ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΚΕ : ‘’ Ξεζούμισμα του λαού ‘’



Δεν ξέρω αν τα περισσότερα τραγούδια γράφονται, όπως λένε, σε δύσκολες στιγμές. Θέλω να πιστεύω, πάντως, πως ονειρεύονται τις πιο ευτυχισμένες.( Γιάννης Παπαϊωάννου 1914-1972, Έλληνας λαϊκός μουσικοσυνθέτης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


ΚΚΕ : Ξεζούμισμα του λαού
 "Τα διαπραγματευτικά χαρτιά της κυβέρνησης, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και η πρόβλεψη για ανάκαμψη, στηρίζονται πάνω στο ξεζούμισμα του λαού", αναφερει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΚΚΕ.Και προσθέτει πως "η έξοδος από την κρίση προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου δε μπορεί να υπάρξει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.Η ανακοπή των αντιλαϊκών μέτρων και η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση προϋποθέτουν την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, μια άλλη λαϊκή διακυβέρνηση – εξουσία όχι για να διαπραγματεύεται τι θα χάνει κάθε φορά ο λαός, αλλά για να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων που μόνο νέα δεινά θα φέρουν στους εργαζόμενους».

ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Το νέο ημερολόγιο 2013-2014 για την ενίσχυση της ομάδας























Σύλληψη διωκόμενου στο Λούρο Πρέβεζας

Την 22-11-2013/10.40 στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (2) ετών, για παραχάραξη.
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα για κατοχή και διακίνηση λαθραίου καπνού
Στην κατοχή του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από - 13 - κιλά λαθραίου καπνού.Συνελήφθη, την 22-11-2013 το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας  39χρονος ημεδαπός,  για κατοχή και διακίνηση   λαθραίου καπνού.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 39χρονο, βρέθηκαν μέσα σε σακβουαγιάζ, έντεκα (11) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους έντεκα (11) κιλών και διακοσίων (200) γραμμαρίων.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στο σπίτι του 39χρονου σε χωριό του Αγρινίου, βρέθηκε επιπλέον ποσότητα καπνού βάρους (2) κιλών.Η ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε διότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις εμπορίας της και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι από το Ελληνικό Δημόσιο.Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Επιπλέον χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για ανεργία και φτώχεια, αλλά μόνο για Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία
Οικολόγοι : Πολιτικές ευθύνες στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για την απόρριψη της πρότασης των Πράσινων για επιπλέον χρηματοδότηση για Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο.              
 «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ακλουθώντας τη γραμμή των πολιτικών τους ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν θεώρησαν απαραίτητο να υπερψηφίσουν τις προτάσεις των Πράσινων για επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση για Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο για το 2013 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ενώ στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας, με δραματικές επιπτώσεις στη κοινωνική πολιτική, την υγεία, το περιβάλλον και την καθημερινή ζωή εκατομμύριων ανθρώπων, στην Ευρώπη δεν διεκδικούν επιπλέον χρήματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας. Βέβαια δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν ούτε καν αυτά που υπάρχουν ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Ολομέλειας στην συνέχεια του Ευρωκοινοβουλίου για επιπλέον χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αλλά μόνο για Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία."H Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο υπερψήφισε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου την έκθεση Jan Olbrycht για τη χρηματοδοτική ενίσχυση για  ορισμένα κράτη μέλη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο "λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της Ένωσης και ως συμβολή στην ιδιαίτερη προσπάθεια που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι ειδικές περιπτώσεις της ανεργίας, ιδίως της ανεργίας των νέων, καθώς και της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού". Αποφασίστηκε να αυξηθούν οι ενισχύσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για το έτος 2013 και να διατεθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 125.513.240 ευρώ, από την οποία 83.675.527 ευρώ για τη Γαλλία, 25.102.658 για την Ιταλία και 16.735.105 ευρώ για την Ισπανία.Οι Πράσινοι καταθέσαμε τροπολογίες για να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση και να συμπεριλάβει την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, αντιστοίχως με 11.290.000 Ευρώ, 4.582.000 και 862.000 ευρώ. Δυστυχώς, η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, αφού οι ευρωβουλευτές των άλλων πολιτικών ομάδων – συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ - δεν υπερψήφισαν τις τροπολογίες των Πράσινων, υποκύπτοντας στην συμφωνία που υπήρξε για να περιοριστεί η οικονομική ενίσχυση μόνο στις 3 αυτές χώρες ή απουσίαζαν.Βέβαια, η προσπάθεια μας να πείσουμε για έξτρα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο συναντάει προβλήματα γιατί η απορρόφηση των πόρων από το ταμείο αυτό είναι ακόμα πολύ χαμηλά, οπότε είναι δύσκολο να πειστούν οι ευρωβουλευτές ότι χρειάζονται και άλλα χρήματα για την Ελλάδα, αφού αυτά που είναι διαθέσιμα δεν έχουν εξαντληθεί".

Στις κάλπες για νέες ηγεσίες 106.000 μηχανικοί
 Από τις 8 π.μ. ως τις 7 μ.μ. της Κυριακής 24/11, οι σχεδόν 106 χιλιάδες διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας καλούνται να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, στο κέντρο και στην περιφέρεια.Η ψηφοφορία θα γίνει σε 169 εκλογικά τμήματα, σε 61 πόλεις της χώρας, στην κατανομή των οποίων κριτήριο ήταν το πλήθος των ψηφοφόρων κάθε περιοχής, αλλά και η διευκόλυνση προσέλευσης σ’ αυτά των διπλωματούχων μηχανικών της κάθε ευρύτερης περιφέρειας.Οι διπλωματούχοι μηχανικοί ψηφίζουν για να εκλέξουν: τα 155 μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, τα 45 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων (5 για καθεμιά από τις 9 Ειδικότητες : Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Αγρονόμων Τοπογράφων, Χημικών, Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Ναυπηγών και Ηλεκτρονικών), τα 4 μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου.Τα Μέλη του ΤΕΕ που ανήκουν σε Περιφερειακά Τμήματα ψηφίζουν εκτός από την εκλογή των παραπάνω οργάνων και για την εκλογή: των μελών της Αντιπροσωπείας Περιφερειακού Τμήματος (από 25 έως 60 μέλη, ανάλογα με το Περιφερειακό Τμήμα), τα 5 μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου κάθε Περιφερειακού Τμήματος.Υπενθυμίζουμε,ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΤΕΕ, η αδικαιολόγητη παράλειψη της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος,αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα, τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τους σταυρούς που μπορούν να μπουν σε κάθε ψηφοδέλτιο, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα http://web.tee.gr/ekloges-tee.

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΑΡΤΑΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
 Στην παράδοση του κόμβου Άρτας της Ιόνιας Οδού, που έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στη χρησιμότητα που θα έχει για τη Βορειοδυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:«Παραδίδεται σήμερα ο κόμβος της Άρτας επί της Ιόνιας Οδού. Είναι το δεύτερο τμήμα, που κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο στην Ιόνια Οδό (το πρώτο ήταν της παράκαμψης Αγρινίου). Άρα αυτά που ήταν δημοσίου χαρακτήρα, παραδόθηκαν και εμείς τώρα έχουμε την αγωνία, για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την υπόλοιπη Ιόνια. Προ ημερών, όταν είχε έλθει στα Γιάννινα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, είχε πει ότι υπολογίζει μέχρι τέλους Νοεμβρίου να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.Το έργο κατασκευής του κόμβου Άρτας, χρεώνεται στο ΕΣΠΑ Ηπείρου.Εμείς το δεχόμαστε γιατί γίνεται ένα ταμείο, από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων. Είδατε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ήπειρο με την Εγνατία Οδό. Σκεφτείτε να τελειώσει η Ιόνια Οδός.Θα είναι μεγάλη επανάσταση για όλη αυτή την περιοχή και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα υπόλοιπα μετά. Εμείς λέμε, «μπράβο» στους αναδόχους του έργου, «μπράβο» στην επιβλέπουσα υπηρεσία και, όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, σε άλλα έργα με Υγεία».Από την Περιφέρεια Ηπείρου, παραβρίσκονταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. κ. Βασίλης Ψαθάς,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Κατέρης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης,Παπαγιάννης και Παύλος Μίχας.
 
H NASA σχεδιάζει καλλιέργειες φυτών στη Σελήνη
 Η NASA δεν στέλνει ακόμα αγρότες στον Άρη, αλλά φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη εντός του 2015. Ομάδα επιστημόνων, ειδικών, φοιτητών και εθελοντών που ονομάστηκε Lunar Plant Growth Habitat σχεδιάζει να κατασκευάσει μικρά δοχεία, σε μέγεθος τσίγκινου κουτιού, μέσα στα οποία θα φυτρώσουν φυτά προστατευμένα από τις τραχείες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη και τα οποία θα εκπέμπουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του περιεχομένου τους στη Γη.Οι μικροσκοπικοί, τεχνητοί βιότοποι θα είναι εξοπλισμένοι με κάμερες, αισθητήρες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη των φυτών. Κάθε βιότοπος θα είναι εξοπλισμένος κατάλληλα ώστε να μπορεί να ρυθμίζει τηθερμοκρασία του, την άρδευση και την ενεργειακή τροφοδοσία.Στους κυλίνδρους θα περιέχονται σπόροι από κάρδαμο, βασιλικό, ηλιοτρόπια και γογγύλια.Παρόμοιοι μικροβιότοποι θα αποσταλούν σεσχολεία και επιστήμονες σε όλες τις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό επιστημονικό εγχείρημα, ενώ θα ενημερωθούν για τις προκλήσεις της καλλιέργειας φυτικών οργανισμών εκτός γήινης ατμόσφαιρας.Σε αντίθεση με τα περισσότερα πειράματα της NASA, αυτό θα είναι σχετικά μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους.Το πρόγραμμα συμπίπτει με το Google Lunar X Prize, έναν διαγωνισμό που προσφέρει 20 εκατ. δολάρια στην ιδιωτική εταιρεία που θα προκριθεί για να στείλει ένα μη επανδρωμένο ρομποτικό σκάφος στη Σελήνη, το οποίο αφού ταξιδέψει στην επιφάνεια του Φεγγαριού θα εκπέμψει πίσω στη Γη δύο “Mooncasts” ως τα τέλη του 2015.Ο νικητής θα μεταφέρει πιθανότατα τους τεχνητούς βιότοπους της NASA μαζί του.Μια πιθανή επιτυχία του προγράμματος αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναπτύξουν νέους τρόπους καλλιέργειας καρπών στη Γη.Την ώρα που συντελούνται κλιματικές αλλαγές, οι ξηρασίες γίνονται συχνότερες και οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν τις καλλιέργειες τροφίμων σε όλο τον κόσμο, το πείραμα στη Σελήνη ίσως αποδειχτεί πολύτιμο για την αντιμετώπιση της πείνας που μαστίζει τον πλανήτη.

Πολιτική αλητεία : Για πόσες ψήφους θυσιάζουν την Θράκη;
 Νυν υπέρ πάντων, ακόμη και της πατρίδας, το κόμμα. Αυτό είναι ο τρόπος σκέψης, λειτουργίας και το γενικό σύνθημα των εκάστοτε κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στην Ελλάδα. Η δράση για να επιτευχθεί ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ούτε –φυσικά- ακολουθεί πάντα ηθικές νόρμες. Μεταγραφές και συνεργασίες, είναι το μόνιμο μοτίβο των εραστών της εξουσίας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως η εξουσία επιβάλλεται από την κορυφή προς την βάση, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε μία στιγμή εάν δεν έχει βάσεις, δηλαδή, εάν δεν έχει κατακτήσει τους κατά τόπους ισχυρούς πυλώνες άσκησης εξουσίας. Έτσι, τα κόμματα παρείσφρυσαν σε κάθε είδους τοπική – περιφερειακή οργάνωση, αλλά κυρίως επί δεκαετίες στόχευσαν και κατάκτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να «καθοδηγούν» και να προλαμβάνουν δυσάρεστες καταστάσεις και πολιτικές εξελίξεις.Ενώ, όμως, ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται με πολιτικά αρνητικά αποτελέσματα στο σύνολο της χώρας, υπάρχουν και κάποιες «ειδικές περιοχές», όπου η ύπαρξη και η δράση της κομματοκρατίας επέφερε τραγικά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.Αυτές οι περιοχές, κρίσιμες εθνικά, είναι η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εκεί δηλαδή, όπου χτυπιέται αδυσώπητα η ελληνισμός, εκεί όπου οι αποχρώσες ενδείξεις αμφισβήτησης της ελληνικότητας των γεωγραφικών περιοχών, σήμερα είναι καταφανείς και εξόφθαλμες αμφισβητήσεις είτε από την Αλβανία, είτε από τα Σκόπια είτε από την «φίλη» και «γείτονα» Τουρκία.Σε αυτές τις περιοχές οι κομματάνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, νομάρχες και περιφερειάρχες) κατόρθωσαν μέσω της απόλυτης αδράνειάς τους να υπερκαλύψουν τις ανάγκες των κομματικών κέντρων και να δημιουργήσουν μείζονα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, τα οποία μετατρέπονται ή έχουν ήδη μετατραπεί- σε επίσημες αναφορές πολιτικών προσώπων ή δημοσιευμάτων των γειτονικών εχθρικά κινούμενων χωρών.


Η περίπτωση της Ελληνικής Θράκης, από την οποία αποχωρεί αργά αλλά σταθερά το Ελληνικό κράτος, είναι η παλαιότερη και λειτουργεί ως «πιλότος» για τις εξελίξεις και στις υπόλοιπες εθνικού ενδιαφέροντος γεωγραφικές περιοχές της χώρας.Κι αυτό, επειδή επί δεκαετίες στην Θράκη υπήρξαν και λειτούργησαν κομματικοί μηχανισμοί που επέβαλαν το νόμο της σιωπής, που εκτέλεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη εντολές των κομματικών κέντρων εξουσίας, στο όνομα της «επίσημης κομματικής εκπροσώπησης» ή λόγω της τοποθέτησης σε «ύπατα» τοπικά αξιώματα.Είναι εκείνοι οι κομματικοί μηχανισμοί που δέχθηκαν που ανέδειξαν "προσωπικότητες" τουρκοφρόνων, οι οποίοι δεν δίσταζαν να δηλώνουν ότι είναι τούρκοι και να εκμεταλλεύονται την κομματική τους ιδιότητα και να εκθέτουν τα κόμματα στα οποία "ανήκαν", αλλά και προσβάλουν σε κάθε ευκαιρία την Ελλάδα μέσω ψευδών καταγγελιών τους. Αυτούς τους "λαμπρούς αστέρες" του τουρκικού προξενείου δεν τους τιμώρησε ποτέ η Ελληνική Βουλή, δεν τους τιμώρησαν ποτέ τα κόμματα στελέχη των οποίων ήταν. Και ο λόγος της ατιμωρησίας τους ήταν πάντα περισσότερο από προφανής: Οι ψήφοι.
Η τελευταία καταφανής συνεργασία κομμάτων με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής (βλ. τουρκική εξωτερική πολιτική) έγινε κατά την οριοθέτηση και υλοποίηση του περίφημου Καλλικράτη, του σχεδίου αναβάθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο όμως σχεδιάστηκε μετά από επαφές τοπικών βουλευτών και εκπροσώπων της «μειονότητας» (ανεπίσημων εκπροσώπων, εκφραστών και καλοπληρωμένων ανθρώπων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τοπικές αυτοδιοικητικές περιοχές – δήμοι που είναι κάτω από τον άμεσο έλεγχο της Τουρκίας. Αυτή η εξέλιξη κάθε άλλο παρά ως θετική μπορεί να εκληφθεί, αλλά οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών ποσώς ενδιαφέρθηκαν ή ενδιαφέρονται για το «αποτύπωμα» της Άγκυρας στην περιοχή, όπως ποσώς ενδιαφέρονται για τον βαθμό διείσδυσης και ισχύος που φαίνεται ότι απέκτησε η Τουρκία σε δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή).Η οριοθέτηση των δήμων (ιδιαίτερα στο νομό Ροδόπης) «έδωσε» στην Τουρκία τη δυνατότητα να δημιουργήσει δύο μειονοτικούς (τουρκικούς τους χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοί τους) δήμους, ενώ την ίδια στιγμή έγινε «κατορθωτό» να δημιουργηθεί κι ένας ακόμη ισχυρότατος φιλοτουρκικός πυρήνας στο Δήμο Μύκης, στα ορεινά του νομού Ξάνθης και σε μία περιοχή όπου η μέχρι τις τελευταίες δημοτικές εκλογές η επιρροή της Άγκυρας ήταν αρκούντος περιορισμένη σε τρία μόνο χωριά. Και όλα αυτά συνέβησαν προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει «δικό» του περιφερειάρχη.Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της αλληλο-εξυπηρέτησης με «στήριξη» του τουρκικού προξενείου έγινε κατορθωτό -εκ μέρους του τότε κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ- να «κατακτηθούν» δύο δήμοι στα πεδινά του ν. Ξάνθης (Αβδήρων και Τοπείρου), με αποτέλεσμα να υπάρχει σαφής πολιτική εξάρτηση των αιρετών χριστιανών δημάρχων, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν ιδιαίτερα έντονα στον τομέα «ανάπτυξης φίλιων σχέσεων» με μουσουλμάνους βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης, αλλά απέκτησαν και ιδιαίτερα αγαστές σχέσεις με δήμους της Τουρκίας και σε αρκετές περιπτώσεις ανέχθηκαν ή εξυπηρέτησαν πρακτικές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή των δήμων τους (βλ. Καραβάνι Αλληλεγγύης, μουσικοχορευτικές βραδιές με τραγουδιστές και συγκροτήματα από την Τουρκία κ.α.).Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η ασκούμενη επιρροή της Άγκυρας στα πολιτικά δρώμενα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης (πολλοί κάτοικοι αναφέρονται σε συζητήσεις τους για πακτωλό χρημάτων), ώστε προσφάτως υπήρξε και έναρξη λειτουργίας τουρκόγλωσσης εφημερίδας από χριστιανούς επιχειρηματίες, ενώ απόδειξη του τεράστιου όγκου χρημάτων που κυκλοφορούν από το τουρκικό προξενείο, είναι η συνέχιση οικοδομικών εργασιών μόνο στα μουσουλμανικά χωριά, ιδιαίτερα του ορεινού όγκου του ν. Ξάνθης, τη στιγμή που λόγω οικονομικής κρίσης έχει πάψει κάθε οικοδομική δραστηριότητα σε ολόκληρη την περιοχή.Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως κάποιοι χριστιανοί δήμαρχοι «έτρεξαν» να συγχαρούν τον τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Ιλχάν Σαρνίτς, στην δεξίωση που έκανε η Τουρκία στην Κομοτηνή, για να γιορτάσει τα 90 χρόνια ύπαρξης της «Τουρκικής Δημοκρατίας» (της Τουρκίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα, μετά από τις σφαγές του Κεμάλ Ατατούρκ).Και μέσα σε αυτό το «ονειρικό» (για την Τουρκία) περιβάλλον, πλησιάζουν οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις οποίες αναμένονται ισχυρές πιέσεις του τουρκικού προξενείου προς τα καταρρέοντα κυβερνητικά κόμματα, ενώ θεωρείται ήδη εξασφαλισμένη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με τις περισσότερες ψήφους βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα), της ΔΗΜΑΡ (εάν κατεβάσει υποψήφιους σε οποιονδήποτε δημοτικό συνδυασμό θα στηριχθούν, αφού η ΔΗΜΑΡ σε πολλές περιπτώσεις στήριξε τις θέσεις της Άγκυρας στην Θράκη - π.χ. τα νηπιαγωγεία-, θέμα για το οποίο υπάρχει έντονη δραστηριότητα ανθρώπων του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής), αλλά και του «τουρκικού εθνικιστικού κόμματος DEB» (οι γνωστοί "γκρίζοι λύκοι") το οποίο αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στην Θράκη, απέδειξε πως διαθέτει περίσσιο θράσος στην προώθηση των συμφερόντων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Θράκη).Και είναι γεγονός πως ενώ οι τοπικοί κομματάνθρωποι των μεγάλων κομμάτων της χώρας βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», πολλοί πολίτες της Θράκης ανησυχούν για τις νέες συμφωνίες που πρόκειται να γίνουν «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ των κομμάτων και του τούρκου προξένου, οι οποίες αναμένεται να «λαμπρύνουν» ακόμη περισσότερο την δραστηριότητα (και την επιφαινόμενη ισχύ) της Άγκυρας μέσα στην Ελληνική Θράκη, δηλαδή μέσα στην Ελληνική επικράτεια.Ήδη, ακούγονται φήμες για διαμοιρασμό –σε τρία συγκεκριμένα κόμματα- των μουσουλμάνων υποψηφίων που αυτοπροσδιορίζονται ως «τούρκοι» (και επί της ουσίας είναι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν ισχυρότερη αριθμητική παρουσία τουρκοφρόνων στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ξάνθης, Κομοτηνής και Σαππών, ενώ οι ποσότητες χρήματος που φέρεται να κυκλοφορεί συγκεκριμένη εταιρεία (εξόρυξης χρυσού), δημιουργούν πλείστα όσα ερωτήματα ακόμη και για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης…!
Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, κι επειδή υπάρχει ένα «κλίμα» σύγκρουσης μεταξύ των τουρκοφρόνων της Θράκης, οι οποίοι επιθυμούν είτε να παραμείνουν στις θέσεις ισχύος που τους τοποθέτηση το στρατοκρατούμενο τουρκικό καθεστώς, είτε επιθυμούν να τοποθετηθούν σε σημεία κλειδιά ως νέα πρόσωπα φίλα προσκείμενα στην νέο-οθωμανική πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το αρνητικό κλίμα των πολιτών της Θράκης έναντι των αυτοδιοικητικών αχυρανθρώπων των κομμάτων, οι οποίοι ευελπιστούν στην ψήφιση του νέου εκλογικού νομοσχεδίου (προκειμένου να «ανακατευτεί η τράπουλα» και να συνεχίσει η ύπαρξη των κομματικών "πυλώνων" στην περιφέρεια) για την κάθοδό τους στις εκλογές μέσα σε ένα αρνητικότατο κλίμα από την πλευρά των ψηφοφόρων.Έτσι, αφού η Άγκυρα τελειώσει με τις «λεπτομέρειες» επιλογής των προσώπων που θα προωθηθούν από τους «καταλόγους» των τουρκοφρόνων κι έχοντας ένα «σχήμα» ευέλικτο αλλά και απολύτως συμπαγές, θα βρίσκεται σε θέση «ισχύος» απέναντι και στα κόμματα, τα οποία θα εκλιπαρούν για την στήριξη των δικών τους κομματανθρώπων στους κατά τόπους δήμους.Όμως, αυτό ακριβώς το κλίμα, ενδέχεται να δημιουργήσει μείζονα ζητήματα ακόμη και για τις περιφερειακές εκλογές, εάν σε αυτές υπάρξει απόφαση της Τουρκίας να προωθήσει «τουρκικό σχήμα», με κορμό το DEB (γκρίζοι λύκοι), προκειμένου να περάσει σε θέση αντιπολίτευσης ή να τοποθετήσει πολλούς τουρκόφρονες μέσα στο σχήμα που τελικά θα επικρατήσει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ελλείψει προθυμίας αλλά και περισσεύματος απώλειας άσκησης εθνικής πολιτικής, στις επόμενες εκλογές θα αυξηθεί (στατιστικά) το «κόκκινο» που σήμερα καλύπτει την Ελληνική Θράκη, ενώ δεν αποκλείονται και εκπλήξεις που θα δημιουργήσουν πρόσθετα εθνικά προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.Μέσα από όλα αυτά, έρχεται λογικά και η ερώτηση:
Για πόσους ψήφους θυσιάζουν οι κυβερνώντες εξ Αθηνών την Θράκη;
Αν όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Θράκη, δεν σκιαγραφούν μία άτυπη συγκυριαρχία της Άγκυρας στην περιοχή, τι θα πρέπει να συμβεί για να μπορέσουν (εκείνοι που υποτίθεται ότι κυβερνούν την χώρα) να καταλάβουν πως οι ασκούμενες μέχρι σήμερα μικροπολιτικές τους έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, έχουν ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα και έχουν δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, ηθικός αυτουργός των οποίων είναι ο άκρατος κομματισμός και το σύνθημα «το κόμμα είναι υπεράνω όλων»;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί στη Θράκη, για να καταλάβουν κάποιοι πως ο κίνδυνος δεν είναι μόνο ορατός, αλλά - δυστυχώς - είναι πλέον απτός και είναι αποτέλεσμα σαφέστατου σχεδιασμού της Τουρκίας;






Δεν υπάρχουν σχόλια: