ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου : ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΟΡΤΩΝ



Έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να δημιουργείται μια νέα κοινωνική τάξη στην Eλλάδα... Oι νεόπτωχοι…! ( Χάρρυ Κλυν , Έλληνας κωμικός )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΟΡΤΩΝ
Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου 
 Η αγορά και οι καταναλωτές έχουν υποδεχθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών με πολύ προβληματισμό λόγω των οικονομικών δυσκολιών που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου επισημαίνει ορισμένα βασικά σημεία για να αποφύγουν τις δυσάρεστες καταστάσεις οι καταναλωτές.   Βασικές αρχές είναι η καταγραφή των αναγκών μας ώστε να αγοράσουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε και η έρευνα αγοράς.
Αναλυτικότερα:
1.Προγραμματίστε και καταγράψτε τις ανάγκες σας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
2.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε σε ότι αφορά τα παιδιά .Προσπαθήστε να τα πείσετε για την αναγκαιότητα ή μη της αγοράς παιχνιδιών ή ρούχων .
3.Οι ανάγκες για τη αγορά τροφίμων ελάχιστα αυξάνονται λόγω των ημερών.Αγορά τροφίμων , λοιπόν , με μέτρο και σύνεση.
4.Αγοράζετε τρόφιμα από καταστήματα που εμπιστεύεστε .Μην ξεχνάτε ότι , τις παραμονές των εορτών οι τιμές πέφτουν .
5.Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης , την ακέραια συσκευασία, τα συστατικά στην ετικέτα  και μεριμνήστε για την συντήρηση των τροφίμων .
6.Από άποψης σωστής διατροφής, το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου σας συνιστά : « φρούτα και λαχανικά της εποχής ». Είναι πιο φτηνά και υγιεινά μακριά από υπερβολική λίπανση, ορμόνες και φυτοφάρμακα
7.Προμηθευτείτε εγκαίρως τα ποτά που προορίζονται για την δική σας κατανάλωση ή για δώρο , από κάβες ή σούπερ μάρκετ , ο κίνδυνος να αγοράσετε νοθευμένα ποτά , είναι μεγαλύτερος αυτές τις ημέρες .
8.Όταν αγοράζετε με πιστωτικές κάρτες ή με δόσεις , μάθετε :
Τον τρόπο πληρωμής , πόσες είναι οι μηνιαίες δόσεις , ποιο είναι το ποσό , το επιτόκιο και οι τυχόν άλλες προσαυξήσεις , πόσο τελικά θα σας κοστίσει το προϊόν .Mε την πιστωτική σας κάρτα είναι σαν να πληρώνετε τοις μετρητοίς και δεν πρέπει να δεχθείτε οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση.
 9.Αποφεύγετε να αγοράζετε οικιακές συσκευές–ή προϊόντα μεγάλης αξίας- την παραμονή των εορτών . Η απόκτησή τους απαιτεί επισταμένη έρευνα αγοράς.Να μην ξεχνάμε ότι το προϊόν πρέπει πάντα να συνοδεύεται από εγγύηση και οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα. 
10.Υποψιαστείτε με τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα όταν δεν είναι προσφορές .Μην ξεχνάτε ότι αυτή την περίοδο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα «μαϊμούδες» .
11.Τέλος , μην ξεχνάτε σε όλες τις αγορές σας να ζητάτε νόμιμη απόδειξη και την εγγύηση που μπορεί να συνοδεύει το προϊόν .
12..Προσοχή στην αγορά μελιού για τα μελομακαρονά σας από πλανόδιους δήθεν παραγωγούς, καθότι διεπιστώθη ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν είναι παραγωγοί και πωλούν νοθευμένοι μέλι το οποίο είναι  ( αμυλοσιρόπιο με ποσοστό 10-20% μέλι). Επομένως μην αγοράζετε μέλι αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά  παραγωγοί και σε περίπτωση που νομίζετε ότι έχετε παραπλανηθεί καλέσατε αμέσως το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου ,  την Εποπτεία Εμπορίου η την Αστυνομία.
13.Συμβουλευτείτε την σφραγίδα προέλευσης που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα κρέατα. Μην αγοράζετε κρέατα από ζώα που σφάζονται σε υπαίθριους χώρους γιατί δεν ελέγχονται από την Κτηνιατρική υπηρεσία, και  υπάρχει κίνδυνος να έχουν κάποιο πρόβλημα, οπότε εάν σας συμβεί οτιδήποτε δεν θα μπορείτε να αποζημιωθείτε, καθότι δεν θα μπορείτε να αποδείξετε ότι το αγοράσετε από τον τάδε παραγωγό αφού δεν κόβουν αποδείξεις.
Προτιμείστε τον παραδοσιακό Κρεοπώλη της γειτονιάς σας .
14.Προσοχή όταν αγοράζετε πουλερικά και γαλοπούλες. Συσκευασμένες γαλοπούλες προέλευσης Ε.Ε. νωπές και κατεψυγμένες,φέρουν υποχρεωτικά επισήμανση χώρα προέλευσης, βάρος ημερομηνία ανάλωσης).Οι γαλοπούλες εγχώριας παραγωγής είναι ελευθέρας βοσκής, δεν συσκευάζονται και δεν φέρουν σήμανση. Ελέγξετε την εμφάνιση και την μυρουδιά τους. Πρέπει υποχρεωτικά να έχουν απομακρυνθεί τα εντόσθια.Γενικά προτιμείστε ελληνικά προϊόντα είναι πιο νόστιμα.
15.- Όταν αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια να προσέχουμε στη   συσκευασία  να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, οι οδηγίες χρήσης ,να υπάρχει η   ένδειξη CE και φυσικά η τιμή του κάθε προϊόντος.
16.Σε ό,τι αφορά στην ένδυση και υπόδηση να μην ξεχνάμε ότι μετά τις γιορτές αρχίζουν οι προσφορές και οι εκπτώσεις. Επίσης να ζητάμε κάρτα αλλαγής ειδικά όταν πρόκειται για δώρο.
17.- Αν θέλουμε να κάνουμε  διακοπές μέσω κάποιου πακέτου διακοπών θα πρέπει να ζητήσουμε από το ταξιδιωτικό γραφείο λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο μετακίνησης μας, τη διαμονή μας ,τις επισκέψεις σε μουσεία ή αλλού και βέβαια το κόστος. Ζητάμε όλες τις πληροφορίες γραπτά καθώς και έντυπο υλικό με πληροφορίες για τον προορισμό μας.
Προσοχή λοιπόν και …Καλές γιορτές.
                   
ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Την 09-12-2013/19.40 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 31 και 26 ετών, γιατί κατελήφθησαν ο 26χρονος να παραδίδει στον 31χρονο μικροποσότητα ηρωίνης, έναντι χρηματικού ποσού.
Σύλληψη διωκόμενου στην Πρέβεζα
 Την 10-12-2013/09.30 στην Πρέβεζα, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε  βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου  Πλημ/των Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών, για κλοπή.
Περί ναρκωτικών στα Ιωάννινα
1) Την 10-12-2013/15.10 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (11,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης  στο Κομπότι Άρτας
 Ο 49χρονος καλλιεργούσε σε κτήμα δεκαεπτά (17) δενδρύλλια.Συνελήφθη την 10-12-2013 το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 49χρονο, βρήκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (7,92) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια σε αποθήκη και σε κτήμα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους  από 50 εκατοστά έως 1.10 μέτρα
•(270,3) γραμμάρια κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής σε σπίτι στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, την 10-12-2013 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός συνεργός τους,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο ανήλικοι δράστες μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι 72χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, έγιναν αντιληπτοί όμως από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.Οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν έξω από το σπίτι  από διερχόμενους πολίτες και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι της παθούσας, τους  ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη την 10-12-2013 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα,σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 24χρονο, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από αποθήκη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας
 Από την Π.Ε.Θεσπρωτίας ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού, από αέρος, των αλεπούδων κατά της λύσσας, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί σε όλη την Ήπειρο.Τα δολώματα, όπως εικονίζονται στη φωτογραφία, έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Στο εσωτερικό τους περιέχουν πλαστική κάψουλα γεμάτη με εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή. Το Υπουργείο συνιστά την προσοχή των πολιτών, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας. Ωστόσο επισημαίνει να μην έρχονται σε επαφή με το εμβόλιο δόλωμα με γυμνά χέρια.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συστήνει ακόμη ότι σε περίπτωση που κάποιος πολίτης και ειδικά οι κυνηγοί, βρουν εμβόλιο δόλωμα, σε δρόμους, προαύλια, μονοπάτια, χώρους άθλησης κλπ, να το συλλέξουν με γάντι ή πλαστική σακούλα, να το παραδώσουν στις τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, ή να το εναποθέσουν σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή, ώστε να μην έλθει σε επαφή με τους ανθρώπους.

Σύσκεψη Δημάρχων για την εγκληματικότητα
 Αποφάσισαν να μεριμνήσουν του θέματος της ασφάλειας της Μεθορίου στην Ηπειρο οι δήμαρχοι, Φιλιατών,Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο.Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο Πωγωνίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «θα πρέπει επιτέλους το κράτος, πέραν από τις υποσχέσεις, να ενεργοποιηθεί επί της ουσίας».«Για το κοινό πρόβλημα των παραμεθόριων δήμων ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς» πρόσθεσε.Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.Οι τέσσερις δήμαρχοι επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου και να επιστρέψουν οι φύλακες στα σύνορα και τα ακριτικά χωριά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Με το ισχύον εκλογικό σύστημα οι αυτοδιοικητικές εκλογές
 Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στο Mega, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Άρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.Σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το πόθεν έσχες των βουλευτών
 Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" του οικονομικού έτους 2012 του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών και βουλευτών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.Επίσης, μέσω του ίδιου ιστότοπου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» 2012 όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Βούλιαξε το " Nour M "…? μέσα στο λιμάνι της Ρόδου
Ειχαν εντοπίσει 55 κοντέινερ με πυρομαχικά.
Βούλιαξε μέσα στο λιμάνι της Ρόδου το φορτηγό πλοίο «Nour M», το πλοίο στο οποίο, στις 08 Νοεμβρίου, είχαν βρεθεί 55 κοντέινερ με πυρομαχικά.Το πλοίο βούλιαξε λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από νωρίς το πρωί σε όλα τα Δωδεκάνησα και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις συγκοινωνίες.Νωρίς το πρωί είχαν σπάσει οι κάβοι του «Nour M» και στη συνέχεια το πλοίο βούλιαξε, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ρύπανσης.

Μόνο φαρμακεία θα κρατήσει ο ΕΟΠΥΥ
Οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες.
 Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με επίκεντρο του ΕΟΠΥΥ.Ο κ. Γεωργιά δης επανέλαβε:«Όπως είπα, ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες».Ο κ. Βαρνάβας είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι και αγοραστής και πάροχος υπηρεσιών, κι αυτή η θέση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που τον χαρακτήρισε "ψεύτη", καθώς, όπως είπε, άλλα λέει στη γραπτή του πρόταση.Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης επί του οποίου έχει την πλειοψηφία των μελών της, προτείνεται η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας.«Όπως είπα, ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Επανέλαβε, ακόμη, ότι μπορούν όλοι οι γιατροί, αν θέλουν, να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε όσους διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.Όπως είπε, θα πρέπει να καταθέσει χαρτί από την εφορία για τη διακοπή του ιατρείου του και μετά θα περάσει στο ΕΣΥ, ως πλήρους και αποκλειστικής εργασίας.

Η διαδικασία πάντως, όπως υπογράμμισε, για τη μετακίνησή τους θα είναι πολύ γρήγορη 15 - 25 μέρες.«Η συζήτηση που γίνεται μου θυμίζει πτώμα πάνω από το οποίο διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει ένα κομμάτι. Όταν επί κ. Λοβέρδου κατασκευαζόταν ο ΕΟΠΥΥ δεν γινόταν συζήτηση περί αγοραστή και παρόχου» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών. Υποστήριξε ότι το πλαίσιο των προτάσεων της Ομοσπονδίας που έχουν κατατεθεί είναι, οι υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια υγεία να βασίζονται στις αρχές της καθολικότητας και να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό.«Στόχευση για εμάς είναι το δημόσιο σύστημα να γίνει τόσο επαρκές, ώστε σταδιακά να μην χρειάζεται να υπεισέρχεται ο ιδιωτικός τομέας. Δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή της κρίσης, με 6 εκατομμύρια πληθυσμό να μην μπορούν να πλησιάσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και να τους λέμε πηγαίνετε στα ιδιωτικά ιατρεία» τόνισε ο κ. Βαρνάβας.«Εμείς είμαστε υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με όλες τις αρχές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τον νόμο. Κριτήρια, εργασιακές σχέσεις αμοιβές τα πάντα. Δεν γίνεται να μπούμε στη διαδικασία να διαλύσετε τον ΕΟΠΥΥ. Εμείς λέμε και αγοραστής και πάροχος ο ΕΟΠΥΥ».
Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους:
«Είστε ψεύτης. Η γραπτή πρόταση σας λέει διαφορετικό πράγμα. Μιλά για ενιαίο σύστημα. Για να συνεννοούμαστε. Αναιρείτε τώρα τη γραπτή πρόταση σας, προκειμένου να μην δυσαρεστήσετε κανένα. Απαντήστε ξεκάθαρα. Αυτό που λέτε σήμερα είναι άλλο, αφορά δύο συστήματα».«Δεν μπορείτε να καταλάβετε τίποτα από το σύστημα υγείας που εμείς υπηρετούμε 35 χρόνια» σχολίασε ο κ. Βαρνάβας, ενώ συμπλήρωσε:«Δεν προσδοκούμε να διαλυθεί ο ΕΟΠΥΥ, αν αυτό έχει αποφασίσει να κάνει ο υπουργός. Εμείς λέμε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος. Οι σχεδιασμοί που γίνονται εδώ και τώρα, έχουν ως αφετηρία, ότι ο κ Γεωργιάδης πρέπει να δώσει 10.000 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, στη τρόικα. Από εκεί ξεκίνησε, η αναστάτωση στον τομέα υγείας. Δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν καλύτερες υπηρεσίες».Ο κ. Βαρνάβας έκανε λόγο «για υγειονομική βόμβα με έξι εκαττομμύρια πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία», ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι «λειτουργεί τιμωρητικά και ότι τις προτάσεις του καθοδηγεί η εκδίκηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: