ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθη στην Κακαβιά ο 55χρονος αλβανός δολοφόνος του λιμενικού τον Απρίλιο του 1997 στην Σαγιάδα



Καίτοι αγράμματη, η γραία μ’ εδίδαξεν ότι εις την ελληνικήν γλώσσαν, άλλως νοούμεν, άλλως ομιλούμεν και άλλως γράφομεν.( Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης  1851-1911 , Έλληνας συγγραφέας = ο " Άγιος των ελληνικών γραμμάτων " )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνελήφθη στην Κακαβιά ο  55χρονος αλβανός για υπόθεση ανθρωποκτονίας λιμενικού τον Απρίλιο του 1997 στην Σαγιάδα
 Συνελήφθη στην Κακαβιά, 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με Εντάλματα και Βουλεύματα, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπόριο ναρκωτικών
Ο συλληφθείς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπόθεση ανθρωποκτονίας λιμενικού τον Απρίλιο του 1997,όταν επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος με ναρκωτικά, τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας εναντίον του.Συνελήφθη την 29.11.2013 το πρωί, στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  καταζητούμενος με τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας και  δύο (2) Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Ειδικότερα, ο 55χρονος συνελήφθη κατά την είσοδο στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διωκόταν, καθώς στις 26.04.1997, στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά, πυροβόλησε σε βάρος λιμενικού (με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

« Καβάτζα » με (323) κιλά κάνναβης στο Μαζαράκι Ιωαννίνων
 Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο σημείο από τους αστυνομικούς,στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης.Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την 29.11.2013 το μεσημέρι, σε δύσβατη δασική περιοχή, στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 22, 23 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάντζα» μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση. Στην αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με συστηματικό τρόπο και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), στην οποία υπήρχαν (300) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (323) κιλών.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχαν αποκρύψει εκεί οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν «στήσει» ενέδρα στο σημείο.Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Έρχονται αυξήσεις ως 60% στα διόδια...?
 Νέες αυξήσεις «φωτιά» έρχονται από το 2014, με τα νέα τιμολόγια που θα ισχύουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Ενδεικτικό είναι ότι τα διόδια στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με Ι.Χ. θα κοστίζουν πάνω από 56 ευρώ μετ’ επιστροφής.Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η μεγαλύτερη αύξηση θα ισχύσει και στη βασική διαδρομή Αθήνα-Σκάρφεια, λίγο πριν τη Λαμία, όπου η διαδρομή θα φτάσει τα 23 ευρώ.Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους άξονες της χώρας από τις αρχές του νέου έτους συνδυάζεται με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές διοδίων, που κυμαίνονται κατά περίπτωση έως και 60% για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Οι νέες αναθεωρημένες συμβάσεις, που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών,Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι οποίες προγραμματίζεται να ψηφιστούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, προβλέπουν ότι για να πάρουν μπροστά σταδιακά μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο τα «παγωμένα» από το 2010 έργα, αφ’ ενός το ελληνικό Δημόσιο επιβαρύνεται άμεσα ή έμμεσα συνολικά 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από κοινοτικούς πόρους και δανεισμό, και αφετέρου έρχεται νέος λογαριασμός και για τους χρήστες των δρόμων με τις αυξήσεις των διοδίων.Η νέα τιμολογιακή πολιτική διοδίων που θα επιβληθεί από το νέο χρόνο, διαμορφώνεται με τιμή βάσης 0,040 ευρώ ανά χιλιόμετρο διανυόμενης απόστασης (με τιμές 1.1.2003 χωρίς ΦΠΑ). Η τιμή βάσης των σαράντα σεντς ανά χιλιόμετρο, η οποία υπόκειται τιμαριθμική αναπροσαρμογή, οδηγώντας σε νέες αυξήσεις διοδίων στο μέλλον, είναι το ανώτατο όριο χρέωσης στην ολοκλήρωση των έργων.

Η ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη στην ΑΔΕΔΥ
 Η ΠΑΣΚΕ, αν και έχασε σχεδόν τις μισές της έδρες, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη συνδικαλιστική δύναμη της ΑΔΕΔΥ έπειτα από την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του φορέα. Δεύτερη παράταξη, επίσης με απώλειες και η ΔΑΚΕ.Η ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με την εκλογή του85μελούς γενικού συμβουλίου.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ψήφισαν 692 σύνεδροι και καταμετρήθηκαν 690 έγκυρα ψηφοδέλτια.Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ με 174 ψήφους και 22 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο. (Η παράταξη το 2010 είχε λάβει 376 ψήφους και 38 έδρες).Αντίστοιχα η ΔΑΚΕ έλαβε 153 ψήφους και 19 έδρες (2010: 236 ψήφοι και 24 έδρες), η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία 114 ψήφους και 14 έδρες (2010: 84 ψήφοι και 9 έδρες).Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 91 ψήφους και 11 έδρες (2010: 96 ψήφοι και 10 έδρες).Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις (Ανεξάρτητοι της Αριστεράς) έλαβαν 68 ψήφους και 8 έδρες (2010: 43 ψήφοι και 4 έδρες) και η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (διάσπαση της ΠΑΣΚΕ) 63 ψήφους και 8 έδρες.Τέλος από μία έδρα έλαβαν το «Δίκτυο Εργαζομένων» που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ , η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» και η «Ταξική Πορεία».

Τιμωρία στον Ταρζάν …αθώος ο Ποκοπίκο
 Διαγραφή 3 μηνών από την ΕΣΗΕΑ για τα “θεραπευτικά γιλέκα”...?
Με ψήφους 4 έναντι 1 το Δευτεροβάμθιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για την υπόθεση προβολής, με όρους τηλεμάρκετινγκ των “θεραπευτικών γιλέκων” τα οποία πρόβαλε από την εκπομπή του. Η απόφαση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, http://www.esiea.gr .

Αλλαγές στη διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων
Λιντζέρης : Πρέπει να ελαχιστοποιηθεί το λάθος.
 Αλλαγές στη διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς και των ελέγχων στα φαρμακευτικά σκευάσματα, προαναγγέλλει με τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης.Όλα τα προϊόντα, που πρέπει να τιμολογηθούν με πλήρη διαφανή τρόπο, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί το «συγγνώμη, λάθος»» αναφέρει ο κ. Λιντζέρης.Αλλαγές επέρχονται και στους ελέγχους του ΕΟΦ, καθώς πολύ σύντομα εκτός από τα επιστημονικά κριτήρια, τα σκευάσματα θα ελέγχονται και με βάση τον όγκο κυκλοφορίας τους. Έτσι, σύντομα αναμένεται να ελεγχθούν τα πρώτα 100 σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, ελληνικά και εισαγόμενα.Ο πρόεδρος του ΕΟΦ διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι απολύτως ασφαλή, καθώς ο Οργανισμός πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους από την παραγωγή μέχρι το ράφι του φαρμακοποιού. Διευκρινίζει, δε, με αφορμή και τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με την εισαγωγή φαρμάκων από τρίτες χώρες ότι στην Ελλάδα «δεν κυκλοφορεί προϊόν, που είτε φτιάχτηκε σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές, είτε να περιέχει δραστική ουσία προερχόμενη από το Μπαγκλαντές». Σημειώνει ότι 80% των πρώτων υλών -δραστική ουσία- που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή φαρμάκων σε Ελλάδα και Ευρώπη προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία, τα εργοστάσια των οποίων ελέγχονται εξονυχιστικά από τους Οργανισμούς Φαρμάκων των κρατών μελών της ΕΕ.«Καλό, ασφαλές, εύστοχο και φθηνό φάρμακο, είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί» υπογραμμίζει κ. Λιντζέρης, ενώ σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων, που πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή, υπογραμμίζει ότι αυτή θα επιφέρει μειώσεις σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προς όφελος των ασφαλισμένων.

Ποιό είναι το πραγματικό όνομα της Μπάρμπι;
 Η θρυλική κούκλα Μπάρμπι, από τότε που βγήκε για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων, έχει αλλάξει.Όχι πολύ, αλλά κάποιες αλλαγές έχουν γίνει. Και όπως φαίνεται δεν είναι οι μόνες. Το μόνο που έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο είναι το όνομά της.Κι όμως, αν νομίζετε ότι αυτό είναι το πραγματικό της όνομα, κάνετε λάθος! Ποιο είναι; Barbara Millicent Roberts.Γεννήθηκε το 1959 και πήγε σχολείο στο Willows High School που βρίσκεται στη φανταστική πόλη Willows! Αυτά είναι μερικά στοιχεία που δεν ξέραμε για την αγαπημένη μας κούκλα με την οποία μεγάλωσαν δεκάδες γενιές κοριτσιών.Είχε 7 αδέλφια,5 κορίτσια και δύο αγόρια, ενώ ο πρώτος της έρωτας ήταν ο Κεν.Τελικά δεν τον παντρεύτηκε και το 2004 τον χώρισε για τα μάτια ενός Αυστραλού σέρφερ, του Μπλέιν.Η δημιουργός της, Ρουθ Χάντλερ, εμπνεύστηκε από την τότε 7χρονη κόρη της, την οποία και έβλεπε να παίζει με χάρτινες κούκλες.Έτσι αποφάσισε να της κάνει αυτό το δώρο.Πού να φανταζόταν βέβαια ότι αυτή η δημιουργία της, θα γινόταν το αγαπημένο παιχνίδι όλων των κοριτσιών του κόσμου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: