ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η « Ουτοπία » : Ξεκινά το εορταστικό ωράριο στην αγορά χωρίς καταναλωτές



Τα σώματά μας θα χαθούν θα σβήσουν από μας θα μείνη μέχρι της συντελείας των αιώνων αυτό το “σε αγαπώ” που σου ψιθύρισα στις ώρες τις πιο κρυφές.( Νίκος Εγγονόπουλος 1910-1985 , Έλληνας ποιητής ).



...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η « Ουτοπία » : Ξεκινά το  εορταστικό ωράριο στην αγορά χωρίς καταναλωτές
 Mε τις τσέπες άδειες...η τοπική αγορά περιμένει ακόμη τους καταναλωτές για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια. Με παρένθεση τα κάποια απογεύματα,οι αγορές στην Ελλάδα μπορ να έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, ωστόσο το κλίμα δεν παραπέμπει σε εορταστική περίοδο.Η αγορά είναι μεν γεμάτη από κόσμο, ωστόσο η κίνηση είναι υποτονική, σκηνικό που επιβαρύνει και ο βροχερός καιρός που θα συνεχιστεί.Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά,σε συνεχές ωράριο χωρίς οικονομική ανταπόκριση.Σε πολύ λίγες μέρες θα έχουμε Χριστούγεννα, μιά από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές, και όχι μόνο, γιορτές του χρόνου. Γιορτή χαράς για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, γαλοπούλα ή κατσικάκι στο γιορτινό τραπέζι. Δώρα, δώρα σε παιδιά, συγγενείς, φίλους. Και ακολουθεί η Πρωτοχρονιά με τον Αη Βασίλη. Άλλη μεγάλη γιορτή. Όμως τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικά.Για τους περισσότερους θα είναι γιορτές χωρίς το βασικό συστατικό στοιχείο της έννοιας «γιορτή» που είναι η χαρά. Γιορτές με μνημόνιο και τρόικα. Γιορτές χωρίς χρήματα.Είναι πιά τόσο οφθαλμοφανής η σκιά που έχει πέσει πάνω σε όλη τη χώρα. Τη βλέπουμε παντού και κάθε μέρα. Ο περισσότερος κόσμος μετράει και τα κέρματα που έχει στη τσέπη του γιατί απλά δεν έχει πιά χρήματα.Δεν έχει να αγοράσει ή αν αγοράσει αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα και φθηνότερα.Εκείνος που μπορούσε να παρηγορήσει το διπλανό του πέρυσι,έχει ο ίδιος ανάγκη από παρηγοριά φέτος.Μειωμένοι μισθοί, για όσους έχουν την τύχη να μην είναι άνεργοι. Οι άνεργοι και οι μερικώς απασχολούμενοι (και με ψίχουλα αμειβόμενοι) ουρές.Λογαριασμοί της ΔΕΗ απλήρωτοι, κάρτες και δάνεια απλήρωτα.Ο κατάλογος μακρύς και καταθλιπτικός.Σήμερα η κυβέρνηση αυτό το απόθεμα εμπιστοσύνης το έχασε οριστικά και αμετάκλητα. Και το έχασε γιατί είπε ψέμματα. Είπε ότι δεν θα ακουμπήσει τον ιδιωτικό τομέα και έκανε επιδρομή μειώνοντας μισθούς, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσπίζοντας τους ‘ενοικιαζόμενους’ εργαζόμενους. Είπε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και τις μείωσε. Είπε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και άλλα μέτρα υπήρξαν και απ’ ότι φαίνεται (και απ’ ότι ζητάει η Τρόικα) θα υπάρξουν νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα από τον Γενάρη.Ετσι οι φετινές γιορτές εκτός από λιτότητα και φτώχεια για πολλούς, θα συνοδεύονται και από την απώλεια εμπιστοσύνης όσων, μέσα σε αυτούς και εγώ, είχαν πιστέψει ότι επιτέλους κάποιος μας μιλούσε τη γλώσσα της αλήθειας και γι’αυτό άξιζε να δείξουμε ανοχή.Κρίμα,πραγματικά κρίμα για τα μέτρα αλλά κυρίως για τη διάψευση.Για τη διάψευση μιας υποτιθέμενης ειλικρινούς σχέσης πολιτών-κυβέρνησης.Οι πολίτες με την ανοχή τους στάθηκαν πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων, η κυβέρνηση όμως όχι. Ετσι, όπως λέει η παροιμία καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

Οι Εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
 Διεξήχθησαν με μεγάλη συμμετοχή οι αρχαιρεσίες του ΦΣ Θεσπρωτίας , την Κυριακή 24/11/2013.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
Αντιπρόσωποι στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο :
1. Κοντός Ιωάννης : 17 (εκλέγεται)
2. Προβιδάκη Αγγελική : 12 (εκλέγεται)
3. Κάτσιος Νικόλαος : 3
Για το Δ.Σ.  :
1. Προβιδάκη Αγγελική : 11 (εκλέγεται)
2. Κοντός Ιωάννης : 8 (εκλέγεται)
3. Κούτσικος Χρήστος : 4 (εκλέγεται
4: Φραγκίσκου Κωνσταντίνα : 4 (εκλέγεται)
5. Φραγκίσκου Χαρίκλεια : 2 (εκλέγεται)
6. Μάστορας Ξενοφών : 2
7. Μακρίδη Σπυριδούλα : 1

Προς μελέτημα ακόμη οι θερμικές κάμερες για τα σύνορα
 Την ενίσχυση της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία και επιθεώρησε την περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά.Αναφερόμενος στα προβλήματα που διαπίστωσε εξήγγειλε άμεσες και συγκεκριμένες ενισχύσεις με την αποστολή οχημάτων και θερμικών καμερών.Για το πρόβλημα της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία παραδέχθηκε ότι «η μεθόριος με την Αλβανία είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται.»Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές».Για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόνισε ότι ήδη έχει ανατεθεί μελέτη για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καμερών διαχείρισης των συνόρων όπως ακριβώς έχει γίνει και στον Έβρο.Δήλωσε ακόμα ότι «η μελέτη αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, θα τη δούμε μαζί, θα την εντάξουμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου΄14 - ΄20 που διαπραγματεύτηκα με την ΕΕ. Θα την υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι ανάλογα με το σύστημα που θα έχει ολοκληρωθεί στον Έβρο, μέχρι τον Ιούνιο του 2014».

Αθωώθηκε εφοριακός που κατηγορούνταν για δωροδοκία
Αθώος ο υπάλληλος της ΔΟΥ Πρέβεζας ο οποίος είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία
 Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων και ύστερα από δίκη η οποία κράτησε δύο ημέρες ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας αθωώθηκε.Τον Σεπτέμβριο του 2011, είχε συλληφθεί με την κατηγορία της δωροδοκίας μετά από καταγγελία ενός πολίτη ότι είχε απαιτήσει χρήματα προκειμένου να διαγραφεί πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την εφορία.Στο Δικαστήριο οι κατηγορίες εις βάρος του υπαλλήλου κατέρρευσαν μία προς μία.Αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπάλληλος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα όλο αυτό το διάστημα των δύο ετών και μάλιστα είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία.Μετά την δικαίωσή του από το Εφετείο Ιωαννίνων θα επιστρέψει και πάλι στη δουλειά του.Συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν οι δικηγόροι Βασίλειος Γιάπρος και Κων/ νος Τζούμας.

Φαρμοκοποιός ντήλερ είχε φάμπρικα ναρκωτικών φαρμάκων
Εκλεβε ταμεία και πολίτες - Είχε βίλα και καταθέσεις 1 εκατ/ο
 Φάμπρικα με διοχέτευση στην αγορά επικίνδυνων ληγμένων ναρκωτικών φαρμάκων, είχε στήσει 39χρονη φαρμακοποιός από τον Πειραιά, η οποία θησαύριζε πουλώντας παράνομα τα συγκεκριμένα φάρμακα, πολλά από τα οποία είχαν λήξει πάνω από 10 χρόνια.Συνεργοί της σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα ήταν ένας Ελληνας 60 ετών και ένας 30χρονος Αλγερινός. Και οι τρεις συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε από την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε χτες, στον Βύρωνα και στον Πειραιά.Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων, από τα οποία προκύπτουν ότι έχουν διακινηθεί πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 39χρονη, που διατηρεί φαρμακείο στην οδό Αγχιάλου 157 στον Πειραιά, την τελευταία εξαετία προμήθευε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους δύο συνεργούς της με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων για την δημόσια υγεία φαρμάκων, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση, οι οποίοι τα πωλούσαν σε καθημερινή βάση σε διάφορα άτομα, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη.Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση σπίτι στον Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 60χρονος Έλληνας και ο 30χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων καθώς και εντός του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια.Στην συνέχεια, με την αναγκαστική συνεργασία του 60χρονου, έστησαν παγίδα στην φαρμακοποιό, η οποία, σε προκαθορισμένο ραντεβού παρέδωσε στον συνεργό της άλλα 3.780 ναρκωτικά χάπια, εισπράττοντας από αυτόν χρήματα που είχαν προσημειωθεί και συνελήφθη.Από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κουτιών διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης. Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο.Διαπιστώθηκε επίσης ότι η φαρμακοποιός, σε πολλές περιπτώσεις επικολλούσε τα κουπόνια στις συνταγές χωρίς να δίνει τα φάρμακα στους ασθενείς και εισέπραττε το χρηματικό ποσό που αναφέρεται στην συνταγή, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.Στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν τα 25 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.
Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν :
• Το χρηματικό ποσό των 1.505 ευρώ.
• Οκτώ σφραγίδες.
• Πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών.
• Δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
• Τρία κινητά τηλέφωνα
• Δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Κ. Καραμανλής " καταψηφίζει " Στουρνάρα
Λάθος κάνει η ... « persona non grata »

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εξαπολύει κατά μέτωπον επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.Δηλώνει, μάλιστα, αποφασισμένος να μην είναι ξανά, οπως αναφέρει το «Βήμα», υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, στην περίπτωση κατά την οποία συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μαζί με τον κ. Στουρνάρα.Ο κύριος Καραμανλής δηλώνει αποφασισμένος να αρνηθεί εάν βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η απόφασή του συνδέεται άμεσα με το εσωτερικό μέτωπο στελεχών της παράταξης εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αποτελεί persona non grata.Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, σε ερωτήσεις σχετικές με το πολιτικό του μέλλον, δηλώνει ότι «δεν το έχω συζητήσει ποτέ με τον Πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού με κεντρικό θέμα τον υπουργό Οικονομικών, δίνουν και παίρνουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο πόλεμος γαλάζιων στελεχών στο πρόσωπο του κυρίου Στουρνάρα.Σημειώνεται δε, ότι οι βουλευτές αυτοί δεν προέρχονται μόνο από το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι ο υπουργός ευθύνεται «για τη διάλυση της ραχοκοκαλιάς της κεντροδεξιάς παράταξης».

Λείπει ο ψυχίατρος από την Κυβέρνηση Σαμαρά
Υπερφορολόγηση των ακινήτων με αξίες του 2007
 Διευρύνεται μέρα με τη μέρα το χάσμα που χωρίζει τις αντικειμενικές τιμές από την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά κατοικίας. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται και το μέγεθος της αδικίας που βιώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι θα φορολογηθούν για άλλον ένα χρόνο με βάση τις τιμές του 2007, οι οποίες είχαν υποστεί ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με εκείνες του 2004, όταν η χώρα βίωνε μια διαφορετική πραγματικότητα από τη σημερινή.Επί της ουσίας δηλαδή, οι ιδιοκτήτες φορολογούνται σήμερα με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ορίστηκαν όταν η αγορά βρισκόταν στο απόγειό της, οι αυξήσεις τιμών ήταν συνεχείς και οι τράπεζες είχαν κορυφώσει τη στρατηγική της επέκτασής τους στην αγορά στεγαστικής πίστης, με συνεχείς προσφορές και προωθητικά προγράμματα για να δελεάσουν υποψήφιους αγοραστές.Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περιοχές όπως η Βουλιαγμένη, το Παλαιό Ψυχικό, το Μαρούσι ή το Ηράκλειο, οι σημερινές εμπορικές τιμές υπολείπονται των αντικειμενικών πάνω από 30%, με αποκορύφωμα βέβαια τις περιοχές του Ψυχικού και της Βουλιαγμένης, όπου η απόκλιση ξεπερνά το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τις νέες αντικειμενικές του Παλαιού Ψυχικού το 2011 και παρά τις φετινές διορθώσεις, η ανώτατη τιμή στην περιοχή παραμένει στις 10.000 ευρώ/τ.μ., με αποτέλεσμα ο μέσος όρος τους να διαμορφώνεται σε 7.250 ευρώ/τ.μ., όταν οι πωλούμενες κατοικίες κινούνται πέριξ των 3.000 ευρώ/τ.μ., δηλαδή 58,5% χαμηλότερα.Το φαινόμενο της μείωσης των εμπορικών τιμών κάτω από τις αντικειμενικές έκανε αρχικά την εμφάνισή του πριν από περίπου 18 μήνες, επηρεάζοντας κυρίως τις ακριβές περιοχές. Η Εκάλη, η Βούλα και η Κηφισιά αποτέλεσαν μερικές από τις πρώτες περιπτώσεις περιοχών όπου όλο και περισσότερες αγοραπωλησίες πραγματοποιούνταν κάτω από την αντικειμενική τιμή.

Tο τέλος του AIDS είναι ακόμα μακριά...?
 Σήμερα υπολογίζεται ότι 35 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS και θα χρειαστούν θεραπεία για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μετά την καθιέρωση των νέων θεραπευτικών οδηγιών του ΠΟΥ το 2013, θεραπεία λαμβάνει μόνο το 34% από τα 26 εκατομμύρια των ανθρώπων που τη δικαιούνται. Με τα νούμερα αυτά κατά νου και με μειωμένη χρηματοδότηση, οι δηλώσεις σχετικά με το τέλος του ιού του AIDS είναι τουλάχιστον πρώιμες, ανέφερε η Διεθνής Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού (International Planned Parenthood Federation - IPPF) ενόψει της παγκόσμιας ημέρας AIDS 2013.Ο Γενικός Διευθυντής της IPPF, Tewodros Melesse δήλωσε: «Υποστηρίζουμε στο έπακρο το όραμα UNAIDS για έναν κόσμο χωρίς AIDS καθώς και το όραμα του ΠΟΥ για μηδενικό αριθμό θανάτων από το AIDS, μηδενικά ποσοστά μολύνσεων από τον HIV και μηδενικά ποσοστά στίγματος και διάκρισης λόγω του HIV. Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος εφησυχασμού καθώς ορισμένα μέσα ενημέρωσης μιλούν για το τέλος του AIDS. Θα ήταν προτιμότερο να λέγαμε ότι μπορούμε πλέον να διακρίνουμε την αρχή του τέλους του AIDS, αλλά αν διακόψουμε έστω και για ένα λεπτό η πρόοδος που συντελείται μπορεί εύκολα να εκτροχιαστεί.” .Παρόλο που ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας μειώνεται, σημειώθηκαν 2,3 εκατομμύρια περιστατικά νέων μολύνσεων το 2012 και 1,6 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ το στίγμα παραμένει μεγάλο εμπόδιο. Πρέπει να αντιμετωπιστούν επείγουσες προκλήσεις ως προς την απόκριση στον HIV. Οι προσπάθειες στον τομέα της υγείας πρέπει να στοχεύουν στα εξής:
• Αύξηση του ποσοστού νέων μολύνσεων από HIV σε χώρες μεσαίου εισοδήματος
• Γενικευμένη επιδημία στην Υποσαχάρια Αφρική
• Μάστιγα της σεξουαλικής και έμφυλης βίας
• Ομοφυλοφοβία στην Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και πολλά μέρη της Αφρικής.
Είναι ανάγκη να εφαρμόσουμε μια οργανωμένη προσέγγιση η οποία να βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρώνονται σε βασικές πληθυσμιακές ομάδες όπως τα εκδιδόμενα άτομα (sex workers), άντρες που έχουν ερωτική επαφή με άντρες, διεμφυλικά άτομα, πρόσφυγες, κρατούμενοι και χρήστες ναρκωτικών.Ο Σύμβουλος της IPPF σε θέματα HIV, Alan Smith, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενισχυθεί η προσπάθεια: «Ο τομέας της ανάπτυξης έχει πολλά να μάθει από το κίνημα για τον HIV, του οποίου η επιτυχία βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον ακτιβισμό των κοινοτήτων. Την 1η Δεκεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ας ανανεώσουμε τη δέσμευση μας για έναν κόσμο χωρίς AIDS”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: