ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Email : Ψηφιακός Διάλογος… της Κοινωνίας των Φιλιατών



Τα έργα τέχνης που δείχνουν μη ολοκληρωμένα, τελειώνουν μόνα τους με τον καιρό. : ( Γιάννης Τσαρούχης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Email : Ψηφιακός Διάλογος της Κοινωνίας των Φιλιατών
από email

 Διαβάζοντας στην ιστοσελίδα σας με διεύθυνση , filiates.blogspot.gr, ένα ψηφιακό κείμενο του Υπεύθυνου της Πρωτοβουλίας Πολιτών για μια νέα Δημοτική Αρχή, ο οποίος μεταξύ των άλλων παρουσιάζεται να σχολιάζει ότι, κάποιοι προσπαθούν το τελευταίο και όχι μόνο χρονικό διάστημα να μεταφέρουν σε άλλους δήμους και κυρίως στην πόλη της Ηγουμενίτσας, Ιδρύματα όπως το Νοσοκομείο, η Μαθητική Εστία, το Γηροκομείο, κ.λ.π., δηλαδή για την αποδόμηση της πόλης μας !
Επίσης σχολιάζει για κάποιους επιφανείς δήθεν συνδημότες,αφού μεταδήμοτευσαν σε άλλες περιοχές επιθυμούν τώρα να διεκδικήσουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι την Δημοτική Αρχή Φιλιατών.Επειδή στην κοινωνία των Φιλιατών γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, καλό θα είναι να αναφέρει σε ποιους αναφέρετε εφόσον κρίνετε ως λογικό, για να γνωρίζει η τοπική κοινωνία μας ποιοι είναι αυτοί. Θετικό θα είναι να παίρνουν θέσεις σε καυτά θέματα του Δήμου μας και της κοινωνίας μας, τα οποία είναι αρκετά, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι για να γνωρίζουν οι πολίτες ... τις προθέσεις τους … Όσο για το θιγόμενο θέμα περί του : Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών (Κ.Φ.Λ.) στο Δήμο μας, ως υποψήφιος ανεξάρτητος Δήμαρχος Φιλιατών είμαι κάθετος στην ίδρυση Κ.Φ.Λ. στον Δήμο μας. Μελέτες έχουν αναδείξει και άλλες πιο κατάλληλες περιοχές για αυτού του είδους οικονομική – αναπτυξιακή δραστηριότητα.Εμού γνωρίζω πολύ καλά το εγχείρημα αυτό σε άλλους Δήμους της Χώρας, λόγω της ιδιότητάς μου, και τις συνέπειες είχε μακροπρόθεσμα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Τo Φιλιάτι δεν θα πρέπει να γίνει “γκέτο” της παραμεθορίου μετά την αποδόμησή του από υποδομές και υπηρεσίες,αλλά κέντρο οικονομικής δραστηριότητας λόγω της γεωγραφικής του θέσης.
Όσο για το θέμα της εγκατάστασης ασφαλτικών προϊόντων στην Σαγιάδα, επίσης γνωρίζω από το 2000 το θέμα αυτό, είμαι «αρνητικός» ως δημότης στην εγκατάσταση, αφού θα βλάψει άμεσα και το περιβάλλον (δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει θεωρημένη αρμοδίως μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με αναφορά σε μέτρα προστασίας Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών) αλλά και τις ιχθυοκαλλιέργειες,οι οποίες εξάγουν τα προϊόντα τους σε αρκετές χώρες και απασχολούν εκατοντάδες άτομα (δηλαδή, πρέπει να υπάρχει μια αναπτυξιακή πολιτική ενίσχυσης και στήριξης δραστηριοτήτων και όχι ανάμειξη αυτών με αρνητικά αποτέλεσμα σε άλλες δραστηριότητες, είμαι υπέρ της ισορροπημένης ανάπτυξης). Επίσης, η εγκατάσταση Κέντρου Διανομής Καυσίμων ή/και Εργοστασίου Παραγωγής Ασφαλτικών ή άλλων προϊόντων της βαριάς βιομηχανίας θα πρέπει να βρίσκονται κοντά σε Διεθνής Λιμένες Αεροδρόμια, Αυτοκινητόδρομους και σε ζώνες μακριά από την παραμεθόριο (για τον ορθολογικότερο έλεγχο του κόστους παραγωγής και διανομής των προϊόντων τους, αλλά και για λόγους Εθνικής ασφάλειας).
Σύντομα θα ανακοινωθεί, ο Συνδυασμός μας με επίκεντρο την κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική στο Δήμο Φιλιατών, το όραμα για μια νέα Δημοτική Αρχή που θα δημιουργήσει καινοτομίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις και έργα ουσίας.
 ΠΑΝΟΣ  ΝΤΑΤΣΗΣ
                               
ΙΕΚ - ΣΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Από το ΙΕΚ - ΣΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνεται οι αιτήσεις για την εγγραφή στο Φθινοπωρινό Εξάμηνο Κατάρτισης 2013 (2013Β) έχουν παραταθεί έως στις 16-10-2013.  Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι:
ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
(Απαραίτητος τίτλος για εγγραφή απολυτήριο Γενικό Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου Β’ Κύκλου.)
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα των Μεταφορών
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας
Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικού Γραφείου
Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)
ΣΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
(Απαραίτητος τίτλος για εγγραφή απολυτήριο Γυμνασίου)
Τεχνίτης Αλιείας & Ιχθυοκαλλιέργειας
Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
Τεχνίτης Υδραυλικών και Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων
Oι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες ειδικότητες και όπου αυτές προσφέρονται, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΥΠΑΙΘ, μέσω της διαδικτυακής πύλης dioni.sch.gr . Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) που διαθέτουν, διαφορετικά να τον αναζητήσουν μέσω της πύλης www.amka.gr . Αν κάποιος δε διαθέτει ή δε γνωρίζει τον αριθμό αυτό αποκλείεται από το να υποβάλει αίτηση σε κάποιο ΙΕΚ ή ΣΕΚ της επιλογής του.Αν δυσκολεύεστε να κάνετε την αίτηση μόνοι σας ελάτε από το Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας με τα στοιχεία που χρειάζονται να σας βοηθήσουμε να την συμπληρώσετε.                 
    Ο Υποδιευθυντής
Πουλιάσης  Ματθαίος

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος «μπαρ»  για μαστρωπεία στα Ιωάννινα
 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  αλλοδαπής, υπαλλήλου του καταστήματος, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.Συνελήφθησαν, την 13-10-2013 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός και μία 47χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστρωπεία.Επιπλέον,σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 55χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αρμενίας, υπαλλήλου του καταστήματος.Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ημεδαπός εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (οβελιστήριο –μπαρ) προάγει κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία στην πορνεία εργαζόμενες γυναίκες, σχεδιάσθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες.Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος έχοντας ως συνεργό την 47χρονη σερβιτόρα του καταστήματος,προήγαγε στην πορνεία την 55χρονη αλλοδαπή,σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  μέσα στο κατάστημα, έναντι χρηματικής αμοιβής.Κατασχέθηκαν συνολικά:
• το χρηματικό ποσό των επτακοσίων εβδομήντα πέντε (775) ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.
• εκατόν τριάντα επτά (137) μάρκες.
• ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών, ύδρευσης κ.α.
 Αποφάσεις για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων, την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου Π.Ε. Άρτας και την απομάκρυνση των στραγγιδίων από το ΧΥΤΑ Ελληνικού, έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Αναλυτικά:
Η Ο. Ε. ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:
.Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Νικόλαος Κασσαβός.
.Σήμανση – Στηθαία ασφαλείας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Γεώργιος Μπρουντζάς.
.Αποκατάσταση οδού Λίμνης – Πηγών Αώου – Μονή Βουτσάς και αποκατάσταση υδρομάστευσης, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος Βασίλειο Ι. Αντωνίου.
.Αντικατάσταση τμημάτων αγωγών εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Καρτερός.
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, «αποκατάσταση  ζημιών οδού προς Σαγιάδα», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση στην «Ένωση Ιδιότυπο Μεταφορική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», του έργου: «Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού δαπάνης 133.000 ευρώ. 
Σύμφωνη γνώμη Περιφέρειας για την   ανάθεση της κατασκευής νέου υδατοπύργου στην Καλαμιά Άρτας
Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τη ΔΕΥΑ Αρταίων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Κατασκευή νέου υδατοπύργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεση με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 657.770,81 ευρώ.
Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ανατολιωτάκης
Στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Αυδίκου, που πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππιάδα από τον σύλλογο Περί βιβλίου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Νίκος Ανατολιωτάκης. Το βιβλίο πραγματεύεται με τρόπο μυθιστορηματικό την μετανάστευση και, όπως  γράφει  ο συγγραφέας,  μιλά για την μοναξιά, τις λύπες, τις απογοητεύσεις, τις ελπίδες, τους έρωτες και τα όνειρα των μεταναστών.Ο κ. Ανατολιωτακης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι το σύγχρονο πρόβλημα της μετανάστευσης για λόγους, είτε οικονομικούς είτε ξεριζωμού, λόγω πολέμου ή άλλων αιτιών, είναι υπαρκτό με δραματικό τρόπο πολλές φορές.  «Με το βιβλίο αυτό – συνέχισε- θυμόμαστε ότι και οι Έλληνες υπήρξαμε μετανάστες, άρα γνώστες των δεινών και των προβλημάτων των σύγχρονων μεταναστών στην χώρα μας. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.  Είναι ηθική υποχρέωση έναντι των γονέων μας η σωστή φιλοξενία και ο σεβασμός στη ζωή και την προσωπικότητά τους».Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, παρέστη επίσης στην εκδήλωση που οργάνωσε το Σάββατο στην Πρέβεζα,  το σωματείο Παρέμβαση για τα ζώα, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλη Λουκά με θέμα τις «γάτες που ο ίδιος αγάπησε».«Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι για όλους μας δείγμα πολιτισμού», τόνισε στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανατολιωτάκης, ενώ αναφερόμενος στα αδέσποτα, είπε ότι  ο σύγχρονος τρόπος διαχείρισης τους με τον εμβολιασμό,  την στείρωση, την αξιολόγηση της συμπεριφοράς τους και την επανένταξή τους στο αστικό περιβάλλον θα δικαιώσει τον τίτλο  του ανθρώπου ως πολιτισμένο ον.

Διαμαρτυρία ΠΟΕΣΥ για τη σύλληψη του Γ. Παπαχρήστου στα Γιάννενα
 Την έντονη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «ξενίζει ιδιαίτερα η σπουδή των διωκτικών αρχών και ο ζήλος τους για την άμεση σύλληψη του δημοσιογράφου για ένα πλημμέλημα με τη διαδικασία του αυτόφωρου αδικήματος, όταν οι ίδιες αρχές παραμένουν αδιάφορες στις σωματικές και υβριστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων παρουσία αστυνομικών οργάνων, όπως συνέβη στα δικαστήρια, από βουλευτές της...Χρυσής Αυγής».Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις αρχές να σεβαστούν τη συνταγματική κατοχύρωση της ελευθερίας του Τύπου, τονίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να αναζητούν και να μεταδίδουν την αλήθεια, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας στην Ηγουμενίτσα
 Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου στα πλαίσια του προγραμματισμού του για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών-Φοροτεχνικών, διοργανώνει δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών με θέμα: "ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ". Εισηγητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Το σεμινιο θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα (Παράρτημα, Αμφιθάτρο ΤΕΙ Ηπείρου), την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, από τις 16:00 έως τις 21:00. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Μέλη του ΟΕΕ που έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή έτους 2013 και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν ανανεώσει την Επαγγελματική τους Ταυτότητα (υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης) για το έτος 2013. Δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς την υποχρέωση της οικονομικής τακτοποίησης και της ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού έχουν επίσης τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, οι οποίοι κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται πιο κάτω. Το σεμινάριο διατίθεται χωρίς κόστος συμμετοχής. Για να συμμετάσχει κανείς, απαιτείται έντυπη αίτηση, η οποία διατίθεται από το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου καθώς και ηλεκτρονικά από το site του ΟΕΕ www.oe-e.gr. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου στη διεύθυνση: Ν. Ζέρβα 28-30, 45332 Ιωάννινα, καθημερινά από 09:00 μέχρι 13:00 ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά ή με fax στο 2651072194. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 14η Οκτωβρίου 2013. Η επιλογή συμμετεχόντων γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας κατά το στάδιο υποβολής των αιτήσεων. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.

Ξεκίνησε η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ
 Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος που χορηγείται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.Το εν λόγω επίδομα δικαιούνται:
• οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί
• πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες
• ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί-μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων
• υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων
• ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης
•ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου
• μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Το ίδιο βοήθημα χορηγείται επίσης και στους μισθωτούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Δικαιούχοι είναι και συνταξιούχοι των παραπάνω επαγγελμάτων, που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και των οποίων η σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 486,84 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ, από τις 21 Οκτωβρίου και μετά, ενώ το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 458,15 έως και 916,3 ευρώ, ανάλογα με το επάγγελμα, και προκύπτει ως ποσοστό επί του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη.


ΔΟΚΙΜΗ ΝΕΟΥ ΟΠΛΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΡΩΣΙΑ; Eκτόξευση ICBM «τρομάζει» τους αστροναύτες στον ISS
 Ένα περίεργο φαινόμενο κατέγραψαν οι αστροναύτες του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS ένα φαινόμενο το οποίο δεν είχαν καταγράψει μέχρι σήμερα.«Είδα κάτι που να εκτοξεύεται προς το διάστημα σήμερα. Δεν είμαι σίγουρος για το τι ήταν, αλλά το σύννεφο που άφησε πίσω του ήταν συναρπαστικό», είπε ο Mike Hopkins Αμερικανός αστροναύτης ο οποίος βρίσκεται στον ISS.Το ίδιο παρατήρησε και ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano ο οποίος κατάφερε να τραβήξει δύο φωτογραφίες μια από το περίεργο αυτό σύννεφο και μια από τα ίχνη που άφησε πίσω του το αντικείμενο αυτό. Δείτε εδώ τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση.«Ένας εντυπωσιακός σχηματισμός νέφους έξω από την ατμόσφαιρα» σημείωσε στο twitter o Parmitano.Έτσι το κύριο ερώτημα που δημιουργείται είναι τι ήταν αυτό που αναστάτωσε τους αστροναύτες του ISS; Το πρώτο συμπέρασμα ήταν ότι επρόκειτο για εκτόξευση κάποιου πυραύλου από τη Γη, αλλά ποιάς χώρας; Η NASA δεν ήταν δυνατό να εκτοξεύσει κάποιο πύραυλο καθώς η κυβέρνηση έχει κατεβάσει ουσιαστικά «ρολά» ενώ δεν υπήρξε άλλη εκτόξευση από άλλες χώρες όπως η Κίνα ή την ESA. Το… μυστήριο λύθηκε με την ανακοίνωση στο ιστολόγιο http://russianforces.org.«Οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στις 10 Οκτωβρίου μια επιτυχή εκτόξευση ενός πυραύλου Topol/SS-25. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 17:39 τοπική ώρα από το Kapustin Yar στο πεδίο βολής Sary Shagan στο Καζακστάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας η δοκιμή είχε σκοπό την επιβεβαίωση των χαρακτηριστικών του Topol, τη δοκιμή των συστημάτων του πεδίου βολής Sary Shagan καθώς και ο έλεγχος μιας «νέας πολεμικής κεφαλής» που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στους διηπειρωτικούς πυραύλους».Το ερώτημα πάντως παραμένει: Τι το διαφορετικό είχε η εκτόξευση αυτή του Topol δημιουργώντας το εντυπωσιακό αυτό θέαμα; Ήταν δοκιμή κάποιου νέου συστήματος προώθησης; Κάποιου νέου συστήματος αποφυγής αντι-βαλλιστικών συστημάτων; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.Μια εξήγηση που επιχείρησε να δώσει ο Robert Christy από το Zarya info ένα ισοτρλόγιο το οποίο ειδικεύεται σε θέματα διαστήματος ήταν ότι : Την ώρα της εκτόξευσης ο ISS βρισκόταν πάνω από το Ιράν κινούμενος βορειοανατολικά προς την περιοχή της Μογγολίας και ο Ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει πάνω από το Kapustin Yar το κέντρο εκτόξευσης. Έτσι η θέα από τον ISS θα έπρεπε να ήταν και σε σχέση με τον Ήλιο χαμηλά φωτίζοντας λίγο πιο πάνω από τον ώμο του αστροναύτη. Έτσι και η φωτογραφία αυτή σε σχέση με μαυ΄ρο του ουρανού και χωρίς καμία αντηλιά από τον Ήλιο.Δεν είναι γνωστό εάν αυτή η εξήγηση αρκεί για το περίεργο φαινόμενο που δημιούργησε ο Topol αλλά πολλοί είναι αυτοί που συγκλίνουν στην πρώτη άποψη ότι στις 10 Οκτωβρίου οι Ρώσοι δοκίμασαν κάτι καινούργιο, χωρίς όμως να είναι κανείς σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς ήταν αυτό.

Το παγκόσμιο σύστημα δημιουργεί σκλάβους του χρέους
 Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν δημιουργεί βιώσιμη ευημερία, αλλά σκλάβους του χρέους, το βιοτικό επίπεδο των οποίων καταρρέει, όταν υποχωρήσει η ανάπτυξη. “ Σύμφωνα με μία παλαιά «πρακτική» των Εβραίων κοσμηματοπωλών, ποτέ δεν διαχωρίζεται το ιδιωτικό από το δημόσιο χρέος – ενώ θεωρείται εκ μέρους τους ότι, ο άνθρωπος ποτέ δεν μαθαίνει αυτόν τον άγραφο κανόνα. Πάντοτε τον ξεχνάει δηλαδή, μετά την πάροδο αρκετών ετών, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τον επαναλαμβάνουν κάθε πενήντα περίπου χρόνια ”. Η Βραζιλία κατάφερε, στις αρχές του νέου αιώνα, να αποφύγει την τελευταία στιγμή τη χρεοκοπία, με τη «βοήθεια» του ΔΝΤ – πληρώνοντας πάρα πού ακριβά τα 30 δις $ δάνειο που πήρε, αφού λεηλατήθηκε η δημόσια περιουσία της, καθώς επίσης μέρος της ιδιωτικής, ενώ οι πολίτες της βίωσαν εξαιρετικά οδυνηρές καταστάσεις.Δυστυχώς όμως, δεν συνειδητοποίησε τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί ο ψυχρός «εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων», το ΔΝΤ – μέλη του οποίου είναι μεν 188 χώρες, αλλά μόνο μία αποφασίζει. Μεταφορικά, θα παρομοιάζαμε το «Ταμείο» με εκείνον τον υδραυλικό, ο οποίος επιδιορθώνει τις βλάβες που διαπιστώνει, φροντίζοντας όμως να εμφανιστούν ξανά στο μέλλον, σε κάποιο άλλο σημείο της «εγκατάστασης» – έτσι ώστε να διατηρεί σταθερούς τους πελάτες του,οι οποίοι υποχρεώνονται να τον καλέσουν ξανά. Συνεχίζοντας, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βραζιλίας, θέλοντας να κλείσει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών, υιοθέτησε μία σειρά πολιτικών προγραμμάτων – προσλαμβάνοντας μετά το 2002 δεκάδες χιλιάδες άτομα στο δημόσιο, επεκτείνοντας το κοινωνικό κράτος (αύξηση δαπανών στην υγεία και την παιδεία), καθώς επίσης επιδοτώντας τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας βοήθησε μαζικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, αυξάνοντας τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, με την παροχή δανείων – με αποτέλεσμα όμως να αυξηθούν τα ιδιωτικά χρέη σε μεγάλο βαθμό.Απλούστερα, η ευημερία που κατόρθωσε να επιτύχει η σοσιαλιστική κυβέρνηση στηρίχθηκε στο δανεισμό – στη δημιουργία λοιπόν «σκλάβων χρέους», οι οποίοι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν ποτέ να απελευθερωθούν (όπως συμβαίνει σε όλες εκείνες τις χώρες του πλανήτη, τις οποίες «κατασπαράζει» μεθοδικά το αχόρταγο χρηματοπιστωτικό τέρας). Περαιτέρω, πριν από δέκα χρόνια, η μικρομεσαία τάξη της Βραζιλίας των 190 εκ. κατοίκων, αποτελούσε το 40% του συνολικού πληθυσμού. Σήμερα έχει ξεπεράσει το 50%, στηριζόμενη όμως στις πιστώσεις – γεγονός που λειτούργησε αντίστροφα, αμέσως μετά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το 5,6% των τραπεζικών δανείων να είναι αδύνατον να αποπληρωθεί (διάγραμμα που ακολουθεί).





Δεν υπάρχουν σχόλια: