ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους



Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.( Ρήγας Φεραίος  1757-1798 , Εθνομάρτυς )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Το Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους
 Κάθε Δεκέμβριο ο ΟΑΕΔ καταβάλλει δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους. Το προηγούμενο έτος το δώρο καταβλήθηκε από τον οργανισμό στις 21 Δεκεμβρίου ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε και το 2011. Για φέτος λοιπόν το δώρο αναμένεται να καταβληθεί το διάστημα 16 με 23 Δεκεμβρίου όπως συνήθως συμβαίνει και κάθε χρόνο.Όσον αφορά το ύψος του δώρου των Χριστουγέννων αξίζει να σημειωθεί ότι για να το λάβει κάποιος ολόκληρο το δώρο θα πρέπει να είχε ταμείο ανεργίας από 1 Μαΐου του 2013 έως και 31-12-2013. Σε περίπτωση όμως που είχε μικρότερο διάστημα κατά το οποίο έπαιρνε το ταμείο ανεργίας τότε για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται 3 ημερήσια επιδόματα. Ακολουθούν παραδείγματα καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει:
Ποσό δώρου Χριστουγέννων ΟΑΕΔ.Προσοχή στο εξής:
Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ λαμβάνει ο άνεργος που έπαιρνε ταμείο ανεργίας το διάστημα από 1-5-2013 και έπειτα. Όπως προαναφέρθηκε ολόκληρο το δώρο θα το λάβει ανά είχε ταμείο ανεργίας από 1-5-2013 έως και 31-12-2013. Στην περίπτωση αυτή το δώρο είναι 360 ευρώ. Σε περίπτωση που πήρε ταμείο ανεργίας μόνο τον Ιούνιο ή μικρότερο διάστημα μπορεί να δει το ύψος του δώρου του ως ακολούθως:
Με 1 μήνα επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 1 μήνα = 3 Χ 14,40 = 43,2 €
Με 2 μήνες επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 2 μήνες = 6 Χ 14,40 = 86,4 €
Με 3 μήνες επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 3 μήνες = 9 Χ 14,40 = 129,6 €
Με 4 μήνες επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 4 μήνες = 12 Χ 14,40 = 172,8 €
Με 5 μήνες επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 5 μήνες = 15 Χ 14,40 = 216,00 €
Με 6 μήνες επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 6 μήνες = 18 Χ 14,40 = 259,2 €
Με 7 μήνες επιδότησης 3 (ημερομίσθια) x 7 μήνες = 21 Χ 14,40 = 302,4 €
Ανήλικα τέκνα και προσαύξηση δώρου
Στην περίπτωση που ο άνεργος έχει ανήλικα τέκνα θα πρέπει να υπολογίσει μια προσαύξηση ύψους 10% για κάθε του παιδί. Δηλαδή άνεργος με 1 παιδία θα πάρει δώρο Χριστουγέννων 396 ευρώ (360 +36 λόγω παιδιού) ενώ αν το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας ήταν 5 μήνες θα λάβει 237,6.
Πρέπει να προσέλθω στον ΟΑΕΔ για να πάρω το δώρο;
Οι άνεργοι που λαμβάνουν ταμείο ανεργίας δίνουν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο και μπαίνουν τα χρήματα του επιδόματος. Στον ίδιο λογαριασμό αναμένεται να κατατεθούν και τα χρήματα του δώρου Χριστουγέννων.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φέλμπερτ της Γερμανίας 
 Τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ.Γεώργιο Κάτσινο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Κων/νο Τσουμάνη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου κ. Νικόλαο Κάσσαρη και την Τμηματάρχη της Διεύθυνσης Διοικητικού κ. Αναστασία Στολάκη, συμμετείχε σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος του Φέλμπερτ της Γερμανίας, 14-17 Νοεμβρίου, μεταξύ αδελφοποιημένων με αυτόν, πόλεων.Στο συνέδριο αυτό, που αποτέλεσε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου μας με αυτόν του Φέλμπερτ, συμμετείχαν επίσης ο Δήμος του Κόρμπυ από τη Μεγάλη Βρετανία και του Σατελλερώ από τη Γαλλία, που επίσης είναι αδελφοποιημένοι με το Φέλμπερτ, καθώς και ο Δήμος του Χακιμπέκτας από την Τουρκία.Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο ήταν τα εξής:
1. Κοινωνικές δομές και ένταξη ΑΜΕΑ
2. Ανεργία των νέων-Κοινωνική πραγματικότητα
3. Μετανάστευση και φτώχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση
4. Προσχολική αγωγή-Εκπαίδευση
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, τα τέσσερα μέλη της αποστολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν σε ξεχωριστές συναντήσεις για τα παραπάνω θέματα :Έγιναν επίσης επισκέψεις σε σχολεία, χώρους εργασίας, εργαστήρια ΑΜΕΑ κλπ.Η αντιπροσωπεία επέστρεψε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της επίσκεψης.Η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων (Ηγουμενίτσας-Φέλμπερτ) σηματοδοτεί μια ενισχυμένη πορεία συνεργασίας, σε τομείς όπως η προώθηση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ενδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη καθώς και η ανάπτυξη στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.Θα ακολουθήσει συνάντηση Νεολαιών τον προσεχή Μάιο στην πόλη του Φέλμπερτ και διοργάνωση παρόμοιου συνεδρίου στην Ηγουμενίτσα τον Οκτώβριο, μέσω του ιδίου Ευρωπαϊκού Προγράμματος.

Μισό κιλό ηρωίνης σε αλβανικό λεωφορείο
 Μισό κιλό ηρωίνης κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας στo συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από τα Τίρανα στην Αθήνα.Η ηρωίνη ήταν κρυμμένη στην τσάντα μιας 45χρονης γυναίκας από το Φιέρι, η οποία θα την μετέφερε στην Αθήνα. Η ηρωίνη ήταν χωρισμένη σε δύο συσκευασίες, με διαφορετικά βάρη, ένα μεγάλο και ένα μικρό. Η γυναίκα συνελήφθη και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών.

Θριλερ στο Ρίο-Αντίρριο...: ‘’ Aνδρας έπεσε από τη γεφυρα ‘’
 Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό άνδρα, που χθες φέρεται να έπεσε στη θάλασσα από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.Οι έρευνες γίνονται από ξηρά και από θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολίτης ενημέρωσε το Λιμεναρχείο της Πάτρας, ότι άνδρας τον οποίο είχε δει να βρίσκεται στην άκρη της γέφυρας, χάθηκε από τα μάτια του, χωρίς να τον δει να απομακρύνεται.Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός. Ενημερώθηκε το Α.Τ. Ναυπάκτου που με περιπολικό πήγε στα γραφεία της εταιρείας και έψαξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, χωρίς όμως να προκύψει κάτι.Από τις έρευνες του Λιμενικού, επίσης μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει αποτέλεσμα.

Έρχεται το «πόθεν έσχες» για όλους 
 «Πόθεν έσχες» για όλους από το 2014 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων (κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, συναλλαγές με τράπεζες δηλαδή δάνεια και καταθέσεις).Με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται «φόρος διαβίωσης» που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογουμένου και όχι με βάση το εισόδημα που αυτός δηλώνει ή το τεκμαρτό.Πρόκειται για τη δημιουργία του νέου περιουσιολογίου το οποίο προαναγγέλλεται στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2014 και θα επιτρέψει τον ηλεκτρονικό έλεγχο στην ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Κι αυτό καθώς θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.
Ηλεκτρονικός φάκελος
Η εφορία θα έχει στη διάθεση της για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα ακόμα και τις δαπάνες για φως, νερό και τηλέφωνο.Το περιουσιολόγιο, που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται από το περασμένο καλοκαίρι, θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να φανεί αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα που υπολείπεται του αθροίσματος των δαπανών του για δόσεις στις τράπεζες, δίδακτρα, γιατρούς, λογαριασμούς και λοιπές καταναλωτικές δαπάνες. Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ το εν λόγω μέτρο, τότε οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «θεωρητικό» εισόδημα το οποίο θα προκύπτει επειδή έχουν στην κατοχή τους ένας σπίτι, ένα αυτοκίνητο ή ένα σκάφος αναψυχής.Η Εφορία, με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, θα παρακολουθεί τις πραγματικές συναλλαγές, και με βάση αυτές θα φορολογεί τους υπόχρεους. Πρόκειται ασφαλώς για μια εκ βάθρων αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, καθώς η Εφορία θα φορολογεί πλέον με βάση εκτιμήσεις και ...υποψίες.Σημειώνεται ότι με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν σήμερα για τις κατοικίες, αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό, η Εφορία προσδιορίζει ένα «τεκμαρτό» εισόδημα. Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δύο εισοδήματα είναι μεγαλύτερο, αυτό φορολογείται.

Στην Ελλάδα της κρίσης : Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής
Η πολιτική αλητεία συνεχίζεται….

Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.Συγνώμη, αν σας χαλάμε το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.
sakis

Με κατασχέσεις χωραφιών απειλούνται χιλιάδες αγρότες
 Λίγες μέρες διορία δίνει ο ΟΓΑ για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, ανάμεσα στα οποία και χωράφια, κινδυνεύουν από τον Ιανουάριο του 2014 περισσότεροι από 220.000 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ αν δεν προσέλθουν στον οργανισμό μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου να εξοφλήσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν.Ο οργανισμός σφίγγει τον κλοιό στους οφειλέτες αγρότες αρχής γενομένης απ’ εκείνους με καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Αν δεν αξιοποιήσουν την πενθήμερη διορία που τους δίνει ο ΟΓΑ, τότε οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα διαβιβαστούν από 1η Ιανουαρίου 2014 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.Στους εν λόγω αγρότες θα δοθεί μια νέα προθεσμία 10 ημερών από το ΚΕΑΟ κι αν ούτε τότε εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα κινηθούν οι γνωστές πλέον διαδικασίες που ακολουθούνται σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου όπως είναι: κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (για παράδειγμα, μπορεί να κατάσχονται απ’ ευθείας από τον έμπορο τα χρήματα που πρόκειται να λάβει ο παραγωγός από την πώληση των προϊόντων του).Για να μην βρεθούν σ’ αυτήν τη δυσχερή θέση, οι αγρότες έχουν διορία μέχρι την προσεχή Παρασκευή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΟΓΑ κ.Ξεν.Βεργίνη,ο οποίος καλεί τους ασφαλισμένους του οργανισμού να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του Ν.4152/2013 (Ρύθμιση Νέας Αρχής) και να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ.Ο κλοιός γίνεται ακόμη πιο ασφυκτικός για τους παραγωγούς με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ καθώς στο εξής δεν θα μπορούν να εισπράξουν ούτε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, ούτε την επιστροφή ΦΠΑ, ούτε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, ενώ δεν θα έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους.Σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων.Στο μεταξύ, με «σουρωτήρι» θα μοιάζουν στο εξής οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τους αγρότες αφού μετά την εφορία, τις τράπεζες και τον ΟΓΑ, τώρα και η «κακή» ΑΤΕ σχεδιάζει να εισπράξει από τις επιδοτήσεις τα ποσά που της οφείλουν οι αγρότες.Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria.gr, τα «κόκκινα» δάνεια των κατ’ επάγγελμα αγροτών προς την «κακή» ΑΤΕ (όσα δάνεια δηλαδή δεν μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς) υπολογίζονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ και ένας από τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζεται να εισπραχθούν είναι μέσω της παρακράτησης των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.Η «κακή» ΑΤΕ που τελεί υπό εκκαθάριση διαβίβασε τα δεδομένα των αγροτών με ληξιπρόθεσμα δάνεια σε τέσσερις εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν πλέον να έλθουν σε επαφή με τους αγρότες για να διαπραγματευτούν τον χρόνο, τον τρόπο και τους λοιπούς όρους αποπληρωμής της ληξιπρόθεσμης οφειλής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: