ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

‘’ Stop festimet e qëndrueshme ‘’ : Απουσιολόγιο για δάσκαλους και καθηγητές



Παραδέχομαι μόνο ένα σύστημα, το ηλιακό. : ( Αρόν Βιγκούσιν )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

‘’ Stop festimet e qëndrueshme ‘’ : Απουσιολόγιο για δάσκαλους και καθηγητές
 Καθημερινή καταγραφή ώρα άφιξης και αναχώρησης των εκπαιδευτικών.Aπουσιολόγιο για δασκάλους και καθηγητές καθιερώνει από φέτος το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Με ρύθμιση, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, προβλέπεται η καθημερινή τήρηση «Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού (ΒΠΠ)» της δημόσιας εκπαίδευσης που απασχολείται με οποιαδήποτε φύσεως σχέση σε αυτή.Όπως αναφέρει το Έθνος, ο διευθυντής κάθε σχολείου και προϊστάμενος κάθε άλλης υπηρεσιακής μονάδας του υπουργείου είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την καθημερινή τήρηση του «ατομικού δελτίου παρουσίας προσωπικού» όπου θα αναγράφονται:
- το ωράριο εργασίας δασκάλων και καθηγητών(ώρα άφιξης και ώρα αναχώρησης)
- τα ονόματα των εκπαιδευτικών ου απουσιάζουν και ο λόγος της απουσίας
Αυτή η διαδικασία θα γίνεται κάθε μέρα από το διευθυντή κάθε σχολείου και με ευθύνη του τα στοιχεία αυτά θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένο σύστημα του υπουργείου Παιδείας.

Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά
 «Αρχιερχέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ και θέτει σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν. Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη ΧΑ, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες», τονίζει.Ταυτόχρονα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές, στον βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης». Προσθέτει επίσης, ότι «την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα». Για τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:
«Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού;
Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική;
Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους;
Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;».
«Ως εδώ κ .Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
 Κλοπή στην Άρτα
Την 11-10-2013/04.45, στην περιφερειακή οδό Άρτας, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία και οικιακές μικροσυσκευές, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής. 
Πυρκαγιά στο Ψαθοτόπι  Άρτας
Την 12-10-2013/03.00 στο Ψαθοτόπι  Άρτας, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη με ζωοτροφές. Στο σημείο για την κατάσβεση επιχειρεί Π.Υ. Άρτας.
Συνελήφθη νεαρός ημεδαπός στα Ιωάννινα για κλοπή
Ο δράστης αφαίρεσε κοσμήματα από σπίτι της περιοχής.Συνελήφθη την 11-10-2013 το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων σε συνεργασία   με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής. Ειδικότερα, ο 21χρονος εισήλθε σε  οικία  76χρονης ημεδαπής και αφού ερεύνησε όλους τους χώρους,  αφαίρεσε χρυσά και ασημένια κοσμήματα  και τράπηκε σε φυγή.Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του μέσα σε λίγη ώρα και την αυτόφωρη σύλληψή του. Στην κατοχή του 21χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν, παρέδωσαν στην παθούσα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη ζευγάρι ημεδαπών στην  Κακαβιά Ιωαννίνων για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Ο αστυνομικός σκύλος βρήκε τα ναρκωτικά
 Κατασχέθηκαν περίπου εβδομήντα δύο κιλά (72) κάνναβης.Την 11-10-2013 το μεσημέρι, στην Κακαβιά Ιωαννίνων,αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνέλαβαν ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 29 και 31 ετών, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν με το ανήλικο παιδί τους.Συγκεκριμένα, μετά από  ενδελεχή αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου,  στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη κάτω από τα πίσω καθίσματα του οχήματος, επιμελώς κρυμμένες (66) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη,  περίπου (72) κιλών.Συνολικά, κατασχέθηκαν :
• κάνναβη, συνολικού βάρους (71.950) γραμμαρίων.
• το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
• το χρηματικό ποσό των  (950) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

‘’ Προπομπός ‘’ …Τσίπρα η κα Ρένα Δούρου στην Αλβανία
 Tο έδαφος για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Αλβανία ξεκίνησε να προετοιμάζει χθες η βουλευτής Ρένα Δούρου.Συγκεκριμένα η Ρένα  Δούρου πραγματοποίησε κοινή συνάντηση, στο Κοινοβούλιο,με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκράμοζ Ρούτσι, και τον Τάουλαντ Μπάλα (Σ.Κ.), αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για θέματα Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης. Είχε προηγηθεί συνάντηση, στην έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος, της Ρ.Δούρου με τον Άλντο Μπούμτσι, πρώην ΥΠΕΞ και σήμερα αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εξέχοντα μέλη της ομογένειας για να συζητήσουν τα δικά τους θέματα, μειονοτικά, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά κ.ά. Αργότερα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομογενείς βουλευτές του.Σοσιαλιστικού Κόμματος, Λουίζα Τζουβάνη - Παπαθανάση και Αναστάση Αγγέλη, πρώην υπουργό Οικονομικών, για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλβανική οικονομία.Τέλος,η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εξέχοντα μέλη της ομογένειας. Συγκεκριμένα, είχε γεύμα εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Ευάγγελο Ντούλε, τον βουλευτή Ανδρέα Μάρτο καθώς και με τους τρεις, ομογενειακής καταγωγής, υφυπουργούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Ράμα. Τους κκ: Αλκή Πούλη, υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Μπάμπη, υφυπουργό Γεωργίας και την κ. Ολιάνα Ίφτη, υφυπουργό Περιβάλλοντος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, κ.α..

Tα 28 νέα μέτρα σοκ της Τρόικας.Τι μας περιμένει…?
 Να τί ζητάει η Τρόικα για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για 28 σκληρά μέτρα που έρχονται να αποτελειώσουν τους πολίτες σε ένα ήδη καθημαγμένο τοπίο.Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε:
1. Ο μισθός να καθορίζεται με Υπουργική απόφαση και όχι με νόμο !
2. Περικοπή στις επικουρικές συντάξεις.
3.Αμεση ρύθμιση του προβλήματος των ελλειμμάτων των Ταμείων
4.Αμεση ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.
5.Αύξηση της φορολογίας μέσω του νέου φορολογικού νόμου , αφού η πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου θα συνοδευτεί με αύξηση προκαταβολής φόρου και αυξημένους συντελεστές.
6.Διατήρηση του φόρου ακινήτων μέσω ΔΕΗ, ή νέος νόμος για φορολογία ακινήτων που να φέρει 3,2 δις στα κράτος.
7. Μείωση των κοινωνικών παροχών σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.
8. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς.
9. Περιορισμός του αριθμού των νοσοκομείων –σχολείων και εφοριών
10. Αυτόματη επιβολή φορολογίας εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα εσόδων.
11. Άμεση αύξηση του ΦΠΑ σε φως νερό τηλέφωνο , στην περίπτωση που μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.
12. Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
13. Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων 25%.
14. Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
15. Ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.
16. Άμεση απομάκρυνση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.
17. Περικοπή των δαπανών σε Δήμους και Κοινότητες, με ταυτόχρονη μείωση των δαοανών τους ιδίως σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς..
18..Αρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας άμεσα.
19. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Σκληρό το μέτρο και ιδιαίτερα δυσχερές για την Ελληνική Κοινωνία.
20.Αμεση δημιουργία του Περιουσιολογίου για εντοπισμό της περιουσίας όλων και αύξηση φόρων.
21.Να επεκταθεί έως τα 500 εύρο μεικτά η μείωση των μισθών, αφού έχουν διανυθεί μόνο τα 2/3 του δρόμου.
22. Να χορηγούνται συντάξεις στα 48% του τελικού μισθού και όχι στο 60% που θα ισχύει από το 2015.
23. Αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή να παραμείνει ως έχει στο διηνεκές η Εισφορά Αλληλεγγύης
24. Θα καταστεί σκληρότερη η φορολογία των ακινήτων.
25.Να περικοπεί κάθε επίδομα από συνταξιούχους άνω των 500 εύρο, αλλά και κάθε μορφής επίδομα πάνω από το όριο της φτώχειας, που το τοποθετεί στα 500 εύρο.
26.Να καταργηθεί το εφ άπαξ στους Δημοσίους Υπαλλήλους.
27.Να διπλασιαστεί ο φόρος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, καθώς τα έσοδα μειώνονται δραματικά.
28. Να σταθεροποιηθούν οι αυξήσεις των φόρων στην ακίνητη περιουσία κατ έτος.

Αληθεύει πως  ο αστεροειδής 1950 DA μπορεί να χτυπήσει τη Γη...;;;
Περισσότεροι από 10.000 κομήτες και αστεροειδείς που πλησιάζουν τη Γη σε «σχετικά κοντινή» απόσταση. 45 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ωστόσο μόνο 1.000 από αυτούς είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε περίπτωση πρόσκρουσης.Ο αστεροειδής 1950 DA με διάμετρο 1,7 χλμ. είναι ένας από αυτούς και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1950.Παρατηρήθηκε για 17 ημέρες ωστόσο εξαφανίστηκε για να παρουσιαστεί εκ νέου στις 31 Δεκεμβρίου του 2000, την παραμονή του 21ου αιώνα.Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τότε, σε συνδυασμό με παρατηρήσεις ραντάρ τον Μάρτιο του 2001, προέκυψε ότι η τροχιά του 1950 DA είναι τέτοια που θα τον φέρει στις 16 Μαρτίου του 2880 κοντά στη Γη.Πόσο κοντά όμως; Τόσο κοντά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, που για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 20 λεπτών η πρόσκρουση δεν μπορεί να αποκλειστεί.Την εικόνα του αστεροειδούς που καταγράφηκε από ραντάρ τον Μάρτιο του 2001 όταν ο 1950 DA πέρασε σε απόσταση 7,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο.Σύμφωνα με το Εργαστήριο Αεροπροώθησης της NASA (JPL), βάσει των γνώσεων που έχουμε μέχρι σήμερα, οι πιθανότητες ο αστεροειδής να προσκρούσει στη Γη είναι μια στις 300, δηλαδή κατά 50%υψηλότερος συγκριτικά με τον κίνδυνο πρόσκρουσης οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου.Ωστόσο, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδρομή ενός αστεροειδούς στο διάστημα είναι πολλοί και περιλαμβάνουν τον ρυθμό περιστροφής του, την ανακλαστικότητά του, τη σύνθεση, τη μάζα του, την ποικιλομορφία του εδάφους, τις βαρυτικές επιδράσεις με άλλα σώματα κλπ.Όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι, όλοι αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν την κίνηση του αστεροειδούς και την ακριβή του θέση στον χρόνο. Δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά τα στοιχεία δεν είναι ακόμα γνωστά για τον αστεροειδή 1950 DA, οι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία.Όπως υποστηρίζουν, ο αστεροειδής ενδέχεται να αλλάξει τροχιά, ενώ ακόμα κι αν ακολουθήσει το μονοπάτι για τη φονική πρόσκρουση η τεχνολογία θα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πιθανότατα η εκτροπή του θα είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση.

SOCOM : ‘’ Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ‘’ : Ο «ΤΑΛΩΣ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
 Σαν να είναι εμπνευσμένη από την Marvel Comics, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) έχει ετοιμάσει μια Χειριστή πανοπλία, ή αλλιώς ΤΑΛΩΣ για συντομία, η οποία στολή περιέχει ενα υγρό, μια ουσία που αναπτύσσεται στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης,σύμφωνα με τον επίσημο ιστοχώρο του αμερικάνικου στρατού.Το υλικό μπορεί να αλλάξει από υγρό σε στερεό σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, όταν εφαρμόζεται ένα μαγνητικό πεδίο ή ηλεκτρικό ρεύμα, επιτρέποντας τον στρατιώτη που φοράει την προστατευτική στολή να επιβιώσει απο επίθεση και από βαριά πυρά. Η εξάρτηση αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει εσωτερικό ανεφοδιασμό θερμότητας,αέρα και οξυγόνου.Η δημόσια συζήτηση για τη δημιουργία μιας πανοπλίας του 21ου αιώνα για τους αμερικανούς στρατιώτες αυξήθηκε μετά την αποτυχημένη αποστολή του Στρατού των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα στη Σομαλία.Τα μέλη της επίλεκτης μονάδας Navy SEALS αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μπροστά στα βαριά πυρά, ενώ προσπαθούσαν να συλλάβουν τον διοικητή Αλ-Σαμπάαμπ που πιστεύεται ότι συνδέεται με μία από τις βομβιστικές επιθέσεις στις ΗΠΑ του 1998 στην πρεσβεία στην Αφρική.Η SOCOM, ελπίζοντας να αξιοποιήσει σε βάθος το ταλέντο της μηχανικής, τον περασμένο μήνα εξέδωσε ένα αίτημα για τις ιδέες »από μια ευρεία ποικιλία πηγών, όχι μόνο απο την παραδοσιακή στρατιωτική βιομηχανία, αλλά και από τον ακαδημαϊκό κόσμο, τους επιχειρηματίες, καθώς και εργαστήρια που είναι ικανά να παρέχουν το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή του ΤΑΛΩΣ.Ο Τάλως ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: