα να βρεθούν (κάτω από το χαλί της εισόδου, εντός κάποιας γλάστρας κ.λπ.)
•Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσετε στην οικία σας.
•Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
•Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
•Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.
•Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
•Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συνελήφθη ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη)
Συνελήφθη, την 11-12-2013 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 36χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης). Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (9,9) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη φυγόποινου
Συνελήφθη, την 11-12-2013 το πρωί στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 40χρονος ημεδαπός φυγόποινος. Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Εκδήλωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σας προσκαλούν στην εκδήλωση ενημέρωσης που συνδιοργανώνουν με θέμα:«Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών» Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 ,και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13)Η εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική για τους επιχειρηματίες των οποίων τα επενδυτικά σχέδια έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών» (ΠΕΠ 2007-2013), ιδιαίτερα δε για τους δυνητικά δικαιούχους επενδυτές του παραπάνω προγράμματος.Στελέχη της Διαχειριστικής θα αναλύσουν διεξοδικά στις αιτούμενες ενέργειες κάλυψης των προϋποθέσεων της Υπουργικής Απόφασης Ένταξης και Έγκρισης χρηματοδότησης των έργων αυτών.

Παρουσίασαν τα αποτελέσματα της καταγραφής μελών της Ελληνικής Μειονότητας στη Αλβανία
 Ο πρόεδρος της οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία "Ομόνοια" Βασίλης Μπολάνος, παρουσίασε σε συνέντευξή τύπου στα Τίρανα, τα αποτελέσματα της καταγραφής των μελών της Ελληνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα. Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής το ερωτηματολόγιο συμπληρώθηκε από 286.852 μέλη της μειονότητας, εκ των οποίων το 30% δηλαδή περίπου 86.000 συμπληρώθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου."Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία είναι η έκφραση του αριθμητικού μεγέθους και της γεωγραφικής επέκτασης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας», δήλωσε ο κ. Μπολάνος."Από την επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει ότι το 50% των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, αλλά διατηρούν επαφές με τα πάτρια εδάφη τους και το 70% αυτών επισκέπτονται πάνω από τρεις φορές το χρόνο, την περιοχή τους" σύμφωνα με τον κ. Μπολάνο.Συνολικά 85.841 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν στην περιοχή του Αυλώνα, στο Αργυρόκαστρο 51.067, στην Κορυτσά 33.561 στην υπόλοιπη επικράτεια και τα Τίρανα 32.298, ενώ το υπόλοιπο των ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν από τα μέλη των ομογενών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ, κλπ. !

Η Τρόικα μπλοκάρει 40.000 πρόωρες συντάξεις
Ποιοι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν...!
Τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση επιχειρεί να βάλει η Τρόικα, η οποία πιέζει να σταματήσουν να ισχύουν αρκετές ευνοϊκές ρυθμίσεις, με πρώτους στο στόχαστρο να είναι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι αξιοποιώντας νομοθετικές διατάξεις αποχωρούν πριν τα; 67 με πλήρη ή στα 62 με μειωμένη σύνταξη.Αποτέλεσμα την επιταγής αυτής της Τρόικα, θα είναι να «μπλοκάρει» την πρόωρη συνταξιοδότηση η οποία υπολογίζεται πως θα αφορά 40.000 ασφαλισμένους που θα αποχωρήσουν πριν τα 62, με τα τεχνικά κλιμάκια των εκπροσώπων των δανειστών να «ξεσκονίζουν» τα στοιχεία για τα ασφαλιστικά ταμεία και να ζητούν διευκρινίσεις για μια σειρά ανοιχτών θεμάτων, αναφέρει το Εθνος, το οποίο παραθέτει τις ομάδες ασφαλισμένων που κινδυνεύουν:
-Οι ασφαλισμένοι πριν από το 1993
-Οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
-Οι μητέρες ανήλικων τέκνων
-Οι ένστολοι
-Οι γυναίκες που αποχωρούν πριν τα 60.

Απατεώνας ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην επίσημη τελετή για τον Μαντέλα..?
…..μήπως τελικά έκανε σήματα Μόρς..;;;
 Εξοργισμένη η κοινότητα κωφαλάλων στη Νότια Αφρική από τον απατεώνα που παρίστανε το διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην τελετή που διοργανώθηκε στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.Τελικά μάλλον τους κούφανε όλους σε παγκόσμια μετάδοση. Είναι απίστευτο όμως συνέβη παρουσία των ισχυρών των κόσμου και σε μια εκδήλωση, όπως η επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο στις οθόνες τους.Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κωφών της Νοτίου Αφρικής ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στο μνημόσυνο για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα ήταν "απάτη". Ο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ανδρας κουνούσε τυχαία τα χέρια του χωρίς να ερμηνεύει ούτε μια λέξη.Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων αυτός ο κύριος κατάφερε να εισέλθει σε ένα χώρο που υποτίθεται λόγω των υψηλών προσκεκλημένων, θα περιφρουρείτο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Μάλιστα στρογγυλοκάθισε δίπλα σε ηγέτες όπως τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή τον Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ, και παρίστανε το διερμηνέα στη νοηματική γλώσσα.Η ασχετοσύνη του ήταν τόσο μεγάλη που σε πολλά σημεία οι προσκεκλημένοι είχαν καρφώσει το βλέμμα πάνω του, προσπαθώντας να εξηγήσουν στις αστείες κινήσεις τους, αλλά ακόμα και να συγκρατήσουν το γέλιο τους.Σε δήλωσή του ο Bruno Druchen, διευθυντής της Ομοσπονδίας Κωφών της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι ο ανώνυμος άνδρας δίπλα σε ηγέτες όπως ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα "Κινούσε τα χέρια του γύρω γύρω χωρίς να βγαίνει νόημα".Από τη πλευρά του ο Wilma Newhoudt, μέλος του κυβερνώντος κόμματος και ο οποίος είναι επίσης κωφός, ανέφερε στο Sky News ότι ο άνδρας δε έκανε τίποτα με τα χέρια και τους βραχιόνές του.Ο Braam Jordaan μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών δήλωσε ότι ο διερμηνέας δημιουργούσε τα δικά του σχέδια με τα χέρια του.Μια διερμηνέας, η Nicole Du Toit, ανέφερε " Ήταν φρικτό , ένα απόλυτο τσίρκο , πραγματικά πολύ άσχημο".Τέλος η Delphin Hlungwane επίσημη διερμηνέας της DeafSA, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας κωφαλάλων της Νότιας Αφρικής, ο άγνωστος αυτός άνδρας "κουνούσε τα χέρια του προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν γνώριζε κανέναν γραμματικό κανόνα, δεν χρησιμοποιούσε καμιά δομή της νοηματικής γλώσσας. Δεν μετέφρασε απολύτως τίποτα, καμιά από τις χειρονομίες του δεν σήμαινε κάτι"."Οι κωφάλαλοι της Νότιας Αφρικής δεν τον γνωρίζουν, ούτε οι διερμηνείς τον γνωρίζουν. Δεν ξέρουμε τίποτε γι αυτόν, ούτε το όνομά του. Εμφανίστηκε για την περίσταση αυτή, δεν ξέρουμε πώς", δήλωσε η Hlungwane, προσθέτοντας ότι ο διερμηνέας αυτός ουδέποτε είχε εργασθεί κατά το παρελθόν σε τηλεοπτικό δίκτυο.Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο διερμηνέας αυτός να χρησιμοποίησε νοηματική γλώσσα διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στη Νότια Αφρική, η Hlungwane απάντησε πως ούτε οι κωφάλαλοι τηλεθεατές στις άλλες χώρες του κόσμου κατάλαβαν το παραμικρό από τις χειρονομίες του προσώπου αυτού.Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στη Νότια Αφρική και οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν να δώσουν απάντηση, η οποία ακόμη δεν έχει δοθεί.Η DeafSA καταδίκασε την παρουσία του άγνωστου αυτού άνδρα στην επίσημη τελετή στην οποία παρέστη ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Παγώνουν» για 10 χρόνια οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί αν χρωστάς στο Δημόσιο..;;;
 Ούτε ένα, ούτε, δύο, ούτε τρία, αλλά για 10 χρόνια θα παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των φορολογουμένων με χρέη προς το Δημόσιο τα οποία θα χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης».Αυτή είναι απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη που προβλέπει τη δέσμευση και την κατάσχεση κάθε ποσού που θα κατατίθεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πτωχών και των λοιπών οφειλετών του Δημοσίου, των οποίων τα χρέη δεν μπορούν να εισπραχτούν και θα μπουν στο «ράφι» για 10 χρόνια προτού διαγράφουν οριστικά.Αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζεται τα 40-45 από τα 62 δισ. ευρώ του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλονται σήμερα στο Δημόσιο θα χαρακτηριστούν «ανεπίδεκτα είσπραξης».Με την ίδια απόφαση μπλοκάρεται κάθε δυνατότητα των οφειλετών αυτών να πωλήσουν περιουσιακά στοιχεία που τυχόν θα αποκτήσουν στο μέλλον ή να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο.Η πώληση περιουσιακών στοιχείων ή η είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο θα επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα θα διατεθούν για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τα οποία οφείλονται από φορολογούμενους που δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ούτε χρηματικά ποσά στις τράπεζες θα «παγώνουν» για 10 χρονιά και θα αναβιώνουν κάθε φορά που θα διαπιστώνεται ότι οι εν λόγω οφειλέτες απέκτησαν κάποια ρευστότητα ή κάποιο περιουσιακό στοιχείο.Τα όποια χρήματα εισπράξουν στο μέλλον μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους θα δεσμεύονται και θα κατάσχονται αυτόματα από την Εφορία. Το ίδιο θα συμβαίνει και με όποια περιουσιακά στοιχεία αποκτήσουν στο μέλλον.





Δεν υπάρχουν σχόλια: