ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οι Πράσινοι ζητούν την άμεση αποφυλάκιση των 30 ακτιβιστών της Greenpeace



Το «αν» εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε. ( Θ. Κολοκοτρώνης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Οι Πράσινοι ζητούν την άμεση αποφυλάκιση των 30 ακτιβιστών της Greenpeace
Δήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον Νίκο Χρυσόγελο
 Στις 18 Σεπτεμβρίου μετά από μια ειρηνική, μη-βίαιη διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική, 28 ακτιβιστές της Greenpeace, καθώς και ένας κάμεραμαν και ένας ανεξάρτητος φωτογράφος, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise, βρίσκονται υπό κράτηση στο Murmansk της Ρωσίας. Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική εισαγγελία απήγγειλε και στους 30 ακτιβιστές το αδίκημα της πειρατείας. Αν καταδικαστούν, οι Arctic 30 αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια.Διεθνείς νομικοί εμπειρογνώμονες επιβεβαιώνουν ότι η κατηγορία της πειρατείας δεν έχει καμία βάση ούτε στο ρώσικο, ούτε το διεθνές δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού δεν υπήρξε χρήση ή απειλή βίας, ούτε βίαιη κατάληψη της πλατφόρμας ή βίαιη κράτηση ανθρώπων. Η Greenpeace βρισκόταν στη ρωσική Αρκτική για να ζητήσει το τέλος της εξόρυξης πετρελαίου στο εύθραυστο περιβάλλον της Αρκτικής, όπου μία πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, διαμαρτυρόμενη με ένα μη-βίαιο τρόπο όπως συνηθίζει από την ίδρυσή της.Ο Νίκος Χρυσόγελος υπέγραψε δήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης όπου τονίζει: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους Arctic 30, μια ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace και δύο φωτορεπόρτερ που κρατούνται στη Ρωσία χωρίς δίκη και αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές για πειρατεία μετά από μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά των επιπόλαιων σχεδίων γεώτρησης πετρελαίου της Gazprom στην Αρκτική. Καθώς η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί τους πάγους της Αρκτικής να εξαφανίζονται με πρωτοφανείς ρυθμούς, οι εταιρείες πετρελαίου στρέφονται σε όλο και πιο βόρειες περιοχές, αναζητώντας για περισσότερα από τα ορυκτά καύσιμα που προκαλούν λιώσιμο των πάγων και τη κλιματική αστάθεια. Οι συνέπειες μιας πετρελαιοκηλίδας σε αυτές τις ευάλωτες θάλασσες, που φιλοξενούν σπάνια ζώα και είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή των Αυτοχθόνων Λαών που ζουν εδώ για χιλιετίες, θα ήταν καταστροφικές. Η απειλή που αντιμετωπίζει η Αρκτική απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, καθώς και του πλοίου της Greenpeace International, Arctic Sunrise. Απαιτούμε να σταματήσει η άντληση πετρελαίου στα παγωμένα νερά της εύθραυστης Αρκτικής, όπου η αποτελεσματική αντιμετώπιση περιπτώσεων ρύπανσης από πετρελαιοκηλίδες δεν είναι εύκολη υπόθεση.Η Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε ψήφισμα στην Ολομέλεια του Στρασβούργου το οποίο δεν έγινε δεκτό σε αυτή τη Σύνοδο και μεταφέρθηκε στην επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας στις 21-24 Οκτωβρίου." .

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ   ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ  ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 
 Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ  δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης:
1. Ετοιμάστε τον καυστήρα και τα σώματα
Πριν ανάψετε τον καυστήρα σας θα πρέπει να τον καθαρίσετε και να τον ρυθμίσετε,  ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος. Ο τεχνικός πρέπει να σας δώσει μία βεβαίωση συντήρησης. Επίσης κάντε εξαερισμό σε όλα τα σώματα για καλύτερη απόδοση.
2. Παραγγελία
Για να αποφευχθούν οι άσχημες επιλογές κατά τη διάρκεια της παραγγελίας και παραλαβής πετρελαίου, μερικές απλές συμβουλές μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες. Σημειώστε τις.
•Πριν παραγγείλετε πετρέλαιο, ρωτήστε σε περισσότερες από μία εταιρίες για την τιμή διάθεσης.  ψάχνοντας ίσως πετύχετε καλύτερη τιμή από αυτήν του προμηθευτή σας.
•Προσέξτε όμως τις «περίεργα» χαμηλές τιμές. Σε αυτή την περίπτωση, μη σπεύσετε να αγοράσετε εξαιτίας της χαμηλής τιμής. Σκεφθείτε ότι το προσφερόμενο σε τιμή ευκαιρίας πετρέλαιο ίσως να είναι νοθευμένο. Για να διαπιστώσετε την ποιότητα του πετρελαίου (αν είναι νοθευμένο ή όχι), πολύ λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Προσέξτε τουλάχιστον το χρώμα του, το οποίο πρέπει να είναι κοκκινωπό. Αν είναι διαφορετικό, π.χ. πράσινο, κάτι δεν πάει καλά.
•Φροντίστε να προμηθευτείτε τουλάχιστον 1.000 λίτρα πετρέλαιο, γιατί για παρόμοιες ποσότητες ορισμένες εταιρίες προσφέρουν ευκαιρίες. Συνεπώς, ένας τόνος μπορεί να στοιχίσει λιγότερο από την αγορά 800 λίτρων, για παράδειγμα, αν ψάξετε λίγο περισσότερο.
3. Παραλαβή
Στο στάδιο της παραλαβής σημειώνονται τα περισσότερα παράπονα, αλλά και οι πιο πολλές «παρασπονδίες». Υπάρχουν όμως λύσεις για να μη βρεθείτε να έχετε πληρώσει τα ίδια χρήματα για μικρότερη ποσότητα από αυτή που αναγράφεται στην παραγγελία.
•Φροντίστε να έχετε ογκομετρήσει τη δεξαμενή, ώστε να γνωρίζετε πόσα λίτρα χωράει σε κάθε εκατοστό ύψους. Αυτό βρίσκεται πολλαπλασιάζοντας το μήκος επί το πλάτος και διαιρώντας δια 1.000. Όταν έρθει το βυτίο, πάρτε το τιμολόγιο και το δελτίο αποστολής και, μαζί με τον οδηγό του βυτίου, μετρήστε το ύψος του πετρελαίου, για να μην υπάρχουν διχογνωμίες. Σημειώστε το στην ειδική θέση που έχει το τιμολόγιο.
•Όταν τελειώσει η παροχή πετρελαίου από το βυτίο στη δεξαμενή, περιμένετε 3-5 λεπτά τουλάχιστον, για να «ηρεμήσει» το πετρέλαιο μέσα στη δεξαμενή. Μετά μετρήστε ξανά το ύψος του πετρελαίου και σημειώστε το στην αντίστοιχη θέση, προκειμένου να βρείτε την ποσότητα που διοχετεύθηκε.
•Η ποσότητα του πετρελαίου θα σταματήσει 1 με 2 εκατοστά από εκεί που θα έπρεπε να σταματήσει, επειδή οι δεξαμενές μετά την παραλαβή πετρελαίου παρουσιάζουν μια μικρή διόγκωση (ακριβώς 1-2 εκατοστά).
Αυτές οι κινήσεις (συνοπτικά) είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Αν παρ’ όλα αυτά έχετε βάσιμες ενδείξεις ότι σας… έκλεψαν, τότε υπογράψτε με επιφύλαξη και μετά τηλεφωνήστε μας.
Σημείωση: Ορισμένοι διανομείς διαθέτουν το πετρέλαιο από σφραγισμένα διαμερίσματα του βυτιοφόρου, με οπτική ένδειξη της πλήρους παράδοσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Επειδή οι περισσότεροι από μας είμαστε ένοικοι πολυκατοικιών, και την παραλαβή του πετρελαίου την έχουμε αναθέσει είτε σε εργολάβους διαχείρισης κοινοχρήστων, είτε σε κάποιο άλλο ένοικο (διαχειριστή) χρειάζεται πάντα να επαληθεύουμε τις χρεώσεις του πετρελαίου στους λογαριασμούς κοινοχρήστων και καλά θα είναι να είμαστε κάποιοι από τους ενοίκους παρόντες στην παράδοση του πετρελαίου,για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση..
17 χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για να μην «σας αλλάζουν τα πετρέλαια…!»
Οι ελλειμματικές παραδόσεις είναι απλά μαθηματικά:
1.Η στάθμη του πετρελαίου της δεξαμενής δεν μετριέται πριν και μετά την παράδοση.
2.Κατά τη μέτρηση, με διάφορους τρόπους εμφανίζεται λιγότερη η ποσότητα του πετρελαίου.
3.Μέτρηση ακριβώς αμέσως μετά την παράδοση δείχνει μεγαλύτερη την ποσότητα του πετρελαίου από όση είναι πραγματικά.
4.Γίνονται λανθασμένες μετρήσεις των διαστάσεων της δεξαμενής.
5.Χρησιμοποιείται λάθος βέργα μέτρησης.
6.Ο μετρητής της δεξαμενής δίνει λανθασμένες ενδείξεις.
7.Γίνονται επεμβάσεις στο μετρητή του βυτιοφόρου.
8.Η μάνικα δεν είναι άδεια στο τέλος της παράδοσης.
9.Μετά τον καθαρισμό της δεξαμενής, επιστρέφεται λιγότερο πετρέλαιο.
Το πώς θα τις αποφύγετε δεν είναι επιστήμη:
10.Φροντίζετε να γνωρίζετε πάντα τι στάθμη έχει το πετρέλαιο της δεξαμενής σας, πριν και μετά την παράδοση.
11.Επειδή στην προσμέτρηση μπορεί με διάφορους τρόπους να εμφανιστεί λιγότερη η ποσότητα του πετρελαίου, να κάνετε οι ίδιοι τη μέτρηση και να γράφετε το αποτέλεσμά της παρουσία του μεταφορέα. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμά σας ως καταναλωτή.
12.Να κάνετε οι ίδιοι και την επιμέτρηση, αφού αφήσετε να περάσουν τουλάχιστον 3-5 λεπτά από το τέλος της παράδοσης.
13.Να γνωρίζετε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής σας.
14.Κατά την παράδοση, να χρησιμοποιείτε τη δική σας, σωστά διαγραμμισμένη και, κατά  προτίμηση, μεταλλική βέργα.
15.Είναι ασφαλέστερο να βασίζεστε στις μετρήσεις της βέργας παρά στο μετρητή του βυτιοφόρου ή της δεξαμενής, ή σε άλλα όργανα που συχνά δίνουν λανθασμένες ενδείξεις.
16.Να ελέγχετε ότι η μάνικα είναι πράγματι άδεια στο τέλος της παράδοσης.
17.Προσέχετε, μετά τον καθαρισμό της δεξαμενής, να σας επιστρέφεται ακριβώς η ποσότητα πετρελαίου που περιείχε.
Για περισσότερες πληροφορίες η παράπονα στα Γραφεία μας Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπέιρου Θ.Πασχίδη 52 Ιωάννινα,τηλ.2651065178  και e.mail.: inpka.hp@gmail.com.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
 Συνελήφθη 57χρονος  ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 79.104,30 ευρώ .Συνελήφθη την 10-10-2013 το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, ένας 57χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (79.104,30) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά για παράνομη οπλοκατοχή  κατά την διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στο Λούρο Πρέβεζας
 Προσήχθησαν 12 άτομα και  κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, μία σιδηρογροθιά και οχήματα. Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Πρέβεζα.Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την 10.10.2013 το μεσημέρι, στο Λούρο Πρέβεζας συμμετείχαν 19 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος για τον εντοπισμό όπλων – εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 4 έρευνες σε κατοικίες και κατά τους ελέγχους που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Προσήχθησαν : 12 άτομα
Συνελήφθησαν : 2 ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 60 και 36 ετών) για οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν :
•Ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια κατοχής και δώδεκα (12) φυσίγγια.
•Μία σιδηρογροθιά.
•Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για τα οποία έχει δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους απάτη και υπεξαίρεση στα Τμήματα Ασφάλειας Άρτας και Πρέβεζας αντίστοιχα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Άρτα
 Κατασχέθηκαν (658) γραμμάρια κάνναβης, που κουβαλούσε σε σακίδιο πλάτης.Συνελήφθη, 10-10-2013 το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,ένας 20χρονος Πακιστανός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 20χρονο, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, στο οποίο επέβαινε και το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Άρτα.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στον 20χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε,μέσα σε σακίδιο πλάτης, ποσότητα κάνναβης (658) γραμμαρίων και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα         
Συνελήφθη, την 11-10-2013 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, γιατί, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατείχε και έκανε χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.Ειδικότερα, ο 30χρονος επέδειξε παραποιημένο διαβατήριο Συρίας και πλαστό δελτίο διαμονής μέλους οικογένειας Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των (2.500) ευρώ από την περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από  το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Σύλληψη ημεδαπού για πλαστογραφία.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες το πρωί ένας 38χρονος ημεδαπός, για πλαστογραφία.Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος, προέκυψε ότι οι δύο πινακίδες του οχήματος, η άδεια κυκλοφορίας και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ήταν πλαστά.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη για την λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων
 Θετικές εξελίξεις στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους βοσκοτόπους, προέκυψαν από την επικοινωνία που είχε σήμερα - σε συνέχεια διαδοχικών έγγραφων παρεμβάσεων που είχε κάνει τους τελευταίους μήνες - ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο και την Αντιπρόεδρο κ. Δήμητρα Χαλικιά.Συγκεκριμένα, όπως διαβεβαίωσαν τον Περιφερειάρχη, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει γίνει αντιληπτό το λάθος που έγινε προ του 2012 από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην προσπάθειά τους να ευθυγραμμιστούν με την Κοινοτική Νομοθεσία, συνέπεια του οποίου κόπηκαν ως επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων, τα αλπικά λιβάδια, οι προστατευόμενες περιοχές, οι δασικές εκτάσεις και όσες εκτάσεις στις λεγόμενες «νέες χώρες» έπαψαν να καλλιεργούνται και χαρακτηρίστηκαν δασικές.Ήδη όπως ανέφεραν, για την Ήπειρο μέσω αεροφωτογραφιών, έχουν γίνει διορθώσεις για το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων που αποκλείστηκαν ως επιλέξιμοι βοσκότοποι, ενώ για τις υπόλοιπες απαιτείται εκτενής ενημέρωση και συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ωστόσο όπως διαβεβαίωσαν τον Περιφερειάρχη,τόσο ο κ. Αποστολάκος, όσο και η κ. Χαλικιά, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται βάσει των δηλώσεών τους.Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν είναι μια καλή αρχή για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που προκλήθηκε αναίτια και το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη μαρασμό την κτηνοτροφία, σε μια εποχή μάλιστα που καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξή της. Όλα αυτά, πρόσθεσε, θα είχαν αποφευχθεί αν οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχαν την απαιτούμενη συνεργασία με τις Περιφέρειες, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θέτει στη διάθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ τις υπηρεσίες της για οτιδήποτε απαιτηθεί στη διαδικασία αποκατάστασης των λαθών και διόρθωσης των χαρτών.

ΑΦΡΙΚΑ - ΑΦΡΙΚΑ - ΑΦΡΙΚΑ ... ΟΛΕ
Η Ελλάδα για να μείνει στην Ευρωζώνη πρέπει να γίνει… Αφρική…!
 Υπό την υψηλή επίβλεψη του Ματίας Μορς της τρόικας, που παρέμεινε στην Αθήνα για να… υποδείξει στον Στουρνάρα τις «σωστές» επιλογές, κατατέθηκε το Προσχέδιο προϋπολογισμού 2014,που από τη μία διεκδικεί μερικά ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθούν και από την άλλη διεκδικεί το Νόμπελ υποκρισίας για Σαμαρά – Βενιζέλο.Το Προσχέδιο συνοδεύτηκε από μια δήλωση του κ. Σταϊκούρα που αποδεικνύει τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε «Εμείς, χωρίς να το λέμε, πήραμε νέα μέτρα για το 2014. Εσείς τώρα, ελαφρύνετε το χρέος, όπως είχατε δεσμευτεί το Δεκέμβριο του 2012 και βοηθήστε μας να βγούμε στις αγορές για να αποφύγουμε το νέα μνημόνιο». Σαν ηχώ ακούγεται η πραγματική, πολιτική αγωνία της κυβέρνησης: «Αλλιώς, πώς θα επιβιώσουμε και πώς θα πάμε σε εκλογές την άνοιξη;»… Το Προσχέδιο είναι το κυβερνητικό success story budget επί πτωμάτων.
   Έτσι, από τη μια οι κ. Σαμαράς – Βενιζέλος διακηρύσσουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και από την άλλη ενσωματώνουν τις δεσμεύσεις για νέα μέτρα στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού! Ιδού η απόδειξη: Σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ (2.164) προβλέπεται ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από άμεσους φόρους τη στιγμή που η ανεργία παραμένει θηριώδης και τα πάσης φύσεως εισοδήματα εξακολουθούν να μειώνονται, ενώ στο στόχαστρο για νέες μειώσεις μπαίνουν ιδιαίτερα οι συντάξεις. Σε περίπου ένα μήνα, με την κατάθεση του… κανονικού προϋπολογισμού θα μάθουμε με ποια νέα μέτρα θα επιδιώξουν να πετύχουν μια τέτοια αύξηση εσόδων από άμεσους φόρους, αλλά το πρώτο κρατούμενο είναι ότι μιλάμε ήδη για νέα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ στον τομέα της φορολογίας.Στον τομέα των δαπανών, έχουμε «φωτογραφικά» προσδιορισμένα νέα μέτρα περικοπών ύψους περίπου 2,7 δισ. ευρώ (2.666 εκατ. ευρώ) από τις δαπάνες για ασφάλιση και περίθαλψη. Το 2013 το αρχικά προβλεπόμενο κονδύλι για Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη ανερχόταν σε 15.369 αλλά χρειάστηκαν επιπλέον 566 εκατ. ευρώ (η δαπάνη τελικά έφτασε τα 15.935 εκατ. ευρώ) για να μπορέσουν τα ταμεία να δώσουν συντάξεις και να μην καταρρεύσει εντελώς το σύστημα περίθαλψης. Για το 2014 προβλέπεται δαπάνη 13.271, μειωμένη κατά 2,7 δισ. ευρώ. Αυτό δεν λέγεται καν «σκληρές περικοπές», λέγεται κατεδάφιση του συστήματος ασφάλισης και περίθαλψης.Ποιος είναι ο συνολικός λογαριασμός των νέων μέτρων σε άμεσους φόρους και ασφάλιση – περίθαλψη; Κοντά 5 δισ. ευρώ – μόνο για το 2014.Το να λες ότι «αγωνίζεσαι» για να μην υπάρξει νέο μνημόνιο και να μη ληφθούν νέα μέτρα και να βάζεις νέα μέτρα 5 δισ. ευρώ μόνο για το επόμενο έτος και πριν καν αρχίσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης με την τρόικα για Μεσοπρόθεσμο, για μέτρα το 2015-2016 και για χρηματοδοτικό κενό, συνιστά μια… ιστορικών διαστάσεων πολιτική υποκρισία για την οποία ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και ο υπάλληλος του κ. Μορς, Γιάννης Στουρνάρας θα άξιζαν το βραβείο Νόμπελ υποκρισίας.Το Προσχέδιο περιέχει μερικά πραγματικά απίστευτα ρεκόρ, από τα οποία σταχυολογούμε τα πιο βασικά:
• Τα συνολικά έσοδα του προϋπολογισμού αυξάνονται κατά 2.420 εκατ. ευρώ, σε 54.546 εκατ. ευρώ και ενώ η «τρύπα» (υστέρηση) των εσόδων το 2013 ήταν 1,5 δισ. ευρώ! Τα έσοδα που προβλέπονται για το 2014 αντιστοιχούν στο 30% του ΑΕΠ. Για τη σύγκριση: Στον προϋπολογισμό του 2009 ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο αλλά με ΑΕΠ στα 254.519 εκατ. ευρώ. και αντιστοιχούσαν στο 21,5% του ΑΕΠ! Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 40% ως ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στο 2009 και το 2014.
• Οι άμεσοι φόροι ήταν 8,5% του ΑΕΠ το 2009 και θα είναι 11,6% του ΑΕΠ το 2014. Αυξήθηκαν κατά 36,5% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
• Οι δαπάνες για ασφάλιση – περίθαλψη το 2009 ήταν 17.228 εκατ. ευρώ και το 2014 προβλέπονται 13.271 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 30%, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συνταξιούχων έχει αυξηθεί από το κύμα εξόδου που προκάλεσαν τα μνημόνια.
Ιδού πώς μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, πρέπει να  εξαφρικανιστεί…!

Η αρχική αίσθηση της ελευθερίας δεν είναι Ελευθερία αλλά Φυσικότητα
Ξεπερνώντας τους εσωτερικούς μας δαίμονες

Γεννήθηκα ελεύθερος. Με την πάροδο του χρόνου και σιγά σιγά άρχισα να στερούμαι την φυσική αυτή ελευθερία. Θα ρωτήσετε, και με το δίκιο σας, μα τι σόι ελευθερία είχες ως νεογέννητο εφόσον ήσουν υπόχρεος για την επιβίωση σου στους γονείς σου; Είχα την ελευθερία να αισθάνομαι και να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα όπως είναι και όχι μέσα από υπαγορεύσεις, απαγορεύσεις, στερεότυπα και κοινωνικούς συμβιβασμούς. Στις μέρες μας θεωρώ ελευθερία τα δικαιώματα που πηγάζουν από το κοινωνικό συμβόλαιο του Συντάγματος, δηλαδή ελευθερίες του τύπου να εκφράζομαι ελεύθερα κτλ κτλ.Η αρχική αίσθηση της ελευθερίας που ένοιωθα στην ουσία δεν ήταν ελευθερία αλλά φυσικότητα. Με τον καιρό και όσο μεγάλωνα μου βάζανε κανόνες, πώς να μιλάω, πώς να ντύνομαι, πώς να τρώω, πώς να σέβομαι τους μεγαλύτερους ή τους θεσμικούς, τι να διαβάζω, τι εθνικότητας είμαι, πώς να ευχαριστώ τους άλλους, πώς να ξεχωρίζω κ.ο.κ. . Αυτοί οι κανόνες, χωρίς να το καταλάβω, έγιναν Εγώ! Διαμόρφωσαν αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ¨χαρακτήρας¨. Έγιναν όλοι αυτοί οι κανόνες το μέσα μου και το έξω μου. Δηλαδή σύμφωνα με την εσωτερική μου διαμόρφωση έβλεπα και το περιβάλλον μου. Ήμουν λυπημένος, έβλεπα γύρω μου θλίψη, ήμουν χαρούμενος και έβλεπα ευτυχία, ήμουν θυμωμένος και έβλεπα μίσος. Άρχισα δηλαδή να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια. Αλλά όπως είπαμε τα ¨ιδίων¨ μου δεν ήταν δικά μου, δεν ήταν το φυσικό μου, ήταν διαμορφωμένα από τους κανόνες.Η τωρινή μου κατάσταση, το Εγώ μου απέχει χρόνια από την ελεύθερη μου νιότη. Τώρα είμαι ο χαρακτήρας μου. Ένα πέτασμα δημιουργήθηκε που ξεχωρίζει το μέσα από το έξω και με προφυλάσσει. Τα ηνία της περιφρούρησης του επίκτητου χαρακτήρα μου πήρε το μυαλό μου. Η σκέψη μου πλέον ανεξέλεγκτη από μένα δουλεύει ακατάπαυστα δημιουργώντας τις κατάλληλες και ιδεατές συνθήκες για να υπάρχει το μόρφωμα μου, ο χαρακτήρας μου.Κάπου βαθιά μέσα μου αισθάνομαι αυτή την φαυλότητα, ότι αυτό που δείχνω και πασχίζω για να το δείξω έτσι, στην ουσία δεν είμαι εγώ.Τι είναι αυτό που με αποτρέπει από την αποδοχή της κατάστασης μου; Είναι αυτοί οι δαίμονες που με κρατάνε ξύπνιο τα βράδια και κοιμισμένο την ημέρα. Είναι αυτοί οι δαίμονες που προσπαθούν να συντηρήσουν το ψέμα. Ένα ψέμα το οποίο δεν πρέπει να το αντιληφθούν οι άλλοι, αλλά ούτε και γω! Δεν φοβάμαι τους γύρω μου μόνο, αλλά ενδόμυχα φοβάμαι και ντρέπομαι για την κατάσταση μου. Θέλω να αλλάξω, θέλω να ξεφύγω από την ματαιότητα τούτη, αλλά και δεν ¨θέλω¨. Αυτή την άρνηση και αυτόν τον δισταγμό τον θρέφει η σκέψη. «Μα πώς να αλλάξω τόσα χρόνια πορεύτηκα έτσι! Και αν η άλλη κατάσταση δεν είναι καλή;». Έτσι η σκέψη έχει βρει ένα τέχνασμα να με κρατά σε λήθαργο, την ευχαρίστηση. Αισθάνομαι όμορφα όταν με επιβραβεύουν για αυτό που δείχνω ότι είμαι. Αυτή η αγαλλίαση είναι βάλσαμο αλλά και μπούσουλας που λέει ότι σωστά πράττω, σωστά έχω διαμορφωθεί.Η ευχαρίστηση αυτή που εισπράττω μου προσφέρει μια γαλήνη ψευδεπίγραφη αλλά και μία ασφάλεια. Στην αναζήτηση της ασφάλειας κλείνομαι όλο και πιο πολύ στο καβούκι μου αλλά λαθεμένα πιστεύω πως ανοίγομαι. Ανοίγομαι σε νέους κοινωνικούς κύκλους όπου μέσα από αυτούς ψάχνω την επιβεβαίωση του πλαστού χαρακτήρα μου. Η ευχαρίστηση που αισθάνομαι ποτέ δεν είναι χείμαρρος, είναι τζούρες μικρές και όλο και επιζητώ την επανάληψη τους και όσο επαναλαμβάνεται τόσο φθίνει σε ένταση. Τότε είναι που βρίσκει την κερκόπορτα ανοιχτή ο φόβος και εισχωρεί. Φοβάμαι πως δεν θα επαναληφθεί η αίσθηση της ευχαρίστησης που λαμβάνω ως επισφράγισμα του διαμορφωμένου μου χαρακτήρα και συνεπώς θα μου αποκαλυφθεί το ψέμα μου μέσα στο οποίο με βάλανε να ζω. Μπερδεμένα πράματα! Εκεί όμως πατάει η σκέψη. Δώσε στη σκέψη μπέρδεμα και αυτή θα παίζει στην έδρα της! Δώσε στην σκέψη τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας θα παίζει και με τον δωδέκατο παίχτη.Όλη αυτή η ατέρμονη κατάσταση με ρουφάει, με στραγγίζει από κάθε απόθεμα ενέργειας που έχω. Πρέπει να μοχθήσω να απαλλαγώ από αυτήν. Το πρώτο μου βήμα θα πρέπει να είναι αυτό της αποδοχής. Να αποδεχτώ και να παραδεχτώ την ύπαρξη της κατάστασης αυτής. Πρέπει να δώσω χρόνο για να το αποδεχτώ. Όχι από αύριο αλλά τώρα, πρέπει να δώσω χρόνο σιωπής και ηρεμίας ώστε να ανακτήσω δυνάμεις για τον ανήφορο της αλλαγής. Μένοντας σιωπηλός θα ακούσω το βαθύτερο μου κέντρο, θα έρθω σε επαφή με αυτό που πριν έλεγα φυσικότητα. Μέσα από την σιωπή θα αρχίσω να αισθάνομαι τον παλμό των γύρω μου και θα αντιλαμβάνομαι περισσότερα από ότι με τον λόγο και αυτό γιατί θα δω ότι οι άλλοι είναι σαν εμένα, ίδιοι. Πριν δεν μπορούσα να αντιληφθώ εμένα, πώς θα μπορούσα τους άλλους;
Μετά την αποδοχή πρέπει να μάθω να αγαπώ πραγματικά τον εαυτό μου, αλλιώς πώς θα αγαπήσω ειλικρινά τους γύρω μου; Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω μέσα μου την ανάγκη από την αγάπη. Αγαπώ άδολα τους γύρω μου ή μέσα από την ανάγκη μου τους έχω κοντά και από την συχνή επαφή και την πάροδο του χρόνου ξέχασα ότι μου καλύπτουν κάποιους φόβους και πλανώμαι πως τους αγαπώ; Μήπως έχω μπερδέψει την αποδοχή από τους άλλους του φαλκιδευμένου μου Εγώ και αυτή την αποδοχή την εκλαμβάνω ως αγάπη; Οι απαντήσεις αυτές θα με οδηγήσουν στην αυτογνωσία και όχι οι αναγνώσεις εκατοντάδων βιβλίων που μου αποσπούν την προσοχή και ξεκλειδώνουν και πάλι την κερκόπορτα. Τότε το είδωλο μου δεν θα είναι το επιφανειακό, το φθαρτό, το πρόσκαιρο αλλά αυτό το άδολο, το αθώο, το ενάρετο όμοιο των συνανθρώπων μου, αυτή είναι η έννοια της αυτογνωσίας. Πρέπει μέσα από την αυτογνωσία να αντιληφθώ το μάταιο της φιλοδοξίας να γίνω κάτι καλύτερο από αυτό που είμαι. Πρέπει να γίνω αυτό που είμαι. Και πώς θα γίνει αυτό; Αφαιρώντας τους φλοιούς της μορφοποίησης από τους τόσους κανόνες που έχω εισαγάγει στην κατά τα άλλα απλή ζωή. Δηλαδή πρέπει να αφαιρώ, όχι να προσθέτω.Κάπως έτσι θα φτάσω στο κέντρο μου, κάπως έτσι θα φτάσω στο πριν μου. Για να φτάσω όμως θα πρέπει με θάρρος και χωρίς αμφιβολίες να αφεθώ στο ποτάμι της αυτοανακάλυψης. Θα πρέπει να απαγκιστρωθώ από όλες μου τις προκαταλήψεις, όλα μου τα πιστεύω, όλες μου τις κρίσεις, όλες μου τις επικρίσεις. Και έτσι με καθαρή ματιά αλλά και αδειανό χώρο μέσα μου θα μπορέσω να γεμίσω με το νέο, το καθαρό το αιθέριο, το σύμπαν όλο, δηλαδή τον νέο Εμένα.Όταν πάρω όλο το βάρος της ευθύνης για την κατάσταση μου χωρίς να το απεμπολώ τότε θα βρω γαλήνη. Μια γαλήνη που θα προέρχεται από την συνειδητοποίηση ότι αφού εγώ φταίω γι αυτό που έγινα, εγώ μπορώ να με ξανά αλλάξω.

Τι σημαίνουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αμερική;
ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;


Επι της ουσίας, ότι η ζωή των Αμερικανών θα γίνει ακόμη πιό άθλια, ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίζει την είσπραξη των φόρων, την προώθηση ξένων πολέμων και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να πράξει μια αντισυνταγματική κυβέρνηση.Φυσικά μην νομίζετε ότι έφτασε ακόμη η στιγμή για να χρεωκοπήσει (η ήδη χρεωκοπημένη) Αμερική, αφού ο δάκτυλος της Λίλιθ Λαμασθού (σύμφωνα με ενημέρωση του Δημοσθένη Λιακόπουλου) που ελέγχει πλέον κι αυτή πολιτικές δυνάμεις σε όλο τον πλανήτη, παρενέβη με τους εκπροσώπους της και έκλεισε προσωρινά το μαγαζί των ΗΠΑ.Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν στην αμερική, δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων (58 τοις εκατό) θα ψηφίσει "όχι" στην αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους.Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι σύμφωνοι με τη θέση του Κόμματος του Τσαγιού για το ανώτατο όριο του χρέους.Τα γεγονότα στην Αμερική, μπορείτε να τα εκλάβετε επίσης και ως προμήνυμα για τη στιγμή που θα αποφασίσουν να πτωχεύσει η Αμερική και θα επακολουθήσει η παγκόσμια κατάρρευση, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η εμφάνιση του Αντιχρίστου.Η κυβέρνηση Ομπάμα απο τις πιέσεις που είπαμε οτι δέχεται, αναγκάστηκε να ξεκινήσει ενα ολέθριο, σωφρονιστικό, επιλεκτικό "κλείσιμο" που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει ομήρους τους Αμερικανούς έως ότου ο Ομπάμα βρεί το δρόμο του.Η «απαίτηση των λύτρων του» είναι η συνολική συνθηκολόγηση με τις απαιτήσεις του για ατελείωτες δαπάνες, τη συνολική εξαγορά της ιατρικής από το Obamacare, και τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων.Η κυβέρνηση Ομπάμα οδηγήθηκε σε ένα παρόμοιο τέχνασμα λίγους μήνες πρίν, όταν άρχισε την απελευθέρωση χιλιάδων εγκληματιών με κακουργήματα από τις φυλακές των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να το πράξει λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού.Σήμερα, η κυβέρνηση Ομπάμα έκλεισε την πρόσβαση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, έκλεισε μέρη των θαλασσών, έκλεισε τουριστικές περιοχές προβολής από διάσημα αξιοθέατα και έβαλε πλώρη για να προκαλέσει τον πόνο και την ταλαιπωρία στο λαό της Αμερικής.
the pipis

Αληθεύει πως : Παραγράφονται τα αδικήματα για τη λίστα Λαγκαρντ...???...;;;
 Η διαβόητη πια λίστα Λαγκάρντ, η λίστα του Λιχτενστάι, του Λουξεμβούργου, τα ακίνητα στο Λονδίνο, η λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό η λιστομαχία των δύο τελευταίων ετών με ποσά δισεκατομμυρίων που έκαναν φτερά, που είχαν κρυφτεί απ' την εφορία και ό,τι άλλο φαίνεται πως απλά ήταν για τα μάτια του κόσμου.Ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ είναι αποκαλυπτικό :Από ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ προκύπτουν πολλά συμπεράσματα. Με το έγγραφο αυτό ζητείται να μεταφερθούν στη δικαιοδοσία των εφοριών οι υποθέσεις που παραγράφονται στις 31/12/2013.Εάν μεταφερθούν, τότε οι εφορίες μπορούν να παρατείνουν την παραγραφή κατά ακόμη δύο έτη.Το ζήτημα εδώ είναι διπλό. Απ' τη μια αποδεικνύεται ότι υποθέσεις όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ παραγράφονται σε τρεις μήνες και το ΣΔΟΕ δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, τη δυνατότητα ελέγχου.Παράλληλα ακόμη και εάν μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα στις ΔΟΥ ώστε να υπάρξει παράταση και οι ΔΟΥ δηλώνουν ότι είναι αδύνατο να ασχοληθούν λόγω φόρτου εργασιών.Το συμπέρασμα είναι ότι παρά τη δημοσιότητα και τον ντόρο για τις υποθέσεις αυτές επί της ουσίας δεν υπάρχει έλεγχος.Με λίγα λόγια τεράστια οικονομικά αδικήματα πάνε προς παραγραφή και αυτό αγγίζει τα όρια του σκανδάλου.
 ...πηγή : τσου -τσου
 
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta
 Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, μέσω διακίνησης τριών πακέτων στην τιμή των 5,91 ευρώ.Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, διακινήθηκαν τρία πακέτα, των 29,2 εκατ., των 30 εκατ. και των 46 εκατ. τεμαχίων, με το σύνολο τους να ανέρχεται ακριβώς στο 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.Η συνολική αξία των πακέτων ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφτασε στα 105,27 εκατ. μετοχές.Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Emma Delta προχώρησε προ ημερών στην διάθεση ομολόγων υψηλής εξασφάλισης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης για να χρηματοδοτήσει μέρος της εξαγοράς, έκδοση η οποία και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από το 2014 το ΕΚΑΣ θα χορηγείται μόνο σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών
 Τον επανέλεγχο των συνταξιούχων στους οποίους έχει διακοπεί η χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), από την πληρωμή του Αυγούστου, λόγω υπέρβασης του ορίου των 850 ευρώ το 2013, ζητάει με επείγον έγγραφό της προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η διοίκηση του ΙΚΑ.Οι υπηρεσίες υποχρεούνται να προβούν στην αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ καθώς και να ελέγξουν με τα ίδια κριτήρια, τα έτη 2011 και 2012, αναζητώντας αντίστοιχα ποσά ΕΚΑΣ που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως στα έτη αυτά.Το όριο των 850 ευρώ αφορά συνταξιούχους του ΙΚΑ που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και ταυτόχρονα, εισπράττουν σύνταξη και από άλλο ασφαλιστικό φορέα. Θεσμοθετήθηκε με το νόμο 3996/11 και ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά.Οι διασταυρώσεις γίνονται μέσω μέσω του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας που έχει ταυτοχρόνως πρόσβαση σε όλες τις συντάξεις, όλων των ασφαλιστικών ταμείων, κύριες και επικουρικές.Στο έγγραφο του ΙΚΑ αναφέρεται επίσης ότι, ειδικά στις περιπτώσεις που η χορήγηση του επιδόματος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οφείλεται σε απατηλή ενέργεια του συνταξιούχου (απόκρυψη στοιχείων, ψευδής δήλωση περί μη είσπραξής του και από άλλο φορέα), και κατά συνέπεια διαπιστώνεται ότι έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, οι υπηρεσίες θα πρέπει να προχωρούν σε μηνύσεις.

Καταργούνται τα θερμόμετρα υδραργύρου έως το 2020
Π.Ο.Υ. : Ο υδράργυρος επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία
 Έκκληση για τη σταδιακή κατάργηση, έως το 2020, των θερμομέτρων που περιέχουν υδράργυρο έκανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).Σε ανακοίνωσή του στη Γενεύη, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ενώνει τις δυνάμεις του για να απευθύνει την έκκληση αυτή προς τον οργανισμό Health Care without Harm, έναν διεθνή συνασπισμό 473 οργανώσεων σε περισσότερες από 50 χώρες που επικεντρώνεται στη βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας διασφαλίζοντας την προστασία της ανθρώπινης υγείας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.Η επιχείρηση υπό τον τίτλο «Για την μέριμνα χωρίς υδράργυρο έως το 2020» εγκαινιάστηκε με την υπογραφή χθες της Σύμβασης της Μινιμάτα για τον υδράργυρο.Ο υδράργυρος και οι διάφορες ενώσεις του προκαλούν «ανησυχία για την παγκόσμια δημόσια υγεία και επιφέρουν μια ολόκληρη σειρά σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία», υπογραμμίζει ο ΠΟΥ, αναφέροντας «νευρολογικές εγκεφαλικές βλάβες, κυρίως στους νέους».Ο υδράργυρος μπορεί επίσης να προκαλέσει βλαβερές συνέπειες στα νεφρά και το πεπτικό σύστημα, επισημαίνει ο Π.Ο.Υ. . Η σύμβαση της Μινιμάτα επιτρέπει τη χρήση υδραργύρου στα θερμόμετρα έως το 2020 με μερικές εξαιρέσεις που μπορεί να παρατείνουν αυτή την προθεσμία έως το 2030, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. .Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ωστόσο ότι οι συνέπειες στην υγεία από τον υδράργυρο «είναι τόσο σοβαρές που όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να σεβαστούν την ημερομηνία του 2020 που ορίζεται στη σύμβαση».«Με την υπογραφή της Σύμβασης της Μινιμάτα για τον υδράργυρο θα κάνουμε πολλά για την οριστική προστασία του κόσμου από τις καταστρεπτικές συνέπειες του υδραργύρου στην υγεία. Ο υδράργυρος είναι ένα από τα δέκα βασικά χημικά στοιχεία που είναι πολύ ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία. Ο υδράργυρος είναι ένα από τα δέκα βασικά χημικά στοιχεία που είναι πολύ ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ δρ Μάργκαρετ Τσαν.Η Σύμβαση δίνει κατευθύνσεις στις χώρες που καλούνται να λάβουν μέτρα για να εξαλείψουν κυρίως τη χρήση των πιο βλαβερών μορφών του υδραργύρου.Ο Π.Ο.Υ. και η εταίροι του στον τομέα της υγείας θα καταβάλουν προσπάθειες να εξαλείψουν σταδιακά τα τοπικά αντισηπτικά και τα καλλυντικά που περιέχουν υδράργυρο. Προτίθεται επίσης να επεξεργαστεί μέτρα για τη σταδιακή εξάλειψη της χρήσης του μετάλλου αυτού στα οδοντικά αμαγάλματα.Η Σύμβαση της Μινιμάτα υιοθετήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Κουμαμότο της Ιαπωνίας και θα είναι ανοικτή σε υπογραφές έως τις 9 Οκτωβρίου του 2014.

Βρέθηκαν οι «συγγενείς» του «Ανθρώπου των Πάγων», Ότζι
 ύμφωνα με έρευνα, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Ότζι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000 - 12.000 χρόνια.Συγγενείς που ζουν στις γειτονικές Τυρολέζικες Άλπεις, έχει ο Ότζι, ο κυνηγός της εποχής του χαλκού, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου είχε βρεθεί σε έναν παγετώνα της Ιταλίας, σύμφωνα με μια έρευνα γενετιστών που ανακοίνωσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους.Ο «Άνθρωπος των Πάγων», που είναι ηλικίας 5.000 ετών, είναι αντικείμενο εντατικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Το DNA του έχει χαρτογραφηθεί από το 1991, όταν ανακαλύφθηκε η παγωμένη σορός του στα βουνά.Από τις εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν 3.700 άνδρες στο Τυρόλο διαπιστώθηκε ότι οι 19 από αυτούς είχαν ορισμένες γενετικές ομοιότητες με τον Ότζι, αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος-ιατροδικαστής στην ιατρική σχολή του Ίνσμπρουκ. «Αυτοί οι Τυρολέζοι και ο Ότζι είχαν τους ίδιους προγόνους», πρόσθεσε.Σύμφωνα με την έρευνα, που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Ότζι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000-12.000 χρόνια.Πιστεύεται ότι ο Ότζι ήταν 46 ετών όταν πέθανε, πιθανότατα επειδή κάποιος τον πλήγωσε με ένα βέλος. Η σορός του φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νότιου Τυρόλο, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.

Οι Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «πακέτο» με λιμάνι Θεσσαλονίκης και ROSCO
 «Το ζήτημα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Συνεργαζόμαστε», είπε ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.Η εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» θεωρεί σκόπιμο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρομικού μεταφορέα ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο εάν συμπεριληφθούν σε αυτόν οι μετοχές της επισκευαστικής εταιρείας ROSCO και του λιμένος της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο κ. Βλαντίμιρ Γιακούνιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και φερόμενος ως προσωπικός φίλος του Ρώσου Προέδρου.«Το ζήτημα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Συνεργαζόμαστε. Προωθήσαμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε ότι εάν ληφθούν υπ” όψιν, θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου» σημείωσε ο κ. Γιακούνιν.

Ψάρια - Ψάρια …κλικ
…καλά είναι να γίνει η δαδικασία σε Η/Υ ιντερνέτ καφέ που δεν αποθηκεύει τις εντολές και επανέρχεται μετά από την επανακίνηση στην αρχική του κατάσταση
 Πως να τρελάνετε τη μηχανή αναζήτησης της google. Ας ξεκινήσουμε :
1) Πηγαίνετε στο www.google.gr και γράψτε το εξής:  tilt  και παρατηρήστε τι θα συμβεί.
Η αναζήτηση και τα αποτελέσματα… θα στραβώσουν, δοκιμάστε το.
2) Επόμενη “μαμουνιά”: στην αναζήτηση της google πάλι γράψτε: Do a Barrel Roll και θα δείτε ότι θα… φέρουν όλα μία κατρακύλα.
3) Εν συνεχεία γράψτε: Zerg Rush και παρατηρήστε το χαμό στην οθόνη σας.
4) Τώρα, ξαναπηγαίντε στο www.google.gr και γράψτε το εξής: find chuck Norris και πατήστε Im feeling lucky…και ιδού τα αποτελέσματα…!
5) Ξαναπάμε στο www.google.gr και γράφουμε: google gravity και πατάμε πάλι το I’m feeling lucky. Και βουαλά. Μόλις κάνατε το google… μαντάρα.
6) Πάμε πάλι στο www.google.gr και γράφουμε: google underwater και πατάμε πάλι το Im feeling lucky ...και έχουμε ένα πλεούμενο google.
7) Τέλος, ξαναπάμε στο www.google.gr και γράφουμε το google με αναγραμματισμό, δηλαδή: elgoog
και για ακόμη μία φορά, ξαναπατάμε το I’m feeling lucky…και βλέπουμε την google να φαίνεται σαν… να ’χει δει τα ραδίκια ανάποδα .
Αν δεν καταλάβατε, τα 4-5-6-7 δεν είναι της google αλλά κάποιων τρίτων που επινόησαν αυτές τις έξυπνες “πατέντες” – τρικ.Απλά το κουμπί I’m feeling lucky ουσιαστικά μας πηγαίνει αυτόματα στο πρώτο αποτέλεσμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: